Τηλεόραση η Προβολέα.

Reaction score
6
Και όπως ελεγε ο Γιοκαρινης πριν απο χρόνια
Κιθαρίστας η Ντραμερ;
Εσυ τι θα απαντούσες στο δίλημμα;
Τηλεόραση ευσεβών διαστάσεων ( τύπου Amoi και βαλε ) η προβολέα;
Τελικά τι προτιμάτε;

Σημ. Στο γκάλοπ δεν ειναι απαραίτητη η συμμετοχή του σΚαφάτου. :)

Reaction score
6
Εγω θα έλεγα πως δεν ειμαι πολύ τις ιστιοπλοΐας και γενικα το ανεβοκατέβασμα των πανιών μου φέρνει μια αναγούλα.
Μάλλον τείνω προς τηλεόραση 8)

Reaction score
164
Και εγώ είχα την ίδια απορία. Και μου την έλυσε ο προλαλήσαντας μετά από συζήτηση, λεπτομερή παράθεση των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων της κάθε λύσης και παρακολούθηση και των μεν και των δε:
"Προβολέα θα πάρεις!" και εκεί τελείωσε η συζήτηση, χωρίς καν να με αφήσει να χαζέψω καμία τηλεόραση. :)
Και είχε δίκιο :)
Άλλο το ένα, άλλο το άλλο και η καλύτερη λύση είναι βέβαια: και τα δύο :)
Μειονεκτήματα που βρήκα στον προβολέα:
-Δεν είναι λύση "out of the box". Ή πιο σωστά, δεν πρέπει να είναι για να αποδώσει τα μέγιστα. Θέλει να κρεμάσουμε οθόνη, να βάλουμε βάση, να περάσουμε καλώδια, να αγοράσουμε ηχητικό σύστημα αν δεν υπάρχει...
-Δεν κάνει για να βλέπουμε ειδήσεις και "Παρά-πέντε"
-Θέλει κλειστά φώτα και αποκλειστική χρήση του δωματίου. Με την τηλεόραση μπορείς να χαζεύεις και δίπλα η καλή σου να διαβάζει ένα περιοδικό ή να μιλάει με μια φίλη της ή να σιδερώνει ή... ή... ή... Με τον προτζέκτορα, απλά "δεν".
Πλεονεκτήματα του προβολέα:
-Μέγεθος, μέγεθος, μέγεθος
-Αίσθηση κινηματογράφου
-Κάθε προβολή είναι κάτι το ιδιαίτερο, τουλάχιστον για μένα. Είναι σαν μια μικρή έξοδος μέσα στο σπίτι. Ένα είδος οικιακής διασκέδασης που δεν το προσφέρει η τηλεόραση.

Αυτά :)

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Προβολεα δαγκωτο. Αν και εχω μια 46αρα, δεν εχει καμια σχεση με την αισθηση που σου δινει ο προβολεας... Χαλαλι του ολες οι δυσκολιες στην τοποθετηση και οι "παραξενιες" του... :D

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Κοίτα και οι τηλεοράσεις είναι καλές, για οτιδήποτε εκτός από... ταινίες.

Για να μπορέσεις να πεις ότι είδες πραγματικά μια ταινία, (μεταφορικά και κυριολεκτικά, αν λάβεις υπόψη σου τις λεπτομέρειες που χάνεις σε μικρές ίντσες), για να ευχαριστηθείς μια ταινία στο έπακρο, πρέπει να της δώσεις το μέσο που της αξίζει.

Ταυτόχρονα, πέραν της ταινίας αυτής καθεαυτής, ο μόνος τρόπος να πάρεις και το αίσθημα της σκοτεινής αίθουσας, αυτό που χωρίς να μπορώ να σου το εξηγήσω, λέμε "σινεμά", θέλεις min 90 ίντσες και έτσι ο προβολέας είναι μονόδρομος... :wink:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Και ειδικά εσύ Αντρίκο αγόρι μου με την ψώρα που έχεις με τις ταινίες... πολύ άργησες.

Reaction score
1
Τα υπέρ της τηλεόρασης είναι ευκόλως εννοούμενα:

1. Οικονομικότερη λειτουργία
2. Ευκολότερη χρήση
3. Παντός φωτισμού

Άρα ο παράγοντας που λείπει από τον προβληματισμό είναι ο τόπος και ο χρόνος.

Αν μιλάμε για τηλεόραση παντός καιρού, τότε ο προβολέας αποκλείεται.

Αν, όμως, μιλάμε για μια βραδυνή θέαση, είτε ως υποκατάστατο της ενοικίασης ενός DVD, είται ως θέαση σπέσιαλ εκπομπής (ποδόσφαιρο, Eurovision, Κλάρα, κλπ), τότε τα πράγματα αλλάζουν.

Εγώ έχω καταλήξει σε σχήμα double: κανα μεσημεριανό κουτσομπολιό και ειδήσεις, στην TV. Η καθημερινή μου βραδυνή ταινία ή σπέσιαλ εκπομπή, στον προβολέα.

Με άλλα λόγια, αφού ούτως η άλλως επιδίδομαι σε ιστιοπλοία κάθε βράδυ, τότε κάθε φορά που έχει κάτι το χαζοκούτι, γλυτώνω το 1,5.

Reaction score
6
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Εγω γιατι δεν μπορω να πω την γνωμη μου? 8)
Η απάντηση είναι προφανείς και την δίνει ο unforgiven.
Ακομα και ατομα που δεν περασε ποτε από το μυαλο τους να βαλουν προβολεα τους το βιδωσες στο μυαλο και τελικα εβαλαν.

Reaction score
6
Για να ακούσω και άλλους.
Να δω και άλλα επιχειρήματα.
Δεν μπορει να ειμαι μονο ο εγω ο τεμπέλης που βαριέμαι ολες αυτές τις διαδικασίες τοποθέτησης και τις παραξενιές ενος προβολέα.
Δεν μπορει να βαριέμαι τοσο πολύ να τραβήξω … και χρατς να κατεβάσω το πανι.
Εεε δεν μπορει … κάποιος θα γουστάρει την φαση του, « θα δω τωρα το Παρα πέντε και μετα τον Κινγκ Κονγκ απλως πετώντας ένα dvd στο player».

Τα παραπάνω κάνοντας τον δικηγόρο του διαβόλου 8)

Reaction score
164
Κοίταξε, άλλο το "θα δω τον King-Kong" και άλλο "θα χαθώ μέσα στον κόσμο του King-Kong"... :)
Και εγώ βαρίεμαι το ανέβα-κατέβα του πανιού (5 δευτερόλεπτα είναι αυτά... ;) ) και το έχω συνέχεια κατεβασμένο.
Κατά τα άλλα η διαφορά στη διαδικασία που κάνω με τον προβολέα από αυτό που περιέγραψες είναι:
-Πιάνω το remote του προβολέα και τον ανάβω (5 sec, μαζί με το ψάξιμο)
-Σηκώνομαι από τον καναπέ, κατεβάζω την οθόνη, ξανακάθομαι στον καναπέ (15 sec) ενώ ζεσταίνεται ο προβολέας.
-Πατάω στο remote το κουμπί με την κατάληλη macro εντολή, οπότε ανάβει το DVD, κλείνουν τα φώτα, κλείνει η τηλεόραση και ο δορυφορικός δέκτης, ανάβει ο ενισχυτής και είμαστε έτοιμοι (2 sec γιατί δεν έχει ψάξιμο μιας και το remote είναι αυτό που χρησιμοποιούσα πριν)
Συνολικός χρόνος που έχασα: 22 sec, άντε 1 λεπτό μαζί με το φόρτωμα του DVD.
Κέρδος: Πάνω από διπλάσια διαγώνος στην οθόνη σε σχέση με μια 40ρα, πάνω από πενταπλάσιο μέγεθος οθόνης. Αξίζει τον κόπο; Τι λέτε;

Reaction score
164
E, τότε να στο πω διαφορετικά:
Μιας και έχω κατεβασμένη την οθόνη, απλά πατάω ένα κουμπί στο remote. Ξεαγχώθηκες; :)

Reaction score
6
Πως δεν υπαρχουν...
Μετα ομως απο ολα αυτα ολοι θα γραφουμε κατα απο τα μυνηματα μας

Πήρα τον προτζέκτορα οε, οεεεε, οε, οεεεε
(Να δω ποιός θα πληρώνει την κάρτα) :)

Reaction score
0
ειναι τόσο ακριβα δηλ? Για τι τιμές μιλάμε? Πάντως είναι μεγάλη ευκολια :)

Reaction score
164
nickolas2005 said:
ειναι τόσο ακριβα δηλ? Για τι τιμές μιλάμε? Πάντως είναι μεγάλη ευκολια :)
Πρέπει να ξεκινάνε από τα 500-600€. Πιο πολύ για εφέ είναι.
Κατέβασμα πανιού=τράβηγμα ενός κορδονιού για 1 δευτερόλεπτο!
Δεν σηκώνουμε πανί σε κορβέτα! :)

Reaction score
14
Τηλεόραση 20" για να βλέπει η γυναίκα Μαμαλάκη και Βέφα και τον άλλο τον ηλίθιο τον Ευτύχη να μαγειρέυουν

Τηλεόραση 32" για ειδήσεις , παρά πέντε και γενικά ότι βγαίνει απο τα RF, με το χιόνι τους και την θολούρα τους.

Τηλεόραση 48" HDREADY για δορυφορική high Definition, και τανίες και ότι άλλο απο DVD θελεις να δείς με φώτα αναμένα και χωρίς να κάνεις καμμία προετοιμασία.

Προτζέκτορας απο 100" και πάνω με ηχητικό ανάλογου μεγέθους (γιατί όπως λένε οι Εγγλέζοι big picture needs big sound!!), ποπκορν, κοκακολίτσα 500ml με παγάκια σε χάρτινο ποτηράκι, αραχτός στον καναπέ σου και να μου πληρώνεις VIP lounge στα Village δεν το κουνάω.

Ο προτζέκτορας είναι για να γράψει χοντρικά 10-15 ώρες την εβδομάδα (και πολύ σας λέω) και η ΤιΒί 20-25 την εβδομάδα (και εδώ πολύ λέω). Αυτός είναι ο διαχωρισμός μου.

Στον προβολέα πάνε όλα τα όμορφα που θες να θυμάσαι, στην ΤιΒί ότι άλλο δεν ανήκει εκεί.

Φυσικά η λύση και η απάντηση και τα δύο θα ήταν το τέλειο αλλά αν είχα να διαλέξω θα έπερνα μια 14άρα για καθημερινή τηλεόραση και όποιον προτζέκτορα αντεχα οικονομικά.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
DreamGR δωσε μου μια καλη ιδεα για αγορα προβολεα , ας πουμε τι θα επαιρνες με αξια γυρω σις 2000€;

Reaction score
14
lakiss51 said:
DreamGR δωσε μου μια καλη ιδεα για αγορα προβολεα , ας πουμε τι θα επαιρνες με αξια γυρω σις 2000€;
DLP και όχι LCD, και αν τα 2000 Ευρώ είναι καθαρά για προβολέα εναν απο τους OPTOMA HD72i, MT700 της Toshiba με τον Infocus 74 ή τον Infocus 76. Mε ακόμα επιλογές κάποιον BENQ 7700 ή εν ξέρω 100% μοντέλα να σου πώ.

Εγώ πήρα τον OPTOMA και δεν το εχω μετανιώσει καθόλου. Τον συνηστώ ανεπιφύλακτα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.747
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88