Τα νεύρα μου! #@%$#^

Reaction score
50
Βρε παιδιά για το Monitor και mouse συμφωνώ απόλυτα. Για το keyboard για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω πόσο κάνει αυτό που έχω, δε νομίζω ότι είναι των 3-5 ευρώ, αλλά άντε να είναι των 20-30. Βασικά ένα απλό keyboard ούτε φωτιζόμενο ούτε ασύρματο, αλλά με μια χαρά πλήκτρα (θέλω να πω το μόνο παράπονο που είχα στο παρελθόν είναι από κάτι άθλια πλήκτρα). Τώρα τι παραπάνω θα προσφέρει ένα πολύ καλό πληκτρολόγιο δεν ξέρω. Και ok το καταλαβαίνω το extra κόστος για ασύρματο ή με φωτιζόμενα πλήκτρα, αλλά αν υποθέσουμε ότι αυτά δεν τα χρησιμοποιούμε πού είναι το added value; Είναι πιο εργονομική η τοποθέτηση των πλήκτρων; Αλλά αν γράφω άνετα σ' αυτό τι να πω. Ίσως χρειάζεται να το δοκιμάσω κάποια στιγμή να δω...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
100.275
Από περιέργεια, εκτός από gaming, τι κερδίζετε παραπάνω; Εγώ μέχρι στιγμής έχω βολευτεί μια χαρά με ό,τι πληκτρολόγιο απλό μου έχει τύχει. Δεν ασχολούμαι όμως με παιχνίδια καθόλου είναι η αλήθεια.
Αν είσαι φανατικός gamer δεν ασχολείσαι με ασύρματη τεχνολογία (ακόμη).
Στο πληκτρολόγιο το πρώτο που κοιτάω είναι η εμφάνιση. Αν μου θυμίζει λογιστικό γραφείο το προσπερνώ... :happy_2:
Το Wireless Entertainment Desktop 8000 έχει φωτιζόμενα πλήκτρα που για μένα είναι μεγάλο πλεονέκτημα γιατί δε θέλω κανενός είδους φωτισμό γύρω από το PC. Ακόμα και το πρωί κλείνω όλες τις πιθανές διόδους απ' όπου μπορεί να εισέλθει φως στο δωμάτιο... Σκοτεινός τύπος! Κι επειδή δε ξέρω "τυφλό σύστημα" δυσκολεύομαι στην πληκτρολόγηση. Αν λοιπόν τα πλήκτρα είναι backlit θα διευκολυνθώ πολύ.

Reaction score
50
Μπα εγώ σπάνια κοιτάω το πληκτρολόγιο, οπότε το backlit δε με απασχολεί.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Εγώ πάλι βρίσκω πολύ χρήσιμα τα έξτρα κουμπάκια στο πληκτρολόγιο της Microsoft (άμεση πρόσβαση σε διάφορους φακέλους και προγράμματα, controls αναπαραγωγής ήχου και dvd, συρόμενο ζουμ), και πέραν τούτου ουδέν... Α, και το ποντίκι να είναι μεγάλο σε μέγεθος γιατί διαφορετικά μου πιάνεται το χέρι. Αυτά!

Εννοείται βέβαια ότι δεν είμαι gamer...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Όλη η αλήθεια για το νέο keyboard....

Πήρα ένα Fujitsu Siemens, λεπτό και τριανταφυλλένιο, σαν εμένα. Χτύπησα και ένα Ms Habu με μπλε led. Σαν στρουμφάκι είναι.
Fujitsu-Siemens, Κώστα, αλλά γιατί δε μας είπες όλη την αλήθεια;;... :mad_1:

Μετά από ενδελεχή έρευνα, και ξεκινώντας από την αναφορά σε "λεπτό και τριανταφυλλένιο" keyboard, κατάφερα να ανακαλύψω το Fujitsu-Siemens για το οποίο μας μιλούσε ο κ. Κόγιας....Ουδέν κρυπτόν υπό του διαδικτύου. :smoking:

Ο κ. Κόγιας λοιπόν, φίλοι μου, απαρνήθηκε το αγαπημένο του Νatural Keyboard για τα...πλήκτρα του Happy Hacking Keyboard HP Japan!

Πρόκειται για το ακριβότερο keyboard στον κόσμο με τιμή που αγγίζει τα $4400!

Τι το ιδιαίτερο έχει;! Αντιγράφω από το παραπάνω site:

"Happy Hacking Keyboard HP Japan, PFU Ltd, 525,000 yen

An PFU Ltd of Ishikawa, Japan, an affiliate of Fujitsu, is producing the Happy Hacking Keyboard Professional HP Japan, a made-to-order keyboard handcoated with Urushi lacquer. This made to order keyboard is coated many times using a special brush made from the hairs of virgins, and then powdered with gold dust! The price for this expensive computer keyboard is a grand sum of 525,000 yen or about US $4,440."

Σελίδα κατασκευαστή.

Εγώ έκανα το καθήκον μου: έδωσα όλη την αλήθεια (ή/και "έδωσα" τον Κόγια) στο λαό του AVSite.
Εσείς, θα τον κρίνετε...

Reaction score
7
Το κάθε πληκτρολόγιο για το σκοπό του. Οταν πρέπει να εισάγεις δεδομένα και μάλιστα μεγάλο όγκο, χρειάζεσαι στιβαρό πληκτρολόγιο και να καταλαβαίνεις πιό πλήκτρο πάτησες, το καλλίτερο; το 1ο extended της ΙΒΜ (υπήρξαν βέβαια και κάποιιες εκδόσεις heavy αλλά too much).
Λαμπάκια κλπ μπιχλιμπίδια εδώ δεν έχουν καμμία σημασία γιατί απλά ο χειριστής data entry δεν κοιτά το πληλκτρολόγιο.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.784
Re: Όλη η αλήθεια για το νέο keyboard....

Fujitsu-Siemens, Κώστα, αλλά γιατί δε μας είπες όλη την αλήθεια;;... :mad_1:

Μετά από ενδελεχή έρευνα, και ξεκινώντας από την αναφορά σε "λεπτό και τριανταφυλλένιο" keyboard, κατάφερα να ανακαλύψω το Fujitsu-Siemens για το οποίο μας μιλούσε ο κ. Κόγιας....Ουδέν κρυπτόν υπό του διαδικτύου. :smoking:

Ο κ. Κόγιας λοιπόν, φίλοι μου, απαρνήθηκε το αγαπημένο του Νatural Keyboard για τα...πλήκτρα του Happy Hacking Keyboard HP Japan!

Πρόκειται για το ακριβότερο keyboard στον κόσμο με τιμή που αγγίζει τα $4400!

Τι το ιδιαίτερο έχει;! Αντιγράφω από το παραπάνω site:

"Happy Hacking Keyboard HP Japan, PFU Ltd, 525,000 yen

An PFU Ltd of Ishikawa, Japan, an affiliate of Fujitsu, is producing the Happy Hacking Keyboard Professional HP Japan, a made-to-order keyboard handcoated with Urushi lacquer. This made to order keyboard is coated many times using a special brush made from the hairs of virgins, and then powdered with gold dust! The price for this expensive computer keyboard is a grand sum of 525,000 yen or about US $4,440."

Σελίδα κατασκευαστή.

Εγώ έκανα το καθήκον μου: έδωσα όλη την αλήθεια (ή/και "έδωσα" τον Κόγια) στο λαό του AVSite.
Εσείς, θα τον κρίνετε...
Πάντως, εγώ το πήρα σε μπλεδάκι, να ταιριάζει με το ποντίκι. :crazy_3:

GTX

Reaction score
39
Απ'οτι φαίνεται τα καινούρια της Microsoft καταφτάνουν σύντομα :cool_4:

Το μικρό (7000) είναι ήδη έτοιμο για παραγγελία στο Πλαίσιο στα 160 ευρώ. Είστε σίγουροι οτι το 8000 θα έχει 300? 140 ευρώ για επεναφορτιζόμενο keyboard και πλήκτρα που ανάβουν δεν είναι μεγάλη διαφορά? :roll:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
100.275
Απ'οτι φαίνεται τα καινούρια της Microsoft καταφτάνουν σύντομα :cool_4:

Το μικρό (7000) είναι ήδη έτοιμο για παραγγελία στο Πλαίσιο στα 160 ευρώ. Είστε σίγουροι οτι το 8000 θα έχει 300? 140 ευρώ για επεναφορτιζόμενο keyboard και πλήκτρα που ανάβουν δεν είναι μεγάλη διαφορά? :roll:
Αυτή ήταν η αρχική υποτιθέμενη τιμή που είχε διαρρεύσει . Μακάρι να είναι τελικά χαμηλότερη. Πάντως το 8000 δεν έχει κυκλοφορήσει ούτε στην Αμερική ακόμα. Στο Site της Microsoft δεν έχει μπει δυνατότητα "buy" .

http://tinyurl.com/36v2sz

GTX

Reaction score
39
Λοιπόν, στο site της microsoft πλέον για το 8000 γράφει coming September 2007 :mad_2:

Επειδή χρειαζόμουν keyboard για το σαλόνι γιατί αυτό που είχα τα έχει παίξει τελικά πήγα και χτύπησα το 7000 :bravo: Ουσιαστική διαφορά για μένα το backlit αφού έτσι κι αλλιώς επαναφορτιζόμενες μπαταρίες του βάζω που τις φορτίζω μόνος μου.

Είπα λοιπόν να γράψω μερικές εντυπώσεις για όσους ενδιαφέρονται.
Το setακι είναι πααααρα πολύ καλό. Το Keyboard είναι άψογο και αποπνέει ποιότητα κατασκευής. Σε αντίθεση με αυτό που έτυχε να το δοκιμάσω για λίγες μέρες στο σπίτι φαίνεται πολύ ανώτερο ποιοτικά. Το logitech από την αρχή κιόλας αλλά κυρίως μετά από 2-3 μέρες όταν το πιάσεις στα χέρια σου τρίζει. Το microsoft είναι πολύ ελαφρύ, έχει πολύ βολικό σχήμα για καναπεδοκατάσταση και δε τρίζει καθόλου (μετά από 3 μέρες αρκετής χρήσης). Το mouse καλό και αυτό χωρίς να είναι τίποτα το ιδιαίτερο (το logitech μπορώ να πώ έχει πιο βολικό σχήμα) αλλά το microsoft κάνει και για τα 2 χέρια. Ευχάριστη έκπληξη αφού δεν το είχα διαβάσει πουθενά είναι το Navigation Pad που έχει το keyboard, αυτό για να καταλάβετε είναι ουσιαστικά ένα κουμπί σταυρός με select στη μέση σαν αυτό που έχουν πλέον τα περισσότερα remote, το θέμα είναι οτι με ένα διακοπτάκι που έχει ακριβώς από πάνω μετατρέπεται σε touchpad, το οποίο δουλεύει μια χαρά. Τέλος κάτι άλλο που δεν ήξερα είναι οτι το esc και όλα τα F είναι κουμπιά αφής.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
100.275
Μετά από αυτά που διάβασα (αναβολή κυκλοφορίας του 8000 και καλά λόγια από τον GTX για το 7000), μάλλον με βλέπω για το 7000 και μένα.
Ως το Σεπτέμβριο... πολύ μακριά για τον τεχνολογικό χώρο... :happy_4:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.696
Members
38.735
Νεότερο μέλος
Marioslion