Τί ''ρόλο'' παίζει τώρα η κάρτα;

Reaction score
13
Κύριοι, μια απορία: Από την κάρτα ήχου του υπολογιστή(ASUS XONAR DS) ''φεύγει'' καλώδιο mini jack σε rca για την είσοδο ολοκληρωμένου ενισχυτή. Στην περίπτωση αυτή, η κάρτα έχει τον ρόλο του προενισχυτή και ο ολοκληρωμένος τον ρόλο του τελικού;
Από πού είναι καλύτερο να ρυθμίζουμε την ένταση;

Reaction score
20.786
Απάντηση: Τί ''ρόλο'' παίζει τώρα η κάρτα;

Για αναλογικές εξόδους μιλάς έτσι; Σ' αυτή τη περίπτωση η κάρτα παίζει το ρόλο και προενισχυτή αλλά και DAC (εδώ έχω ένα τελικό μόνο, αρκετά παλιά ιδιοκατασκευή, που τροφοδοτείται απευθείας από την κάρτα ήχου, χωρίς άλλο στάδιο προενίσχυσης). Την ένταση την ρυθμίζω - τουλάχιστον εδώ - από την κάρτα, στον ενισχυτή έχω καταργήσει ακόμα και το ποτενσιόμετρο για το volume...

Reaction score
13

Για αναλογικές εξόδους μιλάς έτσι; Σ' αυτή τη περίπτωση η κάρτα παίζει το ρόλο και προενισχυτή αλλά και DAC (εδώ έχω ένα τελικό μόνο, αρκετά παλιά ιδιοκατασκευή, που τροφοδοτείται απευθείας από την κάρτα ήχου, χωρίς άλλο στάδιο προενίσχυσης). Την ένταση την ρυθμίζω - τουλάχιστον εδώ - από την κάρτα, στον ενισχυτή έχω καταργήσει ακόμα και το ποτενσιόμετρο για το volume...
Ευχαριστώ ,αγαπητέ, για την απάντηση. Προφανώς, έτσι καταργείται η προενίσχυση από τον ενισχυτή.

D

deleted user 10898

Guest
παντα η ενταση απο το ποτενσιομετρο και η καρτα στο full. λιγες καρτες θα μειωσουν καλυτερα απο οτι το ποτενσιομετρο.

Reaction score
20.786

Αν ο ενισχυτής δεν έχει τηλεκοντρόλ για να αυξομειώνεις την ένταση, ανακαλύπτεις έναν σοβαρό λόγο να το κάνεις από τον υπολογιστή...

Reaction score
8
Εν τέλει, παίζει ό,τι ρόλο τής δώσεις εσύ!

Γενικά και συνηθέστερα, μια κάρτα με το ρυθμιστικό έντασης στο 0, δηλαδή στο τέρμα, είναι σαν να μην έχει ρυθμιστικό έντασης, ενώ το ποτενσιόμετρο του ολοκληρωμένου, ακόμα και στο τέρμα του, παρεμβάλλεται πάντοτε στο κύκλωμα, έχοντας μια μικρή, έστω και "αθώα", συμβολή. Το ίδιο ισχύει και για το στάδιο εισόδου του, παθητικό ή ενεργό, προενισχυτικό, οδηγητικό ή buffer - άρα χρέη προενισχυτή εκτελούνται ήδη στην αλυσίδα, από τον ολοκληρωμένο.

Αφού, λοιπόν, τα του ολοκληρωμένου δεν τα ξεφορτώνεσαι με τίποτα, τουλάχιστον ξεφορτώσου εντελώς τα της κάρτας, εφόσον βέβαια δεν υπεροδηγούνται οι είσοδοι του ολοκληρωμένου.

Άρα προτιμητέο για μένα (και οι απόψεις όπως βλέπεις διίστανται) είναι η κάρτα να έχει ρόλο πηγής και όχι προ. Ακόμα και τελικός να ήταν, εγώ θα προτιμούσα να τον οδηγώ με τον αγαπημένο μου προενισχυτή και όχι με το αναιμικό-πλαστικό (αν είναι) out της κάρτας ήχου όπου θα έπρεπε να έχω πάντοτε χαμηλωμένο το ρυθμιστικό έντασης του PC, άρα να θυσιάζω bits από το σήμα, με κίνδυνο να γίνει και καμιά στραβή, αν έχω ξεχάσει να χαμηλώσω ή αν φύγει λίγο το ποντίκι!

Για την ευκολία, όμως, εννοείται ότι θα παίζεις και με την ένταση από το PC, οπότε εσύ αποφασίζεις!

Reaction score
25.405
Απάντηση: Re: Τί ''ρόλο'' παίζει τώρα η κάρτα;

παντα η ενταση απο το ποτενσιομετρο και η καρτα στο full. λιγες καρτες θα μειωσουν καλυτερα απο οτι το ποτενσιομετρο.
ασε που μαλλον καμια καρτα δεν οδηγει τελικα σταδια

Reaction score
20.786

Αφού γράφω ότι δίνω απευθείας από την έξοδο της κάρτας στον τελικό, χωρίς ενδιάμεσο στάδιο, άρα οδηγεί. Κι όχι μόνο αυτή που χρησιμοποιώ τώρα (ενσωματωμένο τσιπάκι της Realtek) αλλά και παλιότερα που είχα μία Audigy 2, με τον ίδιο τρόπο οδηγούσα τον ενισχυτή (δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο ο συγκεκριμένος).

Reaction score
25.405

το πως οδηγει ειναι ενα θεμα
δε λεμε αν θα παιξει - φυσικα και θα παιξει - αλλα αν θα παιξει οπως πρεπει.
εδω υπαρχουν cdp με ρυθμιζομενη εξοδο που πολυς κοσμος τα εβαλε χωρις προενισχυτηνα οδηγησον τελικο και παιζανε αλλα οταν δοκιμασανε εναν καλο προενισχυτη ειδαν την διαφορα.
συγκεκριμενα εχω κανει τετοια δοκιμη οδηγοντας τον τελικο του c370 απο ενα τετοιο cdp μπας και ανακαλυψω την αμερικη, αλλα οταν επαιζε κανονικα μεσω του προενισχυτη τα παντα ηταν συνολικα καλυτερα , το χαμηλο η εικονα οι υψηλομεσαιες , ταπανταολα.καισιγα τον προενισχυτη που εχει ο nad δηλαδη.
σκεψου λοιπον η καρτα ηχου που δεν εχει και κανα γαιδουρι τροφοδοτικο ποσο πιο περιορισμενες δυνατοτητες εχει.
γνωμη μου ειναι να τα δοκιμασει κανεις και τα δυο και να διαλεξει

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.846
Members
38.506
Νεότερο μέλος