Την Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία ιδρύει το υπ. Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.941
Reaction score
41.210
Προφανώς δεν κατανοείτε όλοι εσείς που "προσπαθείτε" να επιδείξετε τα τρολαρίσματα αυτά, ότι τα παιδιά μας που φεύγουν στο εξωτερικό, φεύγουν για αυτό ακριβώς που κάνετε.... Γιατί έτσι είναι η Ελληνική κοινωνία... Ποιος όμως θέλει τελικά αυτή την κοινωνία με αυτή τη μορφή?

Διαβάστε αυτό το άρθρο και θα καταλάβετε γιατί πράγμα μιλάω...
Τι δε σου λείπει από την Ελλάδα; 15 Ελληνες που ζουν στο εξωτερικό απαντούν
http://www.newsitamea.gr/ti-de-sou-lipi-apo-tin-ellada-15-ellines-pou-zoun-sto-exoteriko-apantoun/

Εξάλλου είναι πολύ εύκολο να το κάνει κάποιος , απλά αντιγράφει ένα σύνδεσμο και πρέπει όλοι να γελάσουμε...οκ...γελάσαμε...
Πόσα όμως από τα παραπάνω post, αναφέρθηκαν στο συγκεκριμένο θέμα, για να απαντήσουν τεχνικά ΕΠΙ του θέματος?

Επαναλαμβάνω... ΚΙΜ, ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ....
το άρθρο που έβαλα το διάβασες;
Απαντάει ακριβώς επί του θέματος, δεν υπήρχε ανάγκη για μια ακόμη υπηρεσία για θέματα για τα οποία υπήρχε ήδη μέριμνα και μάλιστα επιτυχημένα.
Οι Ελληνές που ζουν στο εξωτερικό, και καλά κάνουν, δεν πρόκειται να γυρίσουν πίσω όταν βλέπουν ότι συνεχίζουμε να διογκώνουμε ένα κράτος για να βολεύονται τα δικά μας παιδιά. Για παράδειγμα είναι γνωστό, στους διαδρόμους, ότι η υπηρεσία έγινε γιατί ο κατακαμμένος τη ζήτησε πιεστικά (μαζί με άλλα) σε βαθμό απειλής να ρίξει την κυβέρνηση.
Σε ότι με αφορά, δεν είμαι από αυτούς που θα βάλω στην ίδια ζυγαριά το θέμα διαστημική τεχνολογία με τις συντάξεις ή τους μισθούς του δημοσίου. Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Οι κάτοικοι της χώρας πρέπει να είναι μέσα στο παιχνίδι που λέγεται διάστημα. Και ήταν ήδη και πολύ επιτυχημένα μέσα από πολλά ερευνητικά προγράμματα. Και η χώρα σε επίπεδο κράτους ήταν στην ευρωπαική διαστημική επιτροπή και εκπροσωπούταν επαρκώς μέχρι να αναλάβουν οι συριζανελιτες. Αυτά είναι facts. Τα υπόλοιπα σαφώς και προσφέρονται για καζούρα όταν ο ανεπαρκής υπουργός του ινστιτούτου της φλωρεντίας μιλάει και ιδρύει υπηρεσίες για πράγματα που δεν καταλαβαίνει.
 




panosop

Συστημικός
Μηνύματα
5.571
Reaction score
668
Το σχόλιο της Ελληνίδας ερευνήτριας στη NASA για την Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία



Πολύ θετικό βήμα χαρακτήρισε η Ελληνίδα ερευνήτρια της NASA, Ελένη Αντωνιάδου, την πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής,Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης να ιδρύσει με την Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία.

Σε ανάρτησή της στο Facebook, η Ελληνίδα της NASA υποστηρίζει ότι έγινε κάτι που «έπρεπε να είχε υλοποιηθεί δεκαετίες πριν. Η Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, για την διεκδίκηση ερευνητικών πόρων και την διασύνδεση με διεθνή κέντρα καινοτομίας».

Η Ελένη Αντωνιάδου σχολίασε επίσης τα αστεία σχόλια που έκαναν οι χρήστες στα social media προτρέποντάς τους να «κράζουν λιγότερο» και να «διαβάζουν περισσότερο». «Είναι άλλο πράγμα η Διαστημική Υπηρεσία, άλλο η Διαστημική Βάση, άλλο η Αστροναυτική Βάση και άλλο η Βάση Εκτόξευσης Πυραύλων», γράφει χαρακτηριστικά η ίδια, προσθέτοντας τα hashtags #ΚράζουμεΛιγότερο και #ΔιαβάζουμεΠερισσότερο.

Πηγή: Το σχόλιο της Ελληνίδας ερευνήτριας στη NASA για την Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/31648...in-elliniki-diastimiki-ypiresia#ixzz4XNaGQgPE
 


Μηνύματα
177
Reaction score
54
Τι διαστημικη πολιτικη και μαλακιες,προβα τζενεραλε κανουν γιατι, το μονο που θα τους σωσει ειναι να φυγουν απο την Ελλαδα με κανενα διαστημοπλοιο.Οταν ολος ο λαος πειναει και τα μεγαλυτερα κεφαλια της χωρας πλεον βρισκονται στο εξωτερικο,ειναι ακρως προκλητικο να ανακοινωνεις διαστημικες υπηρεσιες και μαλακιες για να τις απαρτησεις με ποιους?Αλλα ξεχασα τα σουπερ ντουπερ ΣυριζΑνουλα μυαλα ειναι εδω ετοιμοπολεμα να σωσουν οχι μονο την Ελλαδα αλλα ολο τον πλανητη.Οι ανεπαγγελτοι τεμπεληδες του δογματος "και τα μυαλα στα καγκελα"ερχονται να μας δειξουν τον ισιο δρομο της απογειωσης της Ελλαδας.Βρε αντε στο διαβολο χαμενα υποκειμενα,Υπουργειο διαστημικης πολιτικης πρεπει να ιδρυσετε, να μπειτε ολοι μεσα, τετοια UFO που ειστε.Και για να σε προλαβω panosop.....πιο συριζα εκτοξευεσαι.
 

panosop

Συστημικός
Μηνύματα
5.571
Reaction score
668
προφανώς κάπου έχετε μπερδέψει την πολιτική με την τεχνολογία...
Εγω από την αρχή προσπαθώ να δώσω τη λογική της δημιουργίας ενός τέτοιου είδους ΕΝΙΑΙΟΥ κέντρου διαστημικής τεχνολογίας που θα μπορέσει να μαζέψει όλα τα επιμέρους ιδρύματα , φορείς κλπ σε ένα ενιαίο κέντρο, για να μπορείς να υπάρχει μια κοινή και ενιαία προσπάθεια.
Ισως θα πρέπει να διαβάσετε τις αντίστοιχες προσπάθειες της φίλης και γείτονας Κύπρου...
http://cyprustimes.com/2016/09/07/d...-periferiakos-komvos-doryforikon-epikinonion/
http://www.maxhdefence.com/gammaeomegasigmatpathgammaikh/170-35

Όμως επειδή τελικά το άρθρο έγινε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης σε επικίνδυνο βαθμό και επειδή το forum δεν επιτρέπει τέτοιου είδους "συμπεριφορές" , κλείνω αυτό το νήμα και καλή συνέχεια σε όλους...
 

spylab

Shalom
Moderator
Μηνύματα
12.575
Reaction score
30.963
11 απαντήσεις στον κ. Παππά για την Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία

Ο κ. Ολύμπιος Ράπτης διετέλεσε διευθυντής του γραφείου εκπροσώπησης στις Βρυξέλλες της Ομοσπονδίας της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Βιομηχανίας

ΥΓ Νομιζω οτι η ανακοινωση του Παπα ειναι μονο για τα γελια και το πρωτο νημα που κλειδωθηκε (ακομψα κατα την γνωμη μου) πιστευω οτι ανεδειξε σωστα το αστειο του πραγματος !
 






Μηνύματα
366
Reaction score
383
Εάν δεν κλείσει επιτυχώς η Β΄ Αξιολόγηση, δεν κινδυνεύει μόνο το μέλλον της Ευρωπαΐκης Ένωσης, αλλά και αυτό της Γαλαξιακής Αυτοκρατόρίας.
[DOUBLEPOST=1486041043][/DOUBLEPOST]
GREEK NASA :

-Κινητήρες;
-Τσεκ
-Καύσιμα;
-Τσεκ
-Τζόνι μπλέ;
-Τσεκ
-Μπινελίκια;
-Τσεκ
-CD Πάολας;
-Τσέκ
-Εικόνισμα του Άι Γιώργη;
-Τσέκ

View attachment 69591
Σύγνώμη αλλά η σωστή έκφραση δεν είναι τσεκ αλλά Τσε (να μην απεμπολούμε ευκόλως και την αριστερη παρακαταθήκη).
 



panosop

Συστημικός
Μηνύματα
5.571
Reaction score
668
Διον.Σιμόπουλος: Γιατί τόση φαιδρότητα για το Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Εφαρμογών; Θα φέρει χρήματα στη χώρα

Μεγάλη κουβέντα έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του Νίκου Παππά για την Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία. Ο Διονύσης Σιμόπουλος, αστροφυσικός, παίρνει θέση για το ζήτημα, ξεκαθαρίζοντας εκ των προτέρων ότι «ΔΕΝ ανήκω σ’ εκείνους τους συμπολίτες μας που υποστηρίζουν πολιτικά την κυβέρνηση».

Διαβάστε την ανάρτησή του Facebook:

Είπα να το αποφύγω, αλλά δεν μπορώ! Γιατί, με όλη αυτή την φαιδρολογία που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο FB (κι όχι μόνο), δεν μπορώ δυστυχώς, να παραμείνω αμέτοχος, αν και όλα αυτά τα χρόνια έχω προσπαθήσει να περιορίσω τις αναρτήσεις μου μόνο σε θέματα που με έχουν απασχολήσει επαγγελματικά τα τελευταία 50 χρόνια κι όχι σε οποιαδήποτε άλλα θέματα, αν και ως πολίτης έχω κι εγώ κάποια άποψη.

Δεν έχει σημασία το ότι ΔΕΝ ανήκω σ’ εκείνους από τους συμπολίτες μας που υποστηρίζουν πολιτικά την κυβέρνηση, σημασία έχουν άλλα πολύ πιο σημαντικά.

Κι ένα απ’ αυτά είναι η δημιουργία ενός φορέα (μία Ανώνυμη Εταιρεία) για την μεγαλύτερη και καλύτερη εκμετάλλευση των δραστηριοτήτων της χώρας μας σε ένα σύγχρονο επιστημονικό και τεχνολογικό χώρο όπως είναι το Διάστημα.

Κι αυτά τα λέει κάποιος που εκ των πραγμάτων (λόγω ηλικίας) δεν πρόκειται να επωφεληθεί άμεσα από την δημιουργία μιας τέτοιας ανωνύμου εταιρείας, αλλά ως πολίτης θα επωφεληθεί τα μέγιστα.

Πρώτα απ’ όλα να διευκρινίσουμε ότι η χώρα μας εδώ και δεκαετίες συμμετέχει σε παρόμοιους διεθνείς οργανισμούς (OHE), ενώ μόλις πριν από μία περίπου δεκαετία προσχώρησε και επίσημα στην ιδρυτική Συνθήκη του Ευρωπαϊκού Διαστημικού Οργανισμού (ESA) στις 19 Ιουλίου 2004.

Η συμφωνία αυτή κυρώθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο στις 18 Ιανουαρίου 2005 όταν Υπουργός Ανάπτυξης ήταν ο κ. Δ. Σιούφας της Νέας Δημοκρατίας.

Κι έτσι η Ελλάδα με το Νόμο 3308/2005 (ΦΕΚ Α΄/1-2-2005) έγινε πλήρες μέλος του Ευρωπαϊκού Διαστημικού Οργανισμού.

Από τότε και μέχρι σήμερα συμβάλουμε στον προϋπολογισμό του ESA με μία ετήσια συνδρομή της τάξεως των μερικών εκατομμυρίων ευρώ.

Υποτίθεται ότι τα χρήματα των ετήσιων συνδρομών επιστρέφουν στις χώρες-μέλη με τα διάφορα ερευνητικά ή άλλα προγράμματα τα οποία αναθέτει ο ESA στους διάφορους φορείς μιας χώρας.

Οπότε το μυστικό σ’ αυτού του είδους τις συμμετοχές είναι κατά πόσο μια χώρα εκμεταλλεύεται σωστά τους διάφορους φορείς και το ανθρώπινο δυναμικό της για να πάρει πίσω όχι μόνο την ετήσια συνδρομή της αλλά και κάτι πάρα πάνω.

Η Ελλάς έχει εδώ και μια δεκαετία συμμετάσχει σε διάφορα διαστημικά προγράμματα (όχι μόνο της ESA, αλλά επίσης και της Αμερικανικής NASA, και της Ρωσικής FSA) με μεγάλη επιτυχία χάρη στη δραστηριοποίηση του ιδιαίτερα ικανού και ενημερωμένου επιστημονικού δυναμικού που διαθέτει σε διάφορους επίσημους ερευνητικούς φορείς όπως είναι το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, ο Δημόκριτος κλπ, αλλά και στα διάφορα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Επί πλέον τα τελευταία χρόνια έχει επίσης δραστηριοποιηθεί και ο Ελληνικός Συνεργατικός Σχηματισμός Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών (si-Cluster) με «σκοπό και γνώμονα όχι μόνο τις δυνατότητες της ελληνικής βιομηχανίας (25 εταιρίες με περίπου 1.000 μηχανικούς απασχολούνται στον τομέα, ενώ πάρα πολλοί Έλληνες μηχανικοί διαπρέπουν εργαζόμενοι στο εξωτερικό) αλλά και κριτήρια τη μοναδικότητα, την καινοτομία και ως συνέπεια αυτών της εμπορικής προώθησης των προϊόντων στην παγκόσμια διαστημική βιομηχανία που ο ετήσιος κύκλος εργασιών της ανέρχεται σε 200 δισ. δολάρια ΗΠΑ».

Γι’ αυτό ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχουν τόσοι ενδοιασμοί και τόση φαιδρότητα για την δημιουργία μιας Ανώνυμης Εταιρείας, με την επωνυμία Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Εφαρμογών (ΕΚΔΕ).

Όπως αναφέρω και πιο πάνω στην Ελλάδα υπάρχουν και πολλοί και ικανοί επιστήμονες για να επανδρώσουν μία τέτοια εταιρεία.

Διαφορετικά ας καταργήσουμε κι όλους τους άλλους φορείς και ερευνητικούς οργανισμούς, από τον Δημόκριτο (Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών) μέχρι το ΕΚΚΕ (Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών) και από το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) μέχρι το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Ε.Ι.Ε.) κλπ, κλπ.

Υπάρχει φυσικά κι ο αντίλογος, ότι δηλαδή «όλα τάχει η Μαριορή…». Ε, λοιπόν καιρός είναι να πάψουμε να μεμψιμοιρούμε και να αρχίσουμε (όπως γράφει κάποιος φίλος) «να πιστεύουμε στους εαυτούς μας, στις δυνάμεις μας, στην ευφυΐα των νέων ανθρώπων που εγκαταλείπουν κατά χιλιάδες τη χώρα επειδή δεν μπορούν να βρουν νόημα στο πλαίσιο μιας κοινωνίας που δεν πιστεύει σε τίποτα πια, που έχει παραιτηθεί ηττημένη χωρίς να το παλεύει καν», οποιοσδήποτε κι αν φταίει γι’ αυτή την κατάντια.

Κι αν κάποιος μου αναφέρει το θέμα των προτεραιοτήτων φυσικά θα τον ακούσω με προσοχή και θα συμφωνήσω μαζί του.

Όχι, όμως, στη δεδομένη περίπτωση, γιατί απλούστατα η δημιουργία ενός τέτοιου φορέα θα φέρει χρήματα στη χώρα μας κι όχι το αντίθετο.

Ας δούμε, τέλος πάντων, και μια χαραμάδα ελπίδας σε ορισμένες πρωτοβουλίες απ’ οπουδήποτε κι αν προέρχονται, έστω κι αν σε πολλά άλλα θέματα διαφωνούμε κάθετα με την σημερινή κυβέρνηση.

Όπως γράφει και κάποιoς φίλος, που έχει δουλέψει ήδη σε παρόμοια προγράμματα, «το μόνο που εύχομαι πηγαίνοντας τελείως αντίθετα με όλον τον αποψινό χαβαλέ στα κοινωνικά δίκτυα, είναι να ευοδώσει αυτό το ΕΚΔΕ, να πάρει λίγα όπλα παραπάνω η επιστημονική κοινότητα, να έχετε κι εσείς τέλεια οφέλη, χωρίς να ξέρετε το γιατί και χωρίς να πολύ-εκτιμάτε και το γιατί». Ενώ μια άλλη φίλη έγραψε ότι «άμα κοιτάζουμε όλη την ώρα το δάχτυλό μας, το Διάστημα λογικό είναι να μας φοβίζει. Γι αυτό καγχάζουμε και ειρωνευόμαστε. Τα καινούργια δεν τα φοβάμαι, τα παλιά με τρομάζουν. Σαν τις νοοτροπίες». Όπως είναι, για παράδειγμα εκείνες που υποστηρίζουν το «όταν εμείς είχαμε πολιτισμό οι άλλοι έτρωγαν βελανίδια».

Αυτά προς το παρόν!


Πηγή:www.dimokratiki.gr
 


Μηνύματα
13.645
Reaction score
6.614
Eνταξει καταλαβαμε......καποια θεσουλα στο νεο φορεα θα εχουν υποσχεθει στον Σιμοπουλο.

Kαι αν τελικα ενδιαφερονται τοσο πολυ για αναπτυξη,ερευνα και χρηματα στην χωρα,ας κοιταξουν να "ζωντανεψουν" ξανα την εγχωρια αμυντικη βιομηχανια (σε επιπεδο ερευνας και υλοποιησης) και ας αφησουν τις διαστημικες π@παριες.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.622
Μηνύματα
2.868.409
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top