Τι βλεπετε?

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.217
Απάντηση: Τι βλεπετε?

Εγω παλι βλεπω πως ο benq εχει τον καλυτερο φακο γι' αυτο και φαινονται τα πιξελ τοσο καθαρα. Τα paterns αυτα vομιζω πως εχουν να κανουν με την αναλυση και οχι την χρωματικη ακριβεια η την ομοιομορφια του λευκου. Ο φακος του CineVersum βλεπω πως δημιουργει εντονο chromatic aberration.
Αν προσέξεις, θα δεις ότι ο φακός του Benq βγάζει λίγο χειρότερη χρωματική απόκλιση (chromatic aberration) από του IN80, στο συγκεκριμένο σημείο της εικόνας, με το συγκεκριμένο ζουμ και lens-shift. Τα τονίζω αυτά, γιατί έχω δει κατ' επανάληψη το chromatic aberration να μεταβάλεται δραματικά πχ με μια απλή μετατόπιση του lens-shift ενός προβολέα.
Όσο για το... φουκαρά το Cineversum, δεν πρόκειται για χρωματική απόκλιση του φακού, αλλά για απόκλιση των πάνελ. Και μάλιστα όχι καραμπινάτη, αλλά εντός των αναμενόμενων από τρίτσιπο. Προσωπικά, αυτό το πρόβλημα με ενοχλεί πολύ και δε θα (ξανά)αγόραζα ποτέ τρίτσιπο χωρίς λειτουργική δυνατότητα ρύθμισης της σύγκλισης.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Τι βλεπετε?

Δες λίγο καλύτερα την εικόνα στο ποστ #1 και σύγκρινε με την πρωτότυπη στο λινκ που έβαλα (ειδικά του BenQ), και θα καταλάβεις...
Τις εχω δει πολυ προσεκτικα και τις 2 φωτο. Και η μεγαλυτερης αναλυσης απο αυτη του πρωτου ποστ που δινεις, πιστοποιει οτι η πηγη δεν δινει πατερν 1080p. Αν ηταν το πατερν σωστο και καταλληλο να δειξει 1080p και επομενως 1920 γραμμες αναλυση οριζοντια θα ηταν οπως φαινεται στην φωτο που παραθετω, ενα Pixel μαυρο και ενα λευκο εναλαξ, εκει θα φαινοταν και το 1:1 pixel mapping. Στο αποσπασμα απο την πρωτοτυπη φωτογραφια (και μαλιστα διαλεξα του benq που ξεχωριζουν τα Pixels καλυτερα λογω του door effect) βλεπουμε οτι το παχος της καθετης γραμμης (και της λευκης) τις περισσοτερες φορες ειναι 2 Pixels και οχι ενα.
Οι εναλλαγες στις γραμμουλες που εφτιαξα 1:1 με τα pixels του projector ειναι 15 στην συγκεκριμενη αποσταση ενω αυτες του πατερν ειναι 9, αναλογια δλδ που ειναι κοντα στο 1080:720 αρα το πατερν στις φωτο πρεπει να ειναι 720p και οχι full HD.
Πιστευω οτι τωρα καταλαβες ποια ηταν η ενσταση μου απο την αρχη και γιατι λεω οτι το πατερν ΔΕΝ ειναι 1080p καθως μαλλον δεν ειχες κατανοησει το "σημειο" μου.

(δεν εχει attach το φορουμ και για να βαλω την φωτο που εφτιαξα θα πρεπει να την ανεβασω πρωτα καπου..., οποτε σε αναμονη upload)
Να το:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Τι βλεπετε?

Φίλε blaroko, δεν ξέρω τι βλέπεις εσύ, το δικ'ό μου monitor στο γραφείο είναι της πλάκας και ίσως να φταίεει αυτό αλλά αυτό που βλέπω εγώ είναι οτι ο Cineversum χρωματικά, και όχι μόνο, είναι στο γάμο του Καραγκιόζη.
Σε θέμα σύγκλισης, ευκρίνειας και χρωματικά ο Cineversum, απλά δεν υπάρχει, όχι να πάει και σε γάμο κιόλας...:116:

Κουκουρούκου!!!

Reaction score
6
Αρκετές διαφορές βλέπω τώρα από το monitor στο σπίτι.

Κατ' αρχήν φαίνεται το φίλτρο οξύτητας στον infocus και τον BenQ όπως ακριβώς το περιγράφει ο Max Headrom και φαίνεται (μόνο στο monitor στο σπίτι επαναλαμβάνω) στο link που έδωσε. Επίσης φάνηκε και πόσο πιο σωστός είναι ο Sharp. Μιλάω για τα μαύρα κουτάκια και πως αυτά έχουν σκιές σε infocus και benq.

Επίσης το moire που φαινόταν έντονα στη δουλειά, ως δια μαγείας δεν υπάρχει πια στη δεύτερη φωτογραφία της πρώτης σελίδας. Στη δουλειά λόγω των πολλών κάθετων γραμμών φαίνονταν άλλες γραμμές χοντροκομμένες από πίσω με διαφορετικά σχέδια για κάθε προβολέα.

Συμπέρασμα, το monitor που έχω στη δουλειά είναι yatabaza. :138:

Επίσης τα μικρά τούβλα που είχα πει πιο πριν για τον BenQ εδώ δεν υπάρχουν ούτε στην πρώτη φωτο του πρώτου post.

JL_

Reaction score
19
Για δείτε και αυτές (σήμα multiburst):

JVC RS20:

Optoma HD8200 (φοράει το ίδιο 0,65" DMD με τον Sharp):

Planar 8150 (φοράει το ίδιο 0,95" DMD με τον Benq):

Πηγή

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Γιαννη, για ριξε μια ματια και εδω
Δεν μας λυπασαι που μια ψυχη:121: θα το δει και θα...κοκορευεται
ολη μερα?:137:

JL_

Reaction score
19
Re: Απάντηση: Τι βλεπετε?

Δεν μας λυπασαι που μια ψυχη:121: θα το δει και θα...κοκορευεται
ολη μερα?:137:
To είχα δει, Ανδρέα... :605:

Όπως θα κατάλαβες, προσπαθώ να αναμοχλεύσω την ίδια απορία που είχα και τότε... :138:

Reaction score
0

Σε θέμα σύγκλισης, ευκρίνειας και χρωματικά ο Cineversum, απλά δεν υπάρχει, όχι να πάει και σε γάμο κιόλας...:116:

Κουκουρούκου!!!
Οταν εχεις χαλια συγκλιση οπως εχει ο cineversum δεν μπορεις να περιμενεις ευκρινεια αυτε στα καλυτερα σου ονειρα! Την καλυτερη ομοιομορφια ομως την εχει, και οποιος εχει ματια βλεπει. Και απο την 2η φωτο μονο την ομοιομορφια μπορεις να δεις λογω της χαμηλοτατης αναλυσης. Ειναι τετοιο και το πατερν που ειναι φτιαγμενο για να βλεπεις την ομοιομορφια στις τεσερεις γωνιες και στο κεντρο - δεν ειναι τυχαιο το πατερν. Οι περισσοτεροι προβολεις εχουν μεγαλο προβλημα ομοιομορφιας. (Οπως και οι LCD τηλεορασεις, εκει ειναι αλλο ενα σημειο που οι Plasma δινουν ρεστα λογω τεχνολογιας που δεν δημιουργει προβληματα ομοιομορφιας)

Reaction score
0

Οταν εχεις χαλια συγκλιση οπως εχει ο cineversum δεν μπορεις να περιμενεις ευκρινεια αυτε στα καλυτερα σου ονειρα! Την καλυτερη ομοιομορφια ομως την εχει, και οποιος εχει ματια βλεπει. Και απο την 2η φωτο μονο την ομοιομορφια μπορεις να δεις λογω της χαμηλοτατης αναλυσης. Ειναι τετοιο και το πατερν που ειναι φτιαγμενο για να βλεπεις την ομοιομορφια στις τεσερεις γωνιες και στο κεντρο - δεν ειναι τυχαιο το πατερν. Οι περισσοτεροι προβολεις εχουν μεγαλο προβλημα ομοιομορφιας. (Οπως και οι LCD τηλεορασεις, εκει ειναι αλλο ενα σημειο που οι Plasma δινουν ρεστα λογω τεχνολογιας που δεν δημιουργει προβληματα ομοιομορφιας)
Μίλησα καθόλου για ομοιομορφία?? Δεν νομίζω....

Επίσης, όποιος έχει μάτια βλέπει, βάσει του screenshot πάντα, ότι ο εν λόγω προβολέας σ' αυτά που ανέφερα είναι απαράδεκτος.

Reaction score
0

Δεν μας λυπασαι που μια ψυχη θα το δει και θα...κοκορευεται
ολη μερα?

Μπά, δεν συνηθίζω να τα βάζω με τους "αδύνατους"...
Τι να πώ; Δεν βλέπεις οτι παίζει ο λύκος με τ΄αρνί; Το μόνο κακό είναι οτι τ΄αρνί είναι πιό μαύρο απ΄το λύκο.

Reaction score
0

Μίλησα καθόλου για ομοιομορφία?? Δεν νομίζω....

Επίσης, όποιος έχει μάτια βλέπει, βάσει του screenshot πάντα, ότι ο εν λόγω προβολέας σ' αυτά που ανέφερα είναι απαράδεκτος.
Ειπα απο την αρχη οτι στην πρωτη φωτο ο cine εχει προβλημα συγκλισης. Μετα σχολιαζοντας την 2η (η οποια λογω της χαμηλης αναλυσης μονο ομοιομορφια -χρωματικη και φωτεινοτητας-μπορει να μας δειξει) εγραψα αυτο:

Εδω βλεπουμε οτι ο cineversum εχει την καλυτερη χρωματικη ομοιομορφια οπως και φωτεινοτητα all over screen και μετα ακολουθει (καταιδρωμενος) ο infocus. ;)
Οι αλλοι ακομα τρεχουν...
Δεν ειπα λοιπον οτι ειναι καλος χρωματικα ή σε ευκρινια που σχολιασαν μετα αλλοι...

Αρχικό μήνυμα απο Μπάμπης Κ..
[Φίλε blaroko, δεν ξέρω τι βλέπεις εσύ, το δικ'ό μου monitor στο γραφείο είναι της πλάκας και ίσως να φταίεει αυτό αλλά αυτό που βλέπω εγώ είναι οτι ο Cineversum χρωματικά, και όχι μόνο, είναι στο γάμο του Καραγκιόζη.]
Willie: [Σε θέμα σύγκλισης, ευκρίνειας και χρωματικά ο Cineversum, απλά δεν υπάρχει, όχι να πάει και σε γάμο κιόλας...

Κουκουρούκου!!!]

Αυτο ηθελα να διορθωσω και καλο ειναι να διαβαζουμε προσεχτικα για να μην λεμε τα ιδια πολλες φορες και αντι να παμε μπροστα την κουβεντα την παμε πισω...

Φιλικα...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.404
Members
38.696
Νεότερο μέλος
xaris loukakis