Τα βασικά συστατικά στο ΗΙ-Fi για να ξεκινήσουμε....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Σωστός. Δεν έχεις παρά να παρακολουθείς τις συζητήσεις μας, αλλά περισσότερο τις συναντήσεις και να παρευρίσκεσαι σε ακροάσεις. Όλα τα άλλα θα έρθουν μόνα τους.

Εγώ βέβαια κρίνω και την θεωρία απαραίτητη και είναι σίγουρο ότι εφόσον πραγματοποιηθεί η ιδέα των δύο Γιώργηδων, τα οφέλη θα είναι πάρα μα πάρα πολλά για όλους μας.

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.793
Unforgiven τοποθετήθηκες 100% σωστά, μετά κάποιο χρονικό διάστημα θα σε προσκαλέσω σε 1-2 συστήμτα που ανταποκρίνονται σε αυτό που ζητάς ως εμπειρία και τότε πραγματικά θα δεις τι εστί highend. Πριν όμως μπορείς να παρευρεθείς σε κάποια άλλα για να πλουτίσεις την εμπειρία σου.

Επαναλμβάνω ακόμη μία φορά όμως άλλο η δημιουργική περιέργεια και άλλο η μουσικοφιλία που συνήθως "κολλάμε" σε μικρή ηλικία και μας συνοδεύει για πολλά χρόνια.

Reaction score
1
εγω απαιτω :) απο τον κοψ να γραφει για νεους δισκους, μουσικες κλπ.
ειναι κριμα ρε γιωργο να μην μας ανοιγεις τα ματια :shock:

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.793
Νίκο είναι πολύ προσωπική υπόθεση η μουσική και παλιότερα είχα ενοχληθεί αρκετά διότι κάποιοι έβαζαν στο μικροσκόπιο τα γούστα μου κάτι που με χάλασε, επίσης κάτι νέο σε εμένα μπορεί να είναι πολύ παλιό και γνωστό για τους υπολοίπους, είναι ταξίδι η μουσική!!!!

Για εμένα και κλείνοντας το θέμα περί μουσικής, το πιο ωραίο είναι να κάνουμε ακροασούλα να βάλουμε και 50 δισκάκια (και δικά σου) και να κρατήσεις στα υπόψιν σου ότι σου αρέσει, είναι κάτι που κάνω από 12-13 ετών με την ανταλλαγή μουσικών επισκέψεων σε διάφορους φίλους.

Reaction score
3.538
Sambalis, με το "τελικό αποτέλεσμα" εννοούσα τη διαδικασία της δοκιμής δύο συσκευών και την καταγραφή των ακουστικών εντυπώσεων ή προτιμήσεων.  Εδώ πολλούς δεν τους ενδιαφέρει η θεωρία και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των συσκευών γιατί αρκούνται μόνο στο αποτέλεσμα. Σε αυτό που τους ακούγεται καλύτερα στα αυτιά και την ψυχή.
Αν εννούσες την θαθύτερη γνώση της μουσικής και της θεωρίας γύρω από την μουσική και τα όργανα, τότε συμφωνώ μαζί σου.
Το σεμινάριο που σκέφτομαι να πραγματοποιήσουμε θα μας μάθει αρκετή μουσική θεωρία για το πως πρέπει να ακούγονται τα μουσικά όργανα και πότε μια εκτέλεση είναι καλύτερη από κάποια άλλη.  Με το αυτί ενός μουσικολόγου ή ενός συνθέτη κι όχι με το αυτί ενός απλού τεχνικού ή χαΙφιντελίστα.
Η προσπάθεια  εντυπωσιαμού  του ακροατή, τουλάχιστον για την κλασσική μουσική, μπορεί να είναι και δείγμα κακής ερμηνείας.
Ο απλός περιστασιακός ακροατής κλασικής μουσικής συνήθως εντυπωσιάζεται με τα εύκολα ή απλά μουσικά κομμάτια και με τα στολίδια.
Ελπίζω να έγινα σαφής.

Reaction score
14
Νίκος Τσαρουχάς said:
Αυτό με τις κόπιες που παίζουν καλύτερα μου τυχαίνει κι εμένα... Συνέχεια όμως. :shock:
Νίκο - συγγνώμη για το off topic- τι εννοείς "παίζουν καλύτερα;

Παίζουν καλύτερα μετά από "παρέμβαση" ή απλά με ένα copy;
Και αυτό με ένα copy σε υπολογιστή ή με κάποιο πιο εξειδικευμένο "deck" μηχάνημα;

Πιθανότατα να αξίζει να ανοιχθεί ένα topic για αυτό....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αυτό που μου έχει τύχει, είναι να προτιμώ ηχητικά το απλό copy σε pc με eac από το αυθεντικό. :shock:

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520