Τί ακριβώς???

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844
Μακάρι να είχες δίκιο αλλά δεν έχεις γιατί η αρρώστια είναι αρρώστια. Ας μην κρυβόμαστε. είναι πολλοί εκείνοι που διαλέγουν τη μουσική τους αναλόγως της συναισθηματικής της αξίας πρώτα και μετά της ποιότητας ηχογράφησης ??
Εγώ:unsure:

Reaction score
677
Eντάξει βρε παιδί μου, δεν είπα ότι δεν γίνεται ποτέ αλλά οι περισσότεροι ακούνε μηχανήματα (για αυτό και ηχογραφήσεις) και μετά μουσική. Αφού τα ξέρεις αυτά τώρα....

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
Ποιος Χαιροπουλος, ο πρόεδρος του ακα;
Όοοχι,του...Cotton Club.:vinsent:
Έχω παρακολουθήσει λίγες φορές εδώ παρόμοια συζήτηση, όπου τελικά πάντα προβάλλεται η "εξιδανικευμένη" άποψη ότι σημασία έχει η μουσική κι ότι όπως και να ακούγεται δεν πειράζει, και αν είναι ωραίο το κομμάτι και μας αγγίζει δεν έχει σημασία πώς αναπαράγεται κλπ....Να ρωτήσω κάτι τότε....δηλαδή εμείς εδώ τί κάνουμε ρε παιδιά? Μήπως κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας? Το να υποστηρίζει κάποιος -σε ένα φόρουμ που το κύριο περιεχόμενο είναι το high fidelity- την άποψη να μην μας πολυνοιάζει η ποιότητα, αρκεί το κομμάτι να μας "αγγίζει", το θεωρώ λίγο ...εκτός τόπου...ακόμα και υποκριτικό προς τον εαυτό μας και θα μου ταίριαζε πολύ περισσότερο σε ένα αμιγώς μουσικό φόρουμ για παράδειγμα.
Προσωπικά, όσο και να μου αρέσει ένα κομμάτι, αν είναι σκ@τοηχογράφηση δεν το ευχαριστιέμαι στο σύστημά μου...γιατί αν το ευχαριστιόμουν το ίδιο, τότε πιθανότατα αυτό θα σήμαινε ότι δεν θα είχα ασχοληθεί με το χώρο αυτόν, αφού θα σήμαινε πολύ λογικά νομίζω σκεπτόμενος, ότι σημασία θα έδινα περισσότερο στο μουσικό περιεχόμενο κι όχι στην αναπαραγωγή του, που είναι το βασικό περιεχόμενο του φόρουμ αυτού!!
Στον ίδιο βαθμό εξιδανίκευσης ανήκει και η άποψη ότι μία διαδικτυακή κοινότητα...συλλογικής αφηγηματικής πρακτικής (Group Therapy:sneaky:) θα μπορούσε να επιλύσει με ουσιαστικό και αμετάκλητο τρόπο ζητήματα που σχετίζονται με την πιστότητα στην αναπαραγωγή μουσικών γεγονότων.Εάν συνέβαινε ποτέ κάτι τέτοιο,το καθεστώς επίλυσης θα ωθούσε νομοτελειακά τους τομείς μουσικού...σχολιασμού να διεκδικήσουν μεγαλύτερο μερίδιο έναντι της υψηλής πιστότητας.

Κωδίκελλος 22 διέπει λοιπόν τη σχέση μουσικού περιεχομένου και αναπαραγωγής αυτού,αφού η ορθότητα άποψης εκπίπτει σε υποκρισία στον ίδιο βαθμό που η απροκάλυπτη ειλικρίνεια θα εκπέσει σε κυνισμό.
Μακάρι να είχες δίκιο αλλά δεν έχεις γιατί η αρρώστια είναι αρρώστια. Ας μην κρυβόμαστε. είναι πολλοί εκείνοι που διαλέγουν τη μουσική τους αναλόγως της συναισθηματικής της αξίας πρώτα και μετά της ποιότητας ηχογράφησης ??
Υπάρχουν μολυσματικές ασθένειες,με την πάροδο των οποίων επέρχεται ανοσία στους ασθενείς.Κατά τη χαϊενδική νόσο όμως,είναι ο ίδιος ο άρρωστος αντί του νοσογόνου παράγοντα που καθορίζει το ανίατον ή μη αυτής...
Έ τώρα...50+ είναι ο άνθρωπος και καθόλου δεν συμμερίζομαι τον καημό του, για να πω την αλήθεια.
Είναι όμως κάποιοι που επιθυμούν μακιγιάζ.
Θάλεγα ότι ισχύει το ίδιο για πολλά είδη μουσικής...κλπ.
Θα τον συμβούλευα να διαμορφώσει πρώτα στο νου του επακριβώς όλα εκείνα τα στοιχεία αναπαραγωγής τα οποία θα του παρείχαν τη μέγιστη απόλαυση και να ενεργοποιήσει ακολούθως τη φαντασία του κατά την ακρόαση. Όπως έχει αποδειχθεί από την καθημερινή πρακτική εδώ και αλλού,η φαντασία παρακάμπτει δυνητικά την πρωτογενή ακουστική πρόσληψη.

Reaction score
578
Και τις αγαπημένες μας μουσικές ακούμε με τα καλά μηχανήματά μας και τα καλά μηχανήματά μας ακούμε πως παίζουν με τις αγαπημένες μουσικές μας. Αν είμαστε ευχαριστημένοι και με τις δυο διαδικασίες τότε έχουμε πετύχει τον καλύτερο συνδυασμό και δεν χρειάζεται να αλλάξουμε κάτι στην αλυσίδα. [Βέβαια σαν πολύ ιδανικό μου ακούγεται ..... μάλλον άπιαστο όνειρο .....]

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844
Αν ξεκινήσεις παίρνοντας μουσική που αναδεικνύει τα μηχανήματα έχεις ξεκινήσει λάθος δρόμο (οχι εσύ προσωπικά ):headbang:
Αν ξεκινήσεις ανάποδα και δεν λοξοδρομήσεις μάλλον είσαι σε πιό στέρεες βάσεις για την προσωπική σου νιρβάνα .:beach:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Η αγαπη για ενα ειδος μουσικής δεν ειναι στατικό φαινομενο, αλλα με τη παροδο του χρονου μπορει κανεις να αλλαζει γουστα (και με τη χρηση καλύτερων μηχανηματων που την αναδεικνύουν) αλλα και λογω ηλικίας... Μην αφοριζουμε παρακτικες που συμβαίνουν πιστευω σε πολλους από μας....

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
θελω να γινω μουσικακιας και οχι μηχανακιας γαμωτο μου....κανω αγωνα,το παλευω αλλα καποιες στιγμες ερχεται μια cariola εγγραφη με τονισμενες τις ψιλες και με γυρναει πισω......εχει φουσκωμενα χαμηλα και σκεφτομαι μπας και φταιει το interconect.......γιατι mi amor?
μα τι εχω Θεε μου?
Ακουγα εψες ενα ζορικο αλμπουμ των Tindersticks οπου υπαρχει μια θολουρα στο ακουσμα και σκεφτηκα μπας και γερασανε οι πυκνωτες του Krell !!!:D:D

εσεις?:laugh::laugh:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Μανωλη.....προσεξε τι θα πεις γιατι δεν σε βγαλλω βολτα σημερις............:D:D

Reaction score
1.844
... Θα τον συμβούλευα να διαμορφώσει πρώτα στο νου του επακριβώς όλα εκείνα τα στοιχεία αναπαραγωγής τα οποία θα του παρείχαν τη μέγιστη απόλαυση και να ενεργοποιήσει ακολούθως τη φαντασία του κατά την ακρόαση. Όπως έχει αποδειχθεί από την καθημερινή πρακτική εδώ και αλλού,η φαντασία παρακάμπτει δυνητικά την πρωτογενή ακουστική πρόσληψη.
:thumbsup:
Ακούγοντας μουσική, στο παρασκήνιο ιεραρχείς προτεραιότητες. Αναντίρρητο ρητό του χαιφιντελισμού λέει ότι «οι κορυφαίες συσκευές έχουν κορυφαία απόδοση όταν αναπαράγουν κορυφαίες ηχογραφήσεις». Με λίγα λόγια οι κορυφαίες συσκευές - high end - είναι κατά κάποιο τρόπο δεσμευτικές ως προς το "φαγητό" που θα τις "ταΐσεις" ώστε να δείξουν τα δόντια τους. Αν θέλεις να ακούς μεγάλου εύρους περιεχόμενο πρέπει να συμβιβαστείς με κάποια ζητήματα.

Η ιεράρχηση δηλαδή έχει να κάνει με το ποιος πήχης μπαίνει πιο ψηλά. Αυτός του χαϊεντισμού ή αυτός της ευχέρειας επιλογής από μεγάλο μουσικό εύρος εκτελέσεων.

1. Αν ο πρώτος είναι πολύ ψηλότερα από το δεύτερο χαρακτηρίζεσαι μηχανόφιλος (χαϊεντάς), έχεις τρομερές συσκευές - και οπωσδήποτε μερικές περισσευούμενες - έχεις χώσει λεφτά σε καβλώδια αλλά ούτε ευρώ σε room treatment. Και το ρεπερτόριο μουσικού προγράμματος που ακούς είναι πολύ περιορισμένο - 10-15 cd's ή βινύλια. Τα άλλα που διαθέτεις σκονίζονται στα ράφια.
  2. Αν ο πήχης που μπαίνει πολύ ψηλότερα είναι αυτός του μεγάλου εύρους μουσικού προγράμματος, τότε έχεις αξιοπρεπέστατες συσκευές, μεγάλος πλήθος cd's ή βινυλίων που παίζουν εκ περιτροπής τακτικά, έχεις ασχοληθεί με το room treatment σχεδόν αμέσως μόλις έμαθες την αναγκαιότητά του. Τα δε καλώδια ρεύματος που έχεις κάνουν κάνα πενηντάρι το μέτρο, το πολύ. Εκτός αν βρεις "στρωμένο" καλώδιο από τοστιέρα - που έχει ψήσει πάνω από 20-30 τοστάκια :p (θα θυμάστε οι παλιοί) - και τη βολέψεις πολύ φθηνότερα.
  3. Αν οι δυό πήχεις είναι πολύ κοντά ο ένας στον άλλο, είσαι ο έμπειρος, ο ψημένος, ο σωστός και σε αποθεώνουμε! :party: Έχεις φτάσει εκεί γιατί συχνά πυκνά παρακολουθείς ζωντανές (live) εκτελέσεις. ;) Αν μας κόβει σε συμβουλευόμαστε κιόλας. Αφού έχουμε έτοιμες τις απαντήσεις στους προβληματισμούς μας δεν είμαστε χαζοί να παιδεύουμε το - λιγοστό - μυαλό μας.
:smile:

Υ.Γ. Εννοείται ότι το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει ο κάθε πήχης έχει άμεση συνάφεια με χυδαία χρηματικά ποσά, διαφορετικής απόλυτης τιμής για τον καθένα. :frown:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844
Βλάση..... τι ώρα θα μιλήσουμε για τους γερασμένους πυκνωτές του Κρελ ;:whistling:

m1ts0s

News poster
Reaction score
3.650
Το 99% του πλανήτη.

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
θελω να γινω μουσικακιας και οχι μηχανακιας γαμωτο μου....κανω αγωνα,το παλευω αλλα καποιες στιγμες ερχεται μια cariola εγγραφη με τονισμενες τις ψιλες και με γυρναει πισω......εχει φουσκωμενα χαμηλα και σκεφτομαι μπας και φταιει το interconect.......γιατι mi amor?
μα τι εχω Θεε μου?
Ακουγα εψες ενα ζορικο αλμπουμ των Tindersticks οπου υπαρχει μια θολουρα στο ακουσμα και σκεφτηκα μπας και γερασανε οι πυκνωτες του Krell !!!:D:D

εσεις?:laugh::laugh:
Κλειδωστα στην αποθηκη να σωθεις λεμε :dance2: ...........

Reaction score
3.972
Εννοώ από την κοινότητα των χάϊενδ πως το λένε, όχι από το σύνολο του παγκόσμιου πληθυσμού !!
Tα πράγματα είναι πιό απλά για κάποιους που ξεκίνησαν απο τη μουσική, την ακρόαση μουσικής και "έγραψαν" χιλιόμετρα μέχρι να επιθυμήσουν αναπαραγωγέα που να τους χαρίζει περισσότερη πληροφορία.

Τα μηχανήματα τα "ανακαλύπτεις" αναλόγως του τι κρύβεις κάτω απο το σκαλπ σου, με τρόπο που δεν πολυαπέχει απο το πως ανακαλύπτεις τα αυτοκίνητα, τα σκάφη, τις μηχανές, οτιδήποτε καταναλωτικό τεςπα που θεωρείς ή θεωρούν ότι συναρτάται αφ ενός με το γούστο ή το χόμπυ και αφ ετέρου με την κοινωνική εικόνα ή την υπερισοφάριση διάφορων συμπλεγμάτων που κουβαλάς.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.078
Members
38.525
Νεότερο μέλος
giannis9494