Τα Παρατράγουδα Της Έκθεσης!!!

Reaction score
51
Κυριακή μεσημέρι και σύντομο ταξίδι με την μοτοσυκλέτα στην Αθήνα για την έκθεση.
Στις 12:30 είμαι στην έκθεση αυτοκινήτου για να δω έναν φίλο και καπάκι στη "δική μας" έκθεση (ήταν δίπλα-δίπλα άλλωστε!!)

Κάθομαι για 1,5 με 2 ώρες και κατά τις 3:30 ξεκινώ για την επιστροφή στην Πάτρα.
Βενζίνη στον Ασπρόπυργο, και γρήγορα φεύγω για το σπίτι μου.........

Φθάνω στα διόδια του Κιάτου, και συνεχίζω!
Λόγω μεγάλης κατανάλωσης (και με τον φόβο μην δεν με φθάσει η βενζίνη για Πάτρα) αποφασίζω να σταματήσω στα McDONALDS μερικά χιλιόμετρα πιό κάτω.

Απ' τα διόδια του Κιάτου και μετά πηγαίνω αργά (με 120-130 χιλιόμετρα) πίσω από ένα FORD FOCUS 1.6 (με ανοιχτά τα φώτα μου, όπως πάντα, και επομένως με βλέπει πίσω του για τα χιλιόμετρα μέχρι τα McDONALDS)

Φθάνουμε στα McDONALDS, φλας για δεξιά τόσο εγώ όσο και το FOCUS.
Στο έμπα του πάρκινγκ, το αυτοκίνητο παίρνει την δεξιά λωρίδα (απ' τις 2) κι εγώ κινούμαι παράλληλά του (στο πλάι του) απ' την αριστερή (με 30 χιλιόμετρα την ώρα)

Η οδηγός του FOCUS βλέπει μια θέση αριστερά (παρ' όλο που υπήρχαν και δεξιά του) και αποφασίζει να στρίψει αριστερά ΧΩΡΙΣ καν να ελέγξει που βρίσκομαι!
Και φανταστείτε ότι μιλάμε για μοτοσυκλέτα δρόμου, 1100 κυβικά, με μέγεθος πλοίου, τα φώτα ανοιχτά και εγώ μέγεθος γορίλα!! (1.90 ύψος)

Η σύγκρουση αναπόφευκτη, παρόλο που προσπάθησα να τον αποφύγω!
Η επαφή στις αριστερές πλαινές πόρτες του και εμένα μπροστά και όλη η δεξιά μεριά!

Αυτό είναι το FOCUS, όχι στην θέση της σύγκρουσης αλλά 2-3 μέτρα πιο μπροστά (για να μην φράζει το πάρκινγκ)

O τύπος με την πορτοκαλί μπλούζα είναι ο γιός της κυρίας που οδηγούσε το αυτοκίνητο.......
Η κυρία φαίνεται ελαφρώς πίσω απ' την βαλίτσα!!!

Εγώ ευτυχώς καλά!
Ούτε γρατσουνιά.......ας είναι καλά το καλό μπουφάν, άριστο κράνος και τα γάντια μου!

Reaction score
51
Η συνέχεια βέβαια θα δωθεί στην ασφαλιστική εταιρία.
Η κυρία έκανε θετική δήλωση ότι έφταιγε και μέχρι ώρας όλα πάνε καλά!

Η μοτοσυκλέτα ευτυχώς έχει μόνο επιφανειακές ζημιές (τι θα μπορούσε άλλωστε να πάθει το "πλοίο" με τόσο μέταλλο που έχει πάνω του....)
Το κόστος τους βέβαια μεγάλο, αφού πρέπει να αλλαχθούν όλα τα πλαστικά της δεξιάς μεριάς και η δεξιά εξάτμιση και μπροστινό φτερό και και και.......

Reaction score
51
To στενάχωρο της υπόθεσης είναι ότι το Σάββατο πήρα την μηχανή απ' το συνεργείο της KAWASAKI, μετά από πλήρες τακτικό service κόστους 300 ευρώ!!
Και έκανα το ταξίδι αστραπή για να την χαρώ λιγάκι!!

Και όλα ήταν άψογα!
Το μοτέρ ξύριζε, φρένα αναρτήσεις όλα άψογα!

Δυστυχώς θα πρέπει να περάσει κάποιο (ελπίζω όχι πολύ μεγάλο) χρονικό διάστημα μέχρι να την ξαναχρησιμοποιήσω μέχρι να έρθουν τα ανταλλακτικά από Ολλανδία (ευτυχώς είναι όλα βαμμένα απ' το εργοστάσιο και δεν θα ψάχνομαι......)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Γιάννη εσύ να σαι καλά και τα παλιοσίδερα διορθώνονται...

Άλλο κακό να μη σε βρει φίλε...

Reaction score
51
Γιάννη εσύ να σαι καλά και τα παλιοσίδερα διορθώνονται...

Άλλο κακό να μη σε βρει φίλε...
Ευτυχώς δεν είναι παλιοσίδερα αλλά μόνο πλαστικά!!!

Βέβαια, αν η συγκεκριμένη με είχε χτυπήσει στην εθνική, ίσως τώρα να μαζεύατε λεφτά για....στεφάνι!!! :shock: Μπρρρρρ.............

Ευτυχώς όλα ήταν απαλά, με λίγα χιλιόμετρα και είχα και Άγιο!!!
Και μόνο που σκέφτομαι ότι μπορούσα να έχω σπάσει το δεξί μου χέρι και δεν θα μπορούσα να δουλεύω για κανα δυο μήνες με πιάνει....κάτι!!!

Ευτυχώς!!!

Reaction score
25.782
εσυ να εισαι καλα και αφου πληρωνει η ασφαλεια (με το καλο) τελος καλο.
παντως θα το σκεφτει πολλες φορες η κυρια να ξαναστριψει χωρις να κατεβει κατω να βεβαιωθει οτι δεν ερχεται κανεις!

Reaction score
14
Το κράνος σε τι βοήθησε...?
Δεν ξέρεις ότι υπάρχουν τυφλές γωνίες στους καθρέπτες των αυτοκινήτων;

[flipv]Κάποια στιγμή θα πρέπει οι μηχανόβιοι να καταλάβουν ότι δεν είναι όλα γκάζι και σφήνες.[/flipv]

Reaction score
51
Το κράνος ΔΕΝ με βοήθησε.......
Το ΑΚΡΙΒΟ κράνος βοήθησε.......
Και όχι εμένα, αλλά την.......κυρία!!
Γιατί αν ήταν φθηνότερο μάλλον θα το είχα αστράψει στο κεφάλι της!!! :lol: :lol: :lol:

Οφείλω να ομολογίσω πάντως πως η κυρία ήταν άψογη απέναντί μου μετά το ατύχημα! (το σχόλιο λοιπόν για το κράνος είναι για να γελάσουμε και λιγάκι!!)
Με ρώτησε άμεσα για το αν χτύπησα, για το αν χρειάζομαι κάτι, μου έφερε καφέ και το κυριότερο παραδέχθηκε κατ' ευθείαν το λάθος της (κάτι που φάνηκε και την Δευτέρα, που πρωί-πρωί πήγε για να κάνει θετική δήλωση στον ασφαλιστή της)

Και πριν σχολιάσετε οτιδήποτε, σκεφτείτε ότι τα ευνόητα δεν είναι και προφανή!!
Και σίγουρα υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό γαιδουριών που κάνουν την μα..... και μετά το παίζουν Αμερικάνοι!!!
Και βέβαια σε αυτή την περίπτωση πιστέψτε με.....ΔΕΝ θα λυπόμουν το ακριβό κράνος και μάλλον θα του άνοιγα το κεφάλι!!! :roll:

Μιχάλη, σίγουρα υπάρχουν τυφλές γωνίες! (Έλα παπούλη μου να σου δείξω.......")
Αλλά όσο και να προνοήσεις το οτιδήποτε συμβαίνει στον δρόμο, ΠΑΝΤΑ θα υπάρχει αυτή η χαζή και ΜΗ προβλέψιμη στιγμή! :wink:

Reaction score
0
Γιάννη, πρώτα από όλα αφού είσαι κάλα οστά να πανέ... τα σίδερα και τα πλαστικά θα φτιαχτούν. Τώρα συμβουλή (οδηγούσα μηχανή από το 1984 – 2000) ποτέ οδήγηση στο πλάι αυτοκίνητου... όχι μόνο γεια τις τυφλές γωνίες άλλα και γεια πολλά άλλα που μπορούν να συμβούν ... με πιο συχνό η αναγκαστική αλλαγή πορείας λόγω εμπόδιων, άλλου οχήματος κλπ...

Reaction score
7
Γιαννη χαιρομαι που εισαι καλα (αν και στεναχωρηθηκα γι αυτο που εγινε).
Συνηθως ετσι γινεται. Πας καπου για να χαρεις και να περασεις καλα και σου καθεται μια στραβη...

Κάποια στιγμή θα πρέπει οι μηχανόβιοι να καταλάβουν ότι δεν είναι όλα γκάζι και σφήνες.
Μιχαλη εχεις δικιο σε αυτο που λες...αλλα...
Το θεμα ειναι κα μην κλεινεις το δρομο ξαφνικα σε καποιον που ερχεται απο πισω (ειτε με μοτο ειτε με τουτου). Πρεπει να κοιτας...
Δεν ξερω τι γινεται στην Πατρα αλλα εδω στην Αθηνα οι οδηγοι ειναι αλλου.
Για ποιο τυφλο σημειο μιλας? Εγω εχει τυχει να ειμαι διπλα στον καθρευτη, διπλα στο τζαμι του οδηγου και ο τυπος δεν με ειδε καθολου, αλλα πηγε να αλλαξει λωριδα, ειχαμε επαφη, με εσπρωξε, και ευτυχως που ενας φορτηγατζης που ερχοταν απο πιο πισω τον ειδε τι εκανε και εκοψε, για να μου αφησει χωρο για ελιγμο, αφου πρωτα μου αλλαξε πορεια. Το ''καλο'' ποιο ειναι? Οτι μεχρι να του κορναρω ΔΕΝ ειχε παρει χαμπαρι οτι εσπρωχνε μια Transalp (εκτος και αν κοιταξε τον καθρεφτη, γιατι απο τον καθρεφτη σιγουρα δε θα με εβλεπε, αφου ημουν διπλα του).
Ευτυχως δεν επεσα και δεν εδωσα συνεχεια στο θεμα (γιατι θεν θα ειχα λυπηθει το κρανος εγω.

Εδω εισαι στο πλαι του τουτού, βλεπεις τη φατσα του μλκ απο τον καθρεφτη (αρα σε βλεπει και αυτος) του κορναρεις, του αναβεις προβολια (γιατι τα φωτα ειναι always on) και δεν παιρνει χαμπαρι...

Ασε που οταν βλεπω αυτοκινητο με κλειστο καθρεφτη τρελαινομαι... και μου ερχεται να του τον ανοιξω (με κλωτσια).

Ασε που δε βγαζουν φλας...

Ενα πραγμα εχω καταλαβει...

Αν δεν εχεις οδηγησει μηχανη, ΔΕΝ υπολογιζεις τον μηχανοβιο (και μαλλον δεν τον βλεπεις)...

Ας πανε μια βολτα μια φορα ολοι αυτοι με μηχανη, να δουν πως ειναι και μετα τα λεμε.
Σαφως και υπαρχουν αρκετοι μηχανακηδες που ειναι πιο μλκες απο τους αλλους.
Τρελαινομαι επισης οταν ακουω εξατμιση απο μηχανη να σου τρυπαει τα αφτια...Εκει θα μπορουσα να σκοτωσω τον τυπο...

Αυτα... Τελικα ειμαστε στο ελεος του καθε μλκ οδηγου που πληρωσε για το διπλωμα και του καθε μλκ εκπαιδευτη που πιο πολυ ασχολιοταν με το παρκαρισμα παρα με τα βασικα...και το να ελεγχεις συνεχεια τους καθρεφτες ειναι πολυ σημαντικο οπως και να βγαζεις φλας.
Αν οι καθρεφτες δεν ειναι σημαντικο ΔΕΝ θα εβαζαν 3 συνολικα σε αυτοκινητο...αλλα θα κρεμουσαν στο πλαι λαστιχα σαν τις βαρκες στο λιμανι...

Ε ρε ξυλο που θελουμε...

Reaction score
25.782
και το αναποδο: αν δεν εχεις οδηγησει αυτοκινητο δεν μπορεις να καταλαβεις τι βλεπει ο οδηγος.
πχ ο οδηγος αυτοκινητου δεν μπορει να καταλαβει αν μια μηχανη που βρισκεται στο πλαι και 2-3 μετρα πισω απο το αυτοκινητο:
-ειναι οντως 3 μετρα πισω του και μπορει να αλλαξει λωριδα (με φλας)
-εχει καταλαβει ο αναβατης οτι το αναμενο φλας δεν ειναι διακοσμιτικο και δε θα πεσει πανω στο αυτοκινητο κατα την αλλαγη.
γενικα:
μην καθεστε ποτε στο πλαι και πισω απο ενα αυτοκινητο που εχει αναψει φλας για να αλλαξει λωριδα. ειναι σπαστικο και επικινδυνο. Δωστε στον αλλο να καταλαβει οτι καταλαβατε .πχ προσπεραστε γρηγορα
κοψτε λιγο
μπειτε λιγο πιο μεσα
βοηθειστε και εσεις λιγο...

Reaction score
5
Γιάννη ευτυχώς που δεν έπαθες τίποτα και τα υπόλοιπα είναι παλιοσίδερα.

Όμως το θέμα δεν είναι τα παλιοσίδερα αλλά ότι ήταν ένα μικροατύχημα που αν ήταν μεταξύ δύο αυτοκινήτων θα περνούσε απαρατήρητο.

Όμως τέτοια ατυχήματα με μηχανές παρόλο που φαίνονται ασήμαντα μπορούν να αφήσουν σοβαρά προβλήματα στον μοτοσικλετιστή.

Και πάντα όταν οδηγείτε μηχανές να οδηγείτε αμυντικά!

Reaction score
7
Το αλλο κακο ειναι που καποιοι βγαζουν φλας και στριβουν την ιδια στιγμη. Οποτε ο αλλος (ειτε μοτο ειτε τουτου) δεν προλαβαινει να αντιδρασει.
Καποιοι νομιζουν οτι το φρας σημαινει ''στριβω τωρα''. Αλλα ειναι "προειδοποιηση οτι θα στριψω''.

Αυτα με ενοχλουν το ιδιο οταν οδηγω και τη μηχανη και το τουτου. Υπαρχουν καποιοι που νομιζουν οτι ειναι δικος τους ο δρομος, οτι ολοι οι αλλοι πρεπει να πατανε φρενο και να τους αφηνουν να περνανε οποτε θελουν...

Εισαι σε ενα δρομο με 80 χλμ, βγαινει ενας απο το στενο και σε κανει να κοψεις ως τα 40χλμ γιατι δεν μπορουσε να περιμενει ή γιατι δεν σε υπολογισε, μπαινει μπροστα σου και στο επομενο στενο παταει φρενο για να στριψει... Και γιατι δεν περιμενε να περασω πρωτα?
Ειμαι υπερβολικος?

Ειναι ο αλλος στο φαναρι, ανοιγει την πορτα και αδειαζει το τασακι εξω... Αν βγω εξω με το ροπαλο και του σπασω τα μουτρα εγω θα φταιω?
Ειμαι υπερβολικος?

Ανεβαινει τη Συγγρου αριστερη λωριδα με 50χλμ, του αναβεις τα φωτα να κανει ακρη αλλα δεν παιρνει χαμπαρι.
Ειμαι υπερβολικος?

Ταξιτζης μεσαια λωριδα, πελατης πεζοδρομιο, ταξιτζης σταματαει αποτομα μεταξυ μεσαιας και δεξιας λωριδας πανω στη γραμμη.
Ειμαι υπερβολικος?

2 τυποι ο ενας αριστερη λωριδα και ο αλλος δεξια αλλα και οι 2 πατανε τη γραμμη και στενεβουν τη μεσαια λωριδα. Εγω χωραω ισα ισα αναμεσα τους και (φυσικα δε μασαω) και περναω, μπας και ξυπνησουν...
Ειμαι υπερβολικος?

ΥΓ...for the record...Εδω και 12-13 χρονια που οδηγω δεν εχω προκαλεσει ποτε ατυχημα ουτε ψιλοτρακαρισμα (δοξα τω Θεω) γιατι προσεχω ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ και εχω το νου μου στο δρομο και στους καθρεφτες. Bonus Malus 4...
Αντιθετα με εχουν τρακαρει 2 φορες - ευτυχως ελαφρα, μονο υλικες...

Φυσικα, ΠΑΝΤΑ ΚΡΑΝΟΣ και ΠΑΝΤΑ ΖΩΝΗ ΕΝΤΟΣ και ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΗΣ, και εγω και οι συνεπιβατες. Εχω κομπλεξ με το θεμα ζωνη. Αν δεν βαλουν, γιατι τους ενοχλει (ειδικα οι γυναικες, τους μπαινει αναμεσα - ξερετε που) ΔΕΝ ξεκιναω...

Reaction score
14
Δεν είσαστε υπερβολικός. Όλα τα παραπάνω ανήκουν στα θέματα παιδείας και σεβασμού του συνανθρώπου που μελετάμε και στο post για το ποιός θα έπρεπε να κρατήσει την Ελληνική σημαία.

Reaction score
25.782
γενικα καλο ειναι να ειμαστε ευγενικοι και "γεματοι καλοσυνη" στην οδηγηση μας.
αυτο κανω τα τελευταια τρια χρονια και εχω σταματησει να αγχωνομαι
πχ αναβει φλας μπροστινος τον αφηνω να περασει.
αναβει alarm για να παρκαρει τον περιμενω.
χαλαραααααα
αλλα σπαστικα και επικινδυνα:
στενο που βγαινει σε μεγαλο δρομο. συνεπαγεται αναμονη για την καταλληλη στιγμη που θα αδειασει εστω και ελαχιστα ο δρομος για να μπουμε ταχυτατα. Ε αν μια παπια εχει την φαεινη ιδεα να στριψει στο δρομο περνοντας δεξια απο το αυτοκινητο τοτε σορρυ αλλα δυσκολα γλυτωνει το περασμα του αυτοκινητου απο πανω.
η εμμονη των παπιτζηδων και δει πιτσαδοροcourrier (γιατι οι κατοχοι μεγαλων μηχανων κατι τετοια τα αποφευγουν ευτυχως) να περασουν σωνει και καλα απο δεξια αυτοκινητα που κινουνται στη δεξια λωριδα. Αποτελεσμα να τσαντιζονται επειδη το προπορευομενο αυτοκινητο εχει αναψει φλας για να στριψει δεξια στο στενο και εχει το θρασσος να το κανει κι ολας.
πιστευω οτι αν οι αναβατες δεν χρησιμοποιουσαν τα δυο ακρα του δρομου (τερμα αριστερα και τερμα δεξια) για την προσπεραση οχηματων και αν βοηθουσαν με την τοποθετηση τους τους προπορευομενους οδηγους, θα ηταν πολυ πιο ευκολα τα πραγματα για ολους.
Δεν εχω σκοπο την αντιπαραθεση μηχανης -αυτοκινητου αλλα να επισημανω σοβαρα λαθη που κανουν οι αναβατες και δυσκολευουν τη ζωη των αυτοκινητιστων διακινδυνευοντας τη δικη τους.

Reaction score
1
Οδηγό μηχανή πολλά χρόνια και αυτό που θα έλεγα με τον τρόπο που έγινε το ατύχημα λέω πως είσαι τυχερός φίλε μου που δεν χτύπησες το δεξιό πόδι σου στην επαφή σου με το ι.χ. Όσο για τα πλάστηκα άστα, αφού τα πληρώνει άλλος γιατί αν τα πλήρωνες εσύ τότε θα χρειαζόσουν έρανο με τόσα λεφτά που έχουν τα σκασμένα.
Πρόσεξε την ασφαλιστική μήπως σου πει πως έγινε σε ιδιωτικό χώρο [μέσα στο πρατήριο]και σου κάνει νούμερα . Νασε καλά.

Reaction score
14
Να σαι καλα maroulisk, είμαι ο ασφαλιστής από το αυτοκίνητο.Δεν το είχαμε σκεφτεί αυτό.Τη Δευτέρα θα αναιρέσουμε την εκτίμηση.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.263
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale