Τι βλεπετε?

Reaction score
0
Απάντηση: Τι βλεπετε?

infocus k benq δειχνουν την πιο καθαρη εικονα οι αλλοι 2 ειναι πιο θολοι

Reaction score
6
Infocus λέω κι εγώ αλλά στον BenQ γιατί τα pixel φαίνονται σαν "μικρά τούβλα"; Μπορεί να φταίει και το monitor βέβαια.

Reaction score
0
Infocus λέω κι εγώ αλλά στον BenQ γιατί τα pixel φαίνονται σαν "μικρά τούβλα"; Μπορεί να φταίει και το monitor βέβαια.

The public gets what the public wants

Με άλλα λόγια, όπως ο λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν αγοράζει και ότι βιντεοπροβολέα του αξίζει.

Δηλαδή δείξε μου τον βιντεοπροβολέα σου να σου πω ποιός είσαι.

Reaction score
6

The public gets what the public wants

Με άλλα λόγια, όπως ο λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν αγοράζει και ότι βιντεοπροβολέα του αξίζει.

Δηλαδή δείξε μου τον βιντεοπροβολέα σου να σου πω ποιός είσαι.

Πως λέμε δείξε μου το αυτοκίνητό σου να σου πω ποιος είσαι; :138:

Βλέπετε κι εσείς οι υπόλοιποι το ίδιο με τα pixel στον BenQ;

Reaction score
0
Βλέπετε κι εσείς οι υπόλοιποι το ίδιο με τα pixel στον BenQ;
Αν δεν ξερεις οτι ειναι DLP μπορεις να πιστεψεις οτι ειναι ενας LCD με εντονο Door Effect...
Βεβαια δεν ξερουμε το μεγεθος του κομματιου του pattern που ειναι στην φωτο
Παντως ο καλυτερος σε αυτον τον τομεα ειναι ο Cineversum (ισως βοηθαει εν μερη η κακη του συγκλιση/συμπτωση των RGB)

@ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.
Αυτο που βλεπω γενικα ειναι οτι κανενας δεν κανει 1:1 Pixel mapping(?) (τι στο καλο αναλυση εχει το πατερνακι και κανεις δεν μπορει να το παιξει καλα;)

Reaction score
0
Εδω βλεπουμε οτι ο cineversum εχει την καλυτερη χρωματικη ομοιομορφια οπως και φωτεινοτητα all over screen και μετα ακολουθει (καταιδρωμενος) ο infocus. ;)
Οι αλλοι ακομα τρεχουν...

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Τι βλεπετε?

Εδω βλεπουμε οτι ο cineversum εχει την καλυτερη χρωματικη ομοιομορφια οπως και φωτεινοτητα all over screen και μετα ακολουθει (καταιδρωμενος) ο infocus. ;)
Οι αλλοι ακομα τρεχουν...
Φίλε blaroko, δεν ξέρω τι βλέπεις εσύ, το δικ'ό μου monitor στο γραφείο είναι της πλάκας και ίσως να φταίεει αυτό αλλά αυτό που βλέπω εγώ είναι οτι ο Cineversum χρωματικά, και όχι μόνο, είναι στο γάμο του Καραγκιόζη.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.230

Οι φωτογραφίες αυτές περιέχουν πολλά και σημαντικά στοιχεία, αλλά μπορούν εύκολα να οδηγήσουν σε λάθος συμπεράσματα:

1) Αναλυτικότητα χωρίς 1:1;
Όπως σωστά έγινε νύξη προηγουμένως, οι εικόνες όπως εμφανίζονται εδώ, δεν είναι σε 1:1 bitmap. Προφανώς αυτό είναι αδύνατο να επιτευχθεί αφού μιλάμε για φωτογράφηση οθόνης, όμως υπό προϋποθέσεις και με προσεκτική φωτογράφηση ώστε να αποφευχθεί το moire, μπορούμε να πετύχουμε μια αποδεκτή εικόνα για σύγκριση.
Το πρόβλημα είναι αλλού: οι εικόνες για να εμφανιστούν στο AVsite έχουν γίνει down-sampled, οπότε αυτό που βλέπουμε είναι άλλα αντί άλλων, σε σχέση με το τι έδειξε ο προβολέας και το τι τράβηξε η μηχανή. Σε μια ολόκληρη "οθονιά" αυτό μεταφράζεται συνήθως σε κάτι που μοιάζει με σχετικά ανώδυνο false contour (σαν αυτό που προσθέτουν τα φίλτρα sharpen), αλλά για τους σκοπούς αυτού του πάτερν είναι καταστροφικό.
Τα "μικρά τούβλα" που σχολιάστηκαν νωρίτερα οφείλονται σε αυτό ακριβώς το πρόβλημα. Είναι περισσότερο έντονα στον W2000, μάλλον γιατί έχει φτηνότερο DarkChip, με μικρότερο fill-ratio από τους άλλους και άρα χειρότερο screen-door effect.
Αν δεν πειστήκατε ακόμα, δείτε αυτό.

2) Sharpen και τα μυαλά στα κάγκελα;
Η περίπτωση αυτή είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα του πως δεν πρέπει να στήνεται ένα τέτοιο συγκριτικό και πως δεν πρέπει να κρίνεται το αποτέλεσμα από τους θεατές.
Ο δοκιμαστής θα έπρεπε να ξέρει ότι όταν κάνει μια τέτοια σύγκριση, πρέπει πρώτα να απενεργοποιεί τα φίλτρα όξυνσης των προβολέων. Η "ξυραφένια" εικόνα των ΙΝ80 και W20000 οφείλεται εν πολλοίς στα φίλτρα αυτά, τα οποία εισάγουν τεχνουργήματα στην εικόνα: δείτε ότι οι γραμμές έχουν περίγραμμα γύρω τους (το ρόλο του στα έγχρωμα σημεία παίζει βέβαια και το color subsampling, αλλά θεωρώ δεδομένο ότι όλοι οι προβολείς έχουν τροφοδοτηθεί με το ίδιο σήμα). Το πρόβλημα είναι εντονότερο στην W20000, όπου ο reviewer έχει αφήσει ενεργοποιημένο και το φίλτρο όξυνσης Luma transmission, προφανώς από άγνοια.

Νομίζω ότι ο μόνος που δείχνει σωστά το πάτερν είναι ο Sharp, παρόλο που η φωτογραφία του είναι κακοτραβηγμένη (κουνημένη ή out of focus). Θεωρώ όμως δεδομένο ότι και οι τρεις DLP μπορούν να δείξουν παρόμοια ο ένας με τον άλλον, απλά αυξομειώνοντας τις ρυθμίσεις sharpen που έχουν.

Ο Cineversum είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του προβλήματος κακής σύγκλισης των τρίτσιπων (είναι ο μόνος LCoS, ενώ οι άλλοι είναι DLP). Υπό τη σκιά ενός τέτοιου ζητήματος, οποιαδήποτε αναφορά σε οπτικά μικροπροβλήματα νομίζω ότι δεν έχει νόημα.

3) Βλέπω το δέντρο και χάνω το δάσος;
Καλά και χρήσιμα όλα αυτά, αλλά τελικά αυτό που μετράει είναι η υποκειμενική εντύπωση του συγκεκριμένου θεατή, από συγκεκριμένη απόσταση θέασης. Δηλαδή καλό είναι να δείχνει σωστά τα πάτερν ο προβολέας, αλλά ο σκοπός είναι να βλέπουμε τις ταινίες όπως δείχνουν καλύτερα στα μάτια μας κι όχι να "ψειρίζουμε" πάτερνς από 30 εκατοστά απόσταση.
Υπό αυτή τη σκοπιά, μπορεί όταν κάνουμε τεχνική εξέταση το sharpen να είναι "απαγορευμένο", η λελογισμένη χρήση του όμως κατά την παρακολούθηση ταινίας είναι κατά τη γνώμη μου απόλυτα θεμιτή.

ΥΓ Στη δεύτερη φωτό που ανέβασε ο Ανδρέας όση ώρα έγραφα, μπορείτε να δείτε και το φαινόμενο moire που λέγαμε. :137:

Reaction score
0
Φίλε blaroko, δεν ξέρω τι βλέπεις εσύ, το δικ'ό μου monitor στο γραφείο είναι της πλάκας και ίσως να φταίεει αυτό αλλά αυτό που βλέπω εγώ είναι οτι ο Cineversum χρωματικά, και όχι μόνο, είναι στο γάμο του Καραγκιόζη.

Να κοιταξεις την ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΙΑ του λογοτυπου HTP projectors. Το λευκο δλδ να ειναι οσο γινεται ιδιο σε ολα τα λογοτυπα. Ο cineversum ειναι μακραν ο καλυτερος. (Τα βλεπω σε 22'' monitor)

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Τι βλεπετε?

3) Βλέπω το δέντρο και χάνω το δάσος;
Καλά και χρήσιμα όλα αυτά, αλλά τελικά αυτό που μετράει είναι η υποκειμενική εντύπωση του συγκεκριμένου θεατή, από συγκεκριμένη απόσταση θέασης. Δηλαδή καλό είναι να δείχνει σωστά τα πάτερν ο προβολέας, αλλά ο σκοπός είναι να βλέπουμε τις ταινίες όπως δείχνουν καλύτερα στα μάτια μας κι όχι να "ψειρίζουμε" πάτερνς από 30 εκατοστά απόσταση.
Υπό αυτή τη σκοπιά, μπορεί όταν κάνουμε τεχνική εξέταση το sharpen να είναι "απαγορευμένο", η λελογισμένη χρήση του όμως κατά την παρακολούθηση ταινίας είναι κατά τη γνώμη μου απόλυτα θεμιτή.
Ακριβως αυτος υποψιαζομαι οτι ειναι ο λογος της σειρας παρουσιασης των φωτο απο τον Ανδρεα Κ. και ο λογος υπαρξης του θεματος.
Παντα οταν κοιταμε ενα μηχανημα πρεπει να μην εχουμε "παρωπιδες", να το βλεπουμε σφαιρικα και βεβαια να ξερουμε τι πρεπει να "δουμε".
Οι πιο τυχεροι βεβαια ειναι αυτοι που δεν ξερουν να δουν τπτ γιατι δεν "παιδευονται"... :102:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Τι βλεπετε?

Να κοιταξεις την ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΙΑ του λογοτυπου HTP projectors. Το λευκο δλδ να ειναι οσο γινεται ιδιο σε ολα τα λογοτυπα. Ο cineversum ειναι μακραν ο καλυτερος. (Τα βλεπω σε 22'' monitor)
Ποιό λευκό; Εγώ λευκό δεν βλέπω πουθανά στον Cineversum.
Και οι λεπτές κάθετες γραμμές υποτίθεται οτι είναι μαύρες και λευκές, έτσι δεν είναι;
Ο Cineversum τι χρώμα δείχνει ακριβώς; (Όχι οτι οι άλλοι δεν έχουν προβλήματα βέβαια αλλά αυτός κάνει "μπάμ".)

Υ.Γ. Αυτά τα γράφω πάντα με την επιφύλαξη του κακού monitor που έχω μπροστά μου αλλά θεωρώ οτι αποκλείεται να κάνει τέτοια διαφορά. Θα το δώ για σίγουρα στο σπίτι καλύτερα.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Τι βλεπετε?

Ποιό λευκό; Εγώ λευκό δεν βλέπω πουθανά στον Cineversum.
Το "λευκο" πιθανοτατα ειναι κακη ρυθμιση απο τον reviewer, πχ της θερμοκρασιας χρωματος. Η ομοιομορφια ειναι παρα πολυ καλη, απο εκει και περα μπορεις να ρυθμισεις. Αν δεν εχεις ομοιομορφια δεν μπορεις να διορθωσεις τιποτα.

Και οι λεπτές κάθετες γραμμές υποτίθεται οτι είναι μαύρες και λευκές, έτσι δεν είναι;
Ο Cineversum τι χρώμα δείχνει ακριβώς;
Ξαναλεω οτι στην πρωτη φωτο φαινεται το προβλημα συγκλισης/συμπτωσης των RGB του cineversum.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.230
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι βλεπετε?

Οι πιο τυχεροι βεβαια ειναι αυτοι που δεν ξερουν να δουν τπτ γιατι δεν "παιδευονται"... :102:
"Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι", δηλαδή; :114:
Το θέμα είναι πράγματι να γνωρίζουμε τους κανόνες της σωστής εικόνας και να μπορούμε να τους εφαρμόζουμε. Αυτές είναι ικανότητες που αποκτούνται σταδιακά με την απόκτηση γνώσης και πείρας και μας δίνουν τη δυνατότητα να πάμε κι ένα βήμα παραπέρα, αν το επιθυμούμε... :126:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Τι βλεπετε?

1) Αναλυτικότητα χωρίς 1:1;
Όπως σωστά έγινε νύξη προηγουμένως, οι εικόνες όπως εμφανίζονται εδώ, δεν είναι σε 1:1 bitmap. Προφανώς αυτό είναι αδύνατο να επιτευχθεί αφού μιλάμε για φωτογράφηση οθόνης, όμως υπό προϋποθέσεις και με προσεκτική φωτογράφηση ώστε να αποφευχθεί το moire, μπορούμε να πετύχουμε μια αποδεκτή εικόνα για σύγκριση.
Το πρόβλημα είναι αλλού: οι εικόνες για να εμφανιστούν στο AVsite έχουν γίνει down-sampled, οπότε αυτό που βλέπουμε είναι άλλα αντί άλλων, σε σχέση με το τι έδειξε ο προβολέας και το τι τράβηξε η μηχανή.
...

Η πρωτη φωτογραφια δεν νομιζω οτι δεν ειναι 1:1 bitmap, καθε αλλο εγω το βλεπω οτι υπερκαλυπτει η αναλυση της το 1:1. (Το βλεπω τουλαχιστον για 3-4:1) Ανετα διακρινονται τα "pixels" των προβολεων, μεχρι και το door effect διακρινουμε (το "κενο" δλδ μεταξυ των pixels για οσους δεν γνωριζουν τι ειναι το DE). Πιστευω οτι η πηγη κανει το προβλημα και δεν βλεπουμε καλα τις καθετες γραμμουλες και απουσιαζει το 1:1 mapping. Ή δεν ειναι σε native 1080p ρυθμισμενη η πηγη, ή το pattern ειναι σε αλλη αναλυση.

Κατα τα αλλα δεν εχω παρα να συμφωνησω σε ολη την εκταση του ποστ σου, εγραψες οσα δεν ειχαμε το χρονο να γραψουν(/με) αλλοι...

Edit: Σαφως ηταν μεταξυ σοβαρου και αστειου το περι "τυχερων"... :126:

Reaction score
79

Εγω παλι βλεπω πως ο benq εχει τον καλυτερο φακο γι' αυτο και φαινονται τα πιξελ τοσο καθαρα. Τα paterns αυτα vομιζω πως εχουν να κανουν με την αναλυση και οχι την χρωματικη ακριβεια η την ομοιομορφια του λευκου. Ο φακος του CineVersum βλεπω πως δημιουργει εντονο chromatic aberration.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.230

Η πρωτη φωτογραφια δεν νομιζω οτι δεν ειναι 1:1 bitmap, καθε αλλο εγω το βλεπω οτι υπερκαλυπτει η αναλυση της το 1:1. (Το βλεπω τουλαχιστον για 3-4:1) Ανετα διακρινονται τα "pixels" των προβολεων, μεχρι και το door effect διακρινουμε (το "κενο" δλδ μεταξυ των pixels για οσους δεν γνωριζουν τι ειναι το DE). Πιστευω οτι η πηγη κανει το προβλημα και δεν βλεπουμε καλα τις καθετες γραμμουλες και απουσιαζει το 1:1 mapping. Ή δεν ειναι σε native 1080p ρυθμισμενη η πηγη, ή το pattern ειναι σε αλλη αναλυση.
Δες λίγο καλύτερα την εικόνα στο ποστ #1 και σύγκρινε με την πρωτότυπη στο λινκ που έβαλα (ειδικά του BenQ), και θα καταλάβεις...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.414
Members
38.697
Νεότερο μέλος
Spiromag