Τεχνικες φωτογραφισης γαμου με D80 ?

Reaction score
3
Φιλος μου παντρευεται και του ειπα να φωτογραφισω το γεγονος.
Επαγγελματια φωτογραφο εννοειται οτι θα εχει, απλα θελω να παρω και γω μερος ερασιτεχνικα.

Κατεβαινω με Nikon D80, Speedlight SB-600, φακους 50mm 1.8, 18-135mm 3.5-5.6, 55-200mm VR 4-5.6, battery grip.

Προτεινετε καμια τεχνικη-ρυθμιση, extra εξοπλισμο (diffusers- φιλτρα κτλπ) και οτιδηποτε αλλο ισως χρειαστει, μπας και βγαλω τιποτε αξιοπρεπες.

Σκεφτομαι για φωτογραφιες πριν μπουνε εκκλησια τα παιδια, εντος εκκλησιας (οσο ειναι εφικτο λογω του φωτογραφου) αλλα μετα και στο τραπεζι.

Ευχαριστω

Defkalion

Administrator
Reaction score
915
Απάντηση: Τεχνικες φωτογραφισης γαμου με D80 ?

Κατ'αρχήν αφού θα υπάρχει επαγγελματίας φωτογραφος, δε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το φλας σου, θα τον ενοχλείς και ίσως του χαλάσεις και λήψεις. Επίσης καλό θα είναι ο φωτογράφος να ενημερωθεί ότι θα κυκλοφορείς κι'εσύ εκεί, απλά για να το ξέρει.

Υπό αυτό το πρίσμα, με τον 50ρη μέσα στην εκκλησία είναι μια χαρά που θα χρειαστείς ανοιχτό διάφραγμα. Τώρα έξω, αλλά και στο τραπέζι (που θάχει φως φαντάζομαι), ίσως μπορείς να δοκιμάσεις και με τους ζουμ σου, αλλά δε θα έχεις την ίδια ποιότητα/φως όπως με τον prime βέβαια.

Reaction score
3

Κατ'αρχήν αφού θα υπάρχει επαγγελματίας φωτογραφος, δε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το φλας σου, θα τον ενοχλείς και ίσως του χαλάσεις και λήψεις. Επίσης καλό θα είναι ο φωτογράφος να ενημερωθεί ότι θα κυκλοφορείς κι'εσύ εκεί, απλά για να το ξέρει.

Υπό αυτό το πρίσμα, με τον 50ρη μέσα στην εκκλησία είναι μια χαρά που θα χρειαστείς ανοιχτό διάφραγμα. Τώρα έξω, αλλά και στο τραπέζι (που θάχει φως φαντάζομαι), ίσως μπορείς να δοκιμάσεις και με τους ζουμ σου, αλλά δε θα έχεις την ίδια ποιότητα/φως όπως με τον prime βέβαια.
Με τον επαγγελματια δεν υπαρχει προβλημα οποτε καποιες φλασιες θα ριξω και γω.
Αρα για το flash τι ρυθμισεις να βαλω?iTTL ή να ειμαι manual και να παιζω με aperture απο τη μηχανη?

Για την ποιοτητα των zoom το ξερω.

Reaction score
1.285
Θα πρότεινα στο φίλο μας να κάνει το εξής :
ΧΩΡΙΣ φλάς να κινείται ΠΟΛΥ διακριτικά και να τραβάει με νορμάλ και τηλεφακό λεπτομέρειες από το γάμο ! Προσοχή στο White balance και άσε την φαντασία σου να δουλέψει! Διάλεξε ασυνήθηστες γωνίες και τράβα όχι κλασικά κάδρα !
Το ζευγάρι έχει φωτογράφο όπως είπες για τα κλασικά ! Αλλά για τα τα άλλα τα περίεργα δεν θα έχει !
Χρησιμοποίησε γρήγορα διαφράγματα και λίγο στραβό πλάνο
Αν υπάρχει εξώστης ΑΝΕΒΑ και τράβα μερικές πανοραμικές ή και λεπτομέρειες της νύφης !
Συνήθως οι νύφες είναι αυτές που ...είναι ποιο Απαιτητικές και πολλές φορές Δύστροπες !

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Τεχνικες φωτογραφισης γαμου με D80 ?

Θα πρότεινα στο φίλο μας να κάνει το εξής :
ΧΩΡΙΣ φλάς να κινείται ΠΟΛΥ διακριτικά και να τραβάει με νορμάλ και τηλεφακό λεπτομέρειες από το γάμο ! Προσοχή στο White balance και άσε την φαντασία σου να δουλέψει! Διάλεξε ασυνήθηστες γωνίες και τράβα όχι κλασικά κάδρα !
Το ζευγάρι έχει φωτογράφο όπως είπες για τα κλασικά ! Αλλά για τα τα άλλα τα περίεργα δεν θα έχει !
Χρησιμοποίησε γρήγορα διαφράγματα και λίγο στραβό πλάνο
Αν υπάρχει εξώστης ΑΝΕΒΑ και τράβα μερικές πανοραμικές ή και λεπτομέρειες της νύφης !
Συνήθως οι νύφες είναι αυτές που ...είναι ποιο Απαιτητικές και πολλές φορές Δύστροπες !
Συμφωνω για την φαντασια σε μια φωτογραφιση.
Απλα σε ληψεις με φλας δε ξερω τι αποτελεσμα θα εχω,γι αυτο ρωταω για τις ρυθμισεις.
Επισης και η φωτομετρηση πιστευω ειναι πολυ σημαντικη σε τετοιου ειδους γεγονοτα (λευκο νυφικο, φωτισμος εκκλησιας κτλπ)

Reaction score
0
Πολύ ζόρι ο γάμος και όσο περίεργο κι αν ακούγεται (εγώ τρελλάθηκα όταν το είδα) η καλύτερη φωτογράφος γάμων που έχω δει ποτέ (για τη δουλειά της αναφέρομαι) τραβάει χωρίς φλας! Ούτε μισή λάμπα δεν ανάβει. Δίστασα να την ταράξω στις ερωτήσεις όταν την είδα 1η φορά... Πάντως δυσανασχετούσε με τα φλας των τριγύρω.
Πάντως μια που έχω κι εγώ να πάω καλεσμένος σε πολλούς γάμους-βαφτίσεις, σκέφτομαι να μην ασχοληθώ καθόλου με ζουμ φακό και να το παλέψω με τον 35mm 1.8 + πατέντα diffuser στο ενσωματωμένο φλας. Αυτά τα διαφράγματα είναι τρέλλα, όρεξη και φαντασία να έχεις μόνο...

Χωρίς φλας... μόνο με το φως της εκκλησίας... με έναν ζουμ φακό και μια canon... έγραψε η τύπισσα! :111:

Defkalion

Administrator
Reaction score
915

Κι'εγώ χωρίς φλας φωτογραφίζω, για δες:

http://www.lifeshots.gr/v1/?p=781

Με έναν 50/1.8, έναν 20/1.8 και τον αγαπημένο μου 135/f2 DC. :)

Reaction score
0
Αν και είναι μέρα, είναι εξαιρετικές. Όταν βάφτιζα (μέρα επίσης) ο φωτοχάλιας που είχε προσλάβει η κουμπάρα έστησε φώτα λες και θα φώτιζε το ΟΑΚΑ και πάλι τα λευκά του ήταν δράμα (άσε δε ο κορεσμός) οπότε όσοι βγάζετε τόσο σωστές, χωρίς φλας, είστε αξιέπαινοι κατά την ταπεινή μου άποψη και γούστο.

:622:

Defkalion

Administrator
Reaction score
915

Thanks για το comment.

Σε γενικές γραμμές οι φωτογράφοι πηγάινουν όπως περιγράφεις, με εκατό φώτα - θηρία, φλας επάνω στις μηχανές, ασύρματες φλασόλαμπες γύρω γύρω, και λοιπά. Άσχετα με το πώς επιλέγει κάθε επαγγελματίας να κάνει τη δουλειά του (που είναι φυσικά σεβαστό και δεκτό από κάθε άποψη), έχω δει και πολλές υπερβολές οι οποίες εκτός των άλλων (τεχνικών θεμάτων), προκαλούν και ενόχληση στους καλεσμένους και φυσικά και στο ζευγάρι.

Η απουσία φλας/φώτων σου δίνει τη δυνατότητα να δεις με το φυσικό του φως το μυστήριο, να μην ενοχλείς τον κόσμο, και να μην γίνεσαι αντιληπτός, παίρνοντας έτσι όσο το δυνατόν πιο φυσικά και μη στημένα καρέ. Και φυσικά ως έξτρα παίρνεις και το μικρό βάθος πεδίου που δίνει φυσικότητα στις φωτογραφίες σε σχέση με μια φωτογραφία που είναι υπέρλαμπρη μεν αλλά από το φόντο μέχρι μπροστά είναι όλη flat.

:)

Reaction score
0

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.888
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut