Τηλεοράσεις με ενσωματωμένο media player!

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.653
Ίσως αρκετοί από εμάς γνωρίζουν ότι κάποια σύγχρονα μοντέλα τηλεοράσεων υποστηρίζουν την αναπαραγωγή αρχείων πολυμέσων απευθείας από στικάκι ή από εξωτερικό σκληρό δίσκο, χωρίς την ανάγκη άλλης συσκευής. Αυτό που -εγώ τουλάχιστον- δε γνώριζα, είναι το πόσο καλή είναι η υποστήριξη αυτής της λειτουργίας.

Συγκεκριμένα, μία Samsung που έκανα χθες δοκιμή, έπαιξε άψογα όχι μόνο φωτογραφίες, mp3 και "εύκολα" SD avi, αλλά και όσα HD mkv της έδωσα, σε αναλύσεις μέχρι και 1080p, ήχο AC3 και υψηλά bitrate συμπίεσης AVC. Έπαιξε ακόμα και αρχεία παρμένα απευθείας από τη HD βιντεοκάμερά μου, σε ανάλυση 1080i και bitrate 24Mbit/s, με Profile [email protected]!

Κι όλα αυτά με κίνηση "νερό" (χάρη και στα κυκλώματα frame interpolation της τηλεόρασης), άριστη απόπλεξη στα "i" αρχεία, δυνατότητα γρήγορης αναζήτησης, παύσης κλπ. H απόκριση στις εντολές του χειριστηρίου ήταν πάντα άμεση και το μενού πλοήγησης πολύ όμορφο και εξαιρετικά λειτουργικό.
Σημειωτέον επίσης ότι υπήρχε άψογη υποστήριξη ελληνικών υποτίτλων, με δυνατότητα ρύθμισης του μεγέθους γραμματοσειράς και σε πραγματικό χρόνο μετατόπισής τους πριν ή μετά, για την περίπτωση που αυτοί δεν είναι σωστά συγχρονισμένοι με το αρχείο βίντεο!

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε:
  • τη δυνατότητα σύνδεσης στο τοπικό δίκτυο του σπιτιού -ή ακόμα και σε ειδικές σελίδες του internet- μέσω DLNA (θύρας EtheNet, που μπορεί να γίνει και WiFi με κατάλληλο module). Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να παίρνουν αρχεία και από κάποιον άλλον υπολογιστή του δικτύου ή -ακόμα καλύτερα- από NAS ώστε να μην χρειάζεται καν ανοικτός υπολογιστής,
  • την απουσία επιπλέον συσκευών, καλωδίων, μετασχηματιστών και τηλεκοντρόλ,
  • τη αποφυγή του επιπλέον κόστους αγοράς χωριστού media player,
τότε νομίζω ότι οι αυτές οι τηλεοράσεις προσφέρουν μια λύση όχι απλά εναλλακτική, αλλά ενδεχομένως και πλεονεκτική σε σχέση με την κλασσική του εξωτερικού media player.

Σημειωτέον ότι, εκτός των Samsung που δοκίμασα, ανάλογες δυνατότητες έχουν και πολλά μοντέλα τουλάχιστον των σειρών των Philips και Sony -και σημειωτέον ότι δεν αναφέρομαι μόνο στα μοντέλα των ακριβών σειρών. Δεν έχω κάνει δοκιμή στα μοντέλα αυτών των εταιρειών -αν κάποιος έχει κάνει και γνωρίζει κάτι παραπάνω, ας μας πει σχετικά.

Reaction score
1.213
Απάντηση: Τηλεοράσεις με ενσωματωμένο media player!

Μπραβο max , ωραιο θεμα !

Αλλα ποιο μοντελο ειναι η samsung που δοκιμασες ? :137:

Reaction score
20.679

Ένας φίλος έχει πάρει την 40Β650, και απ' ό,τι είδα στο manual της υποστηρίζει όλα όσα λέει ο max. Mάλλον θα τον επισκεφθώ με τον σκληρό για δοκιμές!

Reaction score
0

Μεγίστη απορία και καίρια απορία. Με ήχο μόνο DTS σε κάποια ματρόσκα τί γίνεται;
Επίσης, υπάρχει firmware που αναβαθμίζεται; (Ενδεχόμενοι νέοι codecs κλπ)
Γιατί πρόκειται για σούπερ λύση, καθώς φαίνεται!

Reaction score
2

Σε μία Samsung 46UE6000 (όχι δικιά μου) που δοκίμασα, όταν της δώσαμε να αναπαράγει ματρόσκα με DTS ήχο, δεν την έπαιξε καθόλου (ούτε το βίντεο) και μας έβγαλε σήμα μη υποστηριζόμενου φορμάτ. Λογικά πρέπει να είναι νομικό θέμα δικαιωμάτων, που πρέπει να πληρώσει η Samsung για το DTS.
Πάντως, αν είναι να δεις την ταινία στην τν και να ακούς από τα ηχεία της σε στέρεο, δεν νομίζω να είναι κόπος να μετατρέψεις σε ένα τεταρτάκι το DTS σε AC-3.

Reaction score
1.213

Σε μία Samsung 46UE6000 (όχι δικιά μου) που δοκίμασα, όταν της δώσαμε να αναπαράγει ματρόσκα με DTS ήχο, δεν την έπαιξε καθόλου (ούτε το βίντεο) και μας έβγαλε σήμα μη υποστηριζόμενου φορμάτ. Λογικά πρέπει να είναι νομικό θέμα δικαιωμάτων, που πρέπει να πληρώσει η Samsung για το DTS.
Πάντως, αν είναι να δεις την ταινία στην τν και να ακούς από τα ηχεία της σε στέρεο, δεν νομίζω να είναι κόπος να μετατρέψεις σε ένα τεταρτάκι το DTS σε AC-3.
Δεν θα επρεπε ομως να εχετε εικονα ? :203:

Reaction score
2

Την ίδια ταινία, όταν μετέτρεψα με το Xvid4PSP το audio stream σε AC-3 (με το video stream σε direct stream copy, χωρίς να το πειράξω καθόλου) την έπαιξε κανονικότατα, χωρίς κανένα κόμπιασμα. Ο ήχος ήταν λίγο ψιλοχάλια βέβαια, αλλά απ' ότι διαβάζω, η σειρά αυτή της Samsung έχει ένα θεματάκι με την ποιότητα του ήχου, και δεν νομίζω να ήταν πρόβλημα μη σωστής αποκωδικοποίησης του AC-3

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.653

Μπραβο max , ωραιο θεμα !

Αλλα ποιο μοντελο ειναι η samsung που δοκιμασες ? :137:
Τις δοκιμές τις έκανα σε τρία μοντέλα Samsung που με ενδιέφεραν και πρόκειται για τις 650, 750 και 7000. Όλα επέδειξαν την άριστη συμπεριφορά που προανέφερα. Κάπου παραδίπλα υπήρχε κι ένα της σειράς 6000, αλλά αφ' ενός δε με ενδιέφερε, αφ' ετέρου ο ίδιος ο πωλητής μου είπε ότι δε λειτουργεί ως media player.
Με τις Philips και Sony δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ, αλλά -πάντα σύμφωνα με τον πωλητή- λειτουργούν επίσης πολύ καλά.

Να αναφέρω επίσης ότι είχα στο στικάκι και το βασικό stream της BluRay έκδοσης του δίσκου ελέγχου HQV HD, για να δοκιμάσω τον αποπλέκτη των τηλεοράσεων, κάτι που με ενδιαφέρει ιδιαίτερα εν όψει Digea. To stream έπαιξε κανονικότατα, αλλά:
  • και αυτό είχε ήχο AC3. Πράγματι υπάρχει ένα -μάλλον επιλύσιμο- ζήτημα με όσα τυχόν έχουν μόνο DTS.
  • για να παίξουν τα αρχεία .m2ts πρέπει να αλλάξει η κατάληξή τους σε .ts (απλή μετονομασία), αλλιώς δεν εμφανίζονται καν μες το φάκελλο (είχα διαβάσει την προηγουμένη στο ηλεκτρονικό manual της τηλεόρασης ότι υποστηρίζει μόνο .ts, οπότε πήγα προετοιμασμένος και με τις δύο εκδοχές της κατάληξης στο στικ :126:).
Δε μπορώ να γενικεύσω βέβαια ότι όλα τα BluRay streams θα παίζουν κανονικά -και θα υπάρχει βέβαια και το ζήτημα με αυτά που είναι σε κομμάτια. Ωστόσο δεν είναι και σπουδαίο ζήτημα για μένα ούτως ή άλλως: παρακολουθώντας σε μια τηλεόραση 40"-42" από σχεδόν τρία μέτρα, δε νομίζω να κάνει καμία διαφορά είτε είναι το αυθεντικό stream είτε μια -πολύ μικρότερη σε μέγεθος- matroska σε 1080p (ή ακόμα και 720p). Κι όσα δείγματα (από τα πράγματα που παρακολουθώ) δοκίμασα, έπαιξαν κανονικότατα.

ΥΓ Παρεμπιπτόντως τα τεστ του HQV που έτρεξα, οι Samsung τα πέρασαν με τα τσαρούχια. Δεν έτρεξα το αντίστοιχο σε SD, αλλά -με βάση αυτό που είδα- έχω κάθε λόγο να είμαι αισιόδοξος.

To δε σύστημα "Judder reduction", σε ρύθμιση λίγο κάτω από τη μέση, μετέτρεψε το άθλιο τρέμουλο που βλέπουμε στα παναρίσματα σε 23,976 fps όσων τηλεοράσεων και προβολέων δεν έχουν frame interpolation, σε πραγματικό... βιλούδου! :137: Και μάλιστα χωρίς κανένα ορατό side-effect, τουλάχιστον όση ώρα έκανα δοκιμές.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.653

Την ίδια ταινία, όταν μετέτρεψα με το Xvid4PSP το audio stream σε AC-3 (με το video stream σε direct stream copy, χωρίς να το πειράξω καθόλου) την έπαιξε κανονικότατα, χωρίς κανένα κόμπιασμα. Ο ήχος ήταν λίγο ψιλοχάλια βέβαια, αλλά απ' ότι διαβάζω, η σειρά αυτή της Samsung έχει ένα θεματάκι με την ποιότητα του ήχου, και δεν νομίζω να ήταν πρόβλημα μη σωστής αποκωδικοποίησης του AC-3
Λίγο off-topic, αλλά πράγματι και η 650 που έβαλα δυνατά τη φωνή έχει πολύ "ψόφιο" ηχοσύστημα: μικρά ηχεία και κοιτάνε προς τα κάτω γαρ...

Reaction score
0

Λίγο off-topic, αλλά πράγματι και η 650 που έβαλα δυνατά τη φωνή έχει πολύ "ψόφιο" ηχοσύστημα: μικρά ηχεία και κοιτάνε προς τα κάτω γαρ...
Υπάρχει -ή θα υπάρξει- δυνατότητα σύλληψης του ήχου σε raw μορφή και η εν συνεχεία μεταγωγή του σε εξωτερικό ενισχυτή;
(Το firmware αναβαθμίζεται;)

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Παρακάτω θα αρχίσουμε να αναφέρούμε τηλεοράσεις που έχουν δυνατότητα αναπαραγωγής video (μιας και πλέον σχεδόν όλες οι tv έχουν δυνατότητα αναπαραγωγής φωτογραφιών).Τα στοιχεία θα αντλούνται απ τις ιστοσελίδες της εκάστωτε εταιρίας.

Ξεκινάμε με την LG:

Oι plasma της είναι:
1)50PS7000(50''-full hd)
2)60PS7000(60''-full hd)
3)50PQ6000(50''-hd ready)
4)42PQ6000(42''-fd ready)

H σειρά PQ3000 δεν έχει αναπαρωγή video μεσω της USB(τουλάχιστον απ ότι δείχνει η επίσημη ιστοσελίδα

Συνεχίζουμε με τις lcd :

1)47SL9000(47''-full hd)
2)55SL8000(55''-full hd)
3)42LH5000(42''-full hd)
4)55LH5000(55''-full hd)
6)32SL8000(32''-full hd)
7)37SL8000(37''-full hd)
8)42LH9000(42''-full hd)
9)42SL8000(42''-full hd)
10)42SL9000(42''-full hd)
11) 47LH9000(47''-full hd)
12)32LH5000(32''-full hd)
13)37LH5000(37''-full hd)
14)47LH5000(47''-full hd)
15)47SL8000(47''-full hd)
16) 32LH7030(32''-full hd)
17)37LH7030(37''-full hd)
18) 42LH7030(42''-full hd)
19)47LH7030(47''-full hd)

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Samsung:

Οναμάζει την τεχνολογία που αναπαράγει πολυμέσα Μedia 2.0

Εδώ υπάρχουν όλα τα μοντέλα που την υποστηρίζουν.
Πιο συγκεκριμένα είναι οι σειρές:
Σε lcd η 6(από την 650 και επάνω) και η 7.
Σε plasma η 6 και η 8.
Σε led η 7 και η 8.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Panasonic:

Επειδή το ελληνικό site μου ζητάει log in:140:,θα αντληθούν πληροφορίες απ το site της Αγγλίας.

Plasma:
1)Για την σειρά TX-PxxS10 υπάρχουν 3 μοντέλα.
Δεν διευκρινίζεται αν παίζουν όντως video,αν και αναφέρει AVCHD
playback.

Neo PDP Plasma:
1)TX-P42G15(42'' full-hd) και TX-P46G15(46 full-hd)
2)TX-P42V10(42'' full-hd),TX-P50V10(50'' full-hd),TX-P58V10(58''-full hd) και TX-P65V10(65'' full-hd).
3)TX-P46Z1(46'' full-hd) και TX-P54Z1(54'' full-hd)

Όσον αφορά τις lcd έχουμε:

1)TX-L32V10(32'' full-hd) και TX-L37V10(37'' full-hd)
2)TX-L37G15(37'' full-hd).

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Sony:

'Η εγώ είμαι τυφλός ή δεν παίζουν video:140:
Aς μας πεί και κανάς άλλος...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Αυτές είναι όσες τηλεοράσεις μπόρεσα να βρώ που δύναται να παίξουν αρχεία video απ την usb θύρα.
Δεν ξέρω όμως ποιά ακριβώς αρχεία μπορεί να αναπαράγει η κάθε tv μιας και μόνο στο site της philips ήταν ανακοινώσιμες μορφές αρχείων,ή αν αναγνωρίζουν υπότιτλους.
Αν κάποιο μέλος αναγνωρίζει την tv του σε αυτά τα link ας μας πεί τις εντυπώσεις του.

Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!!

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344

Πάρα πολύ χρήσιμο thread αναφοράς!
Max και Γιώργο, ευχαριστούμε!

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.653
Απάντηση: Re: Τηλεοράσεις με ενσωματωμένο media player!

Καλή δουλειά Γιώργο! :444:

Σημασία έχει πράγματι το τι αρχεία παίζουν και το πως τα παίζουν. Ένα σχετικό update:
  • Οι Sony -απ'ότι είδα στο manual της Z5500- παίζουν και AVCHD, αλλά μόνο μέσω DLNA (δηλαδή θύρας δικτύου).
  • Οι Panasonic (περιλαμβανομένης της G10) παίζουν επίσης από δίκτυο ή από κάρτα SD. Όσοι κάτοχοι καμερών HD έχουν κάποια 32GB SDHC, ιδού πεδίον δόξης λαμπρό! :123:
  • Οι Philips φαίνεται ότι έχουν πολύ καλή υποστήριξη και για USB, με αρχεία MP3, WMA v2 έως v9.2, Αρχεία προβολής slide (.alb), Ακίνητες εικόνες JPEG, MPEG1, MPEG2, MPEG4, AVI, H.264/MPEG-4 AVC, MPEG-Progam-stream PAL και WMV9/VC1, όπως φαίνεται στη σελίδα που παρέθεσες.
  • Οι Samsung παίζουν ένα σωρό πράγματα, περιλαμβανομένου και ήχου DD+ στα .ts, όπως φαίνεται εδώ. Με βάση την εμπειρία μου, τα .ts δύνανται -χωρίς όμως να είναι βέβαιο ότι ισχύει γενικά- να είναι και .m2ts ή .mts streams από BluRay και βιντεοκάμερες HD με απλά μετονομασμένη κατάληξη, χωρίς καμιά επανακωδικοποίηση. :126:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Sony:

'Η εγώ είμαι τυφλός ή δεν παίζουν video:140:
Aς μας πεί και κανάς άλλος...
Αφού έπλυνα τα μάτια μου:

1)Σειρά KDL-Z5500 αναπαράγει video mpeg1 μέσω usb .Υπάρχουν 3 μοντέλα full-hd στις 40'',46'' και 52''.
Για καλύτερης ανάλυσης μέσω DLNA.
2)Σειρά KDL-E5500αναπαράγει video mpeg1 μέσω usb.2 μοντέλα στις 32'' και 40''.
3)ΚDL-E5510
4)KDL-E5520

5)KDL-WE5.2 μοντέλα στις 40'',46'' σε λευκό και μαύρο.
6)KDL-V5500.5 μοντέλα στις 32'',37'',40'',46'' και 52''.
7)ΚDL-W5500.5 μοντέλα στις 32'',37'',40'',46'' και 52''.

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.772
Members
38.493