Την γνώμη σας για αυτοκίνητο στα 1600cc και μεσαία-μικρή κατηγορία!

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Δυστυχώς προσπάθησα 2 φορές να έρθω σε εκδήλωση (Απρίλιο και Ιούλιο) και τελευταία στιγμή δεν τα κατάφερα...

Όμως θα πάω τουλάχιστον 1 φορά...

Το clubfocus είναι πραγματικά πολύ καλό και κατατοπιστικό φόρουμ για το focus. Κρίμα που δεν το είχα ανακαλύψει όσο καιρό είχα το προηγούμενο focus. Τουλάχιστον το βρήκα λίγο πριν έρθει το καινούργιο...

Γενικά για το Focus έχω να πω ότι το αυτοκίνητο πετάει κυριολεκτικά... Χαίρεσαι να το οδηγείς... Ειδικά η Ghia έκδοση είναι πάρα πολύ άνετη και το νέο focus έχει τεράστιους χώρους...

Reaction score
51
Συμφωνώ με την επιλογή του νέου Focus!!!
Πολύ καλό μοτέρ, τρομερή οδική συμπεριφορά που θα σε ευχαριστήσει αν θέλεις να παίζεις στον δρόμο!!!

Πριν το αγοράσεις δες ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ την station Wagon έκδοσή του που και πιο πρακτική είναι, και μεγαλύτερο χώρο αποσκευών έχει και είναι και πανέμορφο!! (προσωπικά με χαλάει κάπως η μεγάλη κλίση στην πόρτα του χώρου αποσκευών του lift back σε συνδιασμό με τα λεπτά πίσω φώτα....)

Αν μπορέσεις βάλε του και 16άρες ζάντες!! :roll: :wink:

Reaction score
51
Γενικά για το Focus έχω να πω ότι το αυτοκίνητο πετάει κυριολεκτικά... Χαίρεσαι να το οδηγείς... Ειδικά η Ghia έκδοση είναι πάρα πολύ άνετη και το νέο focus έχει τεράστιους χώρους...

Ζζζζενικέεεεε!!!
Τι χρωματάκι είπαμε είναι το Focus σου????? :twisted: :twisted: :twisted: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Reaction score
2
MAKRIA APO RENAULT EXO PLIROSEI TA MALIOKEFALAMOY KOBEI BASEIS MOTER XALAEI TO IPOTESIOMETRO 9 POLAPLASIASTES KLPKLP...PANAKRIBA ANT/KA....
Fox, ποιό Renault έχεις; Η γυναίκα μου έχει το Megane II και έχει βγάλει ήδη αρκετά για 26.000km (πολλαπλασιαστές που ευτυχώς τους κάλυψαν παρ' ότι είχαν περάσει 4 μήνες από την εγγύηση, μοτέρ κλιματισμού στο οποίο έκαναν μια έκπτωση 40%. επειδή είχαν περάσει 5 μήνες από την εγγύηση και άλλα πιο μικρά). Το κρίμα στο λαιμό τους... Ποτέ ξανά Γαλλικό (τα Ιταλικά έχουν απορριφθεί προ πολλού) και πλεόν μόνο Ιαπωνικά (ακόμη και τα Γερμανικά περνάνε κρίση).

Reaction score
51
χαχα σε λίγο τους βλέπω όλους να το ρίχνουν στους σχιστομάτηδες...

Japan Rules!!!
Πρόσεχε Σπύρο γιατί και τα Γιαπωνέζικα έχουν αρχίσει τα κουλά (ίσως να φταίνε οι κοινοί προμηθευτές λόγω συνεργασιών.........)

Πχ στα Almera σε πολύ μεγάλο ποσοστό βγάζουν ρίγμα στο καπάκι γύρω στα 100000 χιλιόμετρα..............Έλεγξέ το!!

Η Mitsubishi κόντεψε να χρεωκοπίσει μετά από το πολύ μεγάλο πρόστιμο από το υπουργ. Συγκοινωνιών της Ιαπωνίας λόγω της απόκρυψης πολύ μεγάλου αριθμού επιστολών διαμαρτυρίας από πελάτες της.
(οι Ιαπωνικές εταιρίες είναι υποχρεωμένες να στέλνουν στο υπουργείο αυτό κάθε επιστολή με παράπονα πελατών. Και από κάποιο αριθμό και πάνω επιβάλλεται πρόστιμο ώστε να βελτιώνονται τα προιόντα........)

Reaction score
2
Γιάννη, μιλάς για το Almera στα 100.000km. Τότε θα είναι 4-5 ετών αυτοκίνητο. Εδώ σου λέω για αυτοκίνητο με 25.000km και με 2 σοβαρά προβλήματα ήδη. Άλλωστε, ακόμη και στα Γιαπωνέζικα, υπάρχουν διαβαθμίσεις ποιότητας. Άλλο η Nissan και η Mitsubishi και άλλο η Toyota και η Honda.

Reaction score
1
Focus κι εγώ.
Ένα μάλλον συντηρητικό-για τα γούστα μου-αυτοκίνητο,χωρίς όμως να έχουν ακουστεί προβλήματα,η δε οδική του συμπεριφορά είναι από τις καλύτερες.

Σε κάθε περίπτωση όμως,μακρυά από τον όμιλο VW,τόσο για τα προβλήματα που παρουσιάζουν όσο και για την "εξυπηρετικότατη" αντιπροσωπεία.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Γιάννη το Almera μου έχει γράψει 93.000χλμ και έκλεισα τα 8 και μπήκε στα 9 του χρόνια. Τα μόνα πράγματα που έχω αλλάξει είναι (πλην των καθιερωμένων service)
α) δυναμό (1 φορά)
β) μπαταρία (1 φορά)
γ) αμορτισέρ (1 φορά)
δ) δίσκους - τακάκια (αυτό δεν ήταν απαραίτητο αλλά τα άλλαξα με καλύτερα)

Ο γαμπρός μου έχει ένα Golf3 με περίπου τα ίδια χιλιόμετρα και 2-3 χρόνια μεγαλύτερο. Κάθε 2-3 βδομάδες παθαίνει και μία αβαρία (θυμάμαι τα πιο πρόσφατα ακρόμπαρα, κρεμαγιέρα, ηλεκτρονικά κλπ κλπ). Εδώ δε και 1 χρόνο έχει πρόβλημα στο ABS που δεν μπορούν να του διορθώσουν (το έχουν ελέγξει 3 φορές)

Οπότε μπροστά σε αυτά είμαι το λιγότερο ευτυχισμένος με το Almera. Kι επειδή είμαι στο δίλλημα της αλλαγής, λόγω παιδιών, πάλι γιαπωνέζο θα έπαιρνα, ή το πολύ πολύ Ford (εννοείτε και Volvo).

Αλλά ποτέ Γαλλικό-Ιταλικό-Γερμανικό...

(μην πούμε για το Peugeot 307 και πόσος κόσμος έκλαψε ή για το Megane)

Reaction score
25.690
οχι να τα λεμε σπυρο μου με τα μπ@#$δελα τα γαλλικα.
λοιπον μαγκες, (γεωργιου σπηκιν)
το φοκους c max ειναι κορυφαιο οικογενιακο αυτοκινητο , τελεια και παυλα.
τα σερβις της φορντ ειναι οντως φθηνα (καμια σχεση με σεατ)
ο ιαπωνας ειναι κορυφη αρκει να ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕυΡΩΠΗ ΚΑΙ ΔΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ. τοτε απλα ειναι ενα ευρωπαικο αυτοκινητο με καπως καλυτερο ποιοτικο ελεγχο (οχι σκληροπυρηνικο ιαπωνεζικο)
πχ κορολλα 4 θυρη που ερχεται απο ιαπωνια ειναι σκυλι (γαβ)
η πιο εμπορευσιμη ομως 3/5θυρη φτιαχνεται ευρωπη μερια και ειναι σκυλι αλλα μπασταρδο(την σωζει το κορυφαιο after sales service της toyota hellas)

Reaction score
52
Λοιπόν παιδιά μετά από πολύ ψάξιμο και γύρισμα σε αντιπροσωπείες και παράλληλα με γνώμονα την μεγάλη συμμετοχή σας, αποφασίσαμε να πάρουμε το Focus 1.600 με τον καινούργιο κινητήρα στην έκδοση GHIA.
Τώρα έχετε κάποια πρόταση οι ήδη κατέχοντες πάνω σ'αυτό????? :lol:

Reaction score
25.690
οπως ειπε και ο τσυριος ζζζενικος
www.clubfocus.gr
ενα ωραιο λογαριασμο και σε 10 μερουλες θα εχεις λυσει ολες τις απορειες στο θεμα εξοπλισμου κλπ...

Reaction score
51
Οπότε μπροστά σε αυτά είμαι το λιγότερο ευτυχισμένος με το Almera. Kι επειδή είμαι στο δίλλημα της αλλαγής, λόγω παιδιών,  πάλι γιαπωνέζο θα έπαιρνα, ή το πολύ πολύ Ford (εννοείτε και Volvo).
Σπυράκο δεν πιστεύω να με παρεξήγησες......... :roll: :roll: :shock:
Στο ανέφερα για να το προσέξεις!!
Γιατί έχω ακούσει πάρα πολλές φορές για την συγκεκριμένη βλάβη!!!

Εγώ πάντως όταν αλλάξω (σύντομα......και θα κρατήσω και την Α33 που μου έχει βγει σκυλί........ :shock: ) πάλι Alfa Romeo θα πάρω!!!!! :D :D :D :D :D :D

Reaction score
0
Φίλε μου αν την έχεις κάνει την αγορά σου, τότε καλορίζικο το όχημα και προπαντός να είναι απροβλημάτιστο!

Αν όμως δεν το έχεις κλείσει ακόμα, άκου και τη δική μου ταπεινή γνώμη:

1) Αν σκοπεύεις να διευρύνεις την οικογένειά σου στο μέλλον, τότε χρειάζεσαι χώρους, άρα κάποιο μίνι ή μικρομεσαίο πολυμορφικό.

2) Στο άμεσο μέλλον, εντός του επόμενου έτους, έχε υπόψη σου ότι η βενζίνη θα φτάσει το 1,25 Ευρώ ανά λίτρο! Άρα να υποθέσω ότι θα σε ενδιέφερε το αμάξι να είναι και οικονομικό.

3) Αν το αμάξι θα το χρησιμοποιείς καθημερινά μέσα στην πόλη, χρειάζεσαι ένα ευέλικτο, ευχάριστο στην οδήγηση αυτοκίνητο (και δεν εννοώ απαραίτητα μικρό) το οποίο να μπορείς π.χ. να πηγαίνεις στο Παγκράτι και να μη βλαστημάς που στην ευχή να το παρκάρεις.

4) Αν δε σκοπεύεις να το αλλάξεις στην προσεχή 4ετία, τότε ενδεχομένως να σε ενδιέφερε μια μεγάλη εγγύηση από την πλευρά του κατασκευαστή ώστε να αισθάνεσαι καλυμένος.

Για όλους αυτούς τους λόγους και για χίλιους δυό ακόμα που θα τους βρεις μόνος σου αν ασχοληθείς, σου προτείνω το:

HONDA JAZZ

και εξηγούμαι:
1) εντυπωσιακοί χώροι στο εσωτερικό του
2) οικονομικότατο!
3) Ο ορισμός της έννοιας "fun to drive" και μικρό στο εξωτερικό μέγεθος
4) 7 χρόνια εγγύηση! Πολύ πιθανό το αμάξι να το πουλήσεις και να είναι ακόμα μέσα στην εγγύηση!
5) Ο πιο σημαντικός λόγος για μένα:
100% MADE IN JAPAN!

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Λοιπόν παιδιά μετά από πολύ ψάξιμο και γύρισμα σε αντιπροσωπείες και παράλληλα με γνώμονα την μεγάλη συμμετοχή σας, αποφασίσαμε να πάρουμε το Focus 1.600 με τον καινούργιο κινητήρα στην έκδοση GHIA.
Τώρα έχετε κάποια πρόταση οι ήδη κατέχοντες πάνω σ'αυτό????? :lol:
Από εξοπλισμό το συγκεκριμένο μοντέλο είναι πολύ πλούσιο... Αυτό ακριβώς έχω και εγώ... έχει και ζάντες αλουμινίου αυτό που φέρνουν στην Ελλάδα...

Εγώ το μόνο έξτρα που έβαλα είναι το mp3 player Sony εργοστασιακό με τιμή μόλις 285 Ευρώ...

Στην Βελμάρ της Βαρυμπόμπης όπου πήρα το αυτοκίνητο μου έκαναν δώρο συναγερμό και αισθητήρες παρκαρίσματος. Με αυτά τα 2 νομίζω ότι δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο...

:lol: :lol: :lol:

Reaction score
52
Λοιπόν Σήμερα Αγοράσαμε το Focus Ghia σε Ασημί!!!
Θα το παραλάβουμε σε 15 μέρες!!!! :p

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.120
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead