Ταξίδι Κροατία...ΣΠΛΙΤ Πληροφορίες κανείς;;;;;;;;

Reaction score
2
Καλησπέρα σας,

ψάχνω πληροφορίες για οδική μετάβαση για Κροατία στο Σπλίτ.
Λέω οδική γιατί με ένα πρόχειρο έλεγχο στα αεροπορικά απογοητεύτηκα. Διάβασα όλα τα θέματα εδώ μέσα, αλλά θα ήθελα μια βοήθεια ακόμη για ψυχολογικούς και φυσικά οικονομικούς λόγους.

Το ταξίδι πρόκειται να γίνει 10-14 Ιουλίου περίπου για την παρακολούθηση ενός διήμερου φεστιβάλ ηλεκτρονική μουσικής. Τα εισιτήρια καλώς κακώς τα έκλεισα και τώρα ψάχνω για μετάβαση-διαμονή.
Από όσα είδα παίζει διαδρομή μέσω Σεβίας-Βελιγραδίου που έχω πάει 3 φορές, αλλά είναι πολλές οι ώρες και κατ επέκταση και τα έξοδα...η δεύτερη επιλογή είναι μέσω Μαυροβουνίου κλπ...σκέφτομαι να το ριψοκινδυνέψω.

Σας παρακαλώ προτείνεται μου την πιο οικονομική και σύντομη μετάβαση. Εκτός από πράσινη κάρτα και ταυτότητα θα χρειαστώ τελικά διαβατήριο ή οχι ;; Δίπλωμα νεου τύπου ; το μικρό σαν καρτούλα;

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Reaction score
855
Απάντηση: Ταξίδι Κροατία...ΣΠΛΙΤ Πληροφορίες κανείς;;;;;;;;

Είναι πίκρα το οδικό ... χρειάσθηκε να πάω Ντουμπρόβνικ προ λίγων ετών και όταν το έψαχνα για οδικώς δεν έβγαζα λογική άκρη ... θα σε συμβούλευα να ψάξεις την περίπτωση να πας με κάποια low cost αεροπορική Βρυξέλλες ή Βερολίνο και από κει με αντίστοιχη low cost Κροατία ... έχε υπόψη σου ότι οι γνωστές μηχανές (airtickets, petas.gr, κλπ) δεν βγάζουν τέτοιες εταιρείες, τις οποίες καλύτερα να αναζητήσεις με τον πράκτορα σου ... βέβαια βλέπω ότι είσαι Ξάνθη οπότε έχεις και άλλα έξοδα μέχρι Αθήνα ή Θεσ/νίκη ...

Reaction score
2

Ναι επειδή ψάχτηκα σχετικά...θέλησα την βοήθεια κάποιου που το έχει ζήσει.

PPZ

Reaction score
18

Το πιο γρήγορο θα είναι μέσω Σερβίας μιας και έχεις εθνική οδό σε όλη τη διαδρομή.
Μπορεί τώρα να σου φαίνεται ακριβό, αλλά οδικώς είναι πιο οικονομικό να ταξιδεύεις 18 ώρες με τα διοδία παρά μέσω Αλβανίας χωρίς εθνική, μετά Μαυροβούνιο πάλι χωρίς εθνική, και τελως Κροατία από Μαυροβούνιο πάλι μέσω τοπικών οδών.
Τα'χω περάσει όλα αυτά, πίστεψε με.
Το καλύτερο είναι να πας αεροπορικώς, αν μπορείς.
Αν επιμένεις να πας οδικώς, τότε μονοδρομος είναι από Σκόπια η Βουλγαρία, Σερβία , και Κροατία τελικά.

Reaction score
2

15 ώρες ταξίδι......μέσω Σερβίας. Έτσι τουλάχιστον βγάζει το google maps.

Reaction score
2.051

Το έχω κάνει το ταξίδι. Διαβατήριο θα χρειαστείς σίγουρα, θυμάμαι ότι χρειάστηκε αρκετές πολλές φόρες. Αυτό που μου είχα κάνει εντύπωση σε όλη τη διαδρομή ήταν τα μισοτελειωμένα σπίτια, μόνο τούβλο τίποτα άλλο.

Reaction score
2

Από πoιά διαδρομή Tidal ?

Reaction score
2.051

Σκόπια - Σερβία - Κροατία! Πάντως είναι safe αυτή η διαδρομή δεν θα έχεις θέμα.

Reaction score
2

Σερβία έχω πάει 3 φορές Βελιγράδι...και με ταυτότητα πας. Για Σερβία να μπείς Κροατία δεν ξέρω, αλλά διάβασα σήμερα πως πάλι δεν χρειάζεται. γμτ Άκρη δεν βγάζω ακόμη...

Reaction score
855

Το έχω κάνει το ταξίδι. Διαβατήριο θα χρειαστείς σίγουρα, θυμάμαι ότι χρειάστηκε αρκετές πολλές φόρες. Αυτό που μου είχα κάνει εντύπωση σε όλη τη διαδρομή ήταν τα μισοτελειωμένα σπίτια, μόνο τούβλο τίποτα άλλο.
Αν θυμάμαι καλά, αυτό με τα ασοβάντιστα σπίτια δεν είναι τυχαίο, ήταν κάποιου είδους τρυκ στην πρώην ενωμένη Γιουγκοσλαβία και είχε να κάνει με φορολόγηση / επιδότηση, δεν θυμάμαι τέλος πάντων ...
Πάντως αργότερα που πήγα Βοσνία οδικώς από Βελιγράδι πάλι ψιλοπίκρα ήταν οι δρόμοι από ποιότητα & δυνατές ταχύτητες ...

Reaction score
2.051

Άντε ρε Σπύρο, δεν το ήξερα, νόμιζα ότι δεν είχαν χρήματα να τα τελειώσουν μετά τους βομβαρδισμούς.

Και Βοσνία έχω πάει οδικώς, στη Banja Luka, όμορφα!

Φίλε FISHERMANDSL αν έχεις διαβατήριο πάρτο να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Reaction score
7.089

αν έχεις χρόνο και παρέα δοκίμασε με πλοίο.....πρώτα Ιταλία Ανκώνα και από εκεί Σπλίτ.Δεν ξέρω κόστος και χρόνο, αλλά δεν θα οδηγήσεις και δεν θα έχεις και το άγχος να κυκλοφορείς με Ελληνικές πινακίδες σε μια όχι τόσο φιλική χώρα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.849
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss