Τιμές ex demo

Reaction score
8
το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι ανοιγμένο εδώ και 1.5 χρόνο???
Μπορεί να'ναι μπορεί και όχι, αλλά όταν ο πελάτης ξέρει ότι είναι μηχάνημα
που κυκλοφόρησε πριν 1,5 χρόνο, τι θα σκεφθεί?

Reaction score
0
Νομίζω οτι και μια μέρα να είναι ανοιγμένο, το 5% είναι λίγο. Στο κάτω κάτω τι όφελος έχει ο έμπορος να διώξει καινούριο demo ???

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
730
Ρωτα αυτον με τα μαυρα μαλλια.
Θα σου πει την αληθεια 100%

(για να μην νομιζεις πως δεν εχω καταλαβει:roll: )

Reaction score
0
Ρωτα αυτον με τα μαυρα μαλλια.
Θα σου πει την αληθεια 100%

(για να μην νομιζεις πως δεν εχω καταλαβει:roll: )
Δεν αμφισβητώ την ειλικρίνεια κανενός, ούτε τις καλές προθέσεις. Απλά θεωρώ οτι το 5% είναι λίγο για να ισοσταθμίσει το ρίσκο του αγοραστή.
Αλήθεια πώς και τι κατάλαβες ??? Δέχομαι και pm

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.135
...

Υ.Γ 2 - η τσέπη μου ήταν ζεστή και φουσκωμένη
... και ο πωλητής το ήξερε. Jim, βασική αρχή του marketing, δεν αγοράζουμε ποτέ διαρκή αγαθά σε περίοδο εορτών. Η κυκλοφοριακή ταχύτητα του χρήματος είναι πολύ υψηλή, οι καταναλωτές ρέπουν προς την κατανάλωση και ως εκ τούτου η τιμολογιακή πολιτική των μαζαγιών είναι ανελαστική. Ξαναπέρνα από το ίδιο μαγαζί στις 20 Φεβρουαρίου, να δεις...

Reaction score
0
... και ο πωλητής το ήξερε. Jim, βασική αρχή του marketing, δεν αγοράζουμε ποτέ διαρκή αγαθά σε περίοδο εορτών. Η κυκλοφοριακή ταχύτητα του χρήματος είναι πολύ υψηλή, οι καταναλωτές ρέπουν προς την κατανάλωση και ως εκ τούτου η τιμολογιακή πολιτική των μαζαγιών είναι ανελαστική. Ξαναπέρνα από το ίδιο μαγαζί στις 20 Φεβρουαρίου, να δεις...
Σωστό κι αυτό ...

Reaction score
0
σιγουρα 5% εκπτωση για ενα demo δεν ειναι καλη. Ακομα και χτες να το ανοιξανε απο το κουτι του και να εχει παιξει 2 ωρες ολες και ολες (που βεβαια οτι και να σου πουν δε μπορεις να το ελεγξεις) το 5% απλα δεν ειναι αρκετα δελεαστικο για να μπεις καν στη διαδικασια και να μην εχεις και τη χαρα να ανοιξεις με τα χερακια σου το κουτακι να βγαλεις τις ζελατινες και να μυρισεις την καινουργιλα :p

Αποκει και περα, η απαντηση του πωλητη ηταν σωστοτατη , αφου δε σου φαινεται αρκετο το 5% παρτον καινουριο....ετσι απλα! Η περιπτωση demo ιενια ειδικη, δε μπορεις να πεις οτι θα πας στο διπλανο μαγαζι και θα τυχει να πουλανε τον ιδιο σε demo Και θα πετυχεις καλυτερη τιμη....Αρα λοιπον δες το σαν μια "εξτρα" υπηρεσια που σου προσφερε ο πωλητης και αμα δε σαρεσει μη τη χρησιμοποιεις....

Reaction score
0
Τελικά με αυτά και με τα άλλα, όλοι συμφωνούνε νομίζω μέχρι στιγμής οτι το 5% είναι λίγο ...

Reaction score
13
Τελικά με αυτά και με τα άλλα, όλοι συμφωνούνε νομίζω μέχρι στιγμής οτι το 5% είναι λίγο ...
Γνωμη μου ειναι οτι τα παντα εξαρτωνται απο τo χρονικο διαστημα και τις συνθηκες χρησης του σαν demo.
Εαν μπορεις βεβαια να εισαι σιγουρος γι αυτα.
Εαν η εγγυηση τρεχει απο την στιγμη της αγορας, ποιο ειναι το ειδικο προβλημα που εχει το Demo σε σχεση με το καινουργιο ?
Το οτι το σκαληξαν αλλοι δεκα ?
Εαν ειναι να φθειρονται τα μηχανηματα επειδη καποιος γυρισε μερικες φορες τους διακοπτες ή το Volume τοτε χαιρετισματα.
Συνηθως τα Ηλεκτρονικα δεν χαλανε στα καλα καθουμενα, τα δε μηχανικα μερη εχουν μεν συγκεκριμενο αριθμο χρησεων αλλα οχι και να συζηταμε τα 10 γυρισματα.
Ενα θετικο με τα demo ειναι οτι μπορεις να σιγουρευτεις οτι δουλευει στα σιγουρα.
Ρισκο παιρνεις με το ολοκαινουργο μηχανημα που εχεις καποιες πιθανοτητες να μην δουλεψει ευθυς εξαρχης.

Με λιγα λογια για ψυχολογικους και μονο λογους επρεπε να σου κανει κατι καλυτερο απο 5% αλλα και παλι ισχυει οτι καθε demo ειναι ειδικη περιπτωση. Πιθανα σε αλλο demo με αλλη μεταχειριση ο ιδιος πωλητης να σου εδινε 20%.

Μην υποθεσεις οτι ξερω προσωπα και πραγματα για το συγκεκριμενο περιστατικο. Απλα λεω την γνωμη μου.

Πως την κρινεις ?

Reaction score
0
Γνωμη μου ειναι οτι τα παντα εξαρτωνται απο τo χρονικο διαστημα και τις συνθηκες χρησης του σαν demo.
Εαν μπορεις βεβαια να εισαι σιγουρος γι αυτα.
Εαν η εγγυηση τρεχει απο την στιγμη της αγορας, ποιο ειναι το ειδικο προβλημα που εχει το Demo σε σχεση με το καινουργιο ?
Το οτι το σκαληξαν αλλοι δεκα ?
Εαν ειναι να φθειρονται τα μηχανηματα επειδη καποιος γυρισε μερικες φορες τους διακοπτες ή το Volume τοτε χαιρετισματα.
Συνηθως τα Ηλεκτρονικα δεν χαλανε στα καλα καθουμενα, τα δε μηχανικα μερη εχουν μεν συγκεκριμενο αριθμο χρησεων αλλα οχι και να συζηταμε τα 10 γυρισματα.
Ενα θετικο με τα demo ειναι οτι μπορεις να σιγουρευτεις οτι δουλευει στα σιγουρα.
Ρισκο παιρνεις με το ολοκαινουργο μηχανημα που εχεις καποιες πιθανοτητες να μην δουλεψει ευθυς εξαρχης.

Με λιγα λογια για ψυχολογικους και μονο λογους επρεπε να σου κανει κατι καλυτερο απο 5% αλλα και παλι ισχυει οτι καθε demo ειναι ειδικη περιπτωση. Πιθανα σε αλλο demo με αλλη μεταχειριση ο ιδιος πωλητης να σου εδινε 20%.

Μην υποθεσεις οτι ξερω προσωπα και πραγματα για το συγκεκριμενο περιστατικο. Απλα λεω την γνωμη μου.

Πως την κρινεις ?
Έχεις δίκιο, το ρίσκο του demo κατά την προσωπική μου γνώμη΄έγκειται στο γεγονός οτι αφενός δεν ξέρεις πόσο καιρό είναι ανοιγμένο , εάν είναι ανοιγμένο - πουλημένο χαλασμένο - επισκευασμένο κλπ κλπ κλπ.
Να σου πω ένα περιστατικό . Πριν από χρόνια δούλευα ωσάν οικονομικός αναλυτής σε μεγάλη αλυσίδα ηλεκτρικών ειδών, φίλος από νησί αγόρασε μια πολύ μεγάλη τηλεόραση για το ξενοδοχείο του , αφού πλήρωσε τα μεταφορικά την παρέλαβε δεν λειτουργούσε , την έστειλε πίσω και όταν παρέλαβε την καινούρια είχε πάνω της το αυτοκόλλητο του σέρβις !!!!, σε ερώτηση μου στον εμπορικό μου έλαβα το εξής αμίμητο "Και τους έχω πει να τα βγάζουν τα αυτοκόλλητα " ..... !!!!

Όταν ένα προιόν είναι ανοιγμένο , η αγορά του έχει ρίσκο. Η έκπτωση πρέπει να είναι τέτοια που να αντισταθμίζει το ρίσκο αυτό. Συμφωνώ μαζί σου οτι είναι και λίγο tailormade η κάθε περίσταση . Επίσης το οτι υπάρχει εγγύηση είναι βεβαίως θετικό, αλλά εάν πέσεις στην περίπτωση και αρχίσουν τα προβλήματα τότε κλάφτα ....

Reaction score
13
Έχεις δίκιο, το ρίσκο του demo κατά την προσωπική μου γνώμη΄έγκειται στο γεγονός οτι αφενός δεν ξέρεις πόσο καιρό είναι ανοιγμένο , εάν είναι ανοιγμένο - πουλημένο χαλασμένο - επισκευασμένο κλπ κλπ κλπ.
Να σου πω ένα περιστατικό . Πριν από χρόνια δούλευα ωσάν οικονομικός αναλυτής σε μεγάλη αλυσίδα ηλεκτρικών ειδών, φίλος από νησί αγόρασε μια πολύ μεγάλη τηλεόραση για το ξενοδοχείο του , αφού πλήρωσε τα μεταφορικά την παρέλαβε δεν λειτουργούσε , την έστειλε πίσω και όταν παρέλαβε την καινούρια είχε πάνω της το αυτοκόλλητο του σέρβις !!!!, σε ερώτηση μου στον εμπορικό μου έλαβα το εξής αμίμητο "Και τους έχω πει να τα βγάζουν τα αυτοκόλλητα " ..... !!!!

Όταν ένα προιόν είναι ανοιγμένο , η αγορά του έχει ρίσκο. Η έκπτωση πρέπει να είναι τέτοια που να αντισταθμίζει το ρίσκο αυτό. Συμφωνώ μαζί σου οτι είναι και λίγο tailormade η κάθε περίσταση . Επίσης το οτι υπάρχει εγγύηση είναι βεβαίως θετικό, αλλά εάν πέσεις στην περίπτωση και αρχίσουν τα προβλήματα τότε κλάφτα ....

Αγορασα προσφατα δεκτη FM με DAB απο καταστημα του εξωτερικου μεσω Internet, με εγγυηση 2 χρονια.
Ο δεκτης δεν δουλευε ευθυς εξαρχης. Συγκεκριμενα δεν πηγαινε στην κατασταση ΟΝ απο την θεση Stand by.
Mονο και μονο η φασαρια του πηγαινελα με τα ταχυδρομεια που επρεπε να ακολουθησει με εκανε να τον ανοιξω και να βρω μια φισεττα μισοπατημενη.
Μετα απ αυτο δουλεψε, αλλα δεν αλλαζε σταθμους χειροκινητα παρα μονο με το remote control.
Τον ξανανοιγω και βρισκω αλλη φισεττα να μην παταει.
Δουλεψε και αυτο.
Εαν ηταν demo δεν θα ειχα αυτην την περιπετεια.
Το μονο σιγουρο ειναι αυτο που ειπε ο Κογιας, σχετικα με το Timing μιας αγορας.

Reaction score
0
Αυτές οι αγορές από το internet είναι μεν πολύ οικονομικές αλλά μπορεί να σου βγάλουν και τρελλό τρέξιμο ...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.069
Members
38.525
Νεότερο μέλος
giannis9494