Τα σύνεργα της απάτης

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.101
Re: Απάντηση: Τα σύνεργα της απάτης

Να ρωτησω κατι, αυτο που θα εγγραφει ειναι σιγουρα ηχητικα το ιδιο με αυτο που ακουμε?
Πέτρο, αν εννοείς ίδιο με αυτό που δέχεται η συσκευή στην είσοδό της, ναι, είναι απίστευτα κοντά. Αυτό που ακούμε ίσως διαφέρει κατά περίπτωσιν, αναλόγως του ενισχυτή και -κυρίως- των ηχείων μέσα στο χώρο. Όμως, ακούγοντας όλες τις εκδοχές στο ίδιο σύστημα, το σύστημα παραμένει κοινός παρονομαστής. Πάντως, η πιστότητα της εγγραφής του dat σε σχέση με αυτό που δέχεται στην είσοδό του είναι κάτι το αυτονόητο. Άλλωστε, αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο καταπολεμήθηκε από τη δισκογραφική βιομηχανία.

Reaction score
3.576
Re: Απάντηση: Τα σύνεργα της απάτης

Να ρωτησω κατι, αυτο που θα εγγραφει ειναι σιγουρα ηχητικα το ιδιο με αυτο που ακουμε ?ειναι σιγουρο οτι δεν θα υπεισελθουν αλλοι παραγοντες-παραμετροι?
(Ζωντανός φυσικός ήχος)--> Μικρόφωνα--> Πρεονισχητής μικρoφώνων-->A/D--> DAT recorder -->DAT tape (48KHz)

DAT tape-->DAT playback--> Downsampling 48KHz to 44KHz-->CD recorder (44KHz)--> CD media

CD media-->CD player-->προενισχυτής-->τελικός ενισχυτής-->Ηχεία-->χώρος ακρόασης--> Χ ακροατές

Είναι πολλοί οι παράγοντες που υπεισέρχονται.

Reaction score
2
Γιατι να μην παει:

Οργανο--> Μικροφωνο--> Κονσολα--> Cubase--> CD Media

και μετα τα υπολοιπα? Καποιο λογο θα χετε για να το λετε ετσι, αλλα προσωπικα μου φαινεται λιγο μπερδεμα...

Reaction score
0
Γιατι να μην παει:

και μετα τα υπολοιπα? Καποιο λογο θα χετε για να το λετε ετσι, αλλα προσωπικα μου φαινεται λιγο μπερδεμα...

Αυτο δεν ειναι Hi-End φιλε μου...
Αν δεν εχει το μπερδεμα του...

Reaction score
3.576
Γιατι να μην παει:

O προενισχυτής μικροφώνων είναι μέσα στην κονσόλα οπότε δεν τον αποφεύγεις.
H ηχογράφηση θα μπορούσε να γίνει και απευθείας σε ένα επαγγελματικό CD recorder που διαθέτει και Α/D . Ο προενισχυτής μικροφώνων είναι όλο το ζουμί και φυσικά τα μικρόφωνα. Εχω δύο μικρόφωνα Neumann TLM-103 αν τα θέλετε για την ηχογράφηση.
http://www.neumann.com/?lang=en&id=current_microphones&cid=tlm103_description

Υπάρχει και το στούντιο και οι επαγγελματίες μουσικοί. Αυτά όμως κοστίζουν. Δεν υπάρχει σοβαρός επαγγελματίας που δουλεύει χωρίς αμοιβή. ¨Ολα θα μας πάνε γύρω στα 1000 ευρώ.
Με αυτά τα λεφτά θα μπορούσαμε να γράψουμε 5-6 κομμάτια με 3-4 μουσικούς .

Reaction score
3.576
Ακόμα και με απλές μεθόδους, με τον υπάρχοντα εξοπλισμό που διαθέτω οι ηχογραφήσεις είναι πολύ καλύτερες από πολλές άλλες εμπορικές ηχογραφήσεις. Σε σημείο που αρχίζεις να πιστεύεις ότι τις ηχογραφήσεις τις χαλάνε επίτηδες είτε για να κρύψουν τα λάθη των μέτριων μουσικών είτε για να τις κάνουν ποιο εντυπωσιοκές Ειδικά στις φωνες πέφτει πολυ επεξεργασία και μαγείρεμα γιατί διαφορετικά δεν ακούγονται.
Αν ακούσετε μια μη επεξεργασμένη ηχογράφηση είμαι σίγουρος ότι σε πολλούς δεν θα αρέσει γιατί έχουμε συνηθίσει να ακούμε στο σύστημά μας επεξεργασμένους ήχους. Ας πούμε, ο ήχος του φυσικού πιάνου ή της κλασικής κιθάρας ουδεμία σχέσει έχει με τον ήχο που βγαίνει από το σύστημα, οποιοδήποτε σύστημα.

Reaction score
2
Ερωτησεις...

Τι οργανα ακριβως θελετε να γραψετε? Γιατι αν ψαχνετε να ηχογραφησετε πιανο με ουρα απο 3 μικροφωνα, λυπαμαι αλλα 2 ειναι τα τινα. Η δεν θα βρειτε, ή θα το πληρωσετε οσο μια full ηχογραφηση album.

2ον γιατι επαγγελματιες μουσικους? Εμεις δεν εχουμε μουσικους? Και αν δεν εχουμε, μπορουμε να βρουμε, και μαλιστα μουσικους με .... (εξαρταται παντα για τι οργανο μιλαμε).

Οσο για τις οικιακες ηχογραφησεις, δεν μετραει μονο ποσα m^2 ειναι το studio σου ή τι μηχανηματα εχεις. Αν εχεις μερακι κ αγαπας αυτο που κανεις (και το κατεχεις) θα βγαζεις παντα πολυ καλα πραγματα...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.101
Ερωτησεις...

Τι οργανα ακριβως θελετε να γραψετε? Γιατι αν ψαχνετε να ηχογραφησετε πιανο με ουρα απο 3 μικροφωνα, λυπαμαι αλλα 2 ειναι τα τινα. Η δεν θα βρειτε, ή θα το πληρωσετε οσο μια full ηχογραφηση album.
Ας είναι και όρθιο, αλλά, κατά την κρίση μου, το πιάνο δεν είναι απαραίτητο.

2ον γιατι επαγγελματιες μουσικους? Εμεις δεν εχουμε μουσικους?
Πάρα πολύ σωστά.

Οσο για τις οικιακες ηχογραφησεις, δεν μετραει μονο ποσα m^2 ειναι το studio σου ή τι μηχανηματα εχεις. Αν εχεις μερακι κ αγαπας αυτο που κανεις (και το κατεχεις) θα βγαζεις παντα πολυ καλα πραγματα...
Συμφωνώ.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.985
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas