Τελικός σε av ραδιοενισχυτή (πρόβλημα;)

V

VaD

Guest
...μέρα! Όπως ίσως θα καταλάβατε επιχείρησα να συνδέσω έναν τελικό (behringer A500) (σκέφτομαι αλλαγή με rotelάκι σύντομα γιατί ο ήχος προέκυψε σκληρός) στον yamaha rxv 1500 μέσω της pre out του av ώστε να οδηγήσω από 'κει τα main ηχεία μου. Προέκυψε λοιπόν το εξής κουλό-κουφό πρόβλημα: Όταν παίζω ραδιόφωνο από το tuner του av , σε ορισμένους σταθμούς κάνει διακοπές (κάτι σαν να κόβεται το ρεύμα για κλάσμα του δευτ/του και επανέρχεται . Να διευκρινήσω ότι όταν παίζει χωρίς τον τελικό, είναι εντάξει.
Έχετε ξανακούσει κάτι τέτοιο ; Τι μπορεί να συμβαίνει; :?

Reaction score
7.104
Eγω οχι,αλλα μιας και τη πατησες μια φορα με τον τελικο μη τη πατησεις και δευτερη,μην πας σε ροτελ παλι τσιμπημενες θα ειναι οι υψηλες.

Reaction score
0
εχω 2 ροτελ χωρις τσιμπιμενες ψηλες αν θελω να τσιμπισω παιρνω πιρουνι wmf οχι ενισχυτικο ροτελ

Reaction score
7.104
Rotel με πολυκαναλο av/receiver yamaha σαν προ,εκει θα εχει τσιμπημενα πριμα.

V

VaD

Guest
Re: Τελικός σε av ραδιοενισχυτή (πρόβλημα;)

Ε, ναι, δεν είπα! status 8 Roister.
Με το πρόβλημα τι γίνεται; Ξέρει κανείς κάτι; Αν και υποψιάζομαι πρόβλημα του av, αλλά τι όμως; Να ρωτήσω στο Νάκα;

Reaction score
1
Παρατήρησε τη στιγμή που κόβεται ο ήχος, αν σβήνει η ένδειξη "tuned" στο display του Yamaha. Εάν δεν έχεις εξωτερική κεραία, τότε μπορεί το σήμα να χάνεται στιγμιαία σε μερικούς σταθμούς, ειδικότερα αν κινείσαι στο χώρο.

Μου το κάνει και μένα ο 1600, χωρίς να έχω εξωτερικό τελικό.

V

VaD

Guest
Όχι δε σβήνει η ένδειξη και το κάνει μόνον όταν συνδέω τον τελικό .Θα με τρελάνει!! γμτ!!

Reaction score
1
Να σε ρωτήσω κατι ασχετο με το πρόβλημά σου....Επειδή θέλω και εγώ να βαλω τελικό στον RXV 2500, εχεις συναντήσει προβλήματα του τύπου ότι σε υψηλές στάθμες κλείνει ο ΥΑΜΑΗΑ ή οτιδήποτε αλλο???

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357
VaD said:
...μέρα! Όπως ίσως θα καταλάβατε επιχείρησα να συνδέσω έναν τελικό (behringer A500) (σκέφτομαι αλλαγή με rotelάκι σύντομα γιατί ο ήχος προέκυψε σκληρός) στον yamaha rxv 1500 μέσω της pre out του av ώστε να οδηγήσω από 'κει τα main ηχεία μου. Προέκυψε λοιπόν το εξής κουλό-κουφό πρόβλημα: Όταν παίζω ραδιόφωνο από το tuner του av , σε ορισμένους σταθμούς κάνει διακοπές (κάτι σαν να κόβεται το ρεύμα για κλάσμα του δευτ/του και επανέρχεται . Να διευκρινήσω ότι όταν παίζει χωρίς τον τελικό, είναι εντάξει.
Έχετε ξανακούσει κάτι τέτοιο ; Τι μπορεί να συμβαίνει; :?
έχεις ελέγξει το rds ραδιοφώνου;μήπως εάν το απενεργοποιήσεις; το καλλώδιο σύνδεσης μήπως κάνει διακοπές;όσο για τον rotel έχω ακούσει πολλές φορές και είναι θαυμάσιος και καμία σχέση με ότι αναφέρουν για τις υψηλές του είναι μαλακές και εκτεταμένες,οπως επίσης και parasound halo a-23,δές λίγο τι γίνεται στα speciality clubs rotel,perasound στην Αμερική.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
σε αυτα τα λεφτα οφειλεις να τσεκαρεις Musical fidelity X150. Αν παρεις τον Advance acoustic , επελεξε το μοντελο ΜΑΡ305DA που εχει εσωτερικα ενσωματωμενο DAC οπου μπορεις να συνδεσεις το DVD player και να το χρησιμοποιησεις ως transport.

V

VaD

Guest
dtziouvaras said:
Να σε ρωτήσω κατι ασχετο με το πρόβλημά σου....Επειδή θέλω και εγώ να βαλω τελικό στον RXV 2500, εχεις συναντήσει προβλήματα του τύπου ότι σε υψηλές στάθμες κλείνει ο ΥΑΜΑΗΑ ή οτιδήποτε αλλο???
Όχι , αν και του έδωσα να καταλάβει για αρκετή ώρα! Όμως έχω ξανακούσει γι αυτό το πρόβλημα που αναφέρεις , οπότε καλό θα ήταν να το δοκιμάσεις πρίν προβείς σε κάποια αγορά!
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θέλω να εξετάσω όλες τις ''περιπτώσεις'' αλλά δεν ξέρω αν είναι εφικτό κάτι τέτοιο!
Τώρα, όσον αφορά το προαναφερθέν μου πρόβλημα, από το Νάκα έλαβα την απάντηση ότι δεν ενδείκνυται η σύνδεση av με τελικό ενισχυτή καθώς ενδέχεται να παρουσιαστούν διάφορα προβλήματα όπως αυτό που προανέφερα. Εκτός και αν η επιλογή του τελικού γίνει από κάποιον που ξέρει τι σημαίνει ''αντίσταση εξόδου και εισόδου'' και μπορεί να τα ταιριάξει. Προσωπικά δεν έχω ιδέα και θα παρακαλούσα όποιον ξέρει να βοηθήσει γιατί ετοιμάζομαι να στείλω τον yamaha στο πατάρι. :twisted:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.095
Φίλε μου VaD, εφ’ όσον ο κατασκευαστής έχει εξοπλίσει τη συγκεκριμένη συσκευή με έξοδο pre-out, η χρήση της σαφώς και ενδείκνυται, και μάλιστα σε κάθε περίπτωση, αφού απαλλάσσει το (εν πολλοίς αναιμικό) τροφοδοτικό της από την οδήγηση δύο ηχείων. Δεδομένου του γεγονότος, ότι η οδήγηση ολόκληρης της αλυσίδας, πλην των ηχείων, ειναι οδήγηση τάσης, η επιλογή του τελικού είναι κάτι που θα μπορούσαμε άνετα να χαρακτηρίσουμε ως fool – proof, καθώς η αντίσταση εισόδου όλων των τελικών ενισχυτών της αγοράς είναι τόσο μεγάλη, ώστε ο οι συγκεκριμένες έξοδοι pre-out να είναι σε θέση να οδηγήσουν οποιοδήποτε τελικό συνδεθεί εκεί. (Να υποθέσω ότι αυτά τα περί αντιστάσεων σου τα είπε κάποιος πωλητής, και όχι τεχνικός, έτσι δεν είναι);

Με απλά λόγια, το ζητούμενο είναι, η αντίσταση εξόδου της pre-out να είναι όσο γίνεται πιο μικρή, θεωρητικά μηδέν, και η αντίσταση εισόδου του τελικού όσο γίνεται πιο μεγάλη, θεωρητικά άπειρη. Στην πράξη, η αντίσταση εξόδου της pre-out θα πρέπει να είναι κάπου 100-500Ω, και η αντίσταση εισόδου του τελικού από κάποια 15 – 100ΚΩ, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Όλα αυτά, υπό την προϋπόθεση ότι, τόσον ο AV όσο και ο τελικός δεν έχουν κάποια βλάβη.

Αναφορικά με το πρόβλημα, ήπως έχεις κάποιο πολύμετρο;

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
οπως καταλαβατε το παραπανω reply μου ειναι ασχετο με το θεμα σας. Αμα εχεις 5 παραθυρα με διαφορετικο topic ανοιχτα, συμβαινουν και αυτα...

V

VaD

Guest
Να υποθέσω ότι αυτά τα περί αντιστάσεων σου τα είπε κάποιος πωλητής, και όχι τεχνικός, έτσι δεν είναι
Aπ' όσο μπόρεσα να καταλάβω , δεν πρέπει να ήταν και πολύ σχετικός, γιατί για κάποια δευτ/τα δεν μπορούσε να θυμηθεί το μοντέλο του ενισχυτή. :shock:

η χρήση της σαφώς και ενδείκνυται, και μάλιστα σε κάθε περίπτωση, αφού απαλλάσσει το (εν πολλοίς αναιμικό) τροφοδοτικό της από την οδήγηση δύο ηχείων. Δεδομένου του γεγονότος, ότι η οδήγηση ολόκληρης της αλυσίδας, πλην των ηχείων, ειναι οδήγηση τάσης, η επιλογή του τελικού είναι κάτι που θα μπορούσαμε άνετα να χαρακτηρίσουμε ως fool – proof, καθώς η αντίσταση εισόδου όλων των τελικών ενισχυτών της αγοράς είναι τόσο μεγάλη, ώστε ο οι συγκεκριμένες έξοδοι pre-out να είναι σε θέση να οδηγήσουν οποιοδήποτε τελικό συνδεθεί εκεί.
Δηλαδή να προχωρήσω άφοβα;

απαλλάσσει το (εν πολλοίς αναιμικό) τροφοδοτικό της
Ποιά είναι τα ποιοτικά κριτήρια ενός ''καλού'' τροφοδοτικού; Τι να προσέξω κατα την επιλογή του τελικού;

έχεις κάποιο πολύμετρο;
Όχι, αλλά αν υποθέσουμε πως μπορώ να βρώ, πως να το χρησιμοποιήσω;
Μήπως να γράφατε κανα αρθράκι για μας τους άσχετους; :shock: :p
Ευχαριστώ για τη βοήθεια!!!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.095
Ναι, άφοβα. Αν βρεις πολύμετρο, και έχοντας τις δύο συσκευές σε λειτουργία, και συνδεδεμένες μεταξύ τους, μέτρησε αν υπάρχει εναλλασσόμενη τάση μεταξύ του σασί του ραδιοενισχυτή και της γείωσης, και κάνε το ίδιο και για τον τελικό. Κανονικά, πρέπει να πάρεις μηδενική ένδειξη, ή κάποια 10-20mV. Αν δεν βρεις πολύμετρο, δοκίμασε τη λειτουργία των συσκευών, έχοντας ενωμένα τα μεταλλικά περιβλήματά τους με ένα καλώδιο.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas