Τηλεσκόπιο James Webb

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Μηνύματα
32.489
Reaction score
67.321
Νομίζω οτι θα ήταν προτιμώτερο (και απείρως πιο χρήσιμο), τα 10 δις να πήγαιναν στην πυρηνική σύντηξη!
γιατί?
 

TGD

Μηνύματα
3.515
Reaction score
3.270
Πριν από το JWebb σε αυτήν την περιοχή είχαν βρεθεί τρεις γαλαξίες "παραμορφωμένοι" από τον βαρυτικό φακό μπροστά τους.

Οι πρώτες αναλύσεις των νέων φωτογραφιών έδειξαν 21 συνολικά lensed γαλαξίες!

Στη φωτογραφία έχουν κυκλωθεί επτά από αυτούς, καθένας με διαφορετικό χρώμα. Έρχονται σε τριάδες εκτός του κεντρικού που είναι δυάδα.

View attachment 257988
Φανταστείτε τι υπάρχει εκεί μπροστά και δεν φαίνεται!
 

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
5.589
Reaction score
18.962
Το James Webb είναι ουσιαστικά ένα τεράστιο τηλεσκόπιο στο διάστημα. Σε αντίθεση με τα μεγάλα αστεροσκοπεία, το Webb έχει εκτοξευτεί στο σύμπαν, ώστε να μπορεί να παρατηρεί μακριά αντικείμενα χωρίς να διαταράσσεται η θέασή του από τη γήινη ατμόσφαιρα, η οποία εμποδίζει τα μήκη κύματος του φωτός στο φάσμα από το ερυθρό έως το μέσο υπέρυθρο. Αυτό είναι που κάνει το Webb ξεχωριστό, επειδή ανιχνεύει το υπέρυθρο φως σε μεγαλύτερα μήκη κύματος από αυτά που μπορούν να αντιληφθούν τα μάτια μας. Ουσιαστικά, καθώς το φως από τους πιο μακρινούς γαλαξίες του σύμπαντος ταξιδεύει στο διάστημα, τεντώνεται από τη διαστολή του χώρου. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τη στιγμή που το φως φτάνει στη Γη, αυτή η διαδικασία τάνυσης έχει μετατρέψει τα μικρά μήκη κύματος του ορατού και του υπεριώδους φωτός σε μεγαλύτερα μήκη κύματος του υπέρυθρου φωτός .

Επίσης, δεν βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη, όπως ο προκάτοχός του Hubble, ( Είναι επίσης 100 φορές πιο ισχυρό από το Hubble - τον νονό των διαστημικών ..... ) αλλά περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο σε απόσταση 1,5 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τον πλανήτη μας σε αυτό που ονομάζεται δεύτερο σημείο Lagrange ή L2 .

Εν ολίγοις, εκτός από το πώς γεννήθηκαν τα πρώτα αστέρια, το τηλεσκόπιο Webb θα καταγράψει και το πώς πεθαίνουν.
- iefimerida.gr
-
Το νεφέλωμα Carina βρίσκεται περίπου 7.500 έτη φωτός μακριά στον ομώνυμο αστερισμό . Είναι γιγάντιο αφού εκτείνεται σε μια περιοχή περίπου 100 έτη φωτός και έχει αυξημένη λαμπρότητα . Αποτελεί εργοστάσιο παραγωγής νέων άστρων πολλά από τα οποία είναι τεράστια και συμβάλουν στη μεγάλη του λάμψη .

1658560345563.png


-
 
Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
164.647
Μηνύματα
2.653.833
Members
36.810
Νεότερο μέλος
panagiotis argirakis
Top