Τη γνώμη σας για streamer

Reaction score
248
Επειδή έχω το N50-A θεωρώ ότι η υλοποίηση της Pioneer είναι η πιό πλήρης. Επίσης έχω προενισχυτή με Wolfson 8740 το ολοκληρωμένο που είναι στο CXN και προσωπικά το Sabre του pioneer που κάνει περισσότερο.

Για το ΝΑ8005 δεν έχω απόψη. Από θέμα interface όμως και διαχείρισης νομίζω ότι και εδώ κερδίζει η pioneer.

Καλά ακούσματα!

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.725
Ποιές είναι οι χροιές της CA ?
Αναφέρω - προσωπική γνώμη - σαν πρώην κάτοχος, ενισχυτή & cd player της CA (σειρά 740), ότι μου αρέσει ο ήχος της.

Κάθε εταιρεία έχει πιστεύω μια ταυτότητα στον ήχο, δηλαδή ένα έμπειρο αυτί μπορεί να ξεχωρίσει τον ήχο ενός πχ yamaha av από έναν denon ή pioneer.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.725
Πάντως γενικά τα streamers έχουν ένα ας το αναφέρω - κουσούρι: Δεν διαθέτουν κάποια έξοδο για εικόνα και ο χρήστης είναι υποχρεωμένος να διαχειρίζεται ένα μεγάλο αρχείο δεδομένων από την αναγκαστικά μικρή οθόνη του player.

Πιστεύω ότι ο συνδυασμός ενός καλού dac με ένα htpc είναι αξεπέραστος ή τέλος πάντων ιδανικότερος για τον σκοπό αυτό.

Reaction score
1.188
Και ένα απλό media player αν συνδυαστεί με ένα καλό DAC κάνει μια χαρά την δουλειά του streamer (ή και καλύτερα)
Εγώ χρησιμοποιώ το Dune HD Base 3D συνδεδεμένο με οπτική ίνα πάνω στο DAC της Accuphase για να ακούω μουσική από NAS δίσκους, internetικά ραδιόφωνα κλπ.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.725
Οπτικηηηη;
Θα πεσει φωτιά να μας κάψει!
Έ δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές σχετικά με τις συνδέσεις με dac. Ή Ψηφιακή ή οπτική ή usb. Το dune διαθέτει για τον σκοπό αυτό ψηφιακή και οπτική. Κατόπιν υπάρχει αναλογική σύνδεση με τον ενισχυτή. Όλα καλά λοιπόν.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.725
Και ένα απλό media player αν συνδυαστεί με ένα καλό DAC κάνει μια χαρά την δουλειά του streamer (ή και καλύτερα)
Εγώ χρησιμοποιώ το Dune HD Base 3D συνδεδεμένο με οπτική ίνα πάνω στο DAC της Accuphase για να ακούω μουσική από NAS δίσκους, internetικά ραδιόφωνα κλπ.

Ίσως είμαι εκτός θέματος, αλλά στο dune, το ιντερνετικό ραδιόφωνο είναι όλα τα λεφτά: Φοβερή ποιότητα ήχου, οι περισσότεροι σταθμοί εκπέμπουν σε mp3 360 kbps. Άσε την επί πλέον ευκολία διαχείρισης αρχείων video κλπ

Reaction score
1.551
Συγνώμη αγαπητοί φίλοι,
το UD-501-B εννοούσα.
Τι συγνώμη... Και που να το περίμενες ότι ο αντικαταστάτης θα έχει τριπλάσια από τον προκάτοχο.
Ακόμα ένα μηχάνημα που έχει πολύ ενδιαφέρον και δε θα ακούσουμε ποτέ μάλλον.

Reaction score
1.188
Φημολογείται οτι η coaxial "γενικά" είναι καλύτερη. Τη δοκιμασίες;
Η coaxial εξοδος υποστηρίζει σήμα δειγματοληψίας μέχρι 192 Khz / 24 bit
Αντίθετα η optical υποστηρίζει δειγματοληψίες μέχρι 96 Khz / 24 bit

Συγκρίνοντας με αρχείο 96 Khz / 24 bit (που υποστηρίζεται και από τις δύο συνδέσεις) ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΜΜΙΑ απολύτως διαφορά στην ποιότητα του ήχου.

Από την άλλη μεριά όμως η οπτική σύνδεση απομονώνει ηλεκτρικά το player από το dac και τον ενισχυτή και έτσι γλυτώνουμε περιπτώσεις βόμβων που μπορεί να δημιουργούνται σε κάποια συστήματα από ground loops. Βέβαια το Dune τροφοδοτείται με διπολικό καλώδιο χωρίς γείωση οπότε δεν έχει τέτοιο θέμα, αλλά γενικώς μιλάμε....

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.599
Members
38.578
Νεότερο μέλος
margaret50