Τεράστιος δικτυακός για Dune?

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Τεράστιος δικτυακός για Dune?

την μία ρώτησα
το 411ξ έχει κάπου 345
και το 412 κοντά στα 470-480
σοβαρά στα 470 ευρώ περίπου;
αν μπορείς να κάνεις αγορά από amazon.co.uk στις 346 λίρες, λιγότερα από 400 ευρώ

P_M

Reaction score
0

Η διαφορά είναι περίπου η ίδια.
το θέμα είναι αν αξίζει τα επιπλέον λεφτά, για χρήση μέτρια όπως το να δεις ένα έργο,
χωρίς άλλες απαιτήσεις όπως συγχρόνως να τραβάνε 2 ή 3 media player

για αυτό σκέφτομαι αν κάνω την δουλειά μου και με το ποιο φτηνό

Reaction score
5.616
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τεράστιος δικτυακός για Dune?

Η λύση αυτή ξεφεύγει από το Home/Office, είναι καθαρά επαγγελματική και φυσικά έχει ανάλογο υψηλό κόστος.
Ο τίτλος του νήματος είναι τεράστιος δικτυακός για Dune.

Μια χαρά κολλάει η αναφορά μου στον Synology DS1511+. Κάθε άλλο παρά μια εξεζητημένη και άχαρη επαγγελματική λύση είναι. Είναι πανέμορφη συσκευή, ταχύτατη, ήσυχη, με άριστη λειτουργία, υποστήριξη και με δυνατότητα επέκτασης με ακόμη δέκα δίσκους. Κι όλα αυτά με footprint ελάχιστα μεγαλύτερο από ένα Apple Time Capsule. Για το κόστος ποιος ορίζει το υψηλό και το χαμηλό; Ο καθένας με τις ανάγκες/δυνατότητές/επιθυμίες του. Προσωπικά για μένα επικράτησε το τελευταίο, η επιθυμία να την αποκτήσω πάση θυσία, γιατί όντως είναι ερωτεύσιμη συσκευή. Στέλνει βίντεο σε δύο Dune, μουσική σε τρία Squeezebox Touch, και δεδομένα σε δύο υπολογιστές.

Reaction score
0

Η διαφορά είναι περίπου η ίδια.
το θέμα είναι αν αξίζει τα επιπλέον λεφτά, για χρήση μέτρια όπως το να δεις ένα έργο,
χωρίς άλλες απαιτήσεις όπως συγχρόνως να τραβάνε 2 ή 3 media player

για αυτό σκέφτομαι αν κάνω την δουλειά μου και με το ποιο φτηνό
όσο πιο δυνατό επεξεργαστή τόσο το καλύτερο γι' αυτό σου λέω το 411j.

Αλλά αυτό έχει μόνο 128 ΜΒ μνήμη και κάποια στιγμή θα ξεκινήσεις να το χρησιμοποιείς για torrents και HTTP downloads και μετά κάποια άλλη εφαρμογή οπότε τα 128 ΜΒ θα δείχνουν λίγα.
Γι' αυτό είμαι υπέρ του 412. Επίσης το 412 έχει και esata.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τεράστιος δικτυακός για Dune?

Ο τίτλος του νήματος είναι τεράστιος δικτυακός για Dune.

Μια χαρά κολλάει η αναφορά μου στον Synology DS1511+. Κάθε άλλο παρά μια εξεζητημένη και άχαρη επαγγελματική λύση είναι. Είναι πανέμορφη συσκευή, ταχύτατη, ήσυχη, με άριστη λειτουργία, υποστήριξη και με δυνατότητα επέκτασης με ακόμη δέκα δίσκους. Κι όλα αυτά με footprint ελάχιστα μεγαλύτερο από ένα Apple Time Capsule. Για το κόστος ποιος ορίζει το υψηλό και το χαμηλό; Ο καθένας με τις ανάγκες/δυνατότητές/επιθυμίες του. Προσωπικά για μένα επικράτησε το τελευταίο, η επιθυμία να την αποκτήσω πάση θυσία, γιατί όντως είναι ερωτεύσιμη συσκευή. Στέλνει βίντεο σε δύο Dune, μουσική σε τρία Squeezebox Touch, και δεδομένα σε δύο υπολογιστές.

Δεν διαφωνώ εντελώς με το σκεπτικό σου, αλλά ο αγαπητός φίλος έχει γράψει ότι θέλει να κινηθεί σε συγκεκριμένο εύρος τιμών.

Reaction score
5.616

Δεν διαφωνώ εντελώς με το σκεπτικό σου, αλλά ο αγαπητός φίλος έχει γράψει ότι θέλει να κινηθεί σε συγκεκριμένο εύρος τιμών.
O τίτλος του νήματος είναι για τεράστιο δικτυακό για dune. Εγώ απευθυνόμουν στον rose.athens που ξεκίνησε και το νήμα, και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για τεράστιο δίσκο χωρίς περιορισμό κόστους.

Αν κάποιοι μπήκαν στο νήμα γράφοντας off-topic μηνύματα για NAS χαμηλού κόστους δεν φταίω εγώ. Οπότε αντί να διορθώνεις εμένα, μπορείς ως συντονιστής να μεταφέρεις τα off-topic μηνύματα για χαμηλού κόστους NAS σε νέο νήμα.

Reaction score
3
Απάντηση: Τεράστιος δικτυακός για Dune?

Προσπαθώντας να απλοποιήσω τη ζωή μου με τους NAS έφτασα στις λύσεις της drobo.
Πρότασή μου θα ήταν το drobo FS με αρχικά λίγους δίσκου (μόνο 3) και μόλις πέσει η τιμή των 3Τ προσθέτεις.
Αυτό που με τράβηξε προς τη λύση της drobo είναι ότι, πρακτικά, δε βάσει περιορισμούς ως προς τη χωρητικότητα των δίσκων και μου δημιουργεί μια αίσθηση ασφάλειας για μελλοντική αναβάθμισή τους...

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

O τίτλος του νήματος είναι για τεράστιο δικτυακό για dune. Εγώ απευθυνόμουν στον rose.athens που ξεκίνησε και το νήμα, και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για τεράστιο δίσκο χωρίς περιορισμό κόστους.

Αν κάποιοι μπήκαν στο νήμα γράφοντας off-topic μηνύματα για NAS χαμηλού κόστους δεν φταίω εγώ. Οπότε αντί να διορθώνεις εμένα, μπορείς ως συντονιστής να μεταφέρεις τα off-topic μηνύματα για χαμηλού κόστους NAS σε νέο νήμα.
1. Θα σε παρακαλούσα να μην μας κάνεις μαθήματα διαχείρισης.
2. Όταν απάντησες στον rose.athens ο αγαπητός φίλος είχε ήδη παραγγείλει
3. Η επόμενη ανοικτή ερώτηση ήταν από τον P_M
4. Δεν διευκρίνισες για ποιόν ήταν η πρότασή σου.
5. Δεν είμαι συντονιστής στην συγκεκριμένη κατηγορία, αλλά και αν ήμουν δεν θα μπορούσα να κάνω διακρίσεις ανάλογα με τα χρήματα που μπορεί να διαθέσει ο καθένας.
6. Γενικά το AVSite είναι ανοικτό για όλους, φτωχούς και πλούσιους.

Ευχαριστώ.

Reaction score
5.616
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τεράστιος δικτυακός για Dune?

1. Θα σε παρακαλούσα να μην μας κάνεις μαθήματα διαχείρισης.
2. Όταν απάντησες στον rose.athens ο αγαπητός φίλος είχε ήδη παραγγείλει
3. Η επόμενη ανοικτή ερώτηση ήταν από τον P_M
4. Δεν διευκρίνισες για ποιόν ήταν η πρότασή σου.
5. Δεν είμαι συντονιστής στην συγκεκριμένη κατηγορία, αλλά και αν ήμουν δεν θα μπορούσα να κάνω διακρίσεις ανάλογα με τα χρήματα που μπορεί να διαθέσει ο καθένας.
6. Γενικά το AVSite είναι ανοικτό για όλους, φτωχούς και πλούσιους.

Ευχαριστώ.
1. Φιλικά μίλησα, ο αυστηρός σου τόνος είναι περιττός. Η άποψή μου είναι ότι ήμουν εντός θέματος στην αναφορά μου για το 1511 σε ένα νήμα που ανοίχτηκε για τεράστιο δικτυακό.
2. Το ότι παρήγγειλε ο rose.athens δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να μιλήσουμε για άλλες λύσεις για άλλους τεράστιους δικτυακούς ανεξαρτήτου κόστους.
3. Αν μπαίνει off-topic μήνυμα για low-budget server σε νήμα για "τεράστιο δικτυακό" δεν φταίω εγώ.
4. Η πρότασή μου ήταν να δημιουργηθεί άλλο νήμα για low-budget server και να μπουν εκεί τα off-topic μηνύματα. Κάτι που μπορεί να κάνει ένας διαχειριστής.
5. Δεν μιλάμε για φτωχούς και πλούσιους. Αυτός που επιλέγει μια κορυφαία λύση για τις ανάγκες του ή τις επιθυμίες του μπορεί να είναι και ο πιο φτωχός και το αντίστροφο. Για τα μηχανήματα μιλάμε εδώ, όχι για τους ανθρώπους. Νομίζω δεν πρόσβαλα κανέναν.

Reaction score
119

Με ποια λογικη δουλευει μιας τετοιας κατηγοριας NAS,το Synology DS1511+ πχ;
Eιναι παντα σε φουλ λειτουργια ολοι οι δισκοι ή εχουν κατι σαν sleep οταν δε τραβας δεδομενα ωστε να μειωνεται καταναλωση/θορυβος;

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

1. Φιλικά μίλησα, ο αυστηρός σου τόνος είναι περιττός. Η άποψή μου είναι ότι ήμουν εντός θέματος στην αναφορά μου για το 1511 σε ένα νήμα που ανοίχτηκε για τεράστιο δικτυακό.
2. Το ότι παρήγγειλε ο rose.athens δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να μιλήσουμε για άλλες λύσεις για άλλους τεράστιους δικτυακούς ανεξαρτήτου κόστους.
3. Αν μπαίνει off-topic μήνυμα για low-budget server σε νήμα για "τεράστιο δικτυακό" δεν φταίω εγώ.
4. Η πρότασή μου ήταν να δημιουργηθεί άλλο νήμα για low-budget server και να μπουν εκεί τα off-topic μηνύματα. Κάτι που μπορεί να κάνει ένας διαχειριστής.
5. Δεν μιλάμε για φτωχούς και πλούσιους. Αυτός που επιλέγει μια κορυφαία λύση για τις ανάγκες του ή τις επιθυμίες του μπορεί να είναι και ο πιο φτωχός και το αντίστροφο. Για τα μηχανήματα μιλάμε εδώ, όχι για τους ανθρώπους. Νομίζω δεν πρόσβαλα κανέναν.

Το ύφος μου δεν είναι καθόλου αυστηρό ούτε έχω πρόθεση να επιπλήξω κανέναν.
όταν γράφουμε μια πρόταση καλό είναι να διαβάζουμε τι έχουν γράψει οι προηγούμενοι και τι θέματα έχουν μείνει αναπάντητα.
Θα μπορούσες κάλλιστα να ανοίξεις εσύ ένα νέο νήμα για το θέμα.
Μπορούσες κάλλιστα να αναφέρεις την πρότασή σου διευκρινίζοντας ότι δεν έχει σχέση με το αναπάντητο ερώτημα του P_M και ότι είναι γενική πρόταση για όποιο ψάχνει NAS ανεξαρτήτου κόστους.
Εξάλλου αν διάβασες το μήνυμά μου θα κατάλαβες ότι συμφωνώ με την λύση που προτείνεις αλλά έχω ενδοιασμούς για το κόστος.

Εξακολουθείς όμως να κάνεις υποδείξεις διαχείρισης, το τεράστιος δικτυακός δεν συνεπάγεται αυτόματα τεράστιο κόστος.

Αν γίνομαι κουραστικός ζητώ συγνώμη από όλους και κυρίως από τον διαχειριστή της κατηγορίας τον αγαπητό lesarros.

P_M

Reaction score
0

Επειδή αναφέρεσαι σε μένα φίλε μου το χαμηλό κόστος είναι άσχετο από την χωρητικότητα.
το δικό σου χωράει 5 δίσκους αυτά που ρώτησα 4 δίσκους.

Σορρυ για το off topic

Ελπίζω να λήξει εδώ

P_M

Reaction score
0

όσο πιο δυνατό επεξεργαστή τόσο το καλύτερο γι' αυτό σου λέω το 411j.

Αλλά αυτό έχει μόνο 128 ΜΒ μνήμη και κάποια στιγμή θα ξεκινήσεις να το χρησιμοποιείς για torrents και HTTP downloads και μετά κάποια άλλη εφαρμογή οπότε τα 128 ΜΒ θα δείχνουν λίγα.
Γι' αυτό είμαι υπέρ του 412. Επίσης το 412 έχει και esata.
Θα το υπολογίσω και αυτό.
Η εσατα εκτός από buckup από ότι κατάλαβα δεν μπορεί να κάνει επέκταση και αναρωτιέμαι είναι τόσο χρήσιμη?

Reaction score
5.616

Επειδή αναφέρεσαι σε μένα φίλε μου το χαμηλό κόστος είναι άσχετο από την χωρητικότητα.
το δικό σου χωράει 5 δίσκους αυτά που ρώτησα 4 δίσκους.
Ούτε ο 1511 είναι τεράστιος μόνος του. Ένας λόγος που τον προτίμησα είναι ότι επεκτείνεται με ακόμη δύο πενταπλούς και γίνεται ενιαίος 15πλός! Εκείνος ναι, είναι τεράστιος δικτυακός. :116:

Reaction score
5.616

Με ποια λογικη δουλευει μιας τετοιας κατηγοριας NAS,το Synology DS1511+ πχ;
Eιναι παντα σε φουλ λειτουργια ολοι οι δισκοι ή εχουν κατι σαν sleep οταν δε τραβας δεδομενα ωστε να μειωνεται καταναλωση/θορυβος;
Ναι, μπαίνουν σε sleep mode, αλλά αν είναι Green πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του παρκαρίσματος των κεφαλών.

Το κακό με τους συγκεκριμένους δίσκους είναι ότι παρκάρουν τις κεφαλές τους πολύ συχνά, κάθε 8 δευτερόλεπτα. Επειδή τα NAS βασισμένα σε Linux έχουν συνεχή πρόσβαση στους δίσκους, οι δίσκοι ταλαιπωρούνται με το συνεχές παρκάρισμα/ξεπαρκάρισμα των κεφαλών, με συνέπεια να αυξάνεται η τιμή LCC (Load Cycle Count) και να μειώνεται παράλληλα η προσδοκώμενη διάρκεια ζωής των δίσκων.

Η λύση είναι η απενεργοποίηση του παρκαρίσματος των κεφαλών, που η WD το ονομάζει wdidle. Η απενεργοποίηση επιτυγχάνεται σε περιβάλλον dos με τη χρήση του wdidle3.

Με τη χρήση μιας θήκης εξωτερικού σκληρού με σύνδεση eSata, μπορεί να επιτευχθεί η πρόσβαση στον σκληρό, στον οποίο θέλουμε να απενεργοποιήσουμε το wdidle. Έτσι η όλη διαδικασία μπορεί να γίνει και με λάπτοπ, όπως έκανα κι εγώ με επιτυχία.

Reaction score
5.616

Πρώτα απ' όλα χρειάζεται να κάνουμε reboot και να μπούμε σε dos με τη βοήθεια ενός bootable cd.

Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε το iso, που καίγοντάς το σε ένα cd θα αποκτήσετε το Ultιmate Boot CD που περιέχει και το wdidle3.exe, το οποίο απαιτείται.

Αφού βάλετε το cd στο λάπτοπ και κάνετε reboot, θα ξεκινήσει ο υπολογιστής από το cd.

Δεν χρειάζεται να πατήσετε τίποτε, μέχρι να εμφανιστεί ένα παράθυρο, όπου χρησιμοποιώντας τα βέλη πάνω-κάτω θα επιλέξετε:
UBCD FreeDis R1.39 (και πατάτε enter)
Μετά επιλέγετε:
BROWSE (Volkov Commander) (και πατάτε enter)
Στη συνέχεια πληκτρολογείτε:
T: (και πατάτε enter)
cd ubcd\dosapps\wdidle3 (και πατάτε enter)
wdidle3.exe /d (και πατάτε enter) (προσοχή: υπάρχει κενό μεταξύ exe και /d)

Το πρόγραμμα θα βρει από μόνο του τον δίσκο που έχετε συνδεδεμένο στην εξωτερική θήκη eSata (π.χ. αυτή).

Θα περάσουν 40 δευτερόλεπτα μέχρι να σας ανακοινωθεί ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.116

Παρέλαβα τελικά χθες το Qnap. Ενημερωτικά φοράει δίσκους της Hitachi.

Συνηθισμένος από τους WD World, ShareSpace, ήταν μεγάλη μου έκπληξη το ότι η ταχύτητα εγγραφής του Qnap ήταν υπερδιπλάσια των Wd (35-40 Mb/sec αντί των 14-15 Mb/sec!!). Αν μάλιστα συγκρίνω την ταχύτητα με ίδιες συνθήκες (Qnap και Sharespace με raid-5) τότε είναι εξωπραγματική (ο ShareSpace έγραφε με 7-8 Mb/sec!!).

Εκείνο που με ενδιέφερε όμως περισσότερο, ήταν το streaming από το Dune. To Qnap αποδείχτηκε πραγματικά ταχύτατο σε κάθε τύπο αρχείου, από bluray iso, mkv 1080p, avi, τα πάντα.

Δύο μειονεκτήματα μόνο: αργεί πολύ η αρχική του διαμόρφωση, αφού μου πήρε πάνω από 1 ώρα, αλλά έχει και πολύ θορυβώδεις δίσκους. Ευτυχώς δεν βρίσκεται στο σαλόνι ή το hc, αλλά στο γραφείο, αλλιώς θα μου έσπαγε τα νεύρα. Δική μου επιλογή σε σκληρούς θα ήταν οι WD 2Tb green (EARS ή EADS) που είναι και φτηνοί και ήσυχοι, αλλά στο site της Qnap εμφανίζονται ως ασύμβατοι. :203:

Tέλος πάντων, δεν μπορεί να τα έχει όλα κανείς....

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Καλό streaming :137:

Η διαφορά στην ταχύτητα είναι λογική το Qnap δεν έχει καμία σχέση με τα nas της WD.
Λογικά το διαμόρφωσες σε RAID 5, σωστά;
Προσοχή στους δίσκους που θα χρησιμοποιηθούν σε RAID, δεν κάνουν όλοι, υπάρχουν διαφορές στο hardware και στο firmware.
http://wdc.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/1397
Με τους Caviar Green ή άλλους δίσκους χαμηλής κατανάλωσης δεν θα είχες αυτές τις επιδόσεις.

Αν μπορείς γράψε το ακριβές μοντέλο των Hitachi

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.116

Αν μπορείς γράψε το ακριβές μοντέλο των Hitachi
Γιώργο, παρήγγειλα το Qnap με τους σκληρούς μαζί, φοβούμενος την πιθανή ασυμβατότητα. Όντως τους διαμόρφωσα σε Raid-5, και εγκατέστησα το τελευταίο firmware από το σάιτ της Qnap.

Όσο για το μοντέλο των σκληρών είναι:
Hitachi HDS722020ALA330

Reaction score
0

Πρώτα απ' όλα χρειάζεται να κάνουμε reboot και να μπούμε σε dos με τη βοήθεια ενός bootable cd.

Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε το iso, που καίγοντάς το σε ένα cd θα αποκτήσετε το Ultιmate Boot CD που περιέχει και το wdidle3.exe, το οποίο απαιτείται.

Αφού βάλετε το cd στο λάπτοπ και κάνετε reboot, θα ξεκινήσει ο υπολογιστής από το cd.

Δεν χρειάζεται να πατήσετε τίποτε, μέχρι να εμφανιστεί ένα παράθυρο, όπου χρησιμοποιώντας τα βέλη πάνω-κάτω θα επιλέξετε:
UBCD FreeDis R1.39 (και πατάτε enter)
Μετά επιλέγετε:
BROWSE (Volkov Commander) (και πατάτε enter)
Στη συνέχεια πληκτρολογείτε:
T: (και πατάτε enter)
cd ubcd\dosapps\wdidle3 (και πατάτε enter)
wdidle3.exe /d (και πατάτε enter) (προσοχή: υπάρχει κενό μεταξύ exe και /d)

Το πρόγραμμα θα βρει από μόνο του τον δίσκο που έχετε συνδεδεμένο στην εξωτερική θήκη eSata (π.χ. αυτή).

Θα περάσουν 40 δευτερόλεπτα μέχρι να σας ανακοινωθεί ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
έχω 6 green διαμορφωμένους σε ufs από το freenas την διαδικασία που αναφέρεις πρέπει να την κάνω?αν τελικά την κάνω υπάρχει περίπτωση να χάσω τα δεδομένα?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.211
Members
38.540
Νεότερο μέλος
TehLooney