Τί δέκτη να πάρω; ΟεεέΟ;

Reaction score
0
Γεια σας!

Είμαι νέος στο FORUM και λίγο άσχετος από δορυφορικoύς δέκτες. Ωστόσο, έχω συνδρομή SKY+, κάτοπτρο 1.60m με 4 LNB (Astra 2, Hotbird, Hellasat, Astra 1), και δεν έχω άλλο δέκτη εκτός από τον SKY digital+ (Sports package).

Θέλω να πάρω ένα φτηνό δέκτη που να μπορώ να σπάσω για να βλέπω ευρωπαϊκά κανάλια, ποδόσφαιρο, εκπαιδευτική τηλεόραση, κλπ. Συγνώμη, το "σπάω" είναι αδόκιμος όρος. Ποτέ δε θα έκανα κάτι παράνομο:cool_1: ! Εννοούσα έναν δέκτη "με εναλλακτικό λογισμικό το οποίο να εμπλουτίζεται ανάλογα"...)(

Τα Dreambox τί λένε; Να πάρω LINUX ή απλά κανένα φτηνό Technomate (από Αγγλία); Τι άλλο να προσέξω; Αν και δεν με ενδιαφέρει, μπορώ να έχω συμβατότητα με NOVA;

Τι λέτε; Τι λέτε; Πείτε κι εμένα βρε παιδιά...

Ευχαριστώ (...αν απαντήσετε :cool_11: Χι χι!)

Reaction score
2
Λιγη διακριτικοτης βρε αδερφε :happy_9:

HD σε ενδιαφερει? Αν οχι, ενας dreambox ειναι μαλλον απο τις ακριβες σου λυσεις, αλλα σιγουρα η πιο δοκιμασμενη, και με απειρο support, ειτε απο αποψη plugins, ειτε απο αποψη χρηστων κλπ. Τα υπολοιπα ειναι ημιμετρα.

Τωρα, με το setup σου (btw, που βλεπει κεντρο το πιατο σου? Astra 2?) εχεις ευκολα εως πολυ ευκολα 3-4 πακετα, ηττοι TPS, D+, Premiere κλπ. Με μια πιο προσεκτικη αναγνωση βλεπω οτι εχεις... στο πιατο 4 δορυφορους με μοναδικο δεκτη αυτον του Sky. Εχμ, απ' οτι θυμαμαι ο δεκτης του sky δεν υποστηριζει diseqc (ή εχουν κλειδωσει το feature, δεν θυμαμαι ακριβως). Τι κανεις τους 3 εναπομειναντες δορυφορους?

Τωρα για υποστηριξη nova απο dreambox, εαν δεν ειναι ενεργοποιημενη η καρτα, πρεπει να την ενεργοποιησεις πρωτα με irdeto cam, και μετα θα παιζει μια χαρα.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Τί δέκτη να πάρω; ΟεεέΟ;

Λιγη διακριτικοτης βρε αδερφε :happy_9:

HD σε ενδιαφερει? Αν οχι, ενας dreambox ειναι μαλλον απο τις ακριβες σου λυσεις, αλλα σιγουρα η πιο δοκιμασμενη, και με απειρο support, ειτε απο αποψη plugins, ειτε απο αποψη χρηστων κλπ. Τα υπολοιπα ειναι ημιμετρα.

Τωρα, με το setup σου (btw, που βλεπει κεντρο το πιατο σου? Astra 2?) εχεις ευκολα εως πολυ ευκολα 3-4 πακετα, ηττοι TPS, D+, Premiere κλπ. Με μια πιο προσεκτικη αναγνωση βλεπω οτι εχεις... στο πιατο 4 δορυφορους με μοναδικο δεκτη αυτον του Sky. Εχμ, απ' οτι θυμαμαι ο δεκτης του sky δεν υποστηριζει diseqc (ή εχουν κλειδωσει το feature, δεν θυμαμαι ακριβως). Τι κανεις τους 3 εναπομειναντες δορυφορους?

Τωρα για υποστηριξη nova απο dreambox, εαν δεν ειναι ενεργοποιημενη η καρτα, πρεπει να την ενεργοποιησεις πρωτα με irdeto cam, και μετα θα παιζει μια χαρα.
:crazy_1: Τώρα με σακάτεψες... Ας τα πάρουμε με τη σειρά:

1. Τους 3 δορυφόρους δεν μπορώ να τους κάνω τίποτα. Απ' ότι μου είπαν είναι 3 μεγάλες συσκευές κάπου ψηλά στον ουρανό που εκπέμπουν διάφορα σήματα, τις οποίες εγώ δεν ελέγχω. Μπορεί να μου είπαν και ψέματα γιατί όσο και αν προσπάθησα δεν τους έχω δει ποτέ...
Ωστόσο, ακόμα κι αν δεν μπορώ να κατεβάσω σήμα από τα καλώδια του SKY+ (2 δέκτες), μπορώ να κατεβάσω 3ο και 4ο καλώδιο για τον νέο δέκτη. Είναι ιδόκτητη οικοδομή και έχω κατεβάσει ένα σωλήνα (μπουρί) για επιπλέον καλώδια.

2. Τί είναι η ενεργοποιημένη κάρτα; ΟΕέΟ; Τί είναι το irdeto CAM; Ξανά ΟΕέΟ...
Τί σημαίνει τούτο για το δέκτη που θα πάρω; Είναι ενσωματωμένο, ή το αγοράζω extra; Κάτι είδα να πουλάνε από δω κι από 'κεί! :pc:

3. HD δεν με ενδιαφέρει διότι θα αναβαθμίσω τον SKY+. Θέλω κάτι φτηνό που να μπορώ να κρατήσω αργότερα σε κανένα υπνοδωμάτιο.

Reaction score
2
Με τη σειρα λοιπον.

Αυτα περι των συσκευων στον ουρανο και ελεγχου δεν τα πολυκαταλαβα, ακου να δεις ομως πως εχει. Προσπαθω να καταλαβω το επιπεδο των γνωσεων σου, οποτε αν πω τιποτα προφανες, σχωρα με.

Προφανως, για να λες οτι βλεπεις 4 δορυφορους με το σταθερο κατοπτρο σου, εχεις μια τετραπλη βαση με ισαριθμα lnb (lnb ειναι το πραγματακι που κοιταει το πιατο). Το θεμα ειναι οτι δεν μπορεις να "ενωσεις" το σημα και απο τα 4 σε ενα καλωδιο. Το προβλημα αυτο λυνεται με εναν διακοπτη DiseqC (Digital Satellite Equipment Control), με 4 εισοδους (απο τα 4 lnb) και μια εξοδο, για τον δεκτη σου. Τωρα ο δεκτης, αναλογως την εντολη που θα του δωσεις, επιλεγει απο τον διακοπτη μια απο τις 4 εισοδους, και βουαλα! Δεν ξερω αν εχεις καν τετοιο διακοπτη, ή αν απλα υπαρχουν 4 lnb στο πιατο σου. Και να εχεις παντως, δεν μπορεις να τον χρησιμοποιησεις με τον δεκτη του sky γιατι δεν υποστηριζει diseqc.

Irdeto ειναι το πρωτοκολλο κωδικοποιησης που χρησιμοποιει η nova στις καρτες της. Cams (contitional access modules) ειναι καποια common interface modules, που, χοντρικα, μπαινουν στον δεκτη και εχουν τα απαραιτητα πρωτοκολλα ωστε να διαβασουν την καρτα.

Η nova για να σε αφησει αν χρησιμοποιεις την καρτα απαιτει την ενεργοποιηση της, η οποια γινεται (μεταξυ αλλων) μεσω ενος irdeto cam. Μετα μπορεις να την χρησιμοποιεισεις σε οποιονδηποτε δεκτη.

Reaction score
0
Απάντηση: Τί δέκτη να πάρω; ΟεεέΟ;

Κατ' αρχήν ευχαριστώ και συγνώμη για τα περί συσκευών στον ουρανό. Αστειευόμουν, αλλά μάλλον όχι πολύ σωστά.

DiseqC έχω, 4 σε 1 το οποίο το "παρχώρησα" προσωρινά στον αδερφό μου, μήπως και πιάσει κανένα δορυφόρο επιπλέον (ματαίως). Οπότε δεν έχω πρόβλημα με την εγκατάσταση. Όπως και νά 'χει αυτό λύνεται. Το πρόβλημα για εμένα είναι ο δέκτης. Εκεί δε γνωρίζω πολλά. Το CI ξέρω τί είναι. Εάν, δηλαδή, ενεργοποιήσω την κάρτα σε άλλον δέκτη, μπορώ να τον χρησιμοποιήσω στον δικό μου, κι ας μην έχει Irdeto Cam;

Καταλαβαίνω, λοιπόν, ότι:

1. Άλλο πράγμα η είσοδος για κάρτα και άλλο το CAM. Σωστά;
2. Για να έχει CAM πρέπει να είναι ενσωματωμένο (για όσα και όποια συστήματα θέλει ο κατασκευαστής). Το CAM είναι ο αποκωδικοποιητής του συστήματος ή απλά ενεργοποιεί την κάρτα;
3. Αν ο δέκτης έχει CΙ μπορώ να βάλω CAM για όποιο σύστημα κωδικοποίησης θέλω (π.χ. Irdeto, VIACCESS ή κάπως έτσι, κλπ). Έτσι μπορώ να έχω 1 δέκτη για περισσότερα από 1 συστήματα κωδικοποίησης;
4. Η ύπαρξη κάρτας είναι ανεξάρτητη από το σύστημα κωδικοποίησης; Δηλαδή οι δέκτες έχουν ενσωματωμένο σύστημα αποκωδικποίησης και η κάρτα απλά το κλειδί για τα κανάλια; Για τα FTA δεν απαιτείται κάρτα, αλλά απαιτείται δέκτης με το ανάλογο σύστημα αποκωδικοποίησης. Σωστά;
5. Εάν έχω LINUX δέκτη, πολλά (ή όλα) από τα παραπάνω γίνονται με το "εμπλουτισμένο" λογισμικό και μπορεί να μην απαιτηθεί ποτέ CAM. Σωστά;
5. Πρέπει ο δέκτης μου να μπορεί να διαχειριστεί DiseqC για 4 LNB ή είναι κάτι αυητονόητο;

Sorry, αλλά είμαι LIS (Lost In Space) και δουλεύω με τη μέθοδο KTR (στα κουτουρού)!

Reaction score
2
Ωραια.

1) Τα CAMs περνουν καρτες.
2) Μπορεις να το πεις και ετσι. Οχι, δεν ειναι μονο για την ενεργοποιηση.
3) Ναι. Συνηθως οι δεκτες εχουν 1 ή 2 CI.
4) Κοιτα παρακατω, επειδη με ψιλομπερδεψες. Νομιζω η ερωτηση σου απανταται στο 5.
5) Εαν θελεις να βαλεις αγοραστη καρτα nova ή οποιουδηποτε αλλου πακετου, χρειαζεσαι οπωσδηποτε ενα cam που να υποστηριζει το αντιστοιχο συστημα κωδικοποιησης, ή μπορεις να την βαλεις στο smartcard reader του δεκτη, που διαβαζει ως εχουν καποιες καρτες. Τα linuxιακα ειναι για αλλα κολπα.
6) DiseqC 1.0 : 4 LNB στο ιδιο καλωδιο
DiseqC 1.1: 16 LNB στο ιδιο καλωδιο
DiseqC 1.2: Δυνατοτητα κινησης του πιατου

Οτι αλλο θες, εδω ειμαστε.

Reaction score
0
Εγώ θα σου πρότεινα Dreambox 500ρι ή κλώνο του. Τα κάνει όλα και συμφέρει και δε θέλει και cams

Reaction score
2
Εχεις ιδια πειρα με κλωνο dreambox? Οι μισοι λενε οτι παιζει το ιδιο, οι αλλοι μισοι οτι ειναι χαλια...

Reaction score
0

Δηλαδή με το Dreambox 500 πιάνω Premiere, D+, Tanquila, κλπ; Και είμαι ΟΚ χωρίς CAM;
Με τον PACE DS-810XE θα μπορούσα να δω αυτά τα κανάλια; Τί είναι το dragon και τί το diablo;
Θεέ μου, πόσα λίγα ξέρω!!! Άργησα να ασχοληθώ και βιάστηκα να γενηθώ...

Reaction score
2
Ναι, ναι και ναι (με λιγο περισσοτερο ζορι ισως). Dragon & Diablo ειναι πιο advanced cams.

Reaction score
0
Με 500ρι δε χρειάζεσαι διαβόλους και τριβόλους. Γίνονται όλα με soft-emu.
Τελευταία spresv απόκτησα εμπειρία με κινέζικο κλώνο. Είναι μικρός σαν τυρόπιτα και έχει δέκτη ALPS ή PHILIPS. Εκεί που 7000 μου δίνει γύρω στο 80% σε NOVA ο κινέζος δίνει 99-100%!!! Δε ξέρω βέβαια κατά πόσον τα νούμερα είναι αληθινα ή μαϊμούδες αλλά σίγουρα έχει καλύτερο δέκτη και πολύ φτηνό (119-135)!!! Και φυσικά παίρνει τα γνωστά του 500ρι

Reaction score
2
Αυτο με ενδιαφερει, αν περνει τα γνωστα του 500ρη κανονικα. Αν και ειχα διαβασει οτι υπαρχουν και διαφορετικοι τυποι απομιμισεων, με max 135€, καποιοι ζεσταινοντουσαν πολυ, καποιοι ειχαν πολυ αργη αποκριση στο τηλεκοντρολ κλπ. Τι εχεις να πεις γι' αυτα?

Reaction score
0

Σας ευχαριστώ πολύ, όλους.

Παρήγγειλα για αρχή τον 500άρι (Κινέζο). Αν μπορείτε πείτε μου λίγα λόγια για το ποια προγράμματα (ή τι άλλο πρέπει να κάνω) για να βλέπω περισσότερα πακέτα. Το μηχανάκι θα το βάλω σε δίκτυο και γνωρίζω καλά τα σχετικά (μην ασχοληθείτε με τα τεχνικά δηλαδή).

Πρέπει να πάρω καλώδιο RS-232; Έχω ήδη "καταβάσει" προγραμματάκια όπως το DreamBoxManager και το DreamBoxControlCenter. Αυτά μου είναι αρκετά, ή θα χρειαστώ κάτι άλλο; Images που θα βρω; Πως θα τα περάσω στο δέκτη;

Ευχαριστώ πολύ :prof: .

Reaction score
0
Εδω νέοπας...καλησπερα σε ολους..παρηγγειλα ενα 500 κλωνο και περιμενω να ρθει..ελπιζω στη βοηθεια σας διοτι ειμαι τελειως ασχετος..τι πιατο θα πρεπει να βαλω?θελω να δω τα ΠΑΝΤΑ..if u know what i mean

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Τί δέκτη να πάρω; ΟεεέΟ;

Εδω νέοπας...καλησπερα σε ολους..παρηγγειλα ενα 500 κλωνο και περιμενω να ρθει..ελπιζω στη βοηθεια σας διοτι ειμαι τελειως ασχετος..τι πιατο θα πρεπει να βαλω?θελω να δω τα ΠΑΝΤΑ..if u know what i mean
Ωχ! Κι άλλος σαν κι εμένα. Το πιο δύσκολο μου ήταν να καταλάβω εγώ τί ξέρω...:crazy_1:
Τί πιάτο να βάλεις; Για να τα δεις όλα, μάλλον κάποιο που να κινείται. Για να δεις τους δύσκολους Αγγλικούς σταθμούς (που αξίζουν τον κόπο), ένα πιάτο με διάμετρο τουλάχιστον 1,20μ. Για να δεις "τα πάντα", χρειάζεσαι ...:pc:

Reaction score
0
οκ...αν και αυτο ειναι το λιγοτερο απο οτι καταλαβα...μετα ομως τι γινεται?ειμαι ευαισθητος και και απογοητευομαι ευκολαwall_1:crazy_1:

με απογοητευσε και ενα μαστορι σημερα..ουτε λιγο ουτε πολυ μου ειπε να βγαλω το πολυτεχνειο για να δω avon μεσω του 500 ονειροκουτουwall_2

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.947
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm