Τη γνώμη σας για streamer

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.725
Πάντως σχετικά με το θέμα Η/Υ και μουσική, είχα και εγώ παρόμοια γνώμη, μέχρι που τοποθέτησα ένα htpc που καταλαμβάνει μικρό χώρο και από τότε παρ οπλίστηκαν σιγά σιγά όλα τα pleyers. Ως προς τις ευκολίες, δεν το συζητώ, στον ήχο δε δεν έχω κάτι να του χρεώσω, τουλάχιστον στο σύστημά μου δεν μπορώ να εντοπίσω κάποια διαφορά από τα υπόλοιπα (cdplayers, media, ps3 κλπ). Πάντα συνδεδεμένος με κάποιο dac βέβαια....

Reaction score
7.194
ο προβληματισμος network music player ή computer+usb dac, ειναι κατι που απασχολει πολλους. Προσωπικα εχω περασει και απο τις δυο λυσεις , αλλα τελικα κατεληξα οτι το καλυτερο ειναι να εχεις και τα δυο!!!! Απλα για να μην εχεις πολλες συσκευες η καλυτερη λυση ειναι η αγορα ενος network music player που μπορει να δουλεψει και σαν usb dac.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Ενα nuc (σαν αυτο http://www.audioshow.gr/e-shop/products/ηλεκτρονικοί-υπολογιστές/mini-pc-s/intel-nuc-kit-boxd54250wyk-detail) , που παιζει τα παντα..ολα, μια οθονιτσα 7" για να βλεπεις περιεχομενα σκληρων, κι ενα usb dac ειναι η πληρης (και μινιμαλ λογω nuc) λυση - βλεπεις και ταινιες στην τιβι με αριστη αποδοση! Το μοναδικο μειον το οτι δεν υπαρχει ψηφιακη εξοδος απο το nuc, μονον αναλογικη (ακουστικων).Κοστος περι τα 1000€ (αναλογα με το ντακ)

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.725
Πριν 12 μήνες περίπου αγοράζοντας το παρακάτω πραγματικά εξυπηρετικό κουτάκι, συναρμολόγησα ένα htpc το οποίο βασίζεται σε έναν i5 και σε συνδυασμό με τα win 10 έχει παροπλίσει πραγματικά όλα τα players μου.
Τρομερές δυνατότητες ιντερνετικών εφαρμογών, λίστες μουσικής, 2 giga ταινιών, γραφικά, ειδήσεις, αρχεία υψηλής ανάλυσης για μουσικές απολαύσεις (lossless) κλπ. - και τελείως αθόρυβο ακόμη και σε καύσωνα.

http://www.antec.com/product.php?id=704935&fid=293

http://www.avsite.gr/forum/data/attachment-files/2014/11/76400_e4d6c73392a6d6f69b56f8fff7386526.JPG

(Στην παραπάνω foto μόλις διακρίνεται κάτω δεξιά, βιδωμένο στο ρακ)

Last edited:

ika

News
Reaction score
17.434
...Το μοναδικο μειον το οτι δεν υπαρχει ψηφιακη εξοδος απο το nuc, μονον αναλογικη (ακουστικων)......
Δηλ μόνο μέσω USB γίνεται ψηφιακή σύνδεση με DAC

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.725
Έχομε ξεφύγει από το θέμα.
Ας βοηθήσουμε λοιπόν τον φίλο μας.

Δύο είναι οι προτάσεις λοιπόν:

1. Streamer γύρω στο χιλιάρικο και ενσωματωμένο dac, με καλύτερη πρόταση στην τιμή - από τα παραπάνω λεχθέντα - το 70αρι της pioneer &

2. Streamer pioneer 50 με μια καλή πρόταση σε dac. (Προτιμητέα προσωπικά λόγω του ότι οι διαφορές μεταξύ των players δεν είναι μεγάλες και μάλλον δεν δικαιολογούν το επί πλέον κόστος, οπότε όλο το βάρος πέφτει στο dac σχετικά με την ποιότητα, και έχω την εντύπωση ότι αυτό της teac (το 502β) θα είναι πολύ ανώτερο από ενσωματωμένο της pioneer). Άσε που αργότερα γίνεται αντικατάσταση του streamer ευκολότερα ενώ για το dac σίγουρα δεν θα υπάρχει λόγος αντικατάστασης σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Last edited:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.725
Ναι...βασικα! Υπαρχουν ομως μετατροπεις hdmi to toshlink, που, λενε, οτι δουλευουν πχ http://www.monoprice.com/Product?c_...11051853&utm_term=VigLink-2470763#description
Μήπως το κόστος του παραπάνω μηχανήματος δεν δικαιολογεί όλα αυτά που προσφέρει?
Το δικό μου htpc πχ κόστισε λιγότερο και έχει τις ίδιες δυνατότητες με ένα καλό pc πχ έξοδο για συνδέσεις usb, hdmi, οπτική και ψηφιακή, γύρω στις 6 usb εισόδους, παίρνει 2 σκληρούς κλπ κλπ.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
To nuc (με 3 -i5 το βρισκεις γυρω στα 500€ πληρες, πλην ψηφιακων εξοδων - το δικο σου ποσο στοιχισε; βεβαιως αλλος ειναι ο σκοπος τους, αλλα λεμε για να λεμε;)

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.725
Καλημέρα,
Τα κόστη δεν διαφέρουν και πολύ. Προσωπικά, μου κόστισε γύρω στα 550 ευρώ (με νόμιμο λειτουργικό). Όμως μπορεί να κατέβει αρκετά, πχ με έναν αξιοπρεπέστατο i3 πάμε στα 450 ή με έναν pentium ακόμη χαμηλότερα!

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494
Τι παραπανω εχει; Δεν χρειαζεται drivers σε ενα 90% των περιπτωσεων...
Εχει unix απο χαμω.
Ολοι λενε οτι εχει καλυτερο usb controller.
Πολλοι υποστηριζουν οτι εχει και καλυτερη διαχειριση πορων γιατι δεν τρεχουν στο background τα μυρια οσα των παραθυρων.

Επισης απο τις απο πανω προτασεις βλεπω και κατι που εχει λιγοτερο...
Κοστος.

Κατα τα αλλα, ολα ειναι θεμα γουστου.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Το κοστος ειναι το ιδιο, μονο που ο mac θα ειναι 4ετιας και, πιθανως, κακομεταχειρισμενος. Η διαχειριση των 4 usb αυτου που πηρα ειναι μια χαρα, με τα w10 πεταει και με τα w7+ παει τουρμπατα.
Παντως, χαριν εμπειριας, θα' θελα να γνωρισω τον κοσμο των mac -ποιος ξερει, ισως συντομα...;)

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494
Τι παει να πει κακομεταχειρισμενος υπολογιστης;

Αν δεν μιλαμε για φυσικες βλαβες, δεν υπαρχει αλλος φοβος.

Anyway, εγω σε καμια περιπτωση δεν προτεινω να αλλαξεις αυτο που εχεις για μακ.
Απλα ειδα παραπανω βροχη προτασεων για μηχανακια 500 - 1000, και πανω σε αυτα τοποθετηθηκα.

Εσυ μια χαρα το πηγες... :)

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.725
Αν οι διαφορές μεταξύ mac και windows είναι σαν τα λειτουργικά των κινητών, τότε δεν βλέπω και μεγάλες διαφορές. Μάλιστα προσωπικά ειδικά στο κινητό δεν υπάρχει καμία περίπτωση πισωγυρίσματος - windows και πάλι windows.

AriPetro

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.723

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.725
Ε χρειάζεται και λίγη ταλαιπωρία που και που.
Μονότονο, να λειτουργούν όλα απρόσκοπτα!
Αλλιώς πως θα δημιουργηθεί διάλογος, γνωριμίες κλπ κλπ.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.599
Members
38.578
Νεότερο μέλος
margaret50