Ταίρι για τα sonus faber toy tower

Reaction score
38
Λάμπα από Εμιλέ και πάνω... Αυτό είναι άποψη για τις λάμπες, μην το δέσεις κόμπο. :smoke:

Χωρίς πλάκα τώρα, καλό ή κακό το ηχείο ας το κρίνει όπως θέλει ο καθένας.
Στα χαρακτηριστικά του πάντως και απο αυτό που δίνει σε εμένα, με όσα το συνοδεύουν και σε προβληματικό χώρο, έγινε ένα μικρό θαύμα. Δεν θα σκεφτόμουν να το "παχύνω" ή να το ενισχύσω στις χαμηλές. Ίσα ίσα που γεμίζουν νωρίς και μπορώ να το απολαμβάνω απο τα 60db. Πάνω απο τα ~85 db (μέση) έχω σοβαρό προβλημα με το χώρο (τζάκι, ασυμμετρία / ανακλάσεις απο τοίχο στη μία πλευρά διαφορετική απόσταση των ηχείων απο τπίσω τοίχο και υλικό) οπότε δεν το κρίνω. Δεν ακούω το ηχείο εκεί.
Μπορεί η επαναφορά της καμπύλης να ερμηνευτεί ως peak και στη πράξη. Δεν το γνωρίζω.
Είναι και σκοτεινός ο ενισχυτής μου ψηλά. Δεν υπάρχουν λαμπροτητες ή σκληράδες (σε νορμάλ εντάσεις).

Ας βρει κανα Τσακιρίδη, φουλ λάμπα και κάποιον τρανζιστοράτο να συγκρίνει ο φίλος.
Εγώ τι να του πω? Είπα τη γνώμη μου για το ηχείο και την ευελιξία του σε ενισχυτές και χώρους.
Τεχνικώς καλύπτεται και ευελειξία στο ματσάρισμα υπάρχει.
Απο εκεί και πέρα είναι θέμα γούστου.
Επαναλαμβάνομαι όμως :drinks:

Reaction score
38
Να ζητησω συγνωμη απο τον φιλο vagstam αλλα δεδομενου οτι μου ειναι απωθημενο να τολμησω να ζητησω ακροαση απο καποιον κατοχο των tower με τον ενισχυτη μου για να μου φυγει η περιεργεια?
Ο ενισχυτης ειναι ο triode trv 35 se με el34
Εαν επιθυμει καποιος κατοχος απο Αθηνα να με εξυπηρετησει ας στειλει ενα πμ
Ευχαριστω και συγνωμη για το off topic
Ευχαρίστως, αν και είμαι πολύ πιεσμένος απο χρόνο, κάτι θα κάνουμε.
Σου έστειλα pm

Reaction score
1.550
Πάντως εκεί που το κανει το peak, στα 12khz, νομιζω οτι θα ναι ευχάριστο breeze με δεδομένη και την πιθανη μειωμένη απόκριση της ακοής στα ψηλά.
Το χαμηλό με στεναχωρεσε λίγο.
[DOUBLEPOST=1453852312][/DOUBLEPOST]Και το αστείο είναι οτι την πιο ενδιαφέρουσα απόκριση την έχει το κεντρικό... Οτι να ναι.

Reaction score
5.976
Music fanatic τον είχες κι εσυ τον audio flight ή απλά έτυχε να τον ακούσεις;
Τ
Music fanatic τον είχες κι εσυ τον audio flight ή απλά έτυχε να τον ακούσεις;
Τον είχα και τον έχω ακόμη......οπότε έχω ιδίαν αντίληψη (με ηχεία Audio Physic)

Reaction score
147
Ο νέος ολοκληρωμένος Θησέας των αδερφών Τσακιρίδη, με τιμή κάτω των 1.000 ευρώ είναι μια καλή και τίμια πρόταση. Πιστεύω ότι αξίζει να τον ακούσεις.

I

iason

Guest
Πριν αγοράσω τα ηχεία μου δεν φανταζόμουν πως θα προβληματιζόμουν τόσο για τον ενισχυτή...
Απο λαμπάτους υπαρχει κι ένας Cayin a100t μεταχειρισμένος και ένας πιο παλιός pathos classic one
Σάν κάτοχος Cayin μπορώ να σου πώ οτι είναι αξιόπιστα μηχανάκια και η σχέση απόδοσης τιμής πολύ καλή.
Εάν ο ενισχυτής πού αναφέρεις είναι σε καλή κατάσταση αγορασέ τον με κλειστά μάτια.
Εγώ εχω το μοντέλο (Cayin cs100a) που ουσιαστικά εχει αντικαταστήσει τον Cayin a100t αλλά εχω ακούσει και αυτόν.
Με 4 ΚΤ88 ανα κανάλι ,εάν πειραματιστείς και λίγο με τις λάμπες δυσκολα να εχεις πρόβλημα οδήγησης.
Αυτά και καλή συνεχεις στην επιλογή σου.:)

Reaction score
38
Xθες κάναμε μια ακροασούλα / άτυπη σύγκριση του δικού μου Densen με τον triode του Δημήτρη (dimmanoukas).
Πρώτα ακούσαμε με τον δικό μου Densen B110 (τρανζιστοράτος 60/8 - 120/4) και καπάκι με τον λαμπάτο ΤRV35 (45/8 με EL34).
Τα συμπεράσματα της άτυπης και χαλαρής σύγκρισης ίσως να έχουν κάποιo ενδιαφέρον για τον νηματοθέτη ή τους υπόλοιπους φίλους...

Νομίζω πως ήταν κοινή η παραδοχή μας ότι κάθε σετ είχε τα προτερήματά του (λαμβάνοντας υπόψιν και το χώρο).
Τα μειονεκτήματα ήταν εκεί, αλλά για την κατηγορία τιμής των μηχανημάτων και το χώρο ακρόασης/τοποθέτησης ηχείων, θα έλεγα ότι περνάν σε δεύτερη μοίρα. Τουλάχιστον για τα δεικά μου δεδομένα.

Γενικά,
ο τρανζιστοράτος είχε την ανάλυση, σκηνή, δυναμικά και ατάκα χαμηλά, ενώ ο λαμπάτος έδωσε "στρογγυλάδα", μεγαλύτερα και πιο όμορφα σώματα οργάνων και ιδιέταιρο ηχόχρωμα σε σημείο να επιτρέπει την πιο ευχάριστηση ακρόαση ακόμα και κακών ηχογραφήσεων σε υψηλές εντάσεις.
Διαφορές υπήρξαν σε όλους τους τομείς, όμως δεν ήταν τέτοιες που να μπορώ να τοποθετηθώ θετικά και αρνητικά.
Κάποιος έφερε τα πιατίνια πιο μπροστά στο τάδε κομμάτι, κάποιος άλλος διαχώρισε τα όργανα καλύτερα σε πλάτος και ύψος (έτσι ή γιουβέτσι,,,) κτλ, που δε νομίζω ότι θα έιχαν κάποια αξία τέτοιες περιγραφές για κάποιον που δεν το άκουσε με τα αυτιά του.

Στον αντίποδα ο τρανζιστοράτος σε μέτριες/κακές ποιοτικά ηχογραφήσεις δεν μπόρεσε να συγκινήσει (δεν καλύπτει τα προβλήματα των ηχογραφήσεων), ενώ ο λαμπάτος σε έντονα χαμηλά περάσματα φόρτισε το χώρο μάλλον αρνητικά, ελαφρώς πλατιάζοντας ενίοτε σε περιεχόμενο με εκτενές χαμηλο και κάνοντας μια στάλλα πιο αισθητό το μπουμάρισμα. Αυτά σε συνηθισμένες εντάσεις για τα γούστα μου. Σε υψηλότερες εντάσεις (τσακιρ κέφι) προφανώς τα παραπάνω μεγενθύθηκαν κάνοντας ανυπόφορη την ακρόαση ozzy o μεν και ντουμμμμ ντουμμμμμ τα ηλεκτρονικά ο δε :)

Επιπρόσθετα η δυνατότητα χρήσης φίλτρων απο τη πηγή (δοκιμάσαμε τα sharp του aune καθώς και SoX upsampling σε 352ΚΗz απο το foobar) έδωσαν κατι τις (λίγο) παραπάνω σε αίσθηση αναλυσης στον λαμπάτο, χωρίς να μπορώ όμως να πω ότι το προτίμησα (αυτή η "αίσθηση" αέρα μεταξύ των οργάνων, όταν δεν είναι πραγματική, μπορεί να γίνει εύκολα κουραστική μετά λίγο καιρό ακροάσεων). Με τον τρανζιστοράτο, έχει απορριθφεί ήδη (slow filter στο ΑΚ του aune και off τα SoX του foobar σχεδόν πάντα)

Καμία έκπληξη ως εδώ, από μένα. Οι διαφορές ήταν ασφαλώς αισθητές, είπαμε το ηχείο μονιτορίζει και "ακούει" πολύ καλά τις εντολές που παίρνει. Απο ένα σημείο και ύστερα το γούστο του ακροατή καθορίζει την καλύτερη επιλογή γι αυτόν.

Οι πρώτες δοκιμές έγιναν με ρύθμιση του TRV 8Οhm. Δοκιμάσαμε και στα 6Οhm όπου το αποτέλεσμα ήταν μάλλον καλύτερο στη σκηνή και τα δυναμικά / ατάκα, όμως δεν θα πω ότι το προτίμησα γιατί ο χρόνος ήταν λίγος.

Τι θα έκανα, αν ήμουν εγώ ο ενδιαφερόμενος...
Προσωπικά στο δικό μου χώρο στήσιμο, με το δικό μου γούστο και τις μουσικές προτιμήσεις (που εκτείνονται σχεδόν σε όλα τα είδη μουσικής) στο τέλος της ημέρας θα διάλεγα τον τρανζιστοράτο. Κατα κανόνα ακούω σε μέτριες εντάσεις (~75-85db). Nταξ,,, στο τσακίρ κέφι και δεν μου έχει τύχει να ξεσαλώσω με προσεγμένες ηχογραφήσεις τζαζ 2,5 όργανα, ποιός θέζει και τη πριονοκορδέλα....
Η τρέλα στη περίπτωσή μου επέρχεται με κάτι ροκιές 70ς και νταπαντουπα ηλεκτρονικά που ο λαμπάτος τα κατάφερνε καλύτερα μεν στα πρώτα, αλλα χειρότερα στα δεύτερα, ειδικά όταν με περιεχόμενο ήταν σύνθετο (πολλά όργανα στα μεσοχαμηλά και χαμηλά)

Να τονίσω όμως κάτι ακόμα. Το αποτέλεσμα ενδέχεται να είναι πολύ διαφορετικό σε άλλο χώρο - στήσιμο.
πχ σε μεγαλύτερο χώρο ή ακόμα και με κανονικό στήσιμο των ηχείων στη μικρή διάσταση, μακριά απο τις γωνίες και με αέρα πίσω απο τη πλάτη (το δικό μου είναι στημένο στο μήκος του χώρο και η ακρόαση 40cm απο το πίσω τοίχο), πιθανότατα το τόνισμα στις χαμηλές του triode να ήταν ευεργετικό και χωρίς πλατιάσματα - μπουμάρισμα (σε υψηλότερες εντάσεις).
Ομοίως η σκληράδα που βγάζει ο τρανζιστοράτος σε υψηλές εντάσεις, μπορεί να μετριαστεί απο τον έλεγχο των ανακλάσεων.

Όταν μεγαλώσει ο πιτσιρικάς μου και κατορθώσω να γυρίσω στη σωστή διεύθυνση ακρόασης, σίγουρα θα μπω στη ωραία "βάσανο" ακροάσεων λαμπάτων (τουλάχιστον στο τελικό στάδιο...) Ίσως βέβαια κάτι οικονομικότερο σαν του Τσακιρίδη, που επίσης έχω δοκιμάσει και μπορώ να πω ότι έχω ξεχωρίσει στην κατηγορία τιμής (χωρίς να έχω ακούσει πάρα πολλά μηχανακια).
Ως τότε, καλά είμαστε :)

Ο φίλος μας λοιπόν που αναζητά ενισχυτή για τα toy, ας μην ανησυχεί για το είδος ενισχυτή.
Ας μαζέψει τις σκέψεις του για το πως ακούει τις αγαπημένες του μουσικές και ας δοκιμάσει τα πάντα.

Τέλος να πω για το κλου της βραδιάς, το οποίο ήταν ένας, πιο μικρός απο μικρός, τρίπαθος, ευγενική χορηγία του Παντέλου (tyler).
Iκανοποιητικές εντάσεις απο 10W, οκ χωρίς την αναλυση και τον πλούτο που έδωσαν οι μεγάλοι συνοδοιπόροι του, αλλα με χαρά θα έκανα ένα τυφλό με τον τρίπαθο σε καλό ακριβό κουτί και πολύ μπλα μπλα για αυτό το δήθεν ακριβό μηχάνημα... πριν το συγκριτικό...

(παπλοματοθήκη βγήκαν οι εντυπώσεις - sorry!)

Reaction score
208
Με τη σειρά μου να ευχαριστήσω τον φίλο (πλέον) Νίκο για την άψογη φιλοξενία και το όμορφο απόγευμα
Οι εντυπώσεις και τα συμπεράσματα του Νίκου με βρίσκουν 100% σύμφωνο και τολμώ να πώ οτι, δεδομένων
των δυσκολιών του χώρου του, το σύστημα που έχει στηθεί είναι αξιολογότατο (αποδεικνύοντας για μια ακόμη
φορά οτι με αρκετη υπομονή και ψάξιμο, μπορεί να στηθεί ενα πολύ καλό σύστημα με γήινο budget)

Τα sonus δεν φαίνονται μόνο, αλλά και είναι θελτικότατα και πραγματικά τους αξίζουν οτι καλύτερο σε πηγή
και ενίσχυση...

Η συμβουλή μου ως προς τον νηματοθέτη είναι ακροάσεις και πάλι ακροάσεις και βάση ακουσμάτων και
δυνατότητας του χώρου, να μην φοβηθεί καθόλου την επιλογή κάποιου λαμπάτου ενισχυτή (είτε all the way,
είτε στην προενίσχυση του)...θεωρώ οτι ο χαρακτήρας του ηχείου, σε συνδυασμό με τα ακούσματα σου,
φωνάζουν για λάμπα (ή έστω σε καλή τάξη Α)
Anyaway, καλή επιτυχία στην αναζήτηση σου και εύχομαι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα

Reaction score
0
Με τη σειρά μου να ευχαριστήσω τον φίλο (πλέον) Νίκο για την άψογη φιλοξενία και το όμορφο απόγευμα
Οι εντυπώσεις και τα συμπεράσματα του Νίκου με βρίσκουν 100% σύμφωνο και τολμώ να πώ οτι, δεδομένων
των δυσκολιών του χώρου του, το σύστημα που έχει στηθεί είναι αξιολογότατο (αποδεικνύοντας για μια ακόμη
φορά οτι με αρκετη υπομονή και ψάξιμο, μπορεί να στηθεί ενα πολύ καλό σύστημα με γήινο budget)

Τα sonus δεν φαίνονται μόνο, αλλά και είναι θελτικότατα και πραγματικά τους αξίζουν οτι καλύτερο σε πηγή
και ενίσχυση...

Η συμβουλή μου ως προς τον νηματοθέτη είναι ακροάσεις και πάλι ακροάσεις και βάση ακουσμάτων και
δυνατότητας του χώρου, να μην φοβηθεί καθόλου την επιλογή κάποιου λαμπάτου ενισχυτή (είτε all the way,
είτε στην προενίσχυση του)...θεωρώ οτι ο χαρακτήρας του ηχείου, σε συνδυασμό με τα ακούσματα σου,
φωνάζουν για λάμπα (ή έστω σε καλή τάξη Α)
Anyaway, καλή επιτυχία στην αναζήτηση σου και εύχομαι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα

Reaction score
0
Σας ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σας..πραγματικά μου δώσατε αρκετές απαντήσεις.Η αλήθεια ειναι πως το τελευταίο διάστημα εχω ζαλιστεί να διαβάζω στο forum ,στον ελληνικό αλλά και ξένο τύπο τα best buys.
Σίγουρα το καλύτερο θα ήταν να ακούσω τα ηχεία με πολλούς ενισχυτές...
Έλα όμως που είμαι Λαμία και δεν ειναι και τόσο εύκολο...
Για να είμαι ειλικρινής αν και εχω βρει αρκετά αξιόλογα μηχανήματα δεν εχω αποφασίσει ακόμη.
Μήπως εχει ακούσει κανείς τον blue note s3;;

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Γειτονα Λαμιωτη απευθυνσου για γνωριμια στον Χρηστο (Klamia 71), ισως μπορεσει να σε βοηθησει στην αναζητησή σου.

(Dr, συγγνωμην για την ...πρωτοβουλια μα ισως δεν διαβαζεις το θεμα για να σπευσεις - ειμαι σιγουρος γι αυτο, να μου καει το ινσιγνια;))

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • spylab
    TrumpoMusk
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.113