Τελικα.....ποιο OS

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.823
ειναι καλλιτερο???
Για χρηση σε HTPC δηλαδη μονο για ταινιες και μουσικη ειναι καλλιτερα να εχουμε Windows 7 -- 32 η 64 bit?

Ποια η γνωμη σας??

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.681
Απάντηση: Τελικα.....ποιο OS

το 64 δε βοηθάει πουθενά για τη χρήση που λες.

απλά προβληματίζει σε κάποιους drivers. αν δεν έχεις θέμα με drivers, βάλε 64.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.823

Σε ευχαριστω πολυ Κωστα μου......παντα εξυπηρετικος αγαπημενε μου.......γιαυτο και γω.....οτι θελεις απο μενα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Θα συμφωνήσω με τον costaEAR αλλά θα προσθέσω το ότι ακόμη και οι decoders, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, είναι 32bit, οπότε για να είσαι σίγουρος βάζεις 7 32bit.
Αν η μνήμη RAM πάνω από 3GB σου είναι απαραίτητη τότε τα 64bit είναι μονόδρομος
Από προσωπική εμπειρία με Vista 64bit και 7 64bit για πάνω από 3 χρόνια μπορώ να σημειώσω ότι δεν είχα ούτε έχω κάποιο πρόβλημα.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Σε ευχαριστω πολυ Κωστα μου......παντα εξυπηρετικος αγαπημενε μου.......γιαυτο και γω.....οτι θελεις απο μενα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μην το ξευτιλίσουμε το θέμα αγαπητέ vlasi.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.823

Θα συμφωνήσω με τον costaEAR αλλά θα προσθέσω το ότι ακόμη και οι decoders, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, είναι 32bit, οπότε για να είσαι σίγουρος βάζεις 7 32bit.
Αν η μνήμη RAM πάνω από 3GB σου είναι απαραίτητη τότε τα 64bit είναι μονόδρομος
Από προσωπική εμπειρία με Vista 64bit και 7 64bit για πάνω από 3 χρόνια μπορώ να σημειώσω ότι δεν είχα ούτε έχω κάποιο πρόβλημα.
Κοιταξε...εχω 4 Giga ram οποτε πιστευεις οτι αν εβαζα τα 32αρια να ειχα προβλημα.......φυσικα ευχαριστω για την απαντηση σου.....παλλικαρακι μου!!!!

Reaction score
4.763

go 64 , δεν υπάρχει λόγος να κάθετε η μνήμη >3gb

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.823

Ελα βρε μπαγασα...γιατι μου την λες τωρα.....και με στενοχωρεις...και εισαι και απο τα καλα παιδια ...!!!!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.681

η εδώ αξιολόγηση του γραπτού λόγου μέλους με χρήση της έννοιας της "ξεφτίλας" ή του "εξευτελισμού", καθώς και η άμεση συνέπεια που έχει αυτό, δηλαδή ο αυτόματος χαρακτηρισμός του προσώπου του μέλους που επιδίδεται σε τέτοιες πράξεις, δηλαδή ως "ξεφτιλισμένου" ή κοινώς "ξεφτίλα", έχω την έντονη αίσθηση πως στη συγκεκριμένη περίπτωση απλά σου..."ξέφυγε".

βέβαια, σιγά τα ωά.
όλα καλά, όλα ανθηρά.

D

deleted user 10898

Guest
vlasi ξεφτιλα εαν δεν παρεις mac να ακους απο amara τζαμπα φτιαχνεις τα πυκνωτακια στα ηχειακια σου...
Νικος
(το ξεφτιλησα ε?)

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.823
Απάντηση: Re: Τελικα.....ποιο OS

vlasi ξεφτιλα εαν δεν παρεις mac να ακους απο amara τζαμπα φτιαχνεις τα πυκνωτακια στα ηχειακια σου...
Νικος
(το ξεφτιλησα ε?)
Μας την λες μαστορα ετσι????
Λυσσαξατε με αυτο το Amara πια..........MUNDORF βρε που να σκασεις!!!!!:143::143:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.823

η εδώ αξιολόγηση γραπτού λόγου με χρήση της έννοιας της "ξεφτίλας" ή του "εξευτελισμού", καθώς και η άμεση συνέπεια που έχει αυτό, δηλαδή ο αυτόματος χαρακτηρισμός του προσώπου που επιδίδεται σε τέτοιες πράξεις, δηλαδή ως "ξεφτιλισμένου" ή κοινώς "ξεφτίλα", έχω την έντονη αίσθηση πως στη συγκεκριμένη περίπτωση απλά σου..."ξέφυγε".

όλα καλά, όλα ανθηρά.
Οχι στενοχωριες............παιδακια....ολα οκ......αμα δεν σας αρεσε η Ιαπωνεζα εχω και απο Βραζιλια ....μην στεναχωριεστε:143::143:

Ας ειμαστε ομως και λιγο ποιο χαλαροι ειδικα οταν δεν θιγοντε ανθρωποι και καταστασεις φιλε Γιωργο!!!!!
Εχουμε τοσα πραγματα που μας χαλανε στην ιδια μας την ζωη που η ανω φωτο δεν νομιζω να προσβαλλε κανεναν ετσι?

Reaction score
0

Ρίξε μια ματιά στο XBMC Live (liveCD). Κάφτο σε ένα CD , ρύθμισε το bios να ξεκινήσει το pc από το cd drive και δοκίμασε το χωρίς να πειράξεις το σκληρό σου. Κατέβασε το από 'δω.

Reaction score
4.763

Ρίξε μια ματιά στο XBMC Live (liveCD). Κάφτο σε ένα CD , ρύθμισε το bios να ξεκινήσει το pc από το cd drive και δοκίμασε το χωρίς να πειράξεις το σκληρό σου. Κατέβασε το από 'δω.
Μόνο για Nvidia

What are the minimum requirement and recommended hardware for XBMC

For end-users the recommended minimum requirement is a x86-based computer, with a 3D GPU (Graphics Processing Unit) that at least supports Shader Model 3.0 and OpenGL 2.0 (that features 24bpp or 32bpp for 3D hardware-acceleration support, which XBMC GUI need to run smoothly at an acceptable frame-rate). Graphic adapters that support DirectX version 9.0c or later usually meet all of those mentioned requirements, (Team-XBMC recommends NVIDIA GeForce 6150 or later as NVIDIA are currently the manufacturer that offers good device-drivers for Linux (and NVIDIA GeForce 6150 or later supports OpenGL 2.0).

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Τελικα.....ποιο OS

το 64 δε βοηθάει πουθενά για τη χρήση που λες.

απλά προβληματίζει σε κάποιους drivers. αν δεν έχεις θέμα με drivers, βάλε 64.

Κώστα,

έχω 64bit από τον καιρό του Πάγκαλου κι ενώ στην αρχή όντως ήταν τα πράγματα πιο δύσκολα εδώ και 2 χρόνια η ιστορία έχει λήξει.

Έχω 5 PC στο σπίτι όλα με 64bit λειτουργικά (Vista Ultimate και 7 Ultimate) και δεν έχω κανένα πρόβλημα και ειδικά στο HTPC.

Εκτός του ότι δε βλέπουν όλη τη μνήμη (τρώει και η κάρτα γραφικών address space), από τη στιγμή που βγήκαν τα Vista για να πάρει κάποιος WHQL certification υποχρεούται να κάνει submit 64bit driver και να δουλεύει ή δεν τον παίρνει.

Επίσης υπάρχουν πλεόν χαρακτηριστικά που δεν δουλεύουν εκτός κι αν έχεις 64bit και μιλάω για Hardware.

Τα 32bit θεωρούνται πλέον legacy και είναι θέμα χρόνουν να εξαφανιστούν αφού κανένας σοβαρός κατασκευαστής δεν πουλάει πια PC με μνήμη 4GB χωρίς 64bit λειτουργικό (υποχρεωτικό) και το ξέρουν και οι developers αυτό.

ffdshow, mpc, splitters κτλ. όλα δουλεύουν άψογα στα 64bit πια εδώ και πολύ καιρό, όπως και blu-ray playback από isos, HDMI bitstreaming χωρίς dropouts στα legacy sound φορμα (DD, DTS + Core Versions).

Με λίγα λόγια εκτός κι αν ο Βλάσης έχει παλαιό hardware δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάει σε 32bit πια.

(Και στη δουλειά πλέον που δουλεύουμε Audtocad, όποιο PC αλλάζουμε το γυρνάω σε Win 7 64 bit).

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.681

σωστά. άλλωστε κι εγώ 64-άρια πρότεινα, με την προϋπόθεση να μην έχει πρόβλημα οδηγών, δηλαδή να μην έχει κάποια παλιά συσκευή.

εγώ πχ δεν έβαλα 64-άρια γιατί η μάτροξ δεν είχε βγάλει οδηγούς και με αλχημείες δε δούλεψε (το προσπάθησα).

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Τελικα.....ποιο OS

σωστά. άλλωστε κι εγώ 64-άρια πρότεινα, με την προϋπόθεση να μην έχει πρόβλημα οδηγών, δηλαδή να μην έχει κάποια παλιά συσκευή.

εγώ πχ δεν έβαλα 64-άρια γιατί η μάτροξ δεν είχε βγάλει οδηγούς και με αλχημείες δε δούλεψε (το προσπάθησα).

σε αυτή την περίπτωση δεν είχες και πολλές επιλογές σίγουρα εκτός h/w αβάθμισεις αν είναι και αυτή εφικτή μονομερώς.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.511
Members
38.708
Νεότερο μέλος
dhio