Τη γνώμη σας για streamer

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.725
www.wifimedia.eu/teac-silver-p-7479.htm
Το TEAC UD-503 αναμενεται στην αγορά της Ολλανδίας μεχρι τελη Σεπτεμβρίου και μεχρι στιγμής δίνει λιανική τιμή τα 1000 ευρώ.
[DOUBLEPOST=1443004468][/DOUBLEPOST]http://www.hifinesse.nl/new/img/uploads/nordost_speaker_placement.pdf
[DOUBLEPOST=1443004543][/DOUBLEPOST]http://www.hifinesse.nl/new/img/uploads/nordost_speaker_placement.pdf
Προσωπικά... το ερωτεύθηκα, από τα χαρακτηριστικά, τον σχεδιασμό, την ποιότητα κατασκευής.... φοβερή εταιρεία τελικά η Teac.

Reaction score
1.188
Ίσως είμαι εκτός θέματος, αλλά στο dune, το ιντερνετικό ραδιόφωνο είναι όλα τα λεφτά: Φοβερή ποιότητα ήχου, οι περισσότεροι σταθμοί εκπέμπουν σε mp3 360 kbps. Άσε την επί πλέον ευκολία διαχείρισης αρχείων video κλπ
Internetικά ραδιόφωνα πέραν από όσα έχει από την μάνα του έχω φορτώσει κι εγώ μερικά.
Περιγράφω τον τρόπο εδώ:

http://www.avsite.gr/forum/threads/audiophile-internet-radios-for-dune-players.133966/

I

iason

Guest
Σορυ λογω βιασύνης τα εχω κανει λιγο μουσκεμα παντως αυτο που εγραψα ισχύει.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.725
Η coaxial εξοδος υποστηρίζει σήμα δειγματοληψίας μέχρι 192 Khz / 24 bit
Αντίθετα η optical υποστηρίζει δειγματοληψίες μέχρι 96 Khz / 24 bit

Συγκρίνοντας με αρχείο 96 Khz / 24 bit (που υποστηρίζεται και από τις δύο συνδέσεις) ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΜΜΙΑ απολύτως διαφορά στην ποιότητα του ήχου.

Από την άλλη μεριά όμως η οπτική σύνδεση απομονώνει ηλεκτρικά το player από το dac και τον ενισχυτή και έτσι γλυτώνουμε περιπτώσεις βόμβων που μπορεί να δημιουργούνται σε κάποια συστήματα από ground loops. Βέβαια το Dune τροφοδοτείται με διπολικό καλώδιο χωρίς γείωση οπότε δεν έχει τέτοιο θέμα, αλλά γενικώς μιλάμε....

Τώρα λοιπόν εξηγείται ο λόγος που η σύνδεση με το pc μέσω usb παρουσιάζει βόμβο ενώ μέσω οπτικής, απόλυτη ησυχία! Γηράσκω αεί διδασκόμενος! Μέχρι motherboard σκεπτόμουν να αλλάξω...

Reaction score
1.188
Τώρα λοιπόν εξηγείται ο λόγος που η σύνδεση με το pc μέσω usb παρουσιάζει βόμβο ενώ μέσω οπτικής, απόλυτη ησυχία! Γηράσκω αεί διδασκόμενος! Μέχρι motherboard σκεπτόμουν να αλλάξω...
Πολύ συνηθισμένο φαινόμενο ο βόμβος όταν χρησιμοποιούμε laptop για πηγή του οποίου το τροφοδοτικό έχει τριπολικό καλώδιο με σούκο φις και γείωση. Μόλις το βγάλουμε από το ρεύμα και παίζει με την μπαταρία απόλυτη ησυχία.
Αν αντικαταστήσουμε το τροφοδοτικό του με άλλο που έχει απλό διπολικό φις χωρίς γείωση επίσης απόλυτη ησυχία!

Reaction score
7.194
pioneer N-70......οσο για το θεμα του χειρισμου τους και της μικρης οθονης,πολυ ευκολα μπορει να το χειριστει καποιος με tablet,smartphone με αντιστοιχη εφαρμογη και με τρομερη ανεση στην πλοηγηση σε τραγουδια,φακελους,ιντερνετικο ραδιοφωνο κλπ.

Reaction score
3.341
Κάποια απάντηση στη συγκεκριμένη ερώτηση που έβαλα?
Υπάρχει dac στην αλυσίδα σου ?
Εάν ναι επιλέγεις μία πιό φθηνή λύση απο αυτά που προτείνεις .
Εάν όχι το Ν-70 αντικειμενικά είναι το πιο πλήρες απο όλα παίζει τα πάντα είναι και Dac !

όλα τα πάραπάνω που σου έχουν προτείνει είναι dac και όχι streamer , εκτος απο το Dune το οποίο δεν αναπαράγει dsd.

Θα σου πρότεινα με τα ίδια λεφτα να ταιριάξεις δύο μηχανές

1 καθαρό streamer
και 1 καθαρό Dac είναι πιό future proof λύση

my2cents

ika

News
Reaction score
17.434
1. Υπάρχει dac στην αλυσίδα σου ?
..........
2. Εάν όχι το Ν-70 αντικειμενικά είναι το πιο πλήρες απο όλα παίζει τα πάντα είναι και Dac !
..........
2. Θα σου πρότεινα με τα ίδια λεφτα να ταιριάξεις δύο μηχανές
..........
1. Δεν υπάρχει DAC.
2. Γι' αυτό το έχω και πρώτο στη λίστα.
3. Ποιες δλδ προτείνεις γύρω στα 1000Ε ?

ika

News
Reaction score
17.434
Γιατί όχι το N50? Το DAC του Ν70 πως σκέφτεσαι να το χρησιμοποιήσεις;
Ισως με ένα NUC ή κάτι παρόμοιο, ίσως να δοκιμάσω να συνδέσω πάνω τις υπάρχουσες πηγές, δεν έχω ακόμα αποφασίσει για το DAC.

Reaction score
230
Για εμένα (ως κάτοχος Ν70), η βασική διαφορά είναι η έξοδος XLR, από την οποία οδηγείται καλύτερα ο ενισχυτής. Το DAC δεν το χρησιμοποιώ, απευθείας streaming από NAS. Από χειρισμό κανένα πρόβλημα μέσω tablet και κινητό. Ότι θες ρώτησε...

Reaction score
7.194
Ισως τελικα ο καλυτερος συνδυασμος να ειναι ενα pioneer N-50A μαζι με ενα TEAC 503. Για απλες ακροασεις το pioneer θα στελνει σημα απο τις αναλογικες εξοδους στον ενισχυτη και για πιο "ψαγμενα" ακουσματα να συνδεεται ψηφιακα με το 503 που αυτο θα κανει και την μετατροπη.Ο υπολογιστης θα συνδεθει στο 503. Απλα ετσι φτανουμε στα 1500 ευρω περιπου.

ika

News
Reaction score
17.434
Ισως τελικα ο καλυτερος συνδυασμος να ειναι ενα pioneer N-50A μαζι με ενα TEAC 503. Για απλες ακροασεις το pioneer θα στελνει σημα απο τις αναλογικες εξοδους στον ενισχυτη και για πιο "ψαγμενα" ακουσματα να συνδεεται ψηφιακα με το 503 που αυτο θα κανει και την μετατροπη.Ο υπολογιστης θα συνδεθει στο 503. Απλα ετσι φτανουμε στα 1500 ευρω περιπου.
  • 1. γυρω στο χιλιάρικο ψάχνω.
  • 2. θα ήθελα να αποφύγω χρήση Η/Υ.

Reaction score
1.188
Κάποια απάντηση στη συγκεκριμένη ερώτηση που έβαλα?
Από τα τρία που προτείνεις το marantz ως πιο παλιό μοντέλο έχει οθόνη χαρακτήρων και δεν δείχνει εξώφυλλα albums. Δουλεύει και ως DAC αλλά δεν έχει balanced XLR εξόδους. Αρα θα πρέπει να το συζητάς για αγορά μόνο στην περίπτωση που το βρίσκεις σε σημαντικά χαμηλώτερη τιμή συγκριτικά με τα άλλα δύο.

Εγώ θα επέλεγα το Pioneer N70 ως το πιο πλήρες από τα τρία.

ika

News
Reaction score
17.434
Από τα τρία που προτείνεις το marantz ως πιο παλιό μοντέλο έχει οθόνη χαρακτήρων και δεν δείχνει εξώφυλλα albums. Δουλεύει και ως DAC αλλά δεν έχει balanced XLR εξόδους. Αρα θα πρέπει να το συζητάς για αγορά μόνο στην περίπτωση που το βρίσκεις σε σημαντικά χαμηλώτερη τιμή συγκριτικά με τα άλλα δύο.

Εγώ θα επέλεγα το Pioneer N70 ως το πιο πλήρες από τα τρία.
To NA8005 το έβαλα λόγω EISA.
H διαφορά τιμής είναι περίπου 20%.

Reaction score
230
Ένα μεγάλο + του marantz (το δοκίμασα και αυτό) είναι ότι η οθόνη είναι εμφανής και στα 3-4 μέτρα. Η οθόνη του pioneer μου είναι (τελικά) αδιάφορη. Τις περισσότερες φορές την απενεργοποιώ.

@tanto
Συμφωνώ αρκεί τα ψαγμένα ακούσματα να τα ακούς. Εννοώ να ακούς τη διαφορά σε σχέση με το ενσωματωμένο dac του streamer. Προσωπικά δεν την ακούω (το οποίο βέβαια μπορεί να οφείλεται και σε άλλους παράγοντες, πχ καλώδια, ενισχυτής κλπ). Ακουστικά, η διαφορά ακόμα και από το ταπεινό (οικονομικά) Logitech touch δεν ήταν της τάξης του WOW...

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.725
  • 1. γυρω στο χιλιάρικο ψάχνω.
  • 2. θα ήθελα να αποφύγω χρήση Η/Υ.

Τότε συνδυασμός NA 50 με το ροτελ 502 β Θα μείνεις απόλυτα ευχαριστημένος, επίσης στα dac μία καλή και οικονομικότερη πρόταση είναι και το dacmagic 100 της ca (το έχω και αυτό και είναι πραγματικά άριστο ηχητικά) όπως επίσης και το αμέσως ακριβότερο της το dacmagic plus!

https://www.cambridgeaudio.com/products/hifi-and-home-cinema/dacmagic-plus

Reaction score
3.341
εαν δεν επιθυμείς να παρεμβάλεις Dac στην διαδρομή ενος streamer και θες ολοκληρωμένη λύση το pioneer είναι μάλλον η χρυσή τομή. σε περίπτωση που κάποια στιγμή χρειαστείς Dac το ν70 στο προσφέρει και το έχεις καβάντζα .
με λίγα λόγια κουμπώνεις έναν υπολογισστή εάν θες αργότερα
αναβαθμίζεις και ένα cd player ...
2 συσκευές σε μία
εάν κυκλοματικά είναι το ίδιο όπως φαίνεται με το PIONEER U-05
τότε μιλάμε για το best buy της αγοράς.

Δεν το έχω ακούσει το ν70 αλλά είμαι με στριμεράκια καμιά 5ετία

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.599