Τελικοί monoblock. Ναι αλλα ποιόν?

Reaction score
0
Το ηχείο αρκετά δύστροπο.
Β&W nautilus ή JmLab Utopia series

Αυτή τη στιγμή έχω την σειρά Electra be (όπως και κεντρικό και sub) και θέλω ενισχυτικά για τα 2 μπροστινά. Δεν θέλω να επιλέξω κάτι το οποίο θα είναι για αυτό το ηχείο αλλά για την μεγαλύτερη σειρά όπως έγραψα επάνω έτσι ώστε να έχω περιθώριο στο μέλλον για αναβάθμιση.( και τώρα απλά θα περιορίσω όσο γίνετε το gain στον προ)

Επιλογές :

1. Theta Digital Citadel
2. Mcintosh MC501
3. Classe CA-M400

Ποιά είναι η γνώμη σας για κάθε έναν απο αυτούς?
Κάποια άλλη επιλογή που έχω ξεχάσει?

Reaction score
3
Mεγάλη σημασία για μένα είναι 1ον,ποιό απο τα δύο ηχεία θα επιλέξεις,λόγω διαφορετικού ηχητικού χαρακτήρα και 2ον,που θα δώσεις περισσότερο βάρος, στην στερεοφωνία ή στο πολυκάναλο, γιατί και εκεί τα πράγματα αλλάζουν.

Εχεις ακούσει κάποιον απο αυτούς τους συνδιασμούς κάπου ?

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Mεγάλη σημασία για μένα είναι 1ον,ποιό απο τα δύο ηχεία θα επιλέξεις,λόγω διαφορετικού ηχητικού χαρακτήρα και 2ον,που θα δώσεις περισσότερο βάρος, στην στερεοφωνία ή στο πολυκάναλο, γιατί και εκεί τα πράγματα αλλάζουν.

Εχεις ακούσει κάποιον απο αυτούς τους συνδιασμούς κάπου ?
Συμφωνω απολυτα με τον Γιωργο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Αλλο τα NAUTILUS(τυνχανει να εχω τα 802)και αλλο τα JM LAB........διαφορετικες σχολες ,διαφορετικη αποδοση της μουσικης πληροφοριας,διαφορετικες αναγκες για ρευματα και οδηγηση.
Τωρα σχετικα με τα ενισχυτικα που αναφερεις ε το παραδεχομε ειμαι με τα CAM 400!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(Που εισαι Βασιλη Σαλλονικιε πουλακι μου?).
Βεβαια εδω το ιδανικο θα ηταν να στηθουν δυο σετ απ με τα ηχεια και τα ενισχυτικα που σε ενδιαφερουν(κομματαρα δυσκολο) ωστε μετα απο ακροασεις να βγαλεις το δυνατον τα πορισματα σου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reaction score
0
Παιδιά καλησπέρα!

Γιώργο εμείς τα έχουμε ξαναπεί και παλιά στο παλιό site κάποιες φορές αλλά και σε κάποιες συγκεντρώσεις-έκθεση κλπ. Ειδικά τότε που είχες πάρει τον Mcindosh και σε ρώταγα.

Έχω πολύ καιρό να ασχοληθώ με το άθλημα. Εύχομαι να είσαι καλά.

Έπαθα πλάκα με το μαλλί του Κώστα. Απίστευτος!!!!!!!!!! Είχαμε κάνει κάποιες βόλτες στην έκθεση hi-end το 2005 αν θυμάμε καλά.

Λοιπόν. Στο ψητό τώρα.

Πάντα μιλάω για δικάναλες απαιτήσεις σε προτεραιότητα. Στις ταινίες μιά χαρά είμαι και τώρα. Άριστα.

2 διαφορετικές σχολές ε?

Nautilus δεν έχω πρόσφατη ανάμνηση. B&W που θυμάμε σειρά 600 την είχα για απαράδεκτη για τα δικά μου ακούσματα. Πολύ άχρωμη και ξερή. Ειδικά με κάτι chario που τα είχα ακούσει παλιά.

Για ηχείο δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Με έχει προβληματίσει ελαφρώς για το μέλλον αλλα τώρα σχεδόν καθόλου. Αυτά που έχω είναι άψογα. Στο μέλλον θα το δώ ξανά. Τώρα η επιλογή μεταξύ των 2 εταιρειών..........δεν ξέρω. Θα ακούσω και θα δω εκείνη την περίοδο. Απο εκεί και πέρα να μη σας κρύψω ότι σκέφτομαι το πάντρεμα τους μιας και στην περίπτωση των B&W τα υπόλοιπα που έχω είναι σειρά electra. Εσείς πιθανόν να έχετε μεγαλύτερη εμπειρία επι του θέματος.

Τα setup αυτα............

Όχι δεν τα έχω ακούσει..........
Χλωμό το βλέπω να υπάρχουν και καπου εκεί έξω και τα 2!!!!! Άλλωστε υπάρχουν και άλλες επιλογές στα 10000 15000. (εκτός απο ηλεκτροστατικά) Klipshorn?

Για ενίσχυση και ρεύματα απο ότι έχω δει και στις 2 περιπτώσεις θέλουμε ρεύματα μεγάλα. Γιατί τα ξεχωρίζετε?

Με ένα άριστο ενισχυτικό δεν ξενοιάζω και για τις 2 περιπτώσεις?

Reaction score
0
Α και κάτι ακόμα.

Μπορεί να κάνω και λάθος.

Απο μια πρώτη έρευνα που έκανα στα site και των 3-4 εταιρειών

Mcindosh

μου έδωσε την εντύπωση ενός μικρού μαγαζιού με μεράκι και ποιότητα. Παρόλα αυτά μαγαζάκι. Παλιός καλός μερακλής μάστορας.

Theta

Μεγάλη εταιρεία που έχει μείνει πίσω όμως.........

Classe

Μεγάλη σοβαρή cutting edge technology και με μεγάλη δυναμική.

Πολύ πιθανό να κάνω λάθος. Αυτή ήταν όμως η αίσθηση μου

Reaction score
3
stkostas, για να λες οτι έχουμε συναντηθεί,έτσι θα είναι. :happy_9:
Οταν καταφέρεις και ακούσεις τα ηχεία, τότε θα μπορέσεις να καταλάβεις τι εννοώ.
Σίγουρα ότι "καλό και μεγάλο" ενισχυτικό βάλεις, τα συγκεκριμένα ηχεία θα παίξουν.
Είναι απο τα δύσκολα και επιλεκτικά ηχεία, όπου θέλουν πολύ ρεύμα για να παίξουν σωστά.
Απο τα ενισχυτικά που αναφέρεις, η μόνη αντίρρηση που έχω είναι για τα Theta.
Οσο για την Mcintosh που λές, δεν είναι καθόλου μικρή σαν εταιρεία.Στο οτι έχουν μεράκι και φιλοσοφία εκεί συμφωνώ.:happy_6:

Reaction score
0
stkostas, για να λες οτι έχουμε συναντηθεί,έτσι θα είναι. :happy_9:
Οταν καταφέρεις και ακούσεις τα ηχεία, τότε θα μπορέσεις να καταλάβεις τι εννοώ.
Σίγουρα ότι "καλό και μεγάλο" ενισχυτικό βάλεις, τα συγκεκριμένα ηχεία θα παίξουν.
Είναι απο τα δύσκολα και επιλεκτικά ηχεία, όπου θέλουν πολύ ρεύμα για να παίξουν σωστά.
Απο τα ενισχυτικά που αναφέρεις, η μόνη αντίρρηση που έχω είναι για τα Theta.
Οσο για την Mcintosh που λές, δεν είναι καθόλου μικρή σαν εταιρεία.Στο οτι έχουν μεράκι και φιλοσοφία εκεί συμφωνώ.:happy_6:
Αν δεν μπορείς να ακούσεις τον ενισχυτή που θέλεις, με τα ηχεία που θέλεις τότε τι κάνεις? (δεδομένου ότι δεν έχει αποφασιστεί απο μέρους μου)

Κρεμιέσαι απο τα όποια review των περιοδικών?

Άλλη φίρμα που αξίζει να δώ?

Για theta τι ισχύει?

Reaction score
13
Bολευεσαι με δυο μονομπλοκ λαμπατα 1x 400Watt RMS / 8Ω / 8x 6550 το καθενα ?
Και με εγγυηση για μειωμενα κοινοχρηστα θερμανσης τον Χειμωνα.

Με το ιδιο σετ θα εχεις επισης τις επιλογες για
- 200 Watt RMS / 4Ω το καθενα ή
- 2x 100WattRMS/ 4-8Ω το καθενα (για διενισχυση του καθε Ηχειου)

Reaction score
1.772
μιχαλη μπορουν 8 6550 να δωσουν 400 watt?

ρωταω γιατι νομιζω οτι οι tsakirides electra με αυτες τις λαμπες ειχαν 200 watt αν θυμαμαι καλα.

Reaction score
81
.....Τωρα σχετικα με τα ενισχυτικα που αναφερεις ε το παραδεχομε ειμαι με τα CAM 400!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(Που εισαι Βασιλη Σαλλονικιε πουλακι μου?).
:happy_4:

Βεβαια εδω το ιδανικο θα ηταν να στηθουν δυο σετ απ με τα ηχεια και τα ενισχυτικα που σε ενδιαφερουν(κομματαρα δυσκολο) ωστε μετα απο ακροασεις να βγαλεις το δυνατον τα πορισματα σου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:bravo:

Reaction score
13
μιχαλη μπορουν 8 6550 να δωσουν 400 watt?

ρωταω γιατι νομιζω οτι οι tsakirides electra με αυτες τις λαμπες ειχαν 200 watt αν θυμαμαι καλα.

Piece of cake
Γινεται εαν ριξεις τις απαιτησεις σου απο τα 480 WATT RMS στα 400 μονο για να ευνοησεις την ποιοτητα, και μακροζωια των λυχνιων.
TIP : Με 2 μετ/στες εξοδου ανα ενα μονομπλοκ. Και βεβαια με τους καταλληλους μετ/στες, και την καταλληλη σχεδιαση.
ΚΑι χωρις συμβιβασμους ως προς την Ηχητικη αποδοση, αλλα χρειαζεται πολυ προσεκτικο Balance των σταδιων Εξοδου και των αντιστοιχων λυχνιων.

Εαν θελεις περισσοτερα ευχαριστως με ΡΜ.
:smoking:

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357
Αν δεν μπορείς να ακούσεις τον ενισχυτή που θέλεις, με τα ηχεία που θέλεις τότε τι κάνεις? (δεδομένου ότι δεν έχει αποφασιστεί απο μέρους μου)

Κρεμιέσαι απο τα όποια review των περιοδικών?

Άλλη φίρμα που αξίζει να δώ?

Για theta τι ισχύει?
να ρίξεις και μιά ματιά για parasound monoblock jc-1, musical fidelity kw 750 και οι δύο δυνατοί ενισχυτές με τεράστια ικανότητα οδήγησης και ήχο αναφοράς

Reaction score
13
Piece of cake
Γινεται εαν ριξεις τις απαιτησεις σου απο τα 480 WATT RMS στα 400 μονο για να ευνοησεις την ποιοτητα, και μακροζωια των λυχνιων.
TIP : Με 2 μετ/στες εξοδου ανα ενα μονομπλοκ. Και βεβαια με τους καταλληλους μετ/στες, και την καταλληλη σχεδιαση.
ΚΑι χωρις συμβιβασμους ως προς την Ηχητικη αποδοση, αλλα χρειαζεται πολυ προσεκτικο Balance των σταδιων Εξοδου και των αντιστοιχων λυχνιων.

Εαν θελεις περισσοτερα ευχαριστως με ΡΜ.
:smoking:

Που'σαι Κογια να τα εξηγησεις ?

Α.. και μπορει να γινει Fully Βalanced, με λιγο υψηλοτερο κοστος
Kαι στην απλουστερη μορφη προκυπτουν 4 ξεχωριστα καναλια των 100Watt RMS / 4 - 8 Ω. Εδω παιζει η διπλοενισχυση για Ηχεια με υποδομη για διπλοκαλωδιωση.
Και η εναλλαγη μεταξυ των τριων σεταπ (400W - 200W - 2x 100W ανα μονομπλοκ) γινεται σε δευτερολεπτα απο τον χρηστη.

Reaction score
0
Για λαμπάτο τελικό το αποκλείω. Πολύ προετοιμασία.....προσοχή με τις λάμπες κλπ. :pc:
Για προ λαμπάτο αυτό είναι σχεδόν σίγουρο και είναι το επόμενο στάδιο.:respect:

Τρανζίστορ rulez!!!!!!!! :cool_1:

Parasound τον έχω υπόψην.....

Musical fidelity απλά ένα σκαλοπάτι κάτω (ίσως και 2 :) )

Meridian και Mark????

Με βλέπω για classe μεριά

Reaction score
13
Για λαμπάτο τελικό το αποκλείω. Πολύ προετοιμασία.....προσοχή με τις λάμπες κλπ. :pc:

Το ξερω. ε-ε-ε. Θαρθεις.
Μια μερα να-α με ξαναβρεις :happy_2:
:happy_4:

Reaction score
0
The CHALLENGER 400
PPP high-power mono amplifier

Mit schlechterem Wirkungsgrad des Lautsprechers, wird der Bedarf an Verstärkerleistung zunehmend höher. Bestes Beispiel dafür sind z.B. die elektrostischen Lautsprecher der Fa. "Sound-Labs" aus den USA. Bei diesen Lautsprecher elektrostatischer Natur, der zu den Spitzenreitern der High-End Szene zählt, liegt der Wirkungsgrad bei ca. 80 dB, abhängig vom jeweiligen Modell. Im schlechtesten Fall stellt er eine Kapazität von 10 uF an den Klemmen, und spätestens hier wird besonders deutlich, das der Umladung solcher Kapazitätsgrößen bei hohen Frequenzen nur mit genügend Strom seitens des Verstärkers beizukommen ist.
Die Branche begegnet dieser Tatsache mit großen Transistorendstufen, wobei immer noch eine große Zahl der Geräte an dieser komplexen Last "abraucht", vom bescheidenen Klangbild ganz zu schweigen.
Hier liegt die Begründung für die Erfordernisse an die Entwicklung an einen Hochleistungsverstärker, der mit den vorliegenden Problemen nicht nur spielerisch fertig wird, sondern darüber hinaus auch noch ein ausgezeichnetes Klangbild liefert. Das Röhrenendstufen ohnehin besser mit Elektrostaten kombinieren ist hinlänglich bekannt und unsere Challenger- Baureihe hat dies oft unter Beweis gestellt. Mit den Challenger 400 jedoch, ist nun auch der Spung in die Leistungsklasse derjenigen Lautsprecher gelungen, für die man bislang noch nach brauchbaren - und wenn überhaupt bezahlbaren - Endstufen suchen musste. Challenger 400 Endstufen bilden auch an Magnetostaten eine Symbiose aus Phantasie und Ingenieurskunst die zu ungeahnetem Hörgenuß aufwartet.

Wie alle größeren Endstufen von AudioValve, basiert das Verstärkerkonzept auf unserem bewährten PP Prinzip. Nicht nur das sich dieses Prinzip in unserem Hause seit über einem Jahrzehnt in Kundenkreisen als äusserst stabil bewährt hat, so ist auch die Challenger 400 mit umfangreichen Stabilisierungs - und Regelungsvorrichten (autom.Biasreg. für jede Endröhre) ausgestattet, die die Endstufen unter allen Belastungen stand halten lassen. Es spielt keine Rolle, ob Sie die Lautsprecherklemmen des Verstärkers bei laufendem Gerät abziehen, oder die Polklemmen kurzschließen (120 Amp.), ob Sie die Polklemmen mit 15 uF oder nur induktiv oder aber gemischt abschließen, unsere Challenger 400 arbeitet unter allen Lastfällen hochstabil und sind sozusagen - "unkaputtbar".
Die Vergangenheit hat deutlich gezeigt, das dieses von uns einzigartig entwickelte und angewandte Verfahren im Verstärkerbau die Ausfälle der Geräte zumindest aus unserem Werk gegen Null werden läßt.

Aber noch einmal zurück zum Konzept. Die Challenger 400 ist auch wie Ihre kleineren Kollegen streng voll symetrisch aufgebaut, bestückt mit zwei Bänken Endröhren von jeweils 6 Stück und eigenen Netzteilen ausgestattet, bedient sich dieser Verstärker eines Treibers nach kreuzgekoppelt und parallel-spiegelsymtrischer Anordnung, welcher auch in der Lage ist, bei asymetrischer Einspeisung des Signales (RCA) ein komplementär - Signal für die Endstufe zu generieren.
Die Hochvolt - Kapazität der Netzteile eines Verstärkers beläuft sich auf insgesamt ca. 6000uF und liefert die Kraftreserven, wann immer die Endstufe danach verlangt. "Soft - Curren -Limiter sorgen dafür, das beim Einschalten der Endstufe alle elekronischen Bauteile Elkos und Röhren langsam an die Spannung herangeführt werden und tragen damit erheblich zur Erhöhung der Lebensdauererwartung der Bauelemente der Endstufen bei.

Abgerundet wird das technische Interieur der Endstufe durch optische Anzeigen, wie da wären ein magisches - Auge zur Aussteuerkontrolle oder auf der Front die Verwendung von LED Anzeigen, die Aufschluss geben über die intakten Spannungsverhältnisse der Röhrenbänke. Nicht zuletzt resultiert aus der Kraft dieser Endstufe das enorme Gewicht von fast 80 kg. Allein der Netztransformator wiegt annähernd 20 kg und leistet bis 1500 VA, das gleiche gilt für den Übertrager. Der Rest des Gewichtes ergibt sich aus den 6mm gelaserten Stahlgehäuse -Teilen und der Elektronik. So wundert es denn auch nicht, das z.B. bei Lieferung nach Übersee gerade mal 1 Paar Endstufen auf einer Europalette Platz haben und zumindest in Fern-Ost mindestens 3 Personen das Auspacken einer Endstufe "handeln". Kurz und gut, wer bislang auf der Suche nach einem Treiber seiner schwierigsten Lautsprecher gesuchte, ist mit Challenger 400 fündig geworden und kommt seinem Traum nach vollendetem Hörgenuß fundamental näher. In Kürze erwarten wir die ersten Pressestimmen zu unserem neuen Produkt, voraussichtlich aus USA. Wann immer es Ihre Zeit erlaubt, schauen Sie auf den AudioValve Internet Seiten vorbei und informieren Sie sich über den Stand der Dinge.

summary
today
user
stat

[ home ] [ email ] [ print ] [ back ]

Reaction score
0
CHALLENGER 400
(upgrade version 2004)

prinzip: symetrical push-pull power amp with parallel-symetrical-cross-coupled input - and driver stage.

tubes: 2*6189, 1*12AX7, 1*EM 80-mag. -eye, 12*beam power pentode example: KT 88, EL 34, 6550 …..

operate: class - A

power output: 480 watt sinewave, 650 watt peak (KT 88, or 6550))

power consumption: 1 kVA (max. 2000 Watt, - Stand by mode - 200 Watt

max. short circuit
current: 120 ampere between 2 ohm terminals

input sen. 0 dBm

input imp. 2 * 47K

output imp: 2-4-8 ohm

coonectors: XLR & RCA input-jacket

power bandwide with load: 3-45.000 hz , (4 ohm terminal on load)

distortion: 0,5% - 100 watt, 2% - 450 Watt

max. cap.- load 15 uF

bias: autom. contolled BIAS with "ABR" for all power tubes

size: 75*42*38 cm, D-H-W

weight: 65 kg

Stand-by mode: switchable

music activity controlby magic eye

summary
today
user
stat

[ home ] [ email ] [ print ] [ back ]

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: Τελικοί monoblock. Ναι αλλα ποιόν?

βάλε λίγο την πόλωση, λίγο το ματσάρισμα να μου λείπει το βύσσινο...

περι ορέξεως κολοκυθόπιτα...

Η επικρατούσα τάση στα λαμπάτα μηχανήματα είναι να ακούγονται με φουσκωμένα τα μεσοχαμηλά και "στρογγυλεμένα" τα άκρα του φάσματος για να προσδώσουν τον "λαμπάτο" ήχο. Κάτι τέτοιο να μου λείπει...

Υπάρχουν λαμπάτοι που δεν το κάνουν αυτό αλλά είναι λίγοι...

απλά είναι ο συμβιβασμός με το μικρότερο ηχητικό κόστος...

Parasound τον έχω υπόψην.....
και καλά κάνεις...

Musical fidelity απλά ένα σκαλοπάτι κάτω (ίσως και 2 :) )
για μένα είναι μέσα στους 5 καλύτερους...

Meridian και Mark????
Τα Meridian είναι τα απόλυτα κατά την προσωπική μου άποψη. Καθόλου φτιασίδια και παραμορφώσεις, απλά αναπαράγουν μουσική...

Με βλέπω για classe μεριά
και αυτά καλά...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.087
Members
38.528
Νεότερο μέλος
Emmanouel graecorum