Τελωνείο - Αγορά Από Αμερική

Μηνύματα
25
Reaction score
0
Παιδιά καλημέρα,
αγόρασα ένα καλώδιο (140$) από το ebay, από Αμερική και ο πωλητής αναφέρει ότι θα μου το στείλει με απλό ταχυδρομείο (μάλλον κάτι σαν τα δικά μας ΕΛΤΑ) με κόστος 18$ και θα αναγράφει στη συσκυασία κόστος αγοράς 45$. Το ερώτημά μου είναι, αν φυσικά γνωρίζει κάποιος - έχει προηγούμενη εμπειρία, αν θα το κρατήσουν στο τελωνείο για εκτελωνισμό ή θα το παραλάβω σπίτι μου (Λαμία) σαν απλό γράμμα, χωρίς να περάσει από το τελωνείο, αν περάσει από τελωνείο ποιο περίπου μπορεί να είναι το κόστος? Θα μου πείτε, γιατί τα ρωτάς τώρα, αφού έκανες την αγορά, γιατί είναι η πρώτη φορά, που αγοράζω από την Αμερική, αλλά κυρίως γιατί αν είναι να με σφάξουν στο τελωνείο, μπορώ να ζητήσω από τον πωλητή να το στείλει σε κάποιον γνωστό μου στην Αμερική και να μου το ταχυδρομήσει αυτός, σαν απλό μικροδέμα, έτσι ώστε να γλιτώσω έξοδα και ταλαιπωρία.
Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για την μακρυγορία.
 

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Μηνύματα
14.836
Reaction score
53
Συνήθως όταν δουν κόστος αγοράς κάτω από 100 δολάρια δεν περνάει τελωνείο. Το πιο πιθανό λοιπόν είναι να το παραλάβεις σπίτι σου κανονικά.
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
31.217
Reaction score
3.896
Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο κόβουν μειωμένα τιμολόγια.
Κάποιοι δεν κόβουν καθόλου και το στέλνουν με την ένδειξη "δώρο" οπότε επίσης δεν περνά τελωνείο.
 

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
305
Πάντως αν τυχόν και περάσει τελωνείο η επιβάρυνση είναι 25-28% επί της ονομαστικής αξίας και των μεταφορικών. Έτσι θα είναι (45+18) * 1,28=63*28%= 17,64€.

(Αν και δεν πιστεύω να περάσει τελωνείο)
 

Μηνύματα
5.784
Reaction score
14
Εχω παραγγείλει και εγώ.Πέρασε σαν δώρο και ήρθε σαν δέμα. Μέχρι το τελευταίο δέμα με βιβλία που δεν έχει έρθει ακόμα...αν και πέρασαν 20 ημέρες....Πάει...το έχασα...
 

Μηνύματα
25
Reaction score
0
Παιδιά ευχαριστώ πάρα πολύ, για τις άμεσες και κατατοπιστικές απαντήσεις σας. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα το τσιμπήσουν, γιατί από ότι κατάλαβα διαφορετικά θα μας ψιλοσκίσουν.
 



Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
305
χμμμ

Από Αγγλία δεν υπάρχει πρόβλημα μιας που ανήκει στην ΕΕ και άρα δεν υπάρχουν δασμοί ούτε ΦΠΑ (το πληρώνεις στην χώρα αγοράς)
 

Μηνύματα
25
Reaction score
0
Οι αγορές από το Play, έρχονται κανονικά, σαν απλός φάκελος, με τα ΕΛΤΑ, συνήθως σε 3-4 εργάσιμες ημέρες, από την ημέρα της αποστολής του, τουλάχιστον αυτή την εμπειρία έχω από τις δικές μου αγορές.
 

Μηνύματα
30.532
Reaction score
49
Παιδιά ευχαριστώ πάρα πολύ, για τις άμεσες και κατατοπιστικές απαντήσεις σας. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα το τσιμπήσουν, γιατί από ότι κατάλαβα διαφορετικά θα μας ψιλοσκίσουν.
Δημήτρη, για όλα φταίει η BMW Hellas...... :wink: :wink: :wink:


Αν μπλέξει πουθενά η υπόθεση, πήγαινε και πλάκωσέ τους!!!



Μεταξύ μας.........δεν νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα!
Όλα θα έρθουν κανονικά......... :roll:
 

Μηνύματα
5.784
Reaction score
14
Δεν υπάρχει περίπτωση.Θα έρθει κανονικά.
Σήμερα έλαβα τα βιβλία που περίμενα. 27,30ευρώ εκτελωνισμός μιας και ήρθε σαν δεμα και ήταν ασφαλισμένο. Μέχρι 2 κιλά θα πέρναγε σαν γράμμα. Τα συμπεράσματα δικά σας. :| :|
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Μηνύματα
3.031.872
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7
Top