Τα εχω μπλεξει με τις χρεωσεις Dsl

Reaction score
786
Ειμαι ετοιμος να μπω στον κοσμο του γρηγορου internet, να μου κατεβαινουν οι τραγουδιστριες απο το ταβανι και να πιτσιλαω το γραφειο κανοντας surfing, wow!!

Τα εχω μπλεξει ομως...

Εστω οτι εχω την απλη PSTN γραμμουλα. Απ'οτι εχω καταλαβει, οι δρομοι ειναι δυο.
Ειτε παω στον ΟΤΕ, ζηταω γραμμη DSL (προσβαση που λεει ο ΟΤΕ) πληρωνοντας μηνιαιο παγιο μεσω του λογαριασμου του "τηλεφωνου" και ψαχνω για ανεξαρτητη συνδεση ειτε αγοραζω πακετο γραμμης & συνδεσης απο καποιον παροχο. Σωστα?

Στον πρωτο δρομο λοιπον, παω στον OTE και αγοραζω το Conn-X 1024. Αυτοματα εχω ενα μηνιαιο παγιο περιπου 24Ε μονο για την γραμμη. Στην συνεχεια ξαχνω για ανεξαρτητη συνδεση. Προς το παρον εχω βρει μονο το OnDSL Home, που για συνδεση 1024 ζηταει περιπου 36Ε το μηνα. Κανοντας λοιπον την προσθεση, 1 μηνας DSL 1024 μας κανει 60Ε !

Απ'την αλλη αν παω στην Forthnet, ας πουμε, χωρις να εχω ενεργοποιησει γραμμη DSL μεσω OTE και χωρις να λαμβανω υποψιν τις προσφορες εξοπλισμου ή "πακετων" δωρεαν μηνων, βλεπω οτι μπορω να εχω συνδεση αοριστου χρονου στα 1024 με περιπου 25Ε το μηνα. Στην τιμη αυτη, απ'οτι καταλαβαινει ο φτωχος μυαλος μου, περιλαμβανεται ΚΑΙ το παγιο προσβασης ΚΑΙ η συνδρομη συνδεσης.

Αρα αν υποθεσω οτι, για καποιο μυστηριο λογο, θελω να εχω την "δικη μου" γραμμη DSL κολλημενη στο τηλεφωνο και αγορασω το Conn-X, θα πληρωνω πανω απο τα διπλα λεφτα για το ιδιο πραγμα χωρις λογο!!

Ειναι κατι που δεν εχω καταλαβει? Υπαρχουν "κρυφες χρεωσεις" στους ανεξαρτητους ISP ή απλα ισχυει το προφανες και ο ημικρατικος οργανισμος χρεωνει τα μαλλιοκεφαλα του για να βγουν στην συνταξη γρηγοροτερα οι κουρασμενοι υπαλληλοι του?

Reaction score
0
αν υπάρχει στην περιοχή σου διαθέσιμο το tellas zisto κανε γρήγορα αίτηση μην το σκέφτεσαι....4mbit γραμμή dsl + δωρεάν αστικά και υπεραστικά τηλεφωνα με 46.90 τον μηνα.....αα και μην ξεχάσω σταματας μια και καλή να πληρώνεις το πάγιο στον οτε!

Reaction score
7
Επιλογες...

1. Παγιο PSTN ΟΤΕ + παγιο DSL OTE (ADSL Προσβάση) + "Χ" internet provider συμβολαιο, πχ OnDSL HOME (η τηλ γραμμη ειναι στο ονομα σου...)

2. Πακετο-"κουτι" DSL = παγια γραμμης + παροχη internet = πχ Conn-x (οικονομικοτερο αλλα η τηλ γραμμη μεταβιβαζεται στον παροχο και ανηκει στον παροχο...)

3. Αλλαζεις παροχεα γραμμης και νουμερο και φευγεις απο τον ΟΤΕ τελειως (Τellas, Vivodi.....)

Reaction score
786
Ειναι ομως λογικο η επιλογη 1 να μου στοιχιζει 60 ευρω και η επιλογη 2 μολις 25 ευρω ?

Reaction score
5
Θεμιστοκλή, κάπως έτσι είναι όπως τα περιγράφεις. Απλά πληρώνεις την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ να πάρεις το internet σου από όποιον πάροχο θέλεις, ΧΩΡΙΣ να πρέπει να κλείσεις την γραμμή σου και να την ξαναανοίξεις. Πολλές φορές αυτό σημαίνει μέρες ή εβδομάδες ή και μήνες χωρίς ADSL.

Reaction score
7
Ειναι ομως λογικο η επιλογη 1 να μου στοιχιζει 60 ευρω και η επιλογη 2 μολις 25 ευρω ?
ναι γιατι εσυ αγοραζεις ΜΙΑ γραμμη, ενω αν παρεις πακετο ο παροχεας εχει αγορασει μεγαλυτερη ποσοτητα γραμμων = καλυτερη τιμη για τον παροχεα.... και για εσενα

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
πραγματκά για εμένα που ήμουνα μέχρι στιγμής στην πρώτη επιλογή δηλ ISDN + OΤΕ ADSL 1ΜΒιτ + Otenet, το κόστος ηταν πολυυυυυυ... μεγάλο.

Οταν έμαθα για την προσφορά της Tellas και βλέποντας τουλάχιστον ότι με 46 ευρώ το μήνα εχω όσα τηλέφωνα σταθερά και όση ώρα θέλω, ΔΩΡΕΑΝ εντός Ελλάδος , έχω γραμμή Internet με ADSL2+ 4 Mbit τώρα και με ενα "κλικ" μέχρι 24Mbit αυριο-μεθαυριο (λέμε τώρα) , ηταν πολύ απλό και φυσιολογικό να πώ αντίο στον ΟΤΕ...

Αυτό έγινε πρίν τις γιορτές. Μου είπαν απο την Tellas να διακόψω το ADSL στο 134 για να βρεί ελεύθερη τη γραμμή κατα τη μεταβίβαση. Εγώ λέω εντωμεταξύ γιορτές χωρίς Internet δε λέει, οπότε το άφησα για μετά τις γιορτές, πιστεύοντας ότι θα πάρει λίγο ακόμη χρόνο ως υπηρεσία να ενεργοποιηθεί.
Σήμερα 3 Ιανουαρίου με πηραν τηλέφωνο απο την Tellas να μου πούν ότι δεν έχω προχωρήσει ακόμη στη διακοπή της ADSL...
Μπράβο συνέπεια, ούτε 10 ημέρες δεν έκαναν όπως έλεγαν.
Με πολλή ευγένεια μου είπε η κυρία που συνομίλησε μαζί μου να τους ειδοποιήσω μόλις προχωρήσω τη διαδικασία της διακοπής...!!!

τι κάνει ο συναγωνισμός ...

Επίσης αντικατέστησα το ADSL2+ modem μου με ενα αντίστοιχο ασύρματο WiFi, το οποίο χρεώνουν 3 ευρώ χ 12 μήνες , δηλ. 36 ευρώ. Το προηγούμενο το παρείχαν δωρεάν.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Αμμεσα για την τηλεφωνία και για το Internet 10 ημέρες.
Βέβαια σε πρώτη φάση 1Mbit λόγω της μη ύπαρξης κέντρου ADSL2+ στην περιοχή μου και τον Φεβρουάριο μεταβαση στα 4 Mbit.
Αντίστοιχα το κόστος είναι μειωμένο στην πρώτη φάση.
Επίσης στην τηλεφωνία διατηρώ τον ίδιο αριθμό που ειχα στον ΟΤΕ.
Το μόνο που δεν μου άρεσε είναι η μετατροπή της ISDN σε PSTN.

Τι να κάνουμε, κάθε αρχή και δυσκολη.

Reaction score
4.909
Θεμιστοκλή δεν ειναι έτσι που τα γραφεις για το connx, πιθανόν να πρόκειται για τις...θεωρητικές τιμές, υπάρχουν όμως σοβαρότατες εκπτώσεις όλο τον χρόνο!
Εγω έχω connx 1024 και πληρώνω 22.5 ευρώ τον μήνα συνολικά με δέσμευση εξαμήνου και χωρίς διακοπή σύνδεσης απο το προηγούμενο connx που είχα (στα 47 ευρώ). Για οποιαδήποτε αλλη επιλογη "'ολα σε ένα" (ακόμη και για ondsl otenet) θα είχα υποχρεωτικά διακοπή γραμμής στην αλλαγή (αρκετες μερες χωρις adsl) και θα δεσμευόμουν για 12 μήνες και όχι 6.

Reaction score
4
Παιδες υπομονη μεχρι 15 Ιανουαριου που βγαινουν με ιδιοκτητο δυκτιο forthnet και Hol. Επειτα αποφασιζετε τι σας συμφερει. Μην βαλετε ακομη τιποτα. Κατι καλο ερχεται.....

Reaction score
0
Θεμιστοκλή δεν ειναι έτσι που τα γραφεις για το connx, πιθανόν να πρόκειται για τις...θεωρητικές τιμές, υπάρχουν όμως σοβαρότατες εκπτώσεις όλο τον χρόνο!
Εγω έχω connx 1024 και πληρώνω 22.5 ευρώ τον μήνα συνολικά με δέσμευση εξαμήνου και χωρίς διακοπή σύνδεσης απο το προηγούμενο connx που είχα (στα 47 ευρώ). Για οποιαδήποτε αλλη επιλογη "'ολα σε ένα" (ακόμη και για ondsl otenet) θα είχα υποχρεωτικά διακοπή γραμμής στην αλλαγή (αρκετες μερες χωρις adsl) και θα δεσμευόμουν για 12 μήνες και όχι 6.
Σε αυτά τα 22,5 ευρώ έχεις συν το στάνταρ πάγιο του ΟΤΕ για γραμμή adsl ή τα 22,5 είναι όλα και όλα;

Reaction score
1
Απάντηση: Τα εχω μπλεξει με τις χρεωσεις Dsl

Αυτη η προσφορα ετρεχε το καλοκαιρι, τωρα η 1024 connx ειναι λιγο ακριβοτερη, και την προλαβα και εγω. Εγω πληρωνα, και εξακολουθω, το παγιο για γραμμη adsl. Παντως πραγματι και να μην πληρωνα για γραμμη παλι δεν θα γινοταν διακοπη συνδεσης.
Ομως voreie, σε οποιαδηποτε αλλαγη σου απο δω και περα θα διακοπει η συνδεση σου, αν δεν πληρωνεις για γραμμη.

Reaction score
4.909
22.5 ευρω ειναι μαζί με την γραμμή του οτε (οτενετ connx+ ote), όμως δεν νομίζω ούτε στο μελλον να έχω διακοπή γραμμής σε αλλαγή πακέτου, εφόσον μένω στον ίδιο provider εννοείται. Για τους υπόλοιπους πάντως...μη μονοπωλιακούς providers πλην οτενετ ή και για οτενετ ondsl, αλλαγή πακέτου συνεπάγεται και διακοπη γραμμής για αγνωστο χρόνο (στην περιοχή μου διακοπη γραμμής=χάσιμο γραμμής για 3-4 μήνες, καθώς οι θύρες είναι πολύ ανεπαρκείς για την ζήτηση, χωριο το χασιμο του email account)
Πιστευω πάντως πως και στο μελλον εφόσον μειώσουν τις τιμές στο connx θα κατεβω σε κοστος ή θα ανέβω σε ταχύτητα χωρίς διακοπή γραμμής, αλλιώς μενω στα 22.5, παίρνω δεύτερη γραμμή σε εναλλακτικό πάροχο και αφού με συνδέσουν τότε θα τους πω να διακόψουν την πρώτη....(υπάρχει και δευτερο τηλέφωνο)

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Τα εχω μπλεξει με τις χρεωσεις Dsl

Θεμιστοκλή, κάπως έτσι είναι όπως τα περιγράφεις. Απλά πληρώνεις την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ να πάρεις το internet σου από όποιον πάροχο θέλεις, ΧΩΡΙΣ να πρέπει να κλείσεις την γραμμή σου και να την ξαναανοίξεις. Πολλές φορές αυτό σημαίνει μέρες ή εβδομάδες ή και μήνες χωρίς ADSL.
Voreie διαβασε τα λεγομενα του ak1, αν πληρωνες για γραμμη adsl, δεν θα κοβοταν ακομα και αν αλλαζες παροχο.

Επισης τι λεει ο Γιωργος YODA για το θεμα:
2. Πακετο-"κουτι" DSL = παγια γραμμης + παροχη internet = πχ Conn-x (οικονομικοτερο αλλα η τηλ γραμμη μεταβιβαζεται στον παροχο και ανηκει στον παροχο...)
Με 22,5 ευρω δεν εχεις δικη σου γραμμη adsl.

Reaction score
4.909
Μπορει να κανω λαθος αλλά έχω την εντύπωση ότι η διαφορά του connx απο το ondsl της οτενετ είναι ακριβώς αυτή, ότι δηλαδή στο connx εχεις την δική σου γραμμή. Αυτό το συμπεραινω καθώς απο την αρχη που έβαλα adsl ήμουν σε πακέτο connx και αρχικά ημουν αορίστου χρόνου και πλήρωνα χωριστά οτε και χωριστά οτενετ (αν και στον ίδιο τον λογαριασμό του οτε, όπως αλλωστε συνεχίζω και σήμερα). Θεωρητικά λοιπόν και μετα το πέρας του εξαμήνου μπορω να κρατησω την γραμμή οτε και να παρω αλλον provider για το adsl, μόνο που και οι αλλοι όταν πουλάνε σκέτο adsl (χωρις την γραμμή), το δίνουν τόσο ακριβά που δεν συμφερει! Πιστευω ότι η οτενετ κανει καποια κομπίνα με τον οτε για το connx γιατι στα συμβολαια υπογραφουμε με σαφώς μεγαλύτερη τιμή απο αυτήν που πληρώνουμε στην πράξη! (τα γνωστα μονοπωλίστικα κολπα...αλλά δεν θα τους καταγγείλω εγω εφόσον με εξυπηρετούν!). Χοντρικά να πω ότι στις δύο αλλαγές πακέτου που έκανα ως τώρα (σε αλλο πακέτο connx) εκανα όλη την διαδικασία απο το 134 που ειναι του οτε και όχι της οτενετ απ όσο ξέρω

Reaction score
1
Η εν λόγω προσφορά είναι καλή, αρκεί να έχει τη δυνατότητα η 4θνετ να σου δώσει δικό της βρόχο, ώστε να περάσεις στο δικό της δίκτυο και να ξεχάσεις τον ΟΤΕ, κάτι για το οποίο νομίζω πως επί του παρόντος δεν είναι διαθέσιμο για εκτός Αθήνας.
Και βέβαια δεν υπάρχει κανένα τυπογραφικό λάθος, με τα ίδια λεφτά σε ΑΡΥΣ (γραμμή ΟΤΕ δηλαδή) έχεις 1mb έναντι 4 mb με γραμμή 4θνετ...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster