Τελικός single ended από την Yψιλον

Reaction score
3.497
CostaEar,
τουλάχιστον εδώ μέσα δεν θα πρέπει να παραμυθιαζόμαστε.
Τον ενισχυτή θα πρέπει να τον δεις σαν ένα ηλεκτρονικό μηχάνημα που αναπαράγει τη μουσική και όχι σαν μεσο καταξίωσης.
Είναι αστείο να πιστεύεις ότι ένα ακριβό μηχάνημα θα κάνει τους γύρω σου να σε βλέπουν διαφορετικά.

Μπράβο τους που κατάφεραν να φτιάξουν έναν ενισχυτή με 50.000 Ευρώ.
Θα μου πείς τώρα, και ποιος θα πληρώσει τα σουβλάκια τις μπύρες και τις πίτσες που καταναλώθηκαν στην έρευνα για να φτοαχτεί αυτός ο ενισχυτής ?
Κάποιος θα βρεθεί, δεν μπορεί .
Αλέκο !!!!! πόσο τον αγόρασες τον ενισχυτή ????

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.099
Δε παραμυθιαζόμαστε φίλε μου, και φυσικά δε γίνεσαι άνθρωπος με μια πόρσε! Δεν τίθεται θέμα καταξίωσης μέσω του μηχανήματος, τουλάχιστον όχι από μένα. Τέτοια κόμπλεξ δεν είχα, δεν έχω και το έχω αποδείξει στην πράξη (είδες φωτό από τους ενισχυτές μου; α-χαχαχαχα...)

Δεν με ενδιαφέρει πόσο σοβαρή είναι ή όχι η προσπάθεια που χρειάστηκε για την υλοποίηση του συγκεκριμένου ενισχυτή, και δεν είναι και αυτό το τελικό κριτήριο τιμολόγησης ξέρεις!

Η τιμολόγηση ενός πράγματος είναι καθαρά θέμα μάρκετινγκ, καταξίωσης της εταιρίας, προσφοράς και ζήτησης της αγοράς. Βλέπε επεξεργαστές της ιντέλ ένα πράγμα. Ουδεμία σχέση έχει με την αξία των υλικών.

Καλά θα κάνουμε λοιπόν όλοι να ξεφύγουμε από αυτή τη λογική της τιμολόγησης βάσει αξίας υλικών, που καμιά σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα του 2006!

Η τιμολόγηση βάσει αξίας υλικών έχει σχέση ΜΟΝΟ με ιδιοκατασκευές, και εκεί σταματά η συζήτηση.

Η σύγκριση μιας ιδιοκατασκευής με ένα επώνυμο μηχάνημα, δεν έχει κανένα νόημα να γίνεται με 2 μόνο παραμέτρους, ηχητική απόδοση και κόστος. Όσο "σωστό" και "τίμιο" κι αν φαίνεται αυτό, δεν είναι και είμαστε φάουλ.

Πάρε μερικές άλλες παραμέτρους:
Η εμπορικότητα, η διεθνής αναγνώριση, το βάρος του ονόματος της εταιρίας, το μέγεθος της εταιρίας, ο εξοπλισμός που διαθέτουνε, ο αριθμός του προσωπικού, η ικανότητα παραγωγής, ο αριθμός των αντιπροσώπων παγκοσμίως, η διαφήμηση, η παρουσία συσκευών σε περιοδικά του ειδικού τύπου, η έρευνα σε όλες τις κατευθύνσεις, η υποστήριξη, η εγγύηση, η εμφάνιση, η συσκευασία, τα μάνιουαλ, το επίσημο σάιτ στο ίντερνετ, η πιθανή αναβαθμισιμότητα, τα φόρουμς, η ευκολία μεταπώλησης ακόμα και στο ιμπέι, κλπ κλπ κλπ....

Όλα μετράνε, και ανάλογα με τον άνθρωπο κάποια μετράνε περισσότερο από τα άλλα.

Γι'αυτό προσωπικά όταν βλέπω κάτι ακριβό, απλά λέω ότι δεν είναι για το πορτοφόλι μου και κοιτάζω αλλού. Δεν απαγορεύεται να ονειρεύομαι βέβαια....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ακόμη και λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους που σωστά θέτεις bro, θεωρώ ότι το εργαλείο εξακολουθεί να είναι ακριβό. Θεωρώ εγώ βεβαίως - βεβαίως και άλλη θεώρηση επί του ακριβού έχω εγώ, άλλη ο Ωνάσης.

Η σκέψη είναι εντελώς απλοϊκή και ακολουθεί την λογική του ότι ο τροχός έχει ήδη ανακαλυφθεί, για να κοστίζει τόσο ακριβά...

Κατά τα άλλα this is hi end και η προσφορά πρέπει να ξέρετε ότι πάντα είναι ανάλογη της ζήτησης. :wink:

Reaction score
498
Ενήλικες είμαστε όλοι και κρίνουμε. Δικαίωμα είναι του καθενός να πουλάει όσο

θέλει.Οσο θα υπάρχει ζήτηση θα υπάρχει και προσφορά.

Κάπου συμφωνώ κι εγώ με τον Κώστα. Προσωπικά, εάν είχα 3.000 Ευρώ να μου

περισσεύουνε να είστε σίγουροι πως θα αγόραζα έναν του εμπορίου. Ο μόνος λόγος

που πείραξα τον Brio μου είναι τα χρήματα. Παίζει πολύ καλύτερα αλλά...δεν θα με

χάλαγε κάτι ακόμη καλύτερο (και πολύ ακριβότερο)

Στο κάτω κάτω εάν μπορώ με 5 Ευρώ να φτιάξω κάτι που παίζει καλύτερα από κάτι

των 5.000 Ευρώ γιατί να μην το πουλήσω κι εγώ 5 χιλιάρικα? Χαζός είμαι?Εάν πάντα

παίζει για τόσο.. :wink:

Reaction score
3.497
Χρήστο, τα χρήματα που ξοδέψαμε σε υλικά για την μετατροπή του Rega Brio ήταν λίγα (< 100 Eυρώ) αλλά αν προσθέσεις και τις 20 περίπου ώρες εργσίας και ακροάσεων που έγιναν σε διάφορα στάδια των μετατροπών, το συνολικό κόστος της αναβάθμισης μας έχει κοστίσει πολύ ακριβά. Τυχερός είναι πάντα ο επόμενος που θα κάνει την γνωστή πλέον σε εμάς μετατροπή σε 2 μόνο ώρες.

Reaction score
3.497
Kostas EAR, δεν διαφωνώ με αυτά που γράφεις για να δικαιολογήσεις την υψηλή τιμή του ενισχυτή της Ypsilon. Το λάθος κατ' εμέ είναι να ελπίζεις ότι με τα πρώτα 10 κομμάτια που ενδεχομένως θα πουλήσεις θα αποσβέσεις και ολόκληρο το ποσόν της αρχικης επένδυσης.

Αν έκανε το ίδιο κι ο Οδυσσέας ο Τσακιρίδης θα έπρεπε να πουλάει τους πρώτους PowerHouse με τιμή λιανικής 5.000.000 δρχ.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.897
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster