Καλοριζικα φιλε και να τα χαιρεσαι. Περιμενουμε συντομα και εντυπωσεις. Οι επιλογες με τους ενισχυτες θα ειναι σιγουρα πολλες και εξαρταται φυσικα με το μεχρι που θες να φτασεις οικονομικα.
Φίλε μου χτες άκουσα τον παλιό Audio Research τον 200αρη με Κharma και έπαθα πλάκα. Αφού έχεις ήδη τον κορυφαίο τους προ δεν βλέπω το λόγο να μην πάρεις και τον τελικό.
Εκτός αυτού πιστεύω θα ταιριάξει και καλά με τα summit, μιας και είναι ουδέτερος και πολύ μουσικός (με την καλή έννοια).
Προσωπικα εχω τους 2 μονομπλοκ της γερμανικης AUDIO VALVE ( CHALLENGER 115). Αναλογα με τις λαμπες που εχεις πανω πανε απο 115 εως 180 βατ. Χρησιμοποιουν και ενα συστημα αυτοματης πολωσης με το οποιο δεν ειναι απαραιτητο οι λυχνιες να ειναι ματσαρισμενες μεταξυ τους. Τους εχεις αφιερωμα στο χαι φιντελιτυ τευχος 10 και μπορεις να τους ακουσεις στον Μασελο. Οικονομικα βρισκονται στα χρηματα που ζητας (νομιζω οριακα).
Απ΄ότι ξέρω, οι ενισχυτές λυχνιών οδηγούν αποτελεσματικότερα ευαίσθητα και ομαλής σύνθετης αντίστασης ηχεία, όπως είναι τα ηχεία κόρνας. Γενικά, δεν τα καταφέρνουν με ηχεία υψηλών απαιτήσεων ρεύματος.
Είμαι περίεργος να μάθω πως συνεργάζονται με ηλεκτροστατικά ηχεία , τα οποία έχουν από την κατασκευή τους χαμηλή σύνθετη αντίσταση στις υψηλότερες συχνότητες (<1 Ω).
Το λέω αυτό, επειδή οι περίεργες μεταβολές της σύνθετης αντίστασης των ηλεκτροστατικών ηχείων επηρρεάζουν την τελική απόκριση συχνοτήτων, με τρόπο εξαρτώμενο ιδιαίτερα από την αντίσταση εξόδου του ενισχυτή οδήγησης. Ειδικότερα, όσο υψηλότερη είναι η σύνθετη αντίσταση εξόδου του ενισχυτή ισχύος, όπως είναι των περισσότερων ενισχυτών λυχνιών, τόσο μεγαλύτερη (δυσμενέστερη) θα είναι η επίδραση αυτή.
Οζι υπαρχουν και αλλοι ενισχυτες λυχνιας με μετασχηματιστες εξοδου, οπως ενδεικτικα, PrimaLuna Prologue, Unison Research P30K, MACTONE MA-2A3 και οι δικοι μας TL Audio και του φιλου που μας λειπει Μιχαλη οι Scout. Αλλα και ενισχυτες οπως οι παρακατω της dared μια χαρα για μενα οδηγουν τα SUMMIT
Aς σημειωθει τελος οτι κατα την προσωπικη μου γνωμη, ο πλεον αρμοδιος και του οποιου την συμβουλη θα ακολουθουσα χωρις επιπλεον διερευνιση, για το θεμα της οδηγησης αυτων των ηχειων, ειναι ο Βασιλης Τσαντουλης, λογω της πειρας του πανω σε αυτα, πραγμα που θα σου ελεγα να κανεις