Τακτοποίηση ακινήτου λόγω υπέρβασης δόμησης

Μηνύματα
1
Reaction score
0
Καλησπέρα στα μέλη!
Έχω το εξής ερώτημα, για όποιον γνωρίζει. Αρχικά να πω πως είμαι πολιτικός μηχανικός μέλος του ΤΕΕ αλλά επειδή δεν είμαι στο ΤΣΜΕΔΕ (δουλεύω σε άλλο κλάδο) μου είπαν πως δεν μπορώ να αναλάβω τακτοποίηση ακινήτου σε α’ βαθμού συγγένεια διότι δεν μπορώ να κόψω απόδειξη έστω και μηδενική . Φώναξα λοιπόν έναν μηχανικό να ελέγξει τις αυθαιρεσίες του σπιτιού και μου έβγαλε 52 τμ υπέρβαση (ένα δωμάτιο 12τμ επέκταση του δώματος και αλλα 38τμ στη ταράτσα - έιχε μπει πέργκολα και έπειτα κλείστηκε στο μοναδικό μπροστινο άνοιγμα που είχε με τζαμί άρα θεωρείται κλειστός ημιυπαίθριους νομίζω ...). Κοίταξα μόνη μου την τεχνική έκθεση που έγινε το 1979 (στη καθαρεύουσα😞) υπογεγραμμένη από συμβολαιογράφο όπου γράφει ότι το κτίριο έχει υπολειπόμενο συντελεστή δόνησης περί τα 15τμ και πως μπορεί να γίνει επέκταση ορόφου μελλοντικά.
Σύμφωνα με τα παραπάνω, γνωρίζει κανείς ποιος είναι ο τρόπος να υπολογίσω τον υπόλοιπομενο συντελεστή (οικόπεδο στο Νικαια 165τμ και συντ δόμησης 1.8) με βάση το ΝΟΚ δεδομένου ότι το κτίριο είναι δικό μας (έχω κατόψεις, ξύλο τύπους κλπ από όλους τους ορόφους) για να προσχωρήσω σε αναθεώρηση της άδειας και όχι σε πλήρωμη προστίμου. Ο μηχανικός που πήραμε δεν τα έλεγξε αυτά άρα θα πρέπει να το κάνω μόνη μου. Αν κάποιος από εσάς ασχολείται πάραπανω με αυτά παρακαλώ να μου πει διότι ίσως όντως κάνουνε και επέκταση ορόφου!
 


Μηνύματα
460
Reaction score
199
Τον νέο οικοδομικό κανονισμό δεν τον γνωρίζω διότι έχω 11 χρόνια απουσίας από τον χώρο αυτό.

Το ότι ο συμβολαιογράφος γράφει ότι το κτίριο έχει υπολειπόμενο συντελεστή δόμησης περί τα 15 τ.μ και πως μπορεί να γίνει επέκταση ορόφου μελλοντικά πρέπει να δεις που επιτρέπεται να γίνουν αυτά βλέποντας την κάλυψη και την συνολική δόμηση που υπάρχει τώρα. Υπάρχει και η περίπτωση φυσικά αν και μικρή να έχει αλλάξει ο Σ.Δ προς το καλύτερο.

Δεν γνωρίζω αν κάποιες ευεργετικές διατάξεις του νέου οικοδομικού κανονισμού μπορούν να εφαρμοστούν σε περιβάλλον προσθήκης όπως είσαι εσύ.

Τώρα ο συντελεστής δόμησης είναι απλή υπόθεση 165 επί 1,8 μας βγάζει 297 τ.μ δόμηση συνολική.
Κάνεις εμβαδομέτρηση όλους τους ορόφους, τους συσχετίζεις φυσικά με τα επίσημα σχέδια της πολεοδομίας και βλέπεις τι υπόλοιπο έχεις να δομήσεις.
Αν και νομίζω ότι ο μηχανικός που ήρθε θα έκανε καλή δουλειά, έλεγξε τον αν μπορείς.

Έχεις δουλέψει ποτέ στον χώρο του πολιτικού μηχανικού;
Γιατί αν δεν δούλεψες καθόλου άσε τον έλεγχο σε ενεργό και έμπειρο μηχανικό καλύτερα.
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.110
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top