Τα μαθητικά τα χρόνια...

Reaction score
0
Γιωργος Ανδρεαδης said:
Που χαθηκες?
Βαλε κρανος!
Δεν έχω net στο σπίτι,και συνήθως βαριέμαι την έξοδο&τον ποδαρόδρομο μέχρι το κοντινότερο netcafe από τη στιγμή που κάθε μέρα φτάνω απόγευμα στο σπίτι,κουρασμένη, έπειτα από τρέξιμο που κάνω στο γήπεδο.

Όσο για το κράνος,δεν έχω κράνος καρντιά μου!!! :lol:
Έχω όμως καλό κρανίο! :lol:Δε με αποκαλούν άδικως ξεροκέφαλη!!!! :lol: :lol: :lol:
Κοίτα,σιγα σιγά.Προχθές κοίταξα ένα κατάλογο με κράνη της SHARΚ άλλα δεν τα βρήκα στο χρώμα.Θέλω κάτι που να έχει και ροζ για να ταιριάζει με το βουβου μου!!!
Πάντως έκανα την αρχή και προμηθεύτικα γάντια,μπότες,επιγονατίδες,επιαγκωνίδες,ιώδιο,τσιρότα και όλα τα σχετικα! :lol:

Reaction score
53
moutoulos said:
Άλλες εποχές, άλλα χρόνια ... ωραία χρόνια ... 8)

Γιωργος Ανδρεαδης said:
Α, και κατι αλλο...
Αν εχεις το γιο που θα χουφτωσει -αθωα- ενα κοριτσακι, θα χασκογελασεις....
Αν εχεις το κοριτσακι, δε θα σου φανει καθολου αστειο....
Πάντα σωστός !!.  :mrgreen: :mrgreen:
Πάντως ο τρόμος του σημερινού πατέρα είναι:
-Αν έχεις το γιό που θα χουφτώσει -αθώα- ένα ...αγοράκι!!! τί θα κάνεις????? :shock: :shock: :shock:

Ανεξάρτητα απο αυτό, (μια και άργησα να καταλάβω το θέμα του Σπύρου), το θέμα είναι εξαιρετικό, επίκαιρο και συγκλονιστικό!!
Δεν είναι θέμα προοδευτισμού, πολιτισμού, εξυγχρονισμού κλπ... όπως συνηθίζεται να λέγεται!!!
Είναι η απαράδεκτη πλέον εξελικτική διαδικασία που έχει ξεκινήσει στην Ελληνική οικογένεια που έχασε την αληθινή της ταυτότητα, προσπαθώντας να "προοδευτικοποιηθεί", -"εκπολιτιστεί", "εξυχρονιστεί"-"εξευρωπαϊστεί" και τελικά "ΕΚΠΟΡΝΕΥΤΕΙ" στον βωμό της καθημερινής υπερκαταναλωτικής μανίας των Media, και των μεγάλων διεθνών τραστ, που αποσκοπούν στο μαζικό κέρδος!!! εξαθλιώνοντας την ταυτότητα μας!!!
Ουφ !

K

Katerinaki

Guest
Αν και δεν είναι πολλά τα χρόνια που έχω τελειώσει το σχολείο, διαπιστώνω με μεγάλη δυσαρέσκεια ότι τα πράγματα στη σχολική κοινωνία οδεύουν προς το χειρότερο...

Βλέπω τα παιδιά και τη συμπεριφορά τους σήμερα και τα συγκρίνω με το δικό μου μαθητικό παρελθόν....Καμία σχέση....Θυμάμαι στο δημοτικό να παίζω με κούκλες και παιχνίδια και λέξεις που σήμερα τις ακούω από τα πιτσιρίκια συνέχεια πλέον, για μας τότε να είναι άκρως απαγορευμένες και αιτία για σοβαρή τιμωρία....

Θυμάμαι ότι 9 το βράδυ έπρεπε να κοιμάμαι και να μη βλέπω τηλεόραση και όταν έβλεπα θα ήταν προγράμματα σαφώς κατάλληλα για την ηλικία μου...Τώρα πια το internet έχει διαδεχθεί το αθώο παιχνίδι και ας μη γελιόμαστε δεν εξυπηρετεί την απόκτηση εκπαιδευτικών πληροφοριών....Ας μη μιλήσουμε για την τηλεόραση....Εκνευρίζομαι πραγματικά όταν βλέπω παιδάκια να τα τρέχουν οι γονείς τους στα live των reality εκπομπών και να καμαρώνουν τα καμάρια τους που τα πήρε η κάμερα....

Δεν είμαι συντηρητική ούτε εχθρεύομαι την πρόοδο και την τεχνολογία....Θεωρώ όμως ότι όλα έχουν το χρόνο και τις συνθήκες τους και τα παιδιά θα ήταν καλύτερα να έρχονται σε επαφή με τον κόσμο της προόδου και της τεχνολογίας σε μια ηλικία που θα μπορούσαν να διακρίνουν το καλό από το κακό...το ηθικό από το ανήθικο....

Και κλείνοντας επιρρίπτω τις ευθύνες στους γονείς....Από αυτούς ξεκινά η διαπαιδαγώγησή τους εκείνοι θα πρέπει να τους υποδείξουν το σωστό και το λάθος...Εκείνοι θα πρέπει να τους κάνουν υπεύθυνα και με κρίση άτομα.....Από την οικογένεια ξεκινά η διαμόρφωση της προσωπικότητας μας....

Reaction score
3
.....Από την οικογένεια ξεκινά η διαμόρφωση της προσωπικότητας μας....
Xμμ,δεν είναι μόνο η οικογένεια,όπου απο εκεί παίρνουμε βάσεις και την αρχική παιδεία.
Όμως όταν αρχίσει το σχολείο,απο το νήπιο ακόμη,και οι διάφορες παρέες,έ τότε τα πράγματα γίνονται δυσκολότερα και τα αντιδραστικά απο την φύση τους παιδιά,σκέφθονται και κάνουν πράγματα,που μάλλον και εμείς κάναμε στην ηλικία τους,έτσι για να πάνε κόντρα,"στο κατεστημένο" και καλά.

Το μεγαλύτερο ρόλο πιστεύω τον παίζει ο εκπαιδευτικός,(δάσκαλος),όπως το είπε σωστά ο Μ.Αλέξανδρος."Στους γονείς μου ωφείλω ¨το ζειν¨,στον δάσκαλο ,¨το ευ ζειν¨".

K

Katerinaki

Guest
Δεν διαφωνώ για τον μείζων ρόλο του εκπαιδευτικού αφού ούτως ή άλλως τα παιδιά στο σχολείο περνάνε τις περισσότερες ώρες τους και γίνονται λήπτες άπειρων πληροφοριών και γνώσεων από την σχολική κοινωνία....

Οι γονείς όμως είναι η αρχή και ίσως αυτοί που θα συμβάλλουν στην εξήγηση αλλά και στην σωστή αξιοποίηση των πληροφοριών που λαμβάνουν τα παιδιά...Θεωρώ ότι οι εκπαιδευτικοί είναι αρωγοί στο έργο των γονέων ή καλύτερα οι δύο αυτοί ρόλοι αλληλοσυμπληρώνονται....

V

VIDEOMIX

Guest
...και μάλιστα απο τα πρώτα χρόνια τα υποτιθέμενα αθώα εκεί όπου το κλάμα του μωρού είναι "συναγερμός" πανικού για ορισμένους γονείς και εύνασμα για υλοποίηση της κάθε επιθυμίας του, με αποτέλεσμα την εκμετάλλευση μετ'έπειτα απο το παιδί της "αδυναμίας" αυτής των γονέων προς αυτό. "Άθελά" τους δηλαδή, οι ίδιοι "καταστρέφουν" τον χαρακτήρα του παιδιού τους. :?

Reaction score
3
Ακριβώς,τις περισσότερες φορές οι γονείς είναι αυτοί που "χαλάνε" τον χαρακτήρα του παιδιού,κάνοντάς το δύστροπο και αντιδραστικό στο σχολείο και γενικότερα στην κοινωνία. :(
Για ρωτήστε τους δασκάλους τι τραβάνε με τόσα παιδιά,όπου το καθένα έχει τις ιδιοτροπίες του και τον κακό εγωϊσμό που του έχουν δώσει απο το σπίτι με το να του κάνουν όλα τα χατήρια.
Φυσικά αυτό το κάνουν οι γονείς απο υπερβολική αγάπη ή γιατί δεν ασχολούνται όσο πρέπει μαζί τους.
Πόσες φορές έχουμε συναντήσει σε κάποια βόλτα  κάποιο παιδί που ενοχλεί όλους τους τριγύρω και οι γονείς του δεν του μιλάνε? και μάλιστα εαν κάποιος πει καμμιά κουβέντα,οι γονείς το δικαιολογούνε λέγοντας,"έ παιδί είναι..." :shock:

Οι ρόλοι μεταξύ γονέων και δασκάλων πρέπει να αλληλοσυμπληρώνονται,αλλά με προϋποθέσεις. :wink: :)

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Ας μη μπερδευουμε τα πραγματα... Τα χρονια που η οικογενεια διαδραματιζε τον κυριο ρολο στην διαμορφωση του χαρακτηρα του παιδιου, εχουν περασει ανεπιστρεπτί. Δεν εννοω οτι δεν ειναι σημαντικη η συμβολη της οικογενειας. Καθε αλλο. Δυστυχως ομως δεν ειναι η μονη πηγη ερεθισματων για το παιδι. Αν το καλοσκεφτειτε, ποσο χρονο διαθετει η σημερινη μεση οικογενεια για την προσεγγιση του παιδιου? Και ποσος χρονος απο αυτον ειναι ποιοτικος?
Απο την αλλη, ποσος ειναι ο χρονος που το παιδι δεχεται εξωτερικα ερεθισματα, μη ελεγχομενα απο την οικογενεια του(σχολειο, παρεες, διαδικτυο, τηλεοραση)?
Τα πραγματα ειναι εξαιρετικα δυσκολα και επικινδυνα... Δυστυχως...

Reaction score
7
Και εγώ δεν έχω πολλά χρόνια που πήγαινα σχολείο αλλά παρόλαυτά από τότε φαινόταν το πράγμα.Ήξερα πολύ κόσμο που έκανε ότι του κατέβαζε η γκλάβα από αθώες πλάκες μέχρι...όχι και τόσο αθώες...Η οικογένεια όντως παίζει σημαντικό ρόλο.Το να έχει το παιδί σωστή συναίσθηση του καλού και του κακού είναι εκείνο που θα το βοηθήσει να ζυγίσει τα πράγματα και να δεχθεί ή να απορρίψει κάποια ερεθίσματα.Και αυτό που είπατε οτι αν δεν του χαλάσω τα χατήρια γίνεται κακομαθημένο δεν ξέρω αν στέκει αφού ξέρω πολλά παιδιά από καλές και εύπορες οικογένειες που δεν τους χάλαγαν χατήρια και ήταν εξαιρετικά παιδιά...
Όσον αφορά τους δασκάλους.Οι καθηγητές στο γυμνάσιο και το λύκειο λίγα μπορούν να κάνουν (και ακόμα λιγότερα κάνουν αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία) για τους μαθητές.Η σημαντικότερη χρονική περίοδος για ένα παιδί είναι το δημοτικό.Αν στο δημοτικό έχει καλούς δάσκαλους πιστεύω θα γίνει και καλύτερος άνθρωπος αρκεί η προσπάθεια που γίνεται από το δάσκαλο να υποστηρίζεται από το σπίτι...

Reaction score
1
Βρε παιδιά μήπως γερνάμε;
Κάθε προηγούμενη γενιά βρίσκει και συγκρίνει δικές της συμπεριφορές με αυτές των νεότερων και πάντα το συμπέρασμα είναι ότι η δική του ήταν πιο "αγνή".
Θυμάμαι τους γονείς μου σε συζητήσεις με φίλους τους να επικρίνουν τα "κατορθώματα" της δικής μου.
Και τότε οι μαθήτριες ήταν "ξετσίπωτες" και "πουτ...κια,οι δε μαθητές "αλήτες" που δεν σεβόντουσαν τους "μεγαλυτέρους".
Πιστεύω ότι είναι άδικο να κρίνουμε προεφηβικές/εφηβικές συμπεριφορές.
Το θέμα είναι αν και κατά πόσο η οικογένεια με την "ορατή" ή την "αόρατη" παρουσία της, θα καταφέρει να σβύσει με την πάροδο του χρόνου και στην πορεία προς την ενηλικίωση αυτές τις "τρέλλες".
Και στο τέλος,το συμπέρασμα που βγαίνει από τα γραφόμενά σας,οι "κατηγορούμενοι" είναι οι γονείς των παιδιών,δηλαδή...η γενιά μας.

V

VIDEOMIX

Guest
Μα.... είναι γεγονός αυτό, δεν ειναι οτι γερνάμε. Όπως θυμάμαι αγνότερη την δική μου γενιά, έτσι όμως παραδέχωμαι οτι η προηγούμενη της δικής μου, σίγουρα ήταν ακόμα πιο αγνή. Δεν βγάζουμε δηλαδή μόνο την δική μας "λάδι".
Με λίγα λόγια, η κοινωνία γενικά πάει απο το κακό στο χειρώτερο. Μα.... δεν το βλέπετε;

Reaction score
14
Η κοινωνία είμαστε εμείς οι ίδιοι αγαπητέ Videomix.
Αυτό θα πρέπει να μας λέει πολλά.  :wink:

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ. said:
Βρε παιδιά μήπως γερνάμε;.....
......Πιστεύω ότι είναι άδικο να κρίνουμε προεφηβικές/εφηβικές συμπεριφορές......
Σωκράτη επ ουδενί δεν μπορώ να δεχτώ σαν σημάδι γήρατος την απέχθεια μου απέναντί στα ....παρτουζόματα επ΄ αμοιβή 12χρονων.
Όχι απλά ανηλίκων....προεφήβων. Παιδιών.
Στο ότι για αυτό φταίει η γενιά μας όπως έφταιγε η γενιά των γονιών μας ...συμφωνώ απόλυτα.

Αφού αφήνουμε και εξελίσσονται ανεξέλεγκτα και άκριτα κοινωνικές καταστάσεις που οδηγούν σε πραγματικότητες που δεν μας αρέσουν...καλά να πάθουμε.
Αφού η μόνη αντίδραση στα κακώς κείμενα είναι η πίεση των κουμπιών του τηλεκοντρόλ από την ασφάλεια του καναπέ μας και η πιο δυνατή φωνή μας ...το ρέψιμο...καλά να πάθουμε.
Αφού έχουμε βάλει μέσα στα σπίτια μας τα realities σαν μορφή ψυχαγωγίας...άκουσον άκουσον...καλά να πάθουμε.
Βγάζει η κάρια τα μάτια της μπροστά σε όλη την Ελλάδα, εσύ καθεσε και το βλέπεις και  το θεωρείς πλάκα....το ίδιο θεωρεί και το παιδί σου.
Άντε μάζευτο μετά!

Ξέρετε...η κύρια διαφορά του ενηλίκου από το ανήλικο ...δεν είναι οι ρυτίδες η καράφλα το πεσμένο στήθος και η κυτταρίτιδα....

Είναι το φίλτρο!
Το φίλτρο που έχει ο ενήλικος για να "φιλτράρει" καταστάσεις. Να επικροτήσει ή να απορρίψει.
Αυτό απλά ένα  παιδί δεν το έχει.
Η "εγκληματική" έκθεση ενός παιδιού σε συνήθειες ενηλίκου...αφιλτράριστα...οδηγεί στις καταστάσεις που σχολιάζουμε στο thread.
Ναι. Η οικογένεια..ή ότι έχει μείνει από αυτήν στην σημερινή  εποχή της μονογονεικότητας, της ατομικότητος και των μεγάλων κοινωνικών αλλαγών σε παγκόσμιο επίπεδο έιναι το Α και το Ω για την διάπλαση του χαρακτήρα ενος παιδιού.
Είναι το ...φίλτρο.

Εμείς είμαστε το φίλτρο της γενιάς που φέρνουμε στο κόσμο. Όπως ήταν οι γονείς μας για εμάς.
Τα παιδιά μας είναι ο πιο καθαρός καθρέπτης της επιτυχίας...ή της αποτυχίας μας.

V

VIDEOMIX

Guest
Είπα οτι δεν είμαστε;
Όμως αυτή διαμορφώνετε απο κάποιους παράγοντες και οχι με βούληση του απλού λαού.
Μπορούμε να δούμε τους λόγους που την διαμόρφωσαν έτσι. Η μάλλον, τους ξέρουμε.

K

Katerinaki

Guest
Αυτό που έχω να πω και που αφορά την καθοδήγηση και την διαπαιδαγώγηση που έλαβα από τους γονείς μου είναι το εξής :

Ειδικά η μητέρα μου μας έμαθε να θέτουμε όρια στη συμπεριφορά μας....Θυμάμαι τον αδελφούλη μου να λέει στην μητέρα μου : μη φοβάσαι ξέρω μέχρι που μπορώ να απλώσω τα πόδια μου και αν ξεπεράσω το σημείο αυτό θα μου τα "κόψεις"....με την έννοια της άμεσης επαναφοράς στην τάξη αν παρεκκλίναμε από την καλή συμπεριφορά και αν ξεπερνούσαμε τα όριά μας...

Δεν θυμάμαι ποτέ να παρασύρομαι από το περιβάλλον μου....Ένιωθα κατά πολύ αποστασιοποιημένος παρατηρητής.....Και όταν δεν μου άρεσε κάτι έφευγα μακρυά....Απόρροια της διαπαιδαγώγησης των γονιών μου...

Reaction score
7
Θελω να πιστευω οτι οι σημερινοι γονεις (που παλευουν καθημερινα στις δουλειες μπλα μπλα μπλα) δεν περιμενουν απο το σχολειο να τους "μεγαλωσει" το παιδι...

GTX

Reaction score
39
Και γω δεν έχει πολλά χρόνια που αποφοίτησα απο το σχολείο (μόνο ο Αντρέας δεν την έχει πει ακόμα αυτή την ατάκα :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:) αλλά αυτά που ακούω απο φίλους και γνωστούς δεν έχουν επαφή με αυτά που ήξερα!!! Παιδιά η κατάσταση έχει ξεφύγει, όσοι έχετε παιδιά ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ!!!!!!

Απλό παράδειγμα πολύ αθώο σε σχέση με αυτά που έχω ακούσει και που δεν είναι μούφες είναι γεγονότα (τουαλέτες σχολείου, επι πληρωμή και τέτοια έρχονται στο μυαλό μου), θα θυμάστε όλοι στο σχολείο το κλασσικό που όταν διάβαζε δυνατά ο μπροστά οι πίσω τον πειράζανε για να γελάσει κτλ. Τώρα αν ο μπροστά είναι κοριτσάκι για να γελάσει της τραβάνε το stringaki που εξέχει :shock: :shock: :shock:

Reaction score
3
preve said:
Η κοινωνία είμαστε εμείς οι ίδιοι αγαπητέ Videomix.
Αυτό θα πρέπει να μας λέει πολλά.  :wink:

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ. said:
Βρε παιδιά μήπως γερνάμε;.....
......Πιστεύω ότι είναι άδικο να κρίνουμε προεφηβικές/εφηβικές συμπεριφορές......
......Ξέρετε...η κύρια διαφορά του ενηλίκου από το ανήλικο ...δεν είναι οι ρυτίδες η καράφλα το πεσμένο στήθος και η κυτταρίτιδα....

Είναι το φίλτρο!
Το φίλτρο που έχει ο ενήλικος για να "φιλτράρει" καταστάσεις. Να επικροτήσει ή να απορρίψει.
Αυτό απλά ένα  παιδί δεν το έχει.
Η "εγκληματική" έκθεση ενός παιδιού σε συνήθειες ενηλίκου...αφιλτράριστα...οδηγεί στις καταστάσεις που σχολιάζουμε στο thread................
Τα παιδιά μας είναι πιο καθαρός καθρέπτης της επιτυχίας...ή της αποτυχίας μας.
Κρατάω αυτά,όχι γιατί όλα τα άλλα δεν μου άρεσαν και δεν συμφωνώ,όμως αυτό το  "φίλτρο",είναι η μαγική λέξη.
Αν καταφέρουμε και εφοδιάσουμε την καινούργια γενιά με αυτό το φίλτρο,έχουμε επιτυχία. :)

Reaction score
3
Katerinaki said:
Ειδικά η μητέρα μου μας έμαθε να θέτουμε όρια στη συμπεριφορά μας....Θυμάμαι τον αδελφούλη μου να λέει στην μητέρα μου : μη φοβάσαι ξέρω μέχρι που μπορώ να απλώσω τα πόδια μου και αν ξεπεράσω το σημείο αυτό θα μου τα "κόψεις"....με την έννοια της άμεσης επαναφοράς στην τάξη αν παρεκκλίναμε από την καλή συμπεριφορά και αν ξεπερνούσαμε τα όριά μας...

Δεν θυμάμαι ποτέ να παρασύρομαι από το περιβάλλον μου....Ένιωθα κατά πολύ αποστασιοποιημένος παρατηρητής.....Και όταν δεν μου άρεσε κάτι έφευγα μακρυά....Απόρροια της διαπαιδαγώγησης των γονιών μου...
Εδώ πιστεύω είναι το λεπτό σημείο της ανατροφής απο τους γονείς. Η καλή συμπεριφορά και πως την εννοεί ο κάθε γονιός... :|
Στιο μόνο που θα ήθελα να  συμφωνίσω αν και όχι απόλυτα είναι,ότι οι γονείς ότι κάνουν το κάνουν για το καλό των παιδιών τους, με όρια που θέτουν οι ίδιοι οι γονείς,τα οποία αρκετές φορές είναι εκτός του συνηθισμένου.
Κατερίνα, μην το πάρεις προσωπικά λόγω του ότι χρησιμοποίησα κάτι που έγραψες εσύ.
Μιλάω γενικά όμως όχι αόριστα,λόγω του ότι έχω και κάποια παραδείγματα γνωστών,φίλων και παλιών συμμαθητών.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.762
Members
38.608
Νεότερο μέλος
satmen