Τι Μουσικά Κομμάτια Προτείνουμε για High-End ακροάσεις?

Status
Not open for further replies.
Reaction score
51
Είναι μία καλή λύση να δημιουργήσουμε μία λίστα κομματιών που ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις γνώσεις που έχει ο καθ'ενας μας, να χρησιμοποιηθεί για Ακροάσεις ή Τεστ που κάνουμε ή ο καθένας σπίτι του στο σύστημα του, ή στις συγκεντρώσεις που γίνονται.

-Το κομμάτι με τα κρόταλα!!!
-Breath από Dark side of the moon-Pink Floyd!
-Money από τον ίδιο δίσκο!
-Toccata e fuga D-minor J.S.Bach.

Reaction score
3
Σωστό και καλό το θέμα.
Φυσικά να μην ξεχνάμε ότι η απόλαυση είναι η ίδια η μουσική και όχι μόνον οι δοκιμές.

Ενα πρώτο που μου έρχεται αμέσως στο μυαλό είναι η Πασπαλά στο Μέγαρο,και μετά οι Βικινγκς,απο το πρώτο δισκάκι του Hitech.

Reaction score
25.436
πριν με παρετε με τις πετρες δοκιμαστε να ακουσετε και μαργαριτη. μου το λεγαν και γελαγα μεχρι που το ακουσα (ναι ναι ναι , αυτο που λεει δε με νοιαζειιιιιι...)
ε και το σιντακι της triangle νομιζω οτι ειναι must...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τελικά οι "ΚΡΟΤΑΛΑ" είχαν μεγάλη επιτυχία βλέπω :lol:

Λοιπόν αυτό είναι πάρα πολύ καλό θέμα!!
Νομίζω ότι δεν μπορούν να μπούνε εύκολα κανόνες σε αυτό. Συνήθως καλό είναι να ακούει ο καθένας ότι τραγούδια ξέρει καλά και έχει ακούσει πολλές ώρες σε διάφορα συστήματα. Επίσης είναι καλό τα κομάτια να είναι από αρκετά ήδη μουσικής, όσο αυτό είναι δυνατό. Κάτι τέτοιο προσπαθώ να κάνω εγώ τουλάχιστον και αυτή ήταν και η λογική του CD της τελευταίας συνάντησης.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να φιάξουμε μια συλλογή η οποία θα αποτελείται από τα κομάτια της αρεσκεία του καθενός. Εννοείται ότι δεν μπορούμε να βάλουμε 100 τραγούδια αλλά μπορούμε να κάνουμε 2 CD που νομίζω ότι είναι και αρκετά.

Αν θέλετε ξεκινάμε ένα καινούριο θέμα όπου ο καθένας θα προτείνει 1-2 κομάτια της αρεσκείας του και στο τέλος τα συγκεντρώνουμε και φιάχνουμε 2 CD τα οποία φυσικά διανέμουμε στους ενδιαφερόμενους. Αυτό μπορεί να γίνει εδώ ή ίσως καλύτερα στην κατηγορία της ΜΟΥΣΙΚΗΣ (θα συννεοηθούμε με τον Γιώργο και τον Διονύση και θα σας πούμε).

Τι λέτε?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.871
Μόμπυ? Μάστορα αυτό είναι ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ! Χρόνια το παλεύω.... Το PLAY είναι θανατηφόρο και βγάζει στη φόρα όλα τ'άπλυτα! Βάλε κάτι πιο εύκολο στο λαό.... Ξυλούρη ή Βέμπω, ή και παλιά ρεμπέτικα.... Ξύστρες και ξυρίστρες φανερωθείτε ένα πράμα!

Και μη ξεχνάτε τα φωνητικά από Wim Mertens και Maximizing the Audience, όπως και το πιάνο του που (αν και απίστευο) έχει πολύ καλή ηχογράφηση!

Είναι κι ένας τυπάς, ο Κατσάϊτο Λόπεζ που έχει κάτι κουβανέζικα λεκούμι και ευκολοκατάποτα απ'όλα τα συστήματα, αν απογοητευτείς από Μόμπυ πάντως...

Reaction score
0
Νίκο πολύ καλή η ιδέα σου!!!

Πολύ καλές ηχογραφήσεις (και ωραία μουσική) υπάρχουν στα sampler cds της chesky και της tag mc laren, για περισσότερες λεπτομέριες αύριο.

Πολύ καλή ηχογράφηση έχει το sampler cd της B&W αλλά η μουσική που περιέχει είναι λίγο βαρετή (πάντα κατά την πρωσοπική μου άποψη).

Reaction score
51
Τελικά οι "ΚΡΟΤΑΛΑ" είχαν μεγάλη επιτυχία βλέπω :lol:
...
Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να φιάξουμε μια συλλογή η οποία θα αποτελείται από τα κομάτια της αρεσκεία του καθενός. Εννοείται ότι δεν μπορούμε να βάλουμε 100 τραγούδια αλλά μπορούμε να κάνουμε 2 CD που νομίζω ότι είναι και αρκετά.

Αν θέλετε ξεκινάμε ένα καινούριο θέμα όπου ο καθένας θα προτείνει 1-2 κομάτια της αρεσκείας του και στο τέλος τα συγκεντρώνουμε και φιάχνουμε 2 CD τα οποία φυσικά διανέμουμε στους ενδιαφερόμενους. Αυτό μπορεί να γίνει εδώ ή ίσως καλύτερα στην κατηγορία της ΜΟΥΣΙΚΗΣ (θα συννεοηθούμε με τον Γιώργο και τον Διονύση και θα σας πούμε).

Τι λέτε?
Μιά και άνοιξα αυτό το θέμα και είδα ότι πραγματικά σας αρέσει η ιδέα, προτείνω αφού πλοηγηθείτε και στο stereophile όπου έχουν οι άνθρωποι φτιάξει 3 Test CD's την τελευταία 15ετία!!!, να αναλάβει κάποιος συντονιστής (Ο Διονύσης ίσως είναι κατάλληλος), και να φτιάξουμε κάτω από δικές μας προτάσεις (συγκεκριμμένες όμως: κομμάτι, δημιουργός, εταιρεία παραγωγής, έτος κλπ) κάποιο ή κάποιοα CD του AVsite για τον συγκεκριμμένο σκοπό!!

http://www.stereophile.com/features/424/
http://www.stereophile.com/reference/176/
http://www.stereophile.com/features/338/

Reaction score
0
Άριστη ιδέα!

Με τον τρόπο αυτό θα υπάρχει πολύ μεγαλύτερη σύμπνοια απόψεων όταν ανταλλάσουμε απόψεις που αφορούν αξιολόγηση μηχανημάτων...θα μιλάμε την ίδια ή έστω πολύ παρεμφερή γλώσσα!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ωραία.
Αφού φαίνεται να συμφωνούμε όλοι ας το ξεκινήσουμε.

Το όλο project θα γίνει σε αυτήν την κατηγορία και θα σας εξηγήσω το γιατί.
Το βραδάκι ξεκινάω νέο θέμα.

Reaction score
0
I have already begun this process, and it seems we both agree on the music!

I would like to mention that a very prestigious cd maker and ACA, are making a list of this type, and of favorites and will be out hopefully if things go right by christmas.

I would love to hear and see what your list has, even though I am sure they will be mostly the same from what I am reading.

AVSITE MEMBERS and ACA members can make a common CD list if both Presidents agree to it.

I would like to mention that this has been proposed by myself to the President of ACA alone and not to the president of AVSITE.GR

This is nothing but my personal idea and was created for u,s and for others to hear what we go nuts about, and if they don't to get a system that does!!!

I have spoken and had many talks with the President of the Musicologists in Greece and have learnt what is important to them. Which by the way is an interesting subject in itself.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Cubanita Club for a live recording...

I think all the Presidents of the world like President Bush, President Tassos Papadopoulos, President A. Kafatos, President of the Musicologists and myself should unite to make a CD.

If you don't agree to that, I will make a vinyl record... ( http://aca.gr/forum/viewtopic.php?p=4486#4486 )

... unless you wanna come to Cubanita Club and make a live recording... :mrgreen:

Reaction score
51
Καλά δεν φτιάχνουμε πρώτα το CD και μετά το βινύλιο!!
Well why don't we first make the CD and then the vinyl (για τους Αγγλόφωνους)!!

Reaction score
51
Πάντως επειδή μία χαλαρή διάθεση διακωμώδησης του θέματος προτείνω να επανέλθουμε στην τάξη και εφ'οσον τα μέλη του AVSite επιθυμούν την πραγματοποίηση της ιδέας, καλώ τους αρμόδιους συντονιστές να αναλάβουν δράση.

Προσωπικά επείδή μου άρεσε η ιδέα που έθεσα, θέλω να αναλάβω o ίδιος και τα έξοδα του CD του AVsite. :wink: :idea:

Status
Not open for further replies.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.857
Members
38.508