Τηλεφωνικό κέντρο - Προτάσεις

Reaction score
14
Ίσως να είναι εκτός κατήγορίας, αλλά δεν ήξερα που θα πρέπει να γραφεί.

Μόλις μετακόμισα στο καινούργιο μου σπίτι. Προχθές ήρθε και η γραμμή του ΟΤΕ με το ADSL. Όμως ο ηλεκτρολόγος μου έχει μαζέψει τα καλώδια από κάθε γραμμή του σπιτιου στο γραφείο. Ο λόγος που το έκανε είναι λέει για να βάλω τηλεφωνικό κέντρο.Επίσης, μέσα στο γραφείο αλλά και στο σαλόνι, έχει βάλει μπρίζες που παίρνουν το καλώδιο για δίκτυο.

Να βάλω λοιπόν τηλεφωνικό κέντρο ή είναι πεταμενα λεφτά εφόσον πρόκειται για σπίτι.
Ξέρει κανείς σε τι τιμές παίζουν αυτα;
Μπορεί κάποιος να μου πει τη χρησιμότητα του τηεφωνικού κέντρου σε ένα σπίτι ή τουλάχιστον τι θα μπορούσα να κάνω με το κέντρο και αυτές τις ειδικές μπρίζες με βύσματα για υπολογιστή.

Ευχαριστώ Πολύ!

Reaction score
1
Απάντηση: Τηλεφωνικό κέντρο - Προτάσεις

το τηλεφωνικό κέντρο μπορεί να το παίξει ένα παλιό pc

τηλέφωνα με ethernet είναι σχετικά άγνωστα στην ελληνική αγορά , όμως μπορείς να βρεις ...

Δεν καταλαβαίνω όμως αφού θα έχεις την κλασσική pstn γραμμή γιατί να πας σε τηλεφωνικό κέντρο; Κλασσικά θα βάλεις φιλτράκια σε όλες τις γραμμές που θες να βάλεις ένα απλό τηλέφωνο , και θα κρυφακούς τις συζητήσεις των άλλων :)

Reaction score
14

Και εμενα μου φαίνεται περιτό κόστος γι'αυτό ρωτάω για άλλες απόψεις.

Reaction score
50
το κέντρο είναι υπερβολή σε ένα σπίτι, εκτός αν είναι πολύ μεγάλο ή έχει πολλούς ορόφους οπότε ειναι χρήσιμο και σαν ενδοεπικοινωνία.

Τα καλώδια δικτύου UTP (πχ για ethernet) ειναι απόλυτα συμβατα με του τηλεφώνου, το βύσμα τους δηλαδή κουμπωνει στην πρίζα. Οπότε μπορείς να δρομολογήσεις την γραμμή από το γραφείο που έρχεται η είσοδος του ΟΤΕ σε όποιο δωμάτιο θέλεις κάνοντας απλά μια σύνδεση

Αν δεν θέλεις τηλ σε όλα τα δωμάτια αλλά σε 1-2, τότε βάλε ένα splitter και μοίρασε την γραμμη σου σε αυτά τα δωμάτια. Αν μάλιστα έχεις ISDN τότε αυτά τα δωμάτια θα έχουν και ανεξάρτητη γραμμή, αλλιώς θα είναι duplex.

ελπίζω να βοήθησα

Reaction score
14

Eυχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Βασικά σκετόμουν αν είναι δυνατόν να μοιράζεται η adsl μέσω των ethernet στα υπόλοιπα δωμάτια και ειδικά στο σαλόνι που έχει πίσω από την τηλεόραση βύσμα ethernet. Έτσι αν συνέδεα λ.χ. ένα media centre θα μπορούσε να κάνει άνετα αναβάθμιση και φυσικά διαμοιρασμό αρχείων από το pc.
Δεν ξέρω βέβαια αν γίνεται αυτό.

Το σπίτι είναι μεζονέτα. Βέβαια, όλα τα παραπάνω ίσως να είναι άχρηστα τώρα που υπάρχει και το wi-fi.

Reaction score
173

Eυχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Βασικά σκετόμουν αν είναι δυνατόν να μοιράζεται η adsl μέσω των ethernet στα υπόλοιπα δωμάτια και ειδικά στο σαλόνι που έχει πίσω από την τηλεόραση βύσμα ethernet. Έτσι αν συνέδεα λ.χ. ένα media centre θα μπορούσε να κάνει άνετα αναβάθμιση και φυσικά διαμοιρασμό αρχείων από το pc.
Δεν ξέρω βέβαια αν γίνεται αυτό.

Το σπίτι είναι μεζονέτα. Βέβαια, όλα τα παραπάνω ίσως να είναι άχρηστα τώρα που υπάρχει και το wi-fi.
Ετσι ακριβως το εχω εγω.
Εξι πισακια,δορυφορικος δεκτης και mediabox ειναι σε διαφορους χωρους και ολα εχουν κοινα αρχεια.Μην κανεις περιττα πραγματα και εξοδα χωρις λογο.

Reaction score
173

Αφου εχεις κανει τη μελετη σου τι να το κανεις το wi-fi;

Reaction score
14

Kai πάλι ευχαροστώ για τις απαντήσεις. Αυτό που θα ήθελα να μου πείτε, το τρόπο για να το πετύχω όλο αυτό. Δηλαδή παίρνω ένα τηλεφωνικό κέντρο, πετάω εκεί την σύνδεση ADSL και μετά από κάθε σημείο που υπάρχει βύσμα ethernet θα έχω δίκτυο;
Τι εξοπλισμός χρειάζεται, κόστος κλπ Δεν ξέρω αν ρωτάω κάτι χαζό αλλά είμαι ξένος με το θέμα.

Reaction score
173

Λοιπον ακου πως το εχω εγω
Απο μια μπριζα του ΟΤΕ και με τη βοηθεια ενος σπλιτερ δινω σημα στο ρουτερ.
Μετα το ρουτερ εχω ενα Switch 16 Port (γυρω στο 80 ευρω).Απο εκει φευγουν καλωδια για ολα τα δωματια τα οποια καταληγουν η σε μπριζα η με καναλι σε τζακ.Εχω κι ενα UPS για να μην κλεινει ποτε ο ρουτερ και το Switch και ολα πανε καλα εδω και δυο χρονια.
Οπως καταλαβαινεις το κοστος ειναι πολυ μικρο αν και εγω εχω γυρω στα 200 μετρα καλωδιο δυκτιου.Ελπιζω να μην σε μπερδεψα!

Η γραμμη μου ειναι PSDN

Reaction score
14

Η κατάσταση εδώ είναι η εξής:

Από τη μοναδική γραμμή του τηλεφώνου (γιατι οι άλλες ακόμα δεν έχουν συνδεθεί) φεύγει το καλώδιο της γραμμής και πάει στο splitter. Από εκεί χωρίζεται και η μια πάει στο ρουτερ και η άλλη στο τηλέφωνο. Στο ρουτερ έχω συνδέσει ένα Switch που μοιράζει τη γραμμή για τον φορητό και τον σταθερό.

Τελικα απ'ότι φαίνεται θα είναι βλακεία να κάνω περιτά έξοδα για τηλεφωνικό κέντρο.

Reaction score
50
Re: Απάντηση: Τηλεφωνικό κέντρο - Προτάσεις

Δηλαδή παίρνω ένα τηλεφωνικό κέντρο, πετάω εκεί την σύνδεση ADSL και μετά από κάθε σημείο που υπάρχει βύσμα ethernet θα έχω δίκτυο;
μάλλον έχεις μπερδευτεί, το τηλ. κέντρο παρέχει μόνο τηλεφωνία.

Για να μοιράσεις Data (μέσω adsl) χρειάζεσαι μόνο ένα switch όπως λένε τα παιδιά και από ότι φαίνεται τα έχεις συνδεσει ήδη μια χαρά. Αν μάλιστα βρεις και μοντέλο που να ενσωματώνει wireless (ή βάλεις ξεχωριστό access point) τότε ξεχνάς και τα καλωδια.

Α! καλορίζικο το νέο σπιτικό :)

Reaction score
14

Κωστα ευχαρστώ πολύ.
Έχω, όπως είδες το switch αλλά εκείνο που ψάχνω να βρω είναι ο λόγος που ο ηλεκτρολόγος επιμένει στο τηλεφωνικό κέντρο καθώς επίσης και η χρησιμότητα-συνδεσμολογία για να χρησιμοποιήσω τη μπρίζα ethernet που μου έχει βάλει στο σαλόνι.

Reaction score
4
Μαλλον ο ηλεκτρολόγος δεν ξέρει τι του γίνετε, είτε έβαλε ότι βρήκε μπροστά του...
τι καλώδιο συνδέει τις ethernet πρίζες των διαφόρων δωματίων και που καταλήγουν αυτά τα καλώδια? είναι τα συνιθισμένα μονόκλωνα τηλεφωνικά ζευγάρια, ή είναι το κλασικό καλώδιο δικτύου (8 καλωδίων)?

Δεν μπορώ να ξέρω για ποιό λόγο επιμένει σε τηλεφωνικό κέντρο, πράγμα τελείως περιτό την σήμερον με τα Dect τηλέφωνα (αγόραδε μια βάση DECT και 2-3 ακουστικά και έχεις όλες τις δυνατότητες ενός τηλεφωνικού κέντρου) αλλά σίγουρα αν έχει περάσει τα κανονικά καλώδια και τα έχει περάσει και σωστά, τότε βάζοντας ένα switch (modem-router δηλαδή) εκεί που τα καλώδια συγκεντρώνονται μπορείς να φτιάξεις ένα δίκτυο και όλοι οι υπολογιστές σου να έχουν Internet και να μοιράζονται αρχεία....

Αν ήμουν στην θέση σου, θα ξεκαθάριζα ακριβώς το τι θέλω να κάνω εγώ και δεν θα προσπαθούσα να ερμηνεύσω την επιφοίτηση του κάθε ηλεκτρολόγου!!! :)

Με το καλό να χαρείς το νέο σου σπιτικό!!!!!!!

Reaction score
14
Απάντηση: Re: Τηλεφωνικό κέντρο - Προτάσεις

Νίκο σε ευχαριστώ και εσένα για την απάντηση. Απαντάω στις ερωτήσεις που έθεσες.

τι καλώδιο συνδέει τις ethernet πρίζες των διαφόρων δωματίων και που καταλήγουν αυτά τα καλώδια? είναι τα συνιθισμένα μονόκλωνα τηλεφωνικά ζευγάρια, ή είναι το κλασικό καλώδιο δικτύου (8 καλωδίων)?

Σε όλο το σπίτι υπάρχουν τα κανονικά μονόκλωνα τηλεφωνικά καλώδια. Στο γραφείο καθώς και σε μια στο σαλόνι υπάρχει με τα 8 καλώδια. Όλα τα καλώδια συγκεντρώνονται στο γραφειο. Τώρα επειδή έχω τηλέφωνο μόνο σε μια μπρίζα στο γραφείο (του σπιτιου), εκεί έχω τη γραμμή.

Δεν μπορώ να ξέρω για ποιό λόγο επιμένει σε τηλεφωνικό κέντρο, πράγμα τελείως περιτό την σήμερον με τα Dect τηλέφωνα (αγόραδε μια βάση DECT και 2-3 ακουστικά και έχεις όλες τις δυνατότητες ενός τηλεφωνικού κέντρου) αλλά σίγουρα αν έχει περάσει τα κανονικά καλώδια και τα έχει περάσει και σωστά, τότε βάζοντας ένα switch (modem-router δηλαδή) εκεί που τα καλώδια συγκεντρώνονται μπορείς να φτιάξεις ένα δίκτυο και όλοι οι υπολογιστές σου να έχουν Internet και να μοιράζονται αρχεία....

Το ίδιο πιστεύω και εγώ σχετικά με τα ασύρματα τηλέφωνα.

Αν ήμουν στην θέση σου, θα ξεκαθάριζα ακριβώς το τι θέλω να κάνω εγώ και δεν θα προσπαθούσα να ερμηνεύσω την επιφοίτηση του κάθε ηλεκτρολόγου!!! :)

Εγώ το μόνο που θέλω είναι να συνδεθουν οι κανονικές γραμμές του τηλεφωνου σε όλο το σπίτι και να αποφύγω το περιτό κόστος. Τώρα αν γινόταν οι δύο ethernet πρίζες που υπάρχουν στο σαλόνι και στο γραφείο να έχουν internet, αυτόθα ήταν ιδανικό.

Με το καλό να χαρείς το νέο σου σπιτικό!!!!!!!
Ευχαριστώ Πολύ!!:happy_4:

Reaction score
4
Re: Απάντηση: Re: Τηλεφωνικό κέντρο - Προτάσεις

Εγώ το μόνο που θέλω είναι να συνδεθουν οι κανονικές γραμμές του τηλεφωνου σε όλο το σπίτι και να αποφύγω το περιτό κόστος. Τώρα αν γινόταν οι δύο ethernet πρίζες που υπάρχουν στο σαλόνι και στο γραφείο να έχουν internet, αυτόθα ήταν ιδανικό.

Ευχαριστώ Πολύ!!:happy_4:
Σαφώς και γίνετε! όπως είπαν και οι προλαλήσαντες, απλά "γεφυρώνεις" όλα τα τηλεφωνικά καλώδια και χρησιμοποιείς ένα φίλτρο πριν απο την κάθε συσκευή (σε σειρά με αυτή) για να μην επειρεάζεις το internet, αν έχεις PSTN.

Εχε υπόψιν σου ότι τα περισσότερα πλέον φίλτρα μοιάζουν πολύ με τα splitters απο την άποψη ότι έχουν 3 ειδόδο/εξόδους, όπως και τα τελευταία. Μια είσοδο της τηλεφωνικής γραμμής, μία έξοδο για το τηλέφωνο, και μια έξοδο για το modem-router. Αυτό γίνετε για λόγους ευκολίας (για να μην τ"τραβάς" δύο καλώδια απο την τηλεφωνική πρίζα) αλλά τελικά μπερδεύει περισσότερο έναν "αρχάριο" χρήστη. Σε όλες τις τηλεφωνικές πρίζες χρησιμοποιείς μόνο την είσοδο και την έξοδο της τηλεφωνικής γραμμής και δεν συνδέεις τίποτε στην έξοδο για modem router. Μόνο στην πρίζα που θα βάλεις το modem-router θα χρησιμοποιήσεις αυτήτην έξοδο του φίλτρου!

Αν έχεις ISDN στην είσοδο του splitter θα συνδέσεις την γραμμή που έρχετε απο τον ΟΤΕ και τα "γεφυρωμένα" καλώδια θα πρέπει να τα συνδέσεις στην έξοδο του splitter για τηλεφωνική συσκευή. Σε αυτή τη περίπτωση θα χρειαστείς μόνο 1 splitter (σε αντίθεση με την PSTN που χρειάζεσε τόσα φίλτρα όσες και οι τηλεφωνικές συσκευές που θα συνδέσεις).

Τα ethernet καλώδια σε τι καταλήγουν? έχουν βύσμα πάνω τους, ή είναι στον αέρα? αν έχουν βύσμα, τα συνδέεις όλα στο switch/modem/router και είσαι (σχεδόν) έτοιμος! Βάζεις τις ανάλογες ρυθμίσεις στην κάρτα δικτύου του PCιού (αν και τις περισσότερες φορές παίρνουν τις ρυθμίσεις αυτόματα) και εχεις internet σε όλα τα συνδεμένα μηχανάκια!

Edit: απο ότι κατάλαβα, οι πρίζες συνδέονται μεταξύ τους, σωστά? δεν έχουν πάνω τους καλώδια που καταλήγουν κάπου αλλού? αρα το pc του σαλονιού αν συνδεθεί στην πρίζα του σαλονιού, το "σήμα" θα έρθει στην πρίζα του γραφείου?
Σε αυτή τη περίπτωση, απλά χρησιμοποιείς την πρίζα του γραφείου (συνδέοντάς την με το switch) για να δώσεις δίκτυο στο pc στο σαλόνι (δες το σαν εγκατάσταση HDMI, έχοντας μια πρίζα δίπλα στο rack και μια δίπλα στον προβολέα, για να μην περνάς καλώδια).... τα υπόλοιπα PC του γραφείου θα συνδεθούν πάνω στο switch απ' ευθείας....
...
...

σε μπέρδεψα??? :)

Reaction score
14

Νίκο και πάλι σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που αφιερώνεις. Ας παραθέσω κάποιες φωτογραφίες για να δείς τι συμβαίνει.

Μπρίζα ethernet Σαλόνι.

Μπρίζες Γραφείου

Υπόλοιπο από το γράφείο με τα καλώδια που χρειάζονται συμμάζεμα και περί αυτών ο λόγος

Attachments

Reaction score
0
Χωρίς να είμαι ο απόλυτος γνώστης νομίζω οτι ο ηλεκτρολόγος σου έχει δίκιο. Θεωρώ οτι η πρίζα δεξιά από την τηλεφωνική είναι Ethernet. Η γραμμή του ΟΤΕ πάει σε κέντρο μέσω netmod. Από το netmod τροφοδοτείς μέσω switchbox όλα τα δωμάτια στα οποία έχεις γραμμή και άρα πρίζα ethernet. Επομένως μπορείς να έχεις το media center που ανέφερες στο γραφείο ή και σε άλλο δωμάτιο και μέσω δικτύου πλέον να έχεις πρόσβαση από παντού. Επειδή και το σπίτι μου είναι μεζονέτα χρειάστηκα πολλες γραμμές και έβαλα τηλ. κέντρο. Το ασύρματο απλά ξέχασέτο λόγω εμπειρίας. Χάνεται το σήμα από πάνω μέχρι κάτω κι ας λένε 50μ εντός. Όταν πας στο υπόγειο με τα μπετά ολόγυρα απλά δεν ακούς. Πιστέυω το ίδιο συμβαίνει και με το ασύρματο δικτυο. Από την άλλη να βάλεις αναμεταδότες εδώ κι εκεί σε καινούργιο σπίτι δε λέει. Κέντρο πηρα από τον ΟΤΕ, το auerswald. Βγάζει 10 αναλογικές γραμμές με αναγνώριση κλήσης και συνεργάζεται και με το θυροτηλέφωνο. Έχει κάποια προγράμματα προσφοράς για μειωμένη τιμή κτήσης. Πλεονέκτημα οτι μεταφέρεις τη γραμμή σε όποιο χώρο θέλεις και έχεις και ενδοεπικοινωνία (τα βασικά). Από την άλλη καλό είναι να έχεις εφεδρικά καλώδια σε περίπτωση που κάποιο τηλεφωνικό "αστοχήση". Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ζευγάρι από του δικτύου και να καταργήσεις την πρόσβαση σ’ εκείνο το σημείο. Ελπίζω να σε φώτισα αλλά τα έζησα "στ πετσί μου" που λένε.

Reaction score
14

Οπότε εσύ προτείνεις κέντρο από τον ΟΤΕ.

Ευχαριστω πολύ και για τη δικιά σου απάντηση.

Reaction score
0
Δεν προτείνω αναγκαστικά από τον ΟΤΕ. Εδώ στη Σάμο που είμαι οι επιλογές είναι περιορισμένες, ενώ οι εγκαταστάτες ακόμη λιγότεροι. Αφού όμως έχεις έτοιμη την υποδομή (αν διακρίνω καλά στις φωτό έχεις καλώδια UTP περασμένα, σωστό?) δε βλέπω το λόγο να προβείς σε έξτρα έξοδα για αγορά και εγκατάσταση ασύρματου δικτύου. Σου αρκεί το switchbox με ανάλογες εξόδους προς τα δωμάτια όπου υπάρχουν οι απολήξεις του δικτύου. Σε τελική μπορείς να μετατρέψεις ακόμα και την ηλεκτρική εγκατάσταση σε δίκτυο και όπου έχεις ηλ. πρίζα να έχεις και τερματικό. Το επιπλέον έξοδο του τηλ. κέντρου το αποσβένεις μη αγοράζοντας θυροτηλέφωνα. ’Ομως επαναλαμβάνω από τον 1ο όροφο στο υπόγειο το siemens gigaset sl370 που θεωρείται από τα καλά ασύρματα χάνει την επαφή με τη βάση. Κάτι τελευταίο... ασανσερ έχει? τηλέφωνο μέσα στην καμπίνα?

Reaction score
14

όχι δεν έχει ασανσερ. Έχει όμως θυροτηλεόραση.

Ευχαριστώ πολύ nik.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv