Τελικη κινηση ... αλλαγη ενισχυτη!

Status
Not open for further replies.

Reaction score
5.848
Αν δεν καταλαβαίνειs κάτι απο τα παραπάνω .....καλά είναι και τα παρακάτω .
Μην ξεχνάs ότι δεν ακούμε όλοι το ίδιο .;)
Αν ακούγαμε όλοι τό ίδιο , ( με την λογική ) .......θα πηγαίναμε και μπροστά .:o

B&W Bowers Wilkins 685 S2 Speakers
Denon 1500R Integrated Amplifier
Marantz 8003 Super Audio CD Player

B&W 685 S2 on Yamaha AX 497 + Rega RP1 Turntable

B&W Bowers Wilkins 685 S2 Speakers
Radmor 5102

DENON X2000 - B&W 685 S2

Υ.Σ.
Σου έχω βάλει λίγο απ όλα .
Εσύ διάλεξε τι θα " φάs " .

-
Καλά πλάκα κάνουμε τώρα σε hi-end forum? Είναι δυνατόν μετά από την συμπίεση του internet και τα την κα΄ρτα ήχου του υπολογιστή, να ακούσεις διαφορά σε ηχοσυστήματα! Ας προσγειωθούμε!!!!

D

deleted user 10898

Guest
Κωστα αυτά ειναι τα λεγόμενα ( κουδουνιστρες):idk: ,ετσι για να μαθαίνουμε και κάτι ????:idk:
Οχι.
Μια χαρά ηχεία ειναι, με μετρήσεις και αποδείξεις..
Απλώς το τραπεζάκι μπροστά τους και οι αντανακλάσεις του ειναι ένα μικρό μόνο θέμα στην συνολική τους τοποθέτηση.....

D

deleted user 10898

Guest
Ας αφήσουμε τα b&w της εικόνας με το τραπεζάκι που έβαλα και πάμε στα 685 s2 του φίλου.
Η μόνη μέτρηση ειναι απο αυστραλιανό περιοδικό. Πάρτε το review Kai to pdf.

http://i.nextmedia.com.au/Assets/bw_685_s2_loudspeakers_review_test_lores.pdf

Η αντίσταση δεν πέφτει κάτω απο τα 4ohm παρά μόνο ψηλά και έιναι χωρίς τρελές διακυμάνσεις στην φάση... Μετράνε καλα...
Γενικά εύκολο φορτίο....
Βαρβατοι ενισχυτές θα κάνουν τη διαφορά στο headroom αλλα μάλλον οι διάφορες που άκουσε ο φίλος με τον cayin όπως σωστά έγραψε ο κωσταςεαρ και σχολίασε ο Bhutia δεν οφείλονται στα παραπάνω Βατ αλλα στους λοιπούς γνωστούς παράγοντες.

Reaction score
6
σε ευχαριστω φιλε μου. εισαι ο μονος που εκατσε και εδωσε μια σοβαρη απαντηση.σε ευχαριστω θερμα.

Οποτε εσυ ποιον εχεις να προτεινεις μεχρι τα 900ευρο καινουργιο κατα προτιμησει οχι κινεζο; εδω σε θελω :)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.888
lancelotos σε ευχαριστω για την απαντηση σου. Πλεον αυτο κοιταζω 80-100w στα 8οhm
Costas Coyias τα ηχεια παιζουν στις βασεις τους με κλισεις προς τα μεσα σχηματιζοντας ισοσκελες τριγωνο μεταξυ και θεση ακροασης 2,5μ.
απο πλαγιους τοιχους :80cm
απο πισω τους: 80cm
θεση ακροασης απο πισω τοιχο: 1 μετρο
Σε 2,5 μέτρα απόσταση, ένα ηχείο με μόνον ένα 6,5άρι γούφερ είναι ανεπαρκές στα μπάσα, κατάσταση που επιδεινώνεται αυξανομένης της στάθμης. Μάλλον θα έπρεπε να το αλλάξεις κι αυτό με κάτι μεγαλύτερο (ένα 8άρι γούφερ ή δύο 6,5άρια), αλλ' εν πάση περιπτώσει, παίρνοντας τα ηχεία ως δεδομένα, καλόν είναι να τα τραβήξεις πιο μπροστά, ώστε να έρθουν πιο κοντά σου, ει δυνατόν σε απόσταση μικρότερη από 2 μέτρα, υπό την προϋπόθεση βεβαίως πως αυτό δεν δημιουργεί χωροτακτικά προβλήματα στο δωμάτιο. Η επί τα βελτίω διαφορά στην απόκριση των μπάσων ίσως σε εκπλήξει ευχάριστα.

Πέραν αυτού, μια εξαιρετική λύση, με ήχο μακράν ανώτερο από οποιονδήποτε γραμμικό ολοκληρωμένο ενισχυτή σαν αυτούς που έχεις υπ' όψιν, είναι ο NAD D7050, ο οποίος, όμως, στην Ελλάδα είναι αρκετά αλμυρός. Εναλλακτικά, μπορεί να βρεθεί μεταχειρισμένος απ' έξω σε πολύ συμφέρουσα τιμή. Βέβαια, η ισχύς του και η κυρίως η εμφάνισή του, καθώς μοιάζει με HTPC, ίσως να μη σου γεμίζουν το μάτι, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση τα φαινόμενα απατούν. Πάντως, αν τελικά αποφασίσεις να καταλήξεις σε συμβατικό γραμμικό ολοκληρωμένο ενισχυτή, στη θέση σου θα προτιμούσα τον Exposure που πρότεινε παραπάνω ο Sleep.

Reaction score
6
δλδ να κρατησω τα ηχεια μεταξυ τους στα 2,5 και απλα να ειναι η θεση ακροασης στα 2μετρα;
παντως εγω τα ανοιξα για πιο στερεοφωνικη εικονα....και μεσα στο εγχειριδιο ο κατασκευαστης λεει μεχρι 3 μετρα....

πες οτι τα 1200ευρο ειναι διαθεσιμα.....αλλα διαφωνω στο κομματι των 50w.στα spec δεν αναφερει αυτα τα watt σε πιο φορτιο ohm ανηκει. πραγμα που με προβληματιζει μια και το ηχειο κατεβαινει λιγο κατω απο τα 4ohm.

Eπισης βλεπω bluetooth και αλλα τετοια πραγμα που μου λεει οτι η τιμη ειναι περι μπιχλιμπιδιων παρα τοσο βαση στον ενισχυτη. Οπως και το μεγεθος προϊδεάζει αλλη χρηση.

Εγω με βλεπω για τον nad 356 .
Οσο για τον explosure μπορω να τους βρω Ελλαδα?!

Last edited:

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.804
Καλά πλάκα κάνουμε τώρα σε hi-end forum? Είναι δυνατόν μετά από την συμπίεση του internet και τα την κα΄ρτα ήχου του υπολογιστή, να ακούσεις διαφορά σε ηχοσυστήματα! Ας προσγειωθούμε!!!!

Νά με συμπαθάs φίλε ,
musicfanatic
αλλά δεν γράφω πουθενά ότι θα ακούσει ό καθέναs μαs διαφορέs , από μιά κάρτα ήχου του υπολογιστή του , ούτε ότι θα " αγοράσει " , βάση ενόs video .
Στο να έχει όμωs μιά εικόνα με το τι ενισχυτέs ακούν κάποιοι που έχουν τα δικά του ηχεία θα τον βοηθήσει να το ψάξει πιό πολύ .

Όσο γιά τα ,
" Καλά πλάκα κάνουμε τώρα σε hi-end forum? "
" Ας προσγειωθούμε!!!! "
Δέν σου απαντώ . ( Πέs ότι δεν τα έγραψεs ) .

-

Reaction score
0
Θα ήθελα να πω δυο λόγια μονο και μετά θα φύγω όπως ήρθα ΚΥΡΙΟΣ

1) Λόγω υποχρεώσεων δεν μπόρεσα να τα γράψω εχθές. Εν ολίγοις ο "χαιεντάς'' μου εξήγησε το λάθος του την Κυριακή το πρωί εγώ δεν μπόρεσα να τα πω τότε γιατί έπρεπε να παω υπηρεσία (στρατιωτικός) Τον στόλισα κανονικά...είναι άνετο να κάνεις με ξένα κόλλυβα κηδείες. Αλλά ξέρω οτι κανένας δεν πρόκειται να με πιστέψει και στην τελική δεν χρειάζεται να δώσω διαπιστευτήρια του χαρακτήρα μου, όσοι με ξέρουν καλύτερα καταλαβαίνουν τι εννοώ, Δεν μπορώ να είμαι υπεύθυνος για τις ανόητες πράξεις των ανθρώπων που φιλοξενώ προσωρινά. Αλλά εδώ που τα λέμε......μεταξύ μας....το νήμα είχε γίνει ήδη τσίρκο απο το ΠΡΩΤΟ πόστ (μην σας πω και απο τον τίτλο) δεν χρειάστηκε δηλαδή να γραφτούν αυτές οι χαζομάρες απο τον υπολογιστή μου. Και το λεω ΞΑΝΑ προς αποφυγήν παρεξηγήσεως εγώ έμαθα το πρωι της Κυριακής τι είχε συμβεί το βράδυ του Σαββάτου, δεν πρόκειται να ζητήσω συνχώρεση για κάτι ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ. Με μερικούς που είναι και "απέναντι" γνωρίζομαι πολύ καλά και ξέρουν και το ύφος και το ήθος μου οπότε είναι μάταιο μάλλον να αποδείξω οτι δεν είμαι ελέφαντας.....και ειδικά εδώ.

2) Παρακαλώ τον admin του φόρουμ να διαγράψει τον λογαριασμό μου και όποιον άλλο νομίζει πως έχω δημιουργήσει, καθώς επίσης εαν έχει την δυνατότητα να μπανάρει την IP μου απο το σαιτ για ΠΑΝΤΑ ούτως ώστε να προλάβω προτού να θεραπεύω. Σας δίνω τον λόγο μου οτι με ξεφορτωθήκατε για ΠΑΝΤΑ.

Αυτό ήταν το τελευταίο μου σχόλιο.

Ευχαριστώ το Av Site για την φιλοξενία.

Reaction score
30.455
για τον exposure 2010s2 λετε;διαβαζω οτι ειναι λεπτοηχο.....
Αφού έχεις ήδη αποφασίσει να πάρεις τον Nad...και απλά ζητάς από όλους τους άλλους με το στανιο να σου επιβεβαιώσουν το ορθόν της επιλογής σου...
Μην το (μας) κουραζεις....

Reaction score
6
δεν αποφασισα κατι :) ...nad/rotel δεν θα ακουμπησω για τον λογο οτι μου φαινονται πολυ ψυχροι.

-ηδη εχω κλεισει για να ακουσω τον peachtree στον χωρο μου.

-ψαχνω να ακουσω και τον primare I-21 και campribge audio cx a80.

- αμα γνωριζει κανεις για dynavox vr 80e πολυ ευχαριστως ας πει κατι :) και ας ειναι λαμπα.

-τον cayin το εχω σαν τελευταια-φθηνη λυση :)

απο κει και περα δεν σου ειπα να σκαψεις σε χωραφι.ουτε νομιζω ειμαι σε δικο σου χωραφι. οποτε εαν κουραζεσαι τοσο ευκολα...πρωτον να το κοιταξεις και δευτερον απλα μην κοιτας και μην μπαινεις :)

Status
Not open for further replies.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.747
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88