Την βοήθειά σας για entry level βιντεοκάμερα

Reaction score
50
Καλημέρα σε όλους, ελπίζω να επιστρέψατε καλά όσοι είχατε πάει διακοπές.

Μιας και έρχετε νέο μέλος στην οικογένεια σύντομα, αποφάσισα να πάρω μια φτηνή καμερα.
Δυστυχώς έχω μαύρα μεσάνυχτα από κάμερες και θέλω τηνβοήθειά σας.

Ψάχνοντας λιγάκι στο net και μαγαζιά βρίσκω τις ακόλουθες προτάσεις στην οικονομική κατηγορία:

SONY DCR-HC19 και 17
Δεν βρίσκω όμως αρκετά στοιχεία για τις διαφορές τους.
Οι τιμές είναι κοντά στα 400ευρο

JVC GR-D225EX - 23E - 240EX
Δεν την βρήκα σε κανένα μαγαζί (γενικά δεν βρήκα πουθενά JVC, μόνο Canon & Sony)
Τιμή κοντά στα 300

CANON MV800
Τιμή κοντά στα 400€

Όπως είπα και παραπάνω δεν γνωρίζω και πολλά οπότε άσχετα με το μοντέλο ίσως θα μπορούσατε να με διαφωτίσετε και σε θέματα τεχνολογίας

πχ για να περάσω στο PC αυτά που τράβηξα είναι καλύτερο το USB ή το firewire ?
Υπάρχει συνοδευτικό πρόγραμμα για το PC μαζί με την κάμερα;
Ξέρετε αν κάποια από της παραπάνω κάμερες έχουν δυνατότητα για λήψη 16/9 ;

Επιθυμώ να αγοράσω από μαγαζί και όχι από internet λόγω εγγύησης και επειδή είμαι άσχετος πιθανόν να χρειαστώ βοήθεια ή κάποιου είδους service.
Στα περισσότερα μαγαζιά που πήγα οι πωλητές το μόνο που ήξεραν να μου πουν ήταν η τιμή. Πολλές φορές μάλιστα στα ταμπελάκια - διαφημιστικά τους είχαν λάθος  τεχνικά στοιχεία.
Πιθανόν να υπάρχουν εξειδικευμένα καταστήματα και δεν τα γνωρίζω αλλά η εμπειρία μου μέχρι τώρα είναι απογοητευτική.
Αν μπορείτε να προτείνετε κάποιο μαγαζί θα παρακαλούσα να το κάνετε έστω και με π.μ

Ελπίζω στην βοήθειά σας, γιατί ειμαι χαμένος  :roll:

Reaction score
5
Κώστα καλησπέρα !

Μιας και έρχετε νέο μέλος στην οικογένεια σύντομα, αποφάσισα να πάρω μια φτηνή καμερα.
Αυτά είναι !!!! Άντε με το καλό και να είναι γερό !!!!!!

Φίλε για την επιλογή κάμερας θα πρότεινα να ρίξεις μια ματιά σε παλαιότερα θέματα που έχουν συζητηθεί και σίγουρα περιλαμβάνουν απάντηση στο ερώτημα σου καθώς αφορούν τα μοντέλα που αναφέρεις και όχι μόνο. (το 70% των topic αφορά αγορά νέας κάμερας).

πχ για να περάσω στο PC αυτά που τράβηξα είναι καλύτερο το USB ή το firewire ?
Firewire. Όλες οι miniDv Κάμερες έχουν έξοδο firewire.

Υπάρχει συνοδευτικό πρόγραμμα για το PC μαζί με την κάμερα;
Συνήθως ναι. Αλλά και να μην υπάρχει θα σου δώσω Links να κατεβάσεις freeware προγραμματάκια. Ακόμα και το Movie maker των ΧΡ είναι οκ.....

Ξέρετε αν κάποια από της παραπάνω κάμερες έχουν δυνατότητα για λήψη 16/9 ;
Οι sony που αναφέρεις έχουν αλλά με τη λογική μαύρες μπάρες πάνω κάτω..... Ρίξε και μια ματιά εδώ www.stereopark.gr (καλύπτει και την ερώτηση σου περί μαγαζιών)

[/quote]

Reaction score
50
Φίλε Στέλιο

ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τις ευχές. :D

Πολλά ερωτήματά μου έχουν απαντηθεί σχετικά με καμερες πχ τεχνολογία DV ή DVD κλπ, από προηγούμενα post (στα οποία εσύ έχεις βοηθήσει πολύ μέσω των απαντήσεων σου).
Όμως δεν βρήκα κάπου σχόλια για τις οικονομικές Sony (εκτός αν είμαι τελείως στραβός).

Μήπως ξέρεις αν η Canon MV800 έχει true 16/9 ;
είναι μια λειτουργία που την ενεργοποιείς όποτε θέλεις; δηλαδή μπορείς να διαλέξεις 4/3 ή 16/9 (αφορα και την sony & canon)

Επίσης για την μεταφορά και επεξεργασία σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω το laptop με πρόσθήκη θύρας firewire (PCMCIA)
To PC έχει Pentium M στα 1,7GHz, 1GB RAM & 30GB ελεύθερο δίσκο.
Πιστεύεις ότι ειναι ΟΚ;

Ευχαριστώ και πάλι

Reaction score
5
Όμως δεν βρήκα κάπου σχόλια για τις οικονομικές Sony (εκτός αν είμαι τελείως στραβός).
Έχεις δίκιο.......... ! αλλά υπάρχουν Post με κάμερες στο budget σου. Γενικά όμως η sony στα entry level Μοντέλα κάνει καλή δουλειά. Προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει entry level μοντέλα από τη σειρά DCR-PCxxx όπου έμεινα άφωνος.... Στα μεγαλύτερα μοντέλα το χαλάει λίγο και αυτό μόνο στη τιμή.

Ρίξε και μια ματιά στο www.camcorderinfo.com για reviews........

Μήπως ξέρεις αν η Canon MV800 έχει true 16/9
Δεν ξέρω.

είναι μια λειτουργία που την ενεργοποιείς όποτε θέλεις; δηλαδή μπορείς να διαλέξεις 4/3 ή 16/9 (αφορα και την sony & canon)
Ναι. Κατ επιλογή ενεργοποιείται το 16Χ9 ή 4Χ3.

Επίσης για την μεταφορά και επεξεργασία σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω το laptop με πρόσθήκη θύρας firewire (PCMCIA)
To PC έχει Pentium M στα 1,7GHz, 1GB RAM & 30GB ελεύθερο δίσκο.
Πιστεύεις ότι ειναι ΟΚ;
Άνετα ............. εδώ έχω κάνει capture και edit σε P3 1GHZ με 768ram. Aλλά έχε υπ΄όψιν σου ότι μία ώρα βίντεο DV αντιστοιχεί σε 13GB. Οπότε μάλλον θα χρειαστείς έναν μεγαλύτερο σκληρό δίσκο. (μπορείς να πάρεις έναν 100άρη για desktop με λίγα ευρώ και μια εξωτερική θήκη με 20 ευρώ top και να τον συνδέσεις μέσω firewire ή usb2)

Reaction score
50
Στέλιο
Ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές σου :!: :D
Ξεστραβώθηκα λίγο :shock:

Reaction score
7
Αν εχεις ΕΛΕΥΘΕΡΟ 30GΒ σκληρο μπορει και να φτανει. Θα ειναι 11-13GB το avi απο την καμερα και μετα θα το μετατρεπει σε mpeg2 (4-5GB περιπου) και θα σβημει το αρχικο avi.

Aν το laptop εχει USB2 ισως να μη χρειαστεις firewire, επειδη οι τελευταιες καμερες εχουν USB2 (οχι υποστηριξη, αλλα τετοια θυρα). Αναλογα με την καμερα.

Reaction score
0
Καλημέρα σε όλους.

Φίλε Κώστα, προχθές έπεσε στα χέρια μου ενα φυλλάδιο του Κωτσοβολου και έχει ενα μοντέλο της JVC την GR-D246 σε τιμή απίστευτη €349.
Αν κατάλαβα καλά, τα χαρακτηριστικά της για τη τιμή είναι κορυφαία: Οπτικό 25x, εγχρωμο VF, Data Batterie (αυτό πρέπει να δείχνει διάρκεια μπαταρίας ακομα και αν η κάμερα είναι off) και είναι και πολύ slim.

Reaction score
5
Το 2000 & 2001 πέρασαν 2 jvc από τα χέρια μου (ξεκίναγαν από GR αλλά δεν θυμάμαι μοντέλο :oops: ).

Απόλυτα απογοητευμένος από ποιότητα εικόνας, χρωματική ακρίβεια, απόδοση στο σκοτάδι.

Ίσως τώρα να τις βελτίωσαν , αλλά ποτέ μου δεν θα ξανάπαιρνα JVC. Το 80 ήταν Top ..... τώρα για μένα δεν είναι ούτε καν Middle.

Reaction score
50
Καλημέρα,

τελικά το Σάββατο πήρα την SONY DCR-HC 17. Πρώτη επαφή με κάμερα οπότε δεν μπορώ να πω πολλά για την ποιότητα της. Ειναι όμως αρκετά εύκολη στην χρήση και η εικόνα της (συνδεμένη στην τηλεόραση) είναι αρκετά καλή για τα δικά μου standards.

Ευχαριστώ όλα τα παιδιά για τις πληροφορίες και συμβουλές τους!

Reaction score
5
Κώστα καλορίζικη !!!!

Είμαι σίγουρος πως θα τα πούμε πολύ σύντομα ξανά διότι θα φτιάξεις topic "Video Editing" ;)

Καλώς ήρθες στο κόσμο του προσωπικού βίντεο !

Reaction score
50
Thanx Στέλιο,
ναι έχεις δίκαιο για το editing αλλά πρώτα θα το ψάξω λίγο ώστε να καταλαβαίνω και για τι πράγμα μου μιλάτε :)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.248
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale