Την γνώμη σας για αυτοκίνητο στα 1600cc και μεσαία-μικρή κατηγορία!

Reaction score
52
Σκοπεύω να αγοράσω αυτοκίνητο στην μικρο-μεσαία κατηγορία για την γυναίκα μου και το παιδί (4 ετών). Είμαστε άρα τρείς!

Κάποιο στην μεσαία μικρή κατηγορία! 1600!

Εχουμε δεί τα κάτωθι.

Citroen C4
Pegeut 307
Focus

Από όλα της άρεσε το Focus (και μένα).

Ποιά είναι η γνώμη σας ή κάποιο άλλο που θα έπρεπε να δούμε :?:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
FOCUS με κλειστά τα μάτια!!!

Ειδικά το 1.6 με τον καινούργιο κινητήρα των 115 ίππων (126 πραγματικοί...) είναι καταπληκτικό...

Μεγάλη άνεση στην οδήγηση, και 5 αστέρια στην ασφάλεια με 6 αερόσακους...

Το έχω εδώ και 4 μήνες περίπου και το έχω καταευχαριστηθεί!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Κι εγώ είμαι υπέρ του Focus.

Μακρυά από το 307. Έχει βγάλει τρελλά προβλήματα στα ηλεκτρικά.

Μια άλλη καλή πρόταση είναι το Seat Leon που λόγω αλλαγής μοντέλλου το δίνουν σε συμφέρουσα τιμή (13,990€) , όπως και το Nissan Almera (στα 1500cc) όπου υπάρχει ειδική προσφορά για τον Αύγουστο.

Reaction score
13
Όπως πρότεινε και ο Σπύρος θα συμφωνήσω για το Seat Leon.Αρκεί να μην σε απασχολεί ότι θα βγει νέο μοντέλο....

Reaction score
50
Το Focus φαίνεται πράγματι πολύ καλή περίπτωση! Πάντως θα κοίταγα και το Corolla...

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Πάντως εγώ σκέφτομαι πολύ σοβαρά το Renault Laguna.
Ειναι και το νέο μοντέλο...

Reaction score
52
Από την μέχρι τώρα έρευνα και τη συμμετοχή την δική σας, έχω παρατηρήσει και με τα μάτια μου ότι:
1.Το Focus ειδικά η έκδοση Ghia είναι εξαιρετικό. Αριστη ποιότητα κατασκευής και κορυφαίο σε πολλά. Η αντιπροσωπεία δένει 5 χρόνια εγγύηση σε μηχανικά μέρη, 6 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια και πολύ χαμηλό επιτόκιο σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα της τάξεως των 5+κάτι%.
2. Το Pegeuot είναι καλό αλλά δίνει 2 χρόνια εγγύση και επιτόκιο γύρω στα 6-7 % για το 307 και 8-9% για το 206!!!???
3. Το Corolla δίνει 6 χρόνια !!! εγγύηση αλλά δεν φτάνει στην ποιότητα κατασκευής με το Focus και δεν έχει την μεταπώληση του 1ου.
4. Η Citroen είναι καλό στιβαρό αυτοκίνητο αλλά δίνει και αυτή 2 χρόνια εγγύηση και 9% επιτόκιο!
5. Τα Opel Renaugh κλπ δεν τ'αχω δεί αλλά δεν μ'αρέσουν.

Το Laguna είναι εξαιρετικό αλλά μεγάλη κατηγορία!

Ξέχασα να πώ πώς όλοι δίνουν έκπτωση με το Focus να φτάνει τα 2000ευρώ!

Ιδωμεν!

Reaction score
52
FOCUS με κλειστά τα μάτια!!!

Ειδικά το 1.6 με τον καινούργιο κινητήρα των 115 ίππων (126 πραγματικοί...) είναι καταπληκτικό...

Μεγάλη άνεση στην οδήγηση, και 5 αστέρια στην ασφάλεια με 6 αερόσακους...

Το έχω εδώ και 4 μήνες περίπου και το έχω καταευχαριστηθεί!
Νομίζω πως κλίνω πως τα κεί!
Θα κάνω ένα τεστ drive πρώτα και θα δώ!???

V

VIDEOMIX

Guest
GOLF. Μέσα σχεδόν τέλειο και έξω απο την μέση και εμπρός, πολύ όμορφο. Ο "κώλος" του, ψηλοχάλια.

Reaction score
5
Πάντως δες και το Honda Jazz με το σειριακό κιβώτιο CVT, που πρακτικά σου δίνει 7 ταχύτητες. Είναι μεν μόνο 1400 κυβικά, αλλά έχει ροπή χαμηλά, στις στροφές που η γυναίκα σου (και οι περισσότεροι άνθρωποι) θα χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο, και έχει ίσως το καλύτερο αυτόματο κιβώτιο της αγοράς (με εξαίρεση το εφτατάχυτο στις μεγάλες Mercedes). Στρίβει κιόλας, και έχει και ωραίους χώρους με τα 'εξυπνότερα' καθίσματα της αγοράς (πέφτουν κάτω, ανεβαίνουν πάνω, φοβεροί χώροι)

Πάντως από τα άλλα το Focus θα έπαιρνα, μακράν καλύτερο σε οδηγική συμπεριφορά από οτιδήποτε άλλο ΜΠΡΟΣΤΟΚΙΝΗΤΟ. Κοντά του ίσως το νέο Golf, αλλά με τους καλούς κινητήρες (βλέπε GTI), όχι τα γνωστά νωχελικά της VW...

Αν τώρα πάμε σε πισωκίνητο...είναι μια άλλη κουβέντα...(πώς το φέρνω ε;;;)

My two pence...

Reaction score
152
ΓΙΑΤΡΕ, ΟΤΑΝ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΛΕΕΙ FOCOUS,POCUS,HOCUS, ΠΑΣ ΠΑΣΟ..... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΣ ΤΟ C-MAX ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΒΟΛΕΥΕΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΕΛΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ JR. (500lt ΧΩΡΟΣ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ, ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ VAN,ΜΟΝΟ 4,333m ΑΜΑΞΩΜΑ,ΑΛΛΑ ΣΤΑ 1800cc ME 120hp ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ-ΕΚΔΟΣΗ GHIA ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΑΒΑΕΙ. 23700Ε ΠΕΡΙΠΟΥ)

fox

Reaction score
0
MAKRIA APO RENAULT EXO PLIROSEI TA MALIOKEFALAMOY KOBEI BASEIS MOTER XALAEI TO IPOTESIOMETRO 9 POLAPLASIASTES KLPKLP...PANAKRIBA ANT/KA....

Reaction score
2
Καλημέρα. Και εγώ Focus θα σου πρότεινα, σαν ιδιοκτήτης του προηγουμένου μοντέλου. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ οδικη συμπεριφορα, μικρή κατανάλωση οταν δεν το πιέζεις και φτηνά σέρβις.

Υ.Γ. Χρηστο και εσυ στο clubfocus ε; Εχιες ερθει σε καμία εκδήλωση;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.117
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead