ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.
Ιδρυτής
- Reaction score
- 729
Απο το in.gr:
Ωραια και καλα του τα ελεγε του μακαριτη, το "στολισμα" ομως ο ερμος δεν το γλυτωσε...:happy_4:Προσωπικά αντικείμενα της Μαρίας Κάλλας, όπως 63 επιστολές προς τον σύζυγό της Τζοβάνι Μπατίστα Μενεγκίνι από την περίοδο 1947-1950, φορέματα, σερβίτσια, δώρα, αλλά και ο μετρονόμος που χρησιμοποιούσε στις πρόβες της, βγαίνουν στο σφυρί 30 χρόνια από τον θάνατο της ντίβας. ...
«Λατρεμένη μου αγάπη! Πλησιάζει η μέρα που θα είμαι μαζί σου. Με θέλεις; Είμαι δικιά σου!» γράφει η Μαρία Κάλλας σε ένα σημείωμά της προς τον Μενεγκίνι πριν ακόμη από τον γάμο τους. Απόδειξη πως η ελληνικής καταγωγής καλλιτέχνιδα φοβόταν πως ο γάμος δεν θα πραγματοποιηθεί, καθώς ο Μενεγκίνι ήταν ένας πλούσιος βιομήχανος παθιασμένος με την όπερα, 51 ετών κι εκείνη 27 χρόνια νεώτερή του.
....
Λίγες μέρες αργότερα κι ενώ ετοιμάζεται να ερμηνεύσει τη Νόρμα -έναν ρόλο σταθμό στην καριέρα της- γράφει: «Είμαι πάντα καλά όταν βρίσκομαι κοντά σου... αλλά δεν είμαι ο τύπος του ανθρώπου που δέχεται τα πράγματα όπως έρχονται. Θέλω ο άνδρας μου να είναι ο καλύτερος απ’ όλους, στην τέχνη μου να είμαι η καλύτερη. Θέλω με δυο λόγια να τα έχω όλα».