Τελικός single ended από την Yψιλον

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Tα ενισχυτικά στάδια με τοπολογίες single ended (δηλαδή μη συμμετρικά κυκλώματα που χειρίζονται το σύνολο του σήματος ανεξαρτήτως πολικότητας) δεν είναι σπάνια στον χώρο του audio: Χρησιμοποιούνται σε σημεία όπου το σήμα έχει χαμηλή στάθμη (σε προενισχυτές ή σε στάδια line άλλων συσκευών) καθώς επίσης και από ενισχυτές με λυχνίες που χρησιμοποιούν μετασχηματιστές εξόδου. Αντιθέτως, οι τελικοί ενισχυτές single ended με ημιαγωγούς ισχύος είναι αρκετά σπάνιοι και αυτό όχι τυχαία. Η συγκεκριμένη προσέγγιση έχει ιδιαίτερα χαμηλή απόδοση καθώς απαιτεί μεγάλα ρεύματα πόλωσης για τους ημιαγωγούς, χρησιμοποιεί τροφοδοτικά μεγάλης ισχύος (και κατανάλωσης) και απαιτεί μεγάλες επιφάνειες ψύξης. Αυτές οι παρατηρήσεις εξηγούν και την φυσική εμφάνιση του SET 100. Πρόκειται για έναν τελικό μονομπλοκ ο οποίος αποδίδει 100W σε φορτίο 8Ω και 120W σε φορτίο 4Ω με απόκριση συχνότητας (στην ονομαστική ισχύ) από 5Hz μέχρι 110kHz. Η Υψιλον έχει σχεδιάσει ένα κύκλωμα με δύο μόνο στάδια, δεν χρησιμοποιεί βρόγχο ολικής αρνητικής ανάδρασης και έχει επιλέξει ποιοτικά υλικά (άνάμεσά τους πυκνωτές φύλλου χαλκού/λαδιού και εσωτερικές καλωδιώσεις από άργυρο και χρυσό) ενώ οι μετασχηματιστές σχεδιάζονται και κατασκευάζονται από την ίδια. Η αισθητική των ενισχυτών ακολουθεί την νέα γραμμή "tower" (που την συναντούμε σε όλο και περισσότερους κατασκευαστές, πιθανότατα γιατί εξασφαλίζει καλύτερη ψύξη) με το επάνω μέρος να καταλαμβάνεται αποκλειστικά από ψύκτρες. Η κατανάλωση είναι 400W (η χαμηλή απόδοση που λέγαμε...)
Πηγή: http://www.avmentor.gr/ypsilon_set100.htm

Reaction score
7
Τον βρήκα πολύ ενδιαφέρον και πήρα να μάθω τιμή...

33000 ΛΙΡΕΣ ΑΓΓΛΙΑΣ !!

Μετά τα έβαλα με τον εαυτό μου..
Μα καλά τι σκέφτηκα ? Οτι μπορεί να βγεί ποτέ τέτοιο μηχάνημα με κόστος που να αντέχει ο κοινός θνητός ?

Ούτε οι κινέζοι δε νομίζω να το καταφέρουν αυτό.. :cry:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.020
Sorry guys, αλλά, αντί να αγοράσει Ferrari o Mr. Ypsilon, προτιμώ να αγοράσω Saab για μένα. Έτσι γλιτώνονται και πολλές γραφειοκρατικές διατυπώσεις. Μάθανε όλοι τώρα, και το παίζουν Pass στη θέση του Pass. Ρε, άι...

Reaction score
7
Εγώ θα έλεγα σε πρώτη φάση να συγχαρούμε την Ελληνική προσπάθεια έστω κι αν βγήκε λίγο.. τσιμπημένη σε τιμή..

Μήπως οι ξένοι είναι πιό έξυπνοι που παράγουν τα απλησίαστα και γίνονται γνωστοί έστω και μόνο γι αυτό ?

Μήπως με τα φτηνά γίναμε ποτέ διάσημοι στο εξωτερικό ?

Δείτε πως έκανε ο φίλος μας όταν είδε τα MBL..

Ξέρει κανείς την Ελλάδα για τις hi-end υλοποιήσεις της ?

Ας φτιάχνουμε κι ας είναι κι ακριβά.. Από το τίποτα..

ΥΓ.
Αλλά ΠΟΛΥ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΥ ρε παιδάκι μου.. Αναφώνησα όταν το άκουσα !

Reaction score
2
Τάσσομαι υπέρ της άποψης του κου Μπάμπη Θ.
Τι σημαίνει ακριβός? Καλύτεροι είναι οι οίκοι του εξωτερικού? Γιατί υποτιμάμε τα Ελληνικά σχέδια και υλοποιήσεις, τους Έλληνες σχεδιαστές και αφήνουμε επιφωνήματα θαυμασμού στην οποιοδήποτε εικόνα ξενόφερτου προϊόντος?

Μην ξεχνάμε ότι ο κος Μπακλαβάς, σχεδιαστής των υλοποιήσεων της Ύψιλον, είχε αποσπάσει πολλά θετικά σχόλια με την παρουσία του ηχείου του στην έκθεση του ’01, αν θυμάμαι καλά, όπως επίσης από ότι γνωρίζω, ήταν και ο πρώτος Έλληνας κατασκευαστής που ασχολήθηκε ΚΑΙ υλοποίησε ψηφιακή πηγή το 2000.

Από εκεί και πέρα, ας υποστηρίξουμε ως Έλληνες τις Ελληνικές προσπάθειες και θα πέσουν οι τιμές λόγω παραγωγής.
Το ότι ξεκίνησε η προσπάθεια από το εξωτερικό, είναι θετικό γιατί οι εξαγωγές και οι πωλήσεις θα φέρουν τις επιθυμητές μειώσεις των τιμών, ώστε να προσαρμοστούν και στην οικονομική πραγματικότητα και βαλάντιο της Ελλάδας:).

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.020
Αγαπητέ Αντώνη, επίτρεψέ μου να προσπαθήσω να δώσω μια λογική εξήγηση του όρου «ακριβός ενισχυτής». Σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή, και υπό τις ανάλογες επικρατούσες τεχνολογικές συνθήκες, ένας ενισχυτής, ως τεχνολογικό προϊόν, είναι ακριβός, όταν η τιμή του τείνει να φθάσει εκείνο το επίπεδο, το οποίο διαμορφώνεται με βάση τα οικονομοτεχνικά στοιχεία των τρεχουσών τεχνολογικών δυνατοτήτων, όσον αφορά το κόστος παραγωγής του. Διαφορετικά, εάν αυτός ο ενισχυτής είναι τιμολογημένος πέραν πάσης λογικής, τότε δεν είναι ενισχυτής, αλλά απλώς ακόμη ένα ακριβό life style προϊόν, που δεν απευθύνεται σε κάποιον καταναλωτή που χρειάζεται ή θέλει έναν ενισχυτή, αλλά σε εκείνον τον ευκατάστατο καταναλωτή, που αρέσκεται να αγοράζει πανάκριβα άχρηστα πράγματα, σαν αυτόν τον ενισχυτή, ή σαν το Mini Cooper, ή κάποιο άλλο παρόμοιο παιχνίδι. κάνοντας σκέψεις του στυλ «τι ωραία που είναι η ζωή όταν έχεις να ξοδεύεις αβέρτα, χωρίς να τελειώνουν». Και, βεβαίως, δεν διακρίνω κάτι κακό σ’ αυτό. Απλώς, η τιμή ενός τέτοιου πράγματος είναι τόσο υψηλή σε σχέση με αυτά που προσφέρει, ώστε αυτή να καταντά το μοναδικό του προσόν.

Το κακό ξεκινάει από τη στιγμή που ένα τέτοιο πράγμα, μοστράρεται τεχνηέντως με τρόπο τέτοιο, περιβαλλόμενο την τεχνολογική, την ποιοτική ή οποιαδήποτε άλλη χλαμύδα, τη στιγμή που η τιμή του δεν έχει αντίκρυσμα σ’ αυτή τη χλαμύδα. Οποιοσδήποτε, ακόμα και εγώ, μπορεί να σκαρώσει μια συσκευή, πλασσάροντας μια πολύ περισπούδαστη περιγραφή για τις όποιες επιλογές ακολούθησε κατά τη σχεδίαση και την κατασκευή της, να βάλει λίγο χρυσάφι εδώ, λίγη πλατίνα εκεί, λίγο χαλκό Κάτω Βουργουνδίας παραπέρα, να τη φέρει δέκα γυροβολιές, γύρω – γύρω από την Παναγιά της Τήνου, να βάλει 12 παρθένες να τη σταυρώσουν, να τη χρεώσει όσο ένα αντιτορπιλικό και τελικά να την πουλήσει σε πεντέξι ευκατάστατους -και εύπιστους- ανθρώπους. Αυτό δεν προάγει το Audio, ή το High End ή ό,τι άλλο θέλεις. Απλώς, αδειάζει κάποιους λογαριασμούς και γεμίζει κάποιους άλλους. Εξ ου και το life style του εγχειρήματος. Η προαγωγή της τεχνολογίας βασίζεται εκτός των άλλων και στο cost effectiveness.

Reaction score
2
Καλή χρονιά με υγεία, δουλειά και όχι ατυχίες.
Χαίρομαι που σας επέτρεψε η εργασία σας να γράψετε και να ανταλλάξουμε και πάλι, απόψεις.

Δεν διαφωνώ μαζί σας, ως προς τον τρόπο σκέψης για την τιμολόγηση προϊόντων.

Αν και ο άνθρωπος δεν βγήκε στην Ελλάδα να πουλήσει το προϊόν, αυτό πρέπει να μας ανησυχεί και να μας προβληματίζει, βγήκε κάπου που γνωρίζει ότι θα μπορούσε το προϊόν να πουλήσει, χωρίς να έχει την παραφιλολογία του κόστους.
Έχετε συζητήσει ή ζητήσει από κάποιον, να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μία κατασκευή σας?
Δεν μιλάω για ένα «χύμα» κουτί, αλλά για ένα «κόσμημα» που θα φιλοξενήσει τον κόπο σας, τη γνώση σας, το σχέδιό σας, θα καλύπτει τα αισθητικά κριτήρια του περισσότερου κόσμου, όταν καθίσει σε ένα ράφι καταστήματος ή σε ένα σπίτι?
Λόγω του ότι έχω καθημερινή τριβή με αυτό το θέμα (έχει ο γαμπρός μου εταιρία που αναλαμβάνει τέτοιες εργασίες και εξυπηρετεί και εμένα σε κάποιες ειδικές κατασκευές), βλέπω το κόστος που υπάρχει σε εταιρίες που του ζητούν το σχεδιασμό και τη χρήση/παραγωγή του CNC. Είναι και από τους πιο φθηνούς στην αγορά!
Το σασί που εμφανίζεται στη φωτογραφία, δεν έχω δει το μηχάνημα και φυσικά δεν το έχω ακούσει, δείχνει προσεγμένο και ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΟ στην κατασκευή του.
Θα μου πείτε τώρα, πόσο ακριβό ρε Αντώνη για να κοστίζει 17.000.000 δρχ?
ΟΚ, μπορεί όμως να είναι λόγοι πλασαρίσματος στη Βρετανική αγορά που οδήγησαν σε αυτή την τιμή, δεν το γνωρίζουμε, αν και η περιγραφή στο μέσον της δεύτερης παραγράφου στο κείμενό σας με καλύπτει απόλυτα:).
Άλλωστε ποιος ο λόγος που ένα σωρό μηχανήματα ξένων κατασκευαστών κινούνται σε αυτή την κατηγορία τιμής? Τι προσφέρουν ή πιο σωστά (από τη στιγμή που μας είναι άγνωστο) τι μπορεί να προσφέρουν παραπάνω από αυτό που έφτιαξε ο Ελληνάρας κατασκευαστής?
Λίγος σωβινισμός δεν βλάπτει!

Διαφωνώ στα επιφωνήματα θαυμασμού σε μηχανήματα ξένων κατασκευαστών και στη «μείωση» της αξίας των Ελλήνων κατασκευαστών.
Με αυτό το σκεπτικό, το μόνο που κάνουμε είναι να θάβουμε εγχώριες προσπάθειες ανάπτυξης, γιατί άσχημα τα ψέματα αν υπάρχουν τομείς έρευνας και ανάπτυξης σε αυτά τα θέματα, τότε μπορεί να δούμε κάποια στιγμή τα εγγόνια μας να εργάζονται ή να ηγούνται σε τομείς ανύπαρκτους αυτή τη στιγμή στην Ελληνική πραγματικότητα και την Ελλάδα να μπορεί να παράγει και άλλα πράγματα εκτός της «κακής» παροχής τουριστικών υπηρεσιών.

Αν υποστηρίξουμε τέτοιες προσπάθειες, έστω στα λόγια, προσωπικά είναι αδύνατον να την υποστηρίξω και οικονομικά, ίσως σε λίγα χρόνια να έχουμε παραπάνω από ένα Τσακιρίδη στα ηλεκτρονικά με καλές και οικονομικές συσκευές.
Θα τολμήσουν κάποιοι DIY να ανοίξουν εταιρίες με κατασκευές μηχανημάτων για την εγχώριο αρχικά και στη συνέχεια για εξαγωγές, αγορά.
Βλέποντας το κλίμα που επικρατεί, το μόνο που κάνουν είναι να υλοποιούν κατασκευές για αυτούς και 5-6 φίλους και να «θάβουν» μηχανήματα που για πλάκα θα μπορούσαν να σταθούν δίπλα σε θηρία ονόματα στην αγορά του HiFi.
Ξέρω, όλα αυτά ακούγονται ρομαντικά, σε μία εποχή που το ρεαλιστικό έφαγε το όνειρο.
Πιστεύω όμως ότι με σωστό σχεδιασμό, υπομονή και καλά προϊόντα (που υπάρχουν ήδη) όλα μπορούν να γίνουν.
Το όραμα και η υποστήριξη αυτού, λείπουν.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Διαφωνώ στα επιφωνήματα θαυμασμού σε μηχανήματα ξένων κατασκευαστών και στη «μείωση» της αξίας των Ελλήνων κατασκευαστών. Με αυτό το σκεπτικό, το μόνο που κάνουμε είναι να θάβουμε εγχώριες προσπάθειες ανάπτυξης, γιατί άσχημα τα ψέματα αν υπάρχουν τομείς έρευνας και ανάπτυξης σε αυτά τα θέματα, τότε μπορεί να δούμε κάποια στιγμή τα εγγόνια μας να εργάζονται ή να ηγούνται σε τομείς ανύπαρκτους αυτή τη στιγμή στην Ελληνική πραγματικότητα και την Ελλάδα να μπορεί να παράγει και άλλα πράγματα εκτός της «κακής» παροχής τουριστικών υπηρεσιών.
Αντώνη κατ' αρχάς η δική μου αντίδραση θα ήταν η ίδια είτε αυτό το προϊόν το έβγαζε Έλληνας είτε το έβγαζε Βρετανός, Αμερικάνος, Ρώσος ή οποιοσδήποτε άλλος. Άρα προφανώς και δεν θάβει κανείς ειδικά τις Ελληνικές υλοποιήσεις αλλά λέει τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη είτε αυτές είναι Ελληνικές είτε είναι κογκολέζικες.

Η ταπεινή μου άποψη είναι ότι αυτά εν έτη 2006 δεν ισχύουν, διότι πολύ απλά ο τροχός έχει ήδη ανακαλυφθεί εδώ και πολλά πολλά χρόνια και οι hi end πρόγονοί μας έχουν ήδη πληρώσει γι αυτόν. Εμείς έχουμε καθήκον να ασκήσουμε έντονη κριτική σε οποιοδήποτε νέο προϊόν ζητάει υπέρογκα ποσά ή τουλάχιστον έτσι δείχνει.

Αυτά σε επίπεδο ουσίας. Διότι σε επίπεδο εντυπώσεων, ενδεχομένως αν θες ως κατασκευαστή να σε λάβει σοβαρά υπόψη του ένα "άρρωστο" hi end κοινό, ειδικά στο εξωτερικό πχ Αγγλία, θα πρέπει να έχεις κι ένα προϊόν σε αυτά ή και σε μεγαλύτερα επίπεδα τιμής. Αλλά μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας απλά και μόνο επειδή θα βρεθούν 5-6 ζάμπλουτοι που από περιέργεια και εσωτερικό (μεταξύ των ζάμπλουτων) ανταγωνισμό, θα αγοράσουν τα θερία που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν αγοράζονται... :wink:

Φυσικά στο hi end ποτέ κάτι δεν είναι ακριβό αν η απόδοσή του είναι ανώτερη των υπολοίπων αντίστοιχων υλοποιήσεων, έστω και αν το "ανώτερη" είναι στην πραγματικότητα ελάχιστη. Θα μας δωσει κανείς άραγε την ευκαιρία να το κρίνουμε αυτό μόνοι μας, σαν Έλληνες καταναλωτές, μαγαζάτορες και χομπίστες, ή το μόνο που μπορούμε να κάνουμε (για άλλο ένα Ελληνικό προϊόν) είναι να διαβάζουμε, μερικά, από τα Ελληνικά ή ξένα περιοδικά.

Ιδού η Ρόδος...

Τ

ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΟΣ

Guest
Mαλλον εχουν ξεφυγει καποιοι στη χωρα μας και ολα αυτα τη περιοδο που ακομα καιι οι φλεγματικοι Αγγλοι τραβανε προς Κινα μερια για να ριξουν το κοστος παραγωγης.....Βεβαια η πιο τραβηγμενη περιπτωση ειναι η CRYSTAL AUDIO με τα "γλυπτα ηχεια" του Αλβανου....
Εκτος και αν πιστευουν οτι αν εχεις πολυ ακριβα μηχανηματα στη γκαμα σου γινεσαι και πιο σοβαρος κατασκευαστης-σχεδιαστης.

Reaction score
2
Ευτυχώς που είστε εδώ, γιατί με την απογραφή έχω κάνει ένα κεφάλι κουδούνι…
Α! μην ξεχάσω και τους The Walkabouts!

Νίκος Τσαρουχάς

Από ότι διαβάζω, μόνος σου ρωτάς και αντιλέγεις, που σημαίνει ότι προσπαθείς να δεις σφαιρικά το θέμα τιμής, εικόνα κατασκευαστή, εικόνα προϊόντος, τρόπους γρήγορης ανάπτυξης σε «πλούσιους» κύκλους, τρόπους καθιέρωσης.

Επίσης, σου έχει δημιουργηθεί και εσένα η περιέργεια για τον τρόπο που αναπαράγει τη μουσική αυτός ο ενισχυτής (το λέω αυτό λόγω του «έτσι τουλάχιστον δείχνει» που έγραψες).

Προσωπικά, θα ήθελα πολύ να τον ακούσω, να χαϊδέψω το σασί, να πατήσω τα πλήκτρα, έστω και λιγοστά, έναρξη/παύση λειτουργίας υποθέτω, για να νοιώσω την αίσθησή τους, να αντικρύσω το «φτιαγμένο στην Ελλάδα» και μακάρι στο τέλος να πω Δεν είναι καλύτερος από άλλα μεγαθήρια, αλλά παίζει εξίσου καλά με αυτά και από τη στιγμή που δεν μου στερεί τίποτα σε σχέση με αυτά, θα τον προτιμήσω (δεν μπορώ, αλλά λέμε… αν).

Δεν με ενδιαφέρει να παίζει καλύτερα, με ενδιαφέρει να παίζει εξίσου καλά.

Φανταστείτε να πάει καλά στο εξωτερικό και στη συνέχεια με τα κεφάλαια που έχουν μαζευτεί από τις πωλήσεις, αν δεν γίνουν Ferrari (όπως σωστά το αναφέρει ο κος Κόγιας, βλέποντας τον Ελληνικό τρόπο σκέψης, τόσα χρόνια) και τα μυαλά στα σύννεφα, να ξεκινήσει μία εγχώριο παραγωγή καλών μηχανημάτων με την επωνυμία Υψιλον, σε Ελληνικής πραγματικότητας τιμές.
Θα είναι η αρχή ώστε και άλλοι Έλληνες τεχνικοί να βγάλουν μηχανήματα στην παραγωγή, που μέχρι τότε ήταν θαμμένα, λόγω φόβου απόρριψης, και ίσως καλύτερα από πολλά άλλα μηχανήματα παραγωγής.
Είναι καλύτεροι οι Κινέζοι, που ξαφνικά έγιναν μάγκες με τα σχέδια άλλων ή με τις 12 διαφορετικές μάρκες και σασί, βασισμένα στο ίδιο σχέδιο εντός του σασί?
Πιο οργανωμένοι είναι και υποστηρίζονται από το κράτος τους.

Κε Αντωναράκο,

Στην περίπτωση που αναφέρετε, τρώνε πολλοί!
Ο γλύπτης, ο σχεδιαστής με τους ανθρώπους που δουλεύουν για αυτόν, η δισκογραφική που θα παραδώσει το δισκάκι που θα συνοδεύει το κάθε παραγόμενο κομμάτι, ο άνθρωπος που έγραψε τη μουσική γι΄ αυτό κ.λ.π.

Σκεφθείτε όμως λίγο την περίπτωση του κου Τσακίρη (γιόρταζε και την πρωτομηνιά/πρωτοχρονιά), είχε ένα όραμα, το οργάνωσε σωστά, κυνήγησε εκθέσεις στο εξωτερικό, έφτιαξε Ελληνικές τιμές και πολλά νοικοκυριά έχουν τα ηχεία του σπίτι τους.
Είναι μία Ελληνική νίκη, άσχετα για το πώς ηχούν τα ηχεία του στα αυτιά διάφορων από εμάς.
Γιατί να πάρω Koda, Vincent, Cav κ.λ.π. και όχι Crystal?

Πάω να συνεχίσω την απογραφή,
Καλά να περνάτε/περνάμε όλοι.

Τ

ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΟΣ

Guest
Δεν μπορω νακαταλαβω γιατι μου τα λετε αυτα? Ειμαι και εγω το ιδιο χαρουμενος και παρηφανος που υπαρχουν Ελληνες κατασκευαστες στο χωρο και προσφερουν καλα και προστιτα προιοντα αλλα εχουν και διεθνη παρουσια σε διαφορες εκθεσεις αλλα και αγορες. Αυτο ομως δε σημαινει οτι καθε τους κινηση ειναι σωστη η οτι δεν πρεπει να σχολιαζουμε κατι που κατα τη κριση μας ειναι λαθος.Και νομιζω οτι η κοστολογηση του εν λογω ηχειου ειναι υπερβολικη παρα την εξαιρετικη του εμφανιση και την πρωτοποριακη του σχεδιαση.Αληθεια ποσα κομματια εχει πουλησει ο κ. Τσακιρης?
Αν η προθεση του ηταν να σχεδιασει ενα ηχειο επιδειξης για να τραβηξει τα βλεματα των επισκεπτων μιας εκθεσης (πολυ καλη ιδεα ομολογω) δεν θα επρεπε να ανακοινωσει τιμη.Οταν ομως σκοπευει να το εκμεταλλευτει εμπορικα πρεπει να ειναι λιγο προσγειωμενος αλλα και λογικος......ποιος θα αγορασει το κρεμαστο ηχειο οταν με τα ιδια αγοραζει B&W 801 για παραδειγμα?

Reaction score
2
Μία συζήτηση κάνουμε κε Αντωναράκο, που ανάλογα με αυτά που διαβάζουμε, απαντάμε και για να μην μπερδευόμαστε λόγω του γραπτού λόγου, χρησιμοποιούμε το συγγραφέα που οδήγησε στη διατύπωση των σκέψεών μας, ώστε να υπάρχει και ένας ειρμός.

Αν ήμασταν πρόσωπο με πρόσωπο, θα ήταν δυνατό να δώσουμε στους συνομιλητές μας την ευκαιρία να καταλάβουν ότι συζητάμε και διατυπώνουμε τις σκέψεις μας, στο γενικό περιβάλλον του θέματος. Τίποτα παραπάνω.
Ελπίζω ότι άθελά μου, δεν σας πρόσβαλλα.

Reaction score
834
Το μηχάνημα είναι απλώς ό,τι καλύτερο έχω ακούσει.
Όσο για την τιμή του στην Ελλάδα, σαφώς δεν είναι αυτή που πουλιέται στην Αγγλία,
χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι εδώ είναι πολύ φθηνότερο (το κόστος κατασκευής του είναι εξωφρενικά υψηλό).
Μπείτε στον κόπο και πάρτε τον ενισχυτή σας υπό μάλης, κλείστε ένα ραντεβού για συγκριτική ακρόαση και θα καταλάβετε τι εννοώ.

Στο http://www.ypsilonelectronics.com/ υπάρχει το τηλέφωνό τους.

Επίσης, ρίξτε και μια ματιά στο site του Βρετανού αντιπροσώπου, (http://www.sounds-of-music.co.uk/systemfavs.htm), όπου κάτω κάτω στη σελίδα το προτείνει ως απόλυτο σύστημα.

Αυτά :)

PS: Σε περίπτωση που αναρωτιέστε "γιατί τόση πρεμούρα ο τύπος με τους Ypsilon;", προκαταβολικά σας απαντώ ότι έχω ήδη έναν (όχι τον SET 100 βέβαια) καθώς κι ένα DAC τους, οπότε ξέρω από πρώτο χέρι τη δουλειά των κυρίων.

Reaction score
3.497
Ο ενισχυτής της Ypsilon μου φαίνεται ότι είναι υπερβολικά ακριβός, όπως και να το δούμε.
Σίγουρα υπάρχει κάτι πίσω από όλα αυτά.

Προβλέπω μία εμπορική αποτύχια (αρχικά) σε όλους τους τομείς και είμαι σίγουρος ότι αυτό το γνωρίζει και η εταιρεία. Μάλλον η εταιρεία στοχεύει αλλού και το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα αποτελεί απλά τον Δούρειο Ιππο για την είσοδο της εταιρείας στον χώρο του High End και την αναγνώρησή της φυσικά. Tα επόμενα δηλαδή μηχανήματα της εταιρείας θα κοστίζουν πολύ λίγότερα χρήματα.
Αυτό έχει μια λογική. Ας προκαλέσω την αγορά του HighEnd στην αρχή, για να γίνω και γνωστός και μετά τους χτυπάω αλύπητα με πολύ πιο οικονομικά μηχανήματα.

Οσο καλά και να ακούγεται ένας ενισχυτής single ended δύο σταδίων ενίσχυσης δεν είναι τίποτα περισσότερο από απλά παθητικά και ενεργά ηλεκτρονικά εξαρτήματα τοποθετημένα σε μία πλακέτα και σε μία συγκεκριμένη στατική τοπολογία. Τα υλικά φαντάζομαι ότι δεν τα κατασκευάζει ή ίδια η εταιρεία αλλά τα εισάγει από το εξωτερικό.

Δεν τον έχω ακούσει τον συγκεκριμένο ενισχυτή αλλά θα με ενδιέφερε να τον ακούσω σε οποιοδήποτε σύστημα.

Θα φέρω μαζί μου κι έναν μικρό μινιμαλιστικό ενισχυτή με τα ίδια ή λιγότερα ανομαστικά βατ και αξίας μικρότερης των 2.000 Ευρώ και θα κάνουμε το γνωστό μας blind test.

Το κοινό θα αποφασίσει για το ποιος ενισχυτής ακούγεται καλύτερα κι αν πραγματικά αξίζει να δώσει κάποιος τόσα πολλά χρήματα για την όποια διαφορά ακούσει στο blind test.

Σας προκαλώ .

Reaction score
3.497
Αντώνη, θα μπορούσες σε παρακαλώ να επικοινωνήσεις κάποια στιγμή με την Υψιλον στην Ηλιούπολη και να ζητήσεις να γίνει το blind test στην Stepcom ?

Θα γίνει κάτι αντίστοιχο με αυτό που έγινε με τα CD players.
Θα φέρουμε και δυο τρία ακόμα ενισχυτάκια και φυσικά θα βάλουμε και έναν Hegel .
Σαν πηγή μας κάνει μια χαρά το Primare 30 ή το Hegel 40.
Ηχεια τα καλύτερα που έχεις στην Stepcom
Προενισχυτή βλέπουμε. Ας μας δώσει, αν θέλει, τον reference που έχει η Ypsilon.

Ο Λευτέρης Τσολάκης θα μπορούσε ίσως να φέρει τον ψηφιακό τελικό του της TACT.

Reaction score
25.504
χμμμ
ναι δε λεω ελληνικο προιον κλπ μπορει να ειναι ο φονεας των levinson αλλα ρε αδερφια με αυτα τα λεφτα (του ενος μονομπλοκ)νομιζω οτι παιρνουμε κομπλε συστημα lamm (ο κολλημενος, μια ταινια με τον πανκροκ) 2 μονομπλοκια και προ και χωρις εκπτωση.
ποσο καλυτερα παιζουν αυτα?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.137
Mιά χαρά είναι τα λευτά του ενισχυτή, όποιος τά'χει ας πάει να τον πάρει (αφού τον ακούσει και του αρέσει, σωστά;).

Και τα τριπλά να ζητούσε, το ίδιο θά'πρεπε να πούμε!

Υπάρχουν τζιν παντελόνια με 5 ευρώ, με 10, με 25, με 50, με 125, με 250, και πάει λέγοντας.

Διαλέχτε! Και μη σας πιάνει το σύνδρομο της αλεπούς (που όσα δε φτάνει ξέρετε τι τα κάνει...)

Και σημειώστε, ότι όσο ακριβό μηχάνημα και να βρείτε, πάντα υπάρχει ακριβότερο!

Η άποψη του g. kar "δεν είναι τίποτα περισσότερο από απλά παθητικά και ενεργά ηλεκτρονικά εξαρτήματα τοποθετημένα σε μία πλακέτα και σε μία συγκεκριμένη στατική τοπολογία"
με βρίσκει ΔΙΑΜΕΤΡΙΚΑ αντίθετο!

Μή τα ισοπεδώνουμε όλα φίλε μου, όταν πας να αγοράσεις αυτό τον ενισχυτή δε παίρνεις μια σακούλα με αντιστάσεις κι ένα σχέδιο, έλεος!

Παίρνεις τεχνογνωσία, ενασχόληση με έρευνα, δοκιμές επί δοκιμών, σχεδίαση κουτιού, υλικοτενχική υποστήριξη, μάρκετινγκ και μαγκιά! Ναι, μαγκιά, διότι μπορεί να του κοστίζει 40 ευρώ το μηχανάκι, αλλά αν ταπώνει μηχανάκια που έχουνε 200.000 ευρώ, το βάζει σε μια έξτρα σένια κυριλέ συσκευασία ώστε να μην έχει να ζηλέψει τίποτα απολύτως από τα ακριβότερα, και το δίνει στα 50.000 ευρώ, και εσύ ο αγοραστής έχεις μια πόρσε σε τιμή φίατ με ακόμα καλύτερα κρατήματα στις στροφές!

Τώρα αν εσύ μπορείς να κάνεις πόρσε στα λευτά του λάντα, όρμα ρε μεγάλε, δε σε σταματάει κανείς! Και αν τρακάρεις φτιάξτο μόνος σου! Εγώ που τά'χω θα πάρω πόρσε, και θα το ασφαλίσω, και δε θα αλλάζω εγώ λάδια, θα πηγαίνω στο επίσημο συνεργείο, και συ αν θες κορόϊδευε, παλιο-αλεπού!

Άσε που σαν ελληνικό προϊόν πρέπει να το βλέπουμε με ΑΛΛΟ μάτι! (όλα τα ανωτέρω ισχύουν για εισαγόμενα προϊόντα, τα ελληνικά πρέπει να τα έχουμε σα παιδιά μας...)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.902
Members
38.519
Νεότερο μέλος
mrkgeo