Τελικό για yamaha RX-V659

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους.Θα ήθελα τη βοήθεια σας γιατί οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες.Εχω τον RX-V 659 μαζί με wharfedale 8.2 μπροστά 9 κεντρικό και 9.1 για surround και ενώ είμαι απόλυτα ικανοποιημένος απο ήχο home cinema έχω παράπονα όσο αφορά τη μουσική.Μήπως αν χρησιμοποιήσω τον 659 σαν προενισχυτή και πάρω ένα τελικό βελτιωνόταν κάπως τα πράγματα?
Ακούω όλα τα είδη μουσικής εκτός κλασσικής και σκοπέυω να δώσω μέχρι 1000 ευρώ.Εχετε κάποιες προτάσεις σε αυτή τη κατηγορία τιμής?Θα υπάρξει διαφορά ή δεν αξίζει?

Reaction score
50
Καλησπέρα,
σίγουρα η προσθήκη ενός τελικού θα βοηθήσει στην τελική απόδοση αλλά μιας και το ποσό που διαθέτεις είναι σεβαστό εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις ένα ολοκληρωμένο με δυνατότητα λειτουργίας σε συνδιασμό με AV, πχ Audiolab 8000s, Thule κλπ

http://www.audiolab.co.uk/model.php?id=1

http://www.thule-audio.dk/

ΥΓ:έχω τον yamaha 650, και όπως λες και εσύ σε DVD είναι μια χαρά αλλά από μουσική .... δεν! δοκίμασα και μικρούς τελικούς αλλά πάλι ..... δεν :(
Αν μπορείς να ξεχωρίσεις τελείως τα συστήματα ... ακόμα καλύτερα, εγώ αυτό έκανα πάντως και ησύχασα

Reaction score
14
Αν αλλάξεις τα ηχεία με κάποια πιο..."ζωντανά" (ευαίσθητα κλπ) μπορεί να μην χρειαστείς τελικό.
Και θα σου μείνουν και χρήματα. :happy_6:

Reaction score
0
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.Να κοιτάξω και ηχεία με μεγαλύτερη ευαισθησία μπας και νιώσω λίγο τη μουσική.Καμμία πρόταση?

Reaction score
14
Στην κατηγορία (τιμής) ηχείων που "παίζεις" μου έκαναν ιδιαίτερα καλή εντύπωση τα Indiana line.
Απέδοσαν εντυπωσιακά καλά σε setup παρεμφερές με το δικό σου.

Reaction score
4.771
Πάρε έναν τελικό Α500 behringer και είσαι οκ.
Αλλιώς πάρε έναν ολοκληρωμένο και κάνε χωριστά σύστημα για την μουσική.

Reaction score
2
Για τον Audiolab 8000X7 - Power Amplifier ξέρει κανείς τι λέει? νομίζω βγαίνει κοντά στο χιλιάρικο...

Reaction score
1
Απάντηση: Τελικό για yamaha RX-V659

Λέμε οτι ενας ενισχυτής ειναι καλός οταν βγάζει οτι του βάζουμε .Το θέμα ειναι τι του βάζουμε ; Το πρόβλημα απο οτι κατάλαβα ειναι η μουσικότητα και οχι η αδυναμία οδήγησης .Γιαυτό νομίζω οτι δεν ειναι καλή ιδέα η προσθήκη ενός καλού τελικού σε εναν av ενισχυτή .Ειμαι και εγώ της γνώμης να βάλεις εναν ολοκληρωμένο που να συνεργάζετε με τον av στό home cinema σαν τελικός αλλα οταν ακούς μουσική να μήν περνει μέρος καθόλου ο av οι πηγές σου θα ειναι συνδεδεμένες στόν ολοκληρωμένο πλήν tου dvd που θα ειναι στόν av Αφού ετσι και αλλιως θα δώσεις ιδια λεφτά . Υπάρχουν ολοκληρωμένοι που εχουν αυτή τη δυνατότητα .

Reaction score
0
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.Εχετε μήπως να μου προτείνετε κάποιον ολοκληρωμένο που να δένει με τον yamaha?

Reaction score
4.771
Όποιον και να βάλεις με τον yamaha θα χάσει πολύ γιατί οι επιδόσεις των av ενισχυτών σαν προ- είναι συνήθως τραγικές και ο δικός σου δεν ξεφεύγει από αυτή την κατάσταση.

Reaction score
1

Σε συνεργασία με τον av θα δουλέψει σαν τελικός μόνο στο home cinema .Αρα χειρότερος ο ηχος απο οτι ειναι τωρα δεν θα ειναι ,μαλον καλύτερος .Σαν hi-fi ομως θα ειναι αυτόνομος απο τη στιγμή που θα εχεις τις υπόλοιπες πηγές επάνω του .ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΝΕΙ ΜΕΡΟΣ Ο AV .Χώρια που θα ειναι ανοικτός σε πιθανή αναβάθμιση τών ηχείων σου με κάτι καλύτερο στό μέλον χωρίς να σε προβληματίσει η οδήγηση τους .Δηλαδή 2 σε 1

Reaction score
0
Χρήστο δηλαδη τα ηχεία θα τα έχω συνδεδεμένα με τον yamaha ή τον ολοκληρωμένο?Μου λες λίγο τη συνδεσμολογία?

Reaction score
1

Απο το front pre out toy yamaha θα οδηγήσης την ειδική είσοδο του fidelity .Τα ηχεία τα μπροστινά θα ειναι μόνιμα στον fidelity Οπότε στο home cinema ο yamaha θα δουλεύει σαν πρό γιά τα 2 μπροστινά χρησιμοποιοντας τον τελικό του fidelity και τα υπόλοιπα ηχεία θα τα οδηγεί ο yamaha (κεντρικό sur sub ) .Στο hi-fi ομως αφου ολες οι πηγες σου θα ειναι στον fidelity ( cd η οτιδείποτε αλλο ) πλήν του dvd που θα ειναι στόν yamaha) δεν θα χρειάζετε να ανοιγεις τον AV και θα εχεις ενα παρα πολύ καλό και μουσικό σύνολο στο οποιο δεν θα πέρνει μέρος ο av .

Reaction score
50
Χρήστο, το θέμα είναι αν ο fidelity χρειάζεται κάποιο διακόπτη για να μη λειτουργεί τα προενισχυτικά του στάδια. Θέλω να πω, είσαι σίγουρος ότι αν συνδέσει τον AV με τα τελικά του fidelity ο τελευταίος δε θα έχει πρόβλημα; Μήπως χρειάζεται να παρακάμπτεται κάπως το προενισχυτικό στάδιο (δεν ξέρω, ρωτάω γιατί έχω την εντύπωση ότι κάτι τέτοιο υπάρχει σε άλλους ενισχυτές); Στην περίπτωση αυτή το αντίστροφο θα έπρεπε να γίνεται όταν ο ενισχυτής παίζει ως ολοκληρωμένος.

Reaction score
0
Ο MF έχει συγκεκριμένη είσοδο που καλείται ΗΤ DIRECT. Οταν την επιλέγεις, το σήμα πάει κατευθείαν στο τελικό στάδιο του ενισχυτή που δεν ελέγχεται απο το ποτενσιόμετρο έντασης.

Αυτό διαβάζω στο manual:
"However, the HT DIRECT sockets are intended for home theatre use. When selected, they are routed inside the A3.5 directly to the power amplifier circuit, which is not controlled by the volume adjustment.
Do not therefore connect these sockets to a source without its own volume control."

http://www.musicalfidelity.com/products/archived/a35int_feat.html

Λογικά δεν έχει το διακόπτη που λες γιατί δεν το χρειάζεται. Εν τούτοις, έχω δει τέτοιο διακόπτη σε ένα ολοκληρωμένο της Arcam και σε Creek (αν δεν κάνω λάθος".

Reaction score
50
Ναι, ότι έχει τη δυνατότητα το είχα καταλάβει κι απ' τα λεγόμενα του Χρήστου. Αυτό που δεν καταλαβαίνω στα παραπάνω που λες cchar είναι το "Όταν επιλέγεις την HT DIRECT". Τι ακριβώς σημαίνει την επιλέγεις; Πώς την επιλέγεις; Με διακόπτη λες όχι. Με το να έχεις συνδέσει απλά την έξοδο προενίσχυσης του A/V στον Musical Fidelity; Μα αυτή η σύνδεση θα υπάρχει ακόμα κι όταν θα θες να τον χρησιμοποιήσεις ως ολοκληρωμένο (δε θα ήταν και πολύ βολικό να πρέπει να αποσυνδέεις τα καλώδια στην είσοδο αυτή όταν τον θες για ολοκληρωμένο και να τα επανασυνδέεις όταν τον θες για τελικό). Ή ο ολοκληρωμένος ενεργοποιεί την είσοδο (δηλαδή απενεργοποιεί το προενισχυτιό στάδιο) όταν ανιχνεύσει σήμα στην είσοδο HT DIRECT αυτόματα; Προφανώς ο καλύτερος τρόπος θα είναι κάποιος που να μη σε αναγκάζει να... σηκωθείς απ' την πολυθρόνα σου για να επιλέξεις μεταξύ διαφορετικών λειτουργιών :) Τον τρόπο αυτό δεν έχω καταλάβει πλήρως ακόμα...

Reaction score
1

Οπως το λές Μάνο Το ΗΤ DIRECT ειναι ενας διακόπτης (μπουτονάκι)τον εχει μπροστά στή πρόσοψη με τους υπόλοιπους διακόπτες ( cd-tape-ΗΤ-aux και ουτο καθε εξης).Οταν πατήσουμε το ΗΤ το σήμα που που εχουμε τοποθετήσει στην αντίστηχη εισοδο πάει κατ\ ευθείαν στον τελικό παρακάπτοντας το προενισχυτικό στάδιο.Υπάρχει βέβαια και στο τηλεχειριστήριο το αντίστ κουμπι .Οπως ακριβως το εχετε καταλάβει .

Reaction score
0
Ακριβώς όπως τα είπε ο ΧΡΗΣΤΟΣ. Απλά επιλέγεις την είσοδο ΗΤ DIRECT όπως θα επέλεγες την είσοδο του CD. Στον συγκεκριμένο ενισχυτή όλες οι είσοδοι επιλέγονται με κουμπάκι (διακόπτη) ενώ σε άλλους με ποτενσιόμετρο επιλογής εισόδων. Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι παραπάνω.

Κάθεσαι και ακούς τη μουσική σου (από το CD που είναι πάνω στον MF) και με το τηλεκοντρόλ επιλέγεις τη ΗΤ DIRECT είσοδο για να δεις την ταινία σου.

Σε ενα Arcam είχα δει κουμπάκι που διαχωρίζει τον ενισχυτή σε προ και τελικό και το είχε στην πίσω πλευρά. Δεν ξέρω τι παίζει με αυτόν όμως.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.095
Members
38.528
Νεότερο μέλος
Nikos67