Τηλεοράσεις με ενσωματωμένο media player!

Reaction score
0
Απάντηση: Τηλεοράσεις με ενσωματωμένο media player!

Δουλεύει φίλε. Το θέμα είναι ότι απλά τα πετάει όλα τα αρχεία χύμα μέσα. Δηλαδή όλες τις ταινίες τις πετάει μέσα σε ένα φάκελο video και γίνεται ένας χαμός. Μάλλον θα θέλει φτιάξιμο ανά ταινία και φάκελο. Γιατί εγώ έτσι τα έχω φτιαγμένα π.χ Movies-Action-και μετά όλες τις ταινίες η κάθε μία στο φάκελό της. Αλλά αυτό τα εμφανίζει όλα χύμα.

Reaction score
1.458

Δε θα σου φτιάξει κάτι το παραπάνω το twonky.Το ότι δουλεύει και βλέπεις τουλάχιστον τα φάκελλο με την ταινία σημαίνει ότι τα έχεις κάνει όλα σωστά.Τώρα…σε μπελάδες θα σε βάλω μάλλον αλλά υπάρχουν και άλλες λύσεις που θα σου δείχνουν και εξώφυλλο.Θέλουν πληρωμή ομως,αλλά όχι πολλά!Θες να συνεχίσω ή να σωπάσω για πάντα?:137:

Reaction score
0

Δύσκολος καιρός για πληρωμές. Αλλά για πες. Πάντως βρήκα απ' την τηλεόραση ότι έχει άνοιγμα και σαν φάκελοι. Κάτι γίνεται εκεί.

Reaction score
1.458

Γενικά να ξέρεις ότι με τα dlna οι δυνατότητες σε Movie Juke Box είναι εξαιρετικά περιορισμένες,το ίδιο και οι εξωτερικοί υπότιτλοι σε srt.Πως έχεις τη συλλογή σου? με εξωτερικούς υπότιτλους .srt,εσωτερικούς στη ματρόσκα και πως έχεις τους φακέλλους?Εχουν μέσα μια φωτο του τύπου cover.jpg ή Avatar.jpg ή κάτι ανάλογο δηλ.τίτλο αρχείου ταινίας όπως Avatar.hiquality.axxo.720p.mkv
Επίσης έχεις και άλλο αρχείο που περιγράφει την περίληψη της ταινίας τύπου about.jpg ή άλλα ανάλογα?Ρωτάω για το αν αξίζει τον κόπο να πληρώσεις για κάτι και να μην είναι τζάμπα!

Reaction score
0

Οχι απλά ανά φάκελο έχω την ταινία και σε κάποιες τους υπότιτλους. Τίποτα άλλο. Αλλά νομίζω ότι το έφτιαξα το θέμα με τους φακέλους. Θα πάω να το κοιτάξω.

Reaction score
1.458

Οκ,κατάλαβα τι έκανες,νομίζω το twonky δεν παίζει εξωτερικούς υπότιτλους,δοκιμασέ το όμως λίγο και πες μου.Αν δεν παίζει εξωτερικούς υπάρχουν 2 δοκιμασμένες λύσεις για Samsung που παίζουν και εξωτερικούς υπότιτλους και covers.αλλά θα πρέπει να τα εγκαταστήσεις στον υπολογιστή σου και κάθε φορά να κάνεις mount το δικτυακό δίσκο στον υπολογιστή πριν συνδεθείς απο την tv στο dlna sserver.

Reaction score
0

Μου τους διάβασε τους υπότιτλους αλλά δεν ξέρω ποιούς διαβάζει γιατί τους έχω ενσωματώσει και τους έχω και εξωτερικούς σχεδόν σε όλες τις ταινίες. Ενα προβληματάκι τελευταίο. Στην τηλεόραση δεν μου δίνει την δυνατότητα να προχωρήσω μπροστά ή πίσω. Στους άλλους media server μου δίνει την δυνατότητα αλλά είπαμε μόνο με ανοιχτό pc. Υπάρχει τρόπος να μπορώ να πηγαίνω μπροστά ή πίσω την ταινία; Είναι το τελευταίο πρόβλημα.

Reaction score
1.458

Δες εδώ και εδώ.Δοκίμασε πριν αγοράσεις κάτι και από τα 2,δείνουν και demo να δεις τουλάχιστον μία ταινία.Διάλεξε κάποια που είσαι σίγουρος ότι έχει μόνο εξωτερικούς υπότιτλους,αλλιώς δεν υπάρχει λόγος.Επίσης υποδσηρήζουν και τα covers της ταινίας,ένα απλό εξώφυλλο δηλαδή.Δες τι σου κάνει και φυσικά πες μας κι εμάς!

Reaction score
0

Το serviio το έχω δοκιμάσει και δεν με ικανοποίησε. Το άλλο δεν το ξέρω. Θα το κοιτάξω. Πάντως με αυτό που έπαιξα τώρα είναι καλό. Απλά δεν δίνει την επιλογή του μπροστά και πίσω. Αν την έχει και δεν το έχω βρει τότε μου κάνει. Αν δεν την έχει είναι σοβαρό θεματάκι γιατί χρειάζεται. Τώρα για covers και τέτοια δεν με πολύ ενδιαφέρουν.

Reaction score
1.458

Το tvmobili δες το γιατί είναι το πλέον συμβατό με Samsung.Εγώ έχω ένα samsung bd/dvd player με δικτυακές δυνατότητες και με το tvmobili μου βγάζει εξωτερικούς υπότιτλους,covers και μπρος/πισω τη ταινία.Το serviio αν το είχες δοκιμάσει παλιότερα θα πρέπει να το ξαναδείς γιατί από την έκδοση 1.0 και μετά είναι πολύ καλό και δεν παραμορφώνει τα covers,που το tvmobili τουλάχιστον σε μένα το κάνει.Και τα 2 βέβαια θέλουν απαραίτητα ανοιχτό υπολογιστή και mount το δικτυακό δίσκο πριν.Ερχονται και προεγκατεστημένα βέβαια και σε κάποιους δικτυακούς δίσκους αλλά όχι στα WD.Μπορούν να μπουν με χακεριά μέσω linux υπολογιστή ή με telnet,αλλά δυστυχώς μόνο θεωρητικά γνωρίζω για linux ή telnet!:203:

Reaction score
0

Πρώτα απ' όλα ένα ευχαριστώ για την βοήθειά σου. Όλα χθες πήγαν καλά. Το μόνο πρόβλημα τελικά ήταν το μπρος-πίσω που δεν έχει το twonky ή τουλάχιστον δεν το βρίσκω εγώ.
Για τα άλλα τώρα που λες δεν μου κάνουν γιατί όπως είπες πρέπει να έχω ανοιχτό συνέχεια το pc που είναι αυτό που θέλω να αποφύγω. Απ' αυτούς πάντως τους media server ο μόνος που συνεργάστηκε άψογα ήταν ο ps3. Πάντως αν παίξει και το μπρος - πίσω τότε θα είμαι super με τον twonky. Θα προσπαθήσω μήπως βρω κάτι.

Reaction score
5

Οκ,κατάλαβα τι έκανες,νομίζω το twonky δεν παίζει εξωτερικούς υπότιτλους,δοκιμασέ το όμως λίγο και πες μου.Αν δεν παίζει εξωτερικούς υπάρχουν 2 δοκιμασμένες λύσεις για Samsung που παίζουν και εξωτερικούς υπότιτλους και covers.αλλά θα πρέπει να τα εγκαταστήσεις στον υπολογιστή σου και κάθε φορά να κάνεις mount το δικτυακό δίσκο στον υπολογιστή πριν συνδεθείς απο την tv στο dlna sserver.
Ο Twonky server version 6.0.39 που έχει ενσςματωμένο σαν DLNA server το QNAP NAS μου, δίνει και ένσωματωμένους στη ματρόσκα υπότιτλους (στα 2 WD TV Live που έχω, το τελευταίο και το προτελευταίο) αλλά και εξωτερικούς υπότιτλους στην Samsung UE40D5800 που υπάρχει στο σπίτι. Άρα όλα καλά με αυτό.

Το "να προχωρήσω μπροστά η πίσω" δεν έχω καταλάβει τι εννοείς για να το δοκιμάσω εδώ :)

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.658

Προφανώς εννοεί τη γρήγορη μετάβαση μπρος-πίσω μέσα στην ταινία, με δεξί-αριστερό βέλος.
Λειτουργία που είναι διαθέσιμη, όταν χρησιμοποιείται ο ενσωματωμένος Player με μονάδα αποθήκευσης συνδεμένη σε θύρα USB. Και απαραίτητη κατά τη γνώμη μου, όπως κι αυτές της συνέχισης αναπαραγωγής από το σημείο που διακόπηκε η αναπαραγωγή κάποια προηγούμενη φορά (μπλε κουμπί), όπως και η δημιουργία ψευδο-chapters, για ακόμα πιο γρήγορη πλοήγηση (κεντρικό κουμπί).
Αναρωτιέμαι αν υπάρχει DLNA server που να υποστηρίζει αυτές τις τρεις λειτουργίες της τηλεόρασης...

Reaction score
5

Προφανώς εννοεί τη γρήγορη μετάβαση μπρος-πίσω μέσα στην ταινία, με δεξί-αριστερό βέλος.
Λειτουργία που είναι διαθέσιμη, όταν χρησιμοποιείται ο ενσωματωμένος Player με μονάδα αποθήκευσης συνδεμένη σε θύρα USB.
Η λειτουργία μπρός - πίσω με τα κουμπιά είναι μια χαρά διαθέσιμη στον media player της Samsung διαβάζοντας mkv αρχείο μέσω του Twonky απο το NAS!
Και απαραίτητη κατά τη γνώμη μου, όπως κι αυτές της συνέχισης αναπαραγωγής από το σημείο που διακόπηκε η αναπαραγωγή κάποια προηγούμενη φορά (μπλε κουμπί)
Γιατί, γίνεται αυτό από τον media player της τηλεόρασης?
Γιατί ουδεμία σχέση έχει με τον DLNA server!!!
όπως και η δημιουργία ψευδο-chapters, για ακόμα πιο γρήγορη πλοήγηση (κεντρικό κουμπί).
Έχω αρχεία 194 mkv στο NAS μου με ενσωματωμένα chapters στη ματρόσκα τα οποία δουλεύουν μια χαρά μέσω DLNA στα WD TVs. Ο media player της Samsung βλέπει chapters? Ίσως κι εδώ να μην έχει σχέση με το DLNA server.
Αναρωτιέμαι αν υπάρχει DLNA server που να υποστηρίζει αυτές τις τρεις λειτουργίες της τηλεόρασης...
Για να είμαι ειλικρινής τα πιο πολλά προβλήματα νομίζω τα έχει ο media player της Samsung. Ή ίσως και η DLNA υλοποίηση της Samsung, αφού ούτε ενσωματωμένους στη ματρόσκα υπότιτλους βλέπει!

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.658

Η λειτουργία μπρός - πίσω με τα κουμπιά είναι μια χαρά διαθέσιμη στον media player της Samsung διαβάζοντας mkv αρχείο μέσω του Twonky απο το NAS!
:615:

...της συνέχισης αναπαραγωγής από το σημείο που διακόπηκε η αναπαραγωγή κάποια προηγούμενη φορά (μπλε κουμπί)...
Γιατί, γίνεται αυτό από τον media player της τηλεόρασης?
Γιατί ουδεμία σχέση έχει με τον DLNA server!!!
Είπαμε: μπλε κουμπί. :126:

Έχω αρχεία 194 mkv στο NAS μου με ενσωματωμένα chapters στη ματρόσκα τα οποία δουλεύουν μια χαρά μέσω DLNA στα WD TVs. Ο media player της Samsung βλέπει chapters? Ίσως κι εδώ να μην έχει σχέση με το DLNA server.
Βασικά αυτό που νομίζω ότι κάνει, είναι να χωρίζει ότι αρχείο βίντεο του βάλεις (ακόμα και flv) σε ίσα κομμάτια, δημιουργώντας έτσι ψευδο-chapters. Πατώντας Enter και δεξί-αριστερό, πας σε διάφορα σημεία της ταινίας, για τα οποία μάλιστα βλέπεις screenshot. Πιθανόν εκμεταλλεύεται και πραγματικά chapters, αν υπάρχουν.

Για να είμαι ειλικρινής τα πιο πολλά προβλήματα νομίζω τα έχει ο media player της Samsung. Ή ίσως και η DLNA υλοποίηση της Samsung, αφού ούτε ενσωματωμένους στη ματρόσκα υπότιτλους βλέπει!
Αυτό είναι πράγματι μια ανεξήγητη παράλειψη, και της μέσω USB αναπαραγωγής. Όχι πολύ σημαντική για εμάς, που βλέπουμε κυρίως εξωτερικούς ελληνικούς υπότιτλους, αλλά και πάλι λείπει αδικαιολόγητα...

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.658

Και κάτι ακόμα χρήσιμο που έχει η αναπαραγωγή μέσω USB, αλλά λείπει στο DLNA (τουλάχιστον όπως το έχω χρησιμοποιήσει εγώ): τα αρχεία που έχουν ήδη προβληθεί, δείχνουν ένα screenshot από την ταινία, ενώ τα υπόλοιπα έχουν ένα γενικό εικονίδιο (καρούλι ταινίας). Έτσι, αν έχεις πχ πολλά επεισόδια μιας σειράς μέσα σ'ένα φάκελο, δεν προβληματίζεσαι ποιο είναι το επόμενο για να δεις: απλά επιλέγεις το πρώτο που έχει το γενικό εικονίδιο.

Reaction score
0

Εννοώ όπως το κάνει με το allshare να μπορείς να πας μπροστά ή πίσω κατά την διάρκεια της ταινίας. Οταν λειτουργεί μέσω του δίσκου αυτό δεν είναι δυνατό. Και δεν είναι καθόλου χρηστικό έτσι. Κατά τα άλλα και μένα παίζει μια χαρά και τους υπότιτλους και όλα είτε από usb είτε δικτυακά. Μόνο αυτό το πρόβλημα υπάρχει το οποίο όμως ξανά λέω είναι πολύ σημαντικό.

Reaction score
403

Σκεφτομαι την αγορα της 50ST50 σε συνδυασμό με ενα synology nas το οποιο τρεχει Dlna/UPnP server.
Η ερωτηση μου ειναι αν μπορει να παιξει κυριως full bluray rip (BDMV folder) με external srt (ελληνικους) και καμια φορα mkv με external srt (ελληνικους) χωρις σπασιματα κτλ. ποια ειναι τα μειονεκτηματα του mp της ST50; ενα που διαβασα ειναι η αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς.. ειναι πολυ μικρή σε μεγεθος; γιατι προοριζεται για τους γονεις μου..

αλλιως σκεφτομαι για την samsung PS51E530 και ενα media player μιας και απο οτι ειδα δεν υποστηριζει DLNA/UPnP που εχει το synology nas.
οποτε το κοστος της samsung + ενα mp των 150ε παμε αρκετα κοντα στην τιμη της 50ST50 που λογικα ειναι και καλυτερη.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.423

Αν θυμάμαι καλά μέσω DLNA ξεχνάς iso,bdmv καθώς και ελληνικούς υπότιτλους καθότι δεν υποστηρίζονται.Αυτά μόνο μέσω smb που δεν νομίζω να υποστηρίζει καμία τηλεόραση.
Οπότε ίσως είναι καλύτερη η λύση ενός media player που αναπαράγει εξωτερικούς υπότιτλους σε iso και bdmv.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.805
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός