Τι γνώμη έχετε για τα KEF της σειράς C?

Reaction score
0
Τι γνώμη έχετε για την σειρά C της KEF? και μιλάω συγκεκριμένα για την δημιουργία ενός σετ 5.1 με C5 για L,R, τα C3 για περιφεριακά,το C6LCR για κεντρικό και το C4 για subwoofer?
κόστος γυρώ στα 1000 euro...σε συγκριση με κάποια που έχουν προταθεί πολλές φορές σε άλλα thread όπως τα Ψωράλ Indiana Line, Earthquake Saturn Orbital 5.1 , Heco Victa 500 5.1, Tannoy και πάει λέγοντας...είμαι στο τελικό στάδιο της επιλογής μου να τα ταιριάξω με τον Η/Κ 255. Κλείνω περισότερο προς τα KEF λόγω ποιότητας της εταιρίας που είναι εγνωσμένης αξίας, και λόγω του ότι εχω ακούσει να πέζουν μόνο τα C5 και τα Ιndiana Line HC206,δεν άκουσα το 505 δυστηχώς

Reaction score
50
Προσωπικά δεν τα έχω ακούσει, αλλά βλέπω στα specs τους ότι έχουν αρκετά υψηλή ευαισθησία και είναι και 8ωμα. Άρα δε νομίζω να προβληματίσουν τον 255 από άποψη οδήγησης. Από 'κει και πέρα το σκεπτικό σου σωστό είναι (ως προς το ποιόν της εταιρίας) και δεδομένου ότι τα έχεις ακούσει και σ' αρέσουν δε νομίζω να σε απογοητεύσουν. Αν υπάρχει βέβαια και κάποιος φίλος που τα γνωρίζει ακουστικά ακόμα καλύτερα ν' ακούσουμε και τη δική του άποψη.

Προσωπικά πάντως θα προτιμούσα ν' αγοράσω ηχείο που έχω ακούσει από κοντά και με ικανοποιεί παρά κάποιο άλλο με πολύ καλές κριτικές που να... υποψιάζομαι ότι ίσως και να παίζει καλύτερα. Αλήθεια, τα υπόλοιπα ηχεία που έχεις κατά νου γιατί δεν πας να τ' ακούσεις;

Reaction score
0
καλησπέρα...αργησα λίγο λόγω τρεξιματος για δουλειές...τελικά το βήμα έγινε....αγoράστηκαν για αρχή τα KEF C5 και τοποθετήθηκαν ήδη...οι εντυπώσεις μου είναι πολυ καλές και δεν το μετανιώνω προς το παρρόν, βέβαια μην ξεχνάμε πως τα ηχεία τα στρώνω ακόμα και δεν έχω ανοίξει τον ενισχυτή σε υψηλές εντάσεις.
πολύ ωραίος ο ήχος που βγάζουν ακόμα και απο τις δυσκολες θέσεις που είναι τοποθετημένα γιατι δεν υπάρχουν εναλακτικές...μόνο που έχω την εντυπωση ότι τελικά ίσως ο ενισχυτής ισως θα επρεπε να ήταν λιγακι πιο δυνατός...βεβαια τελική αποψη θα βγάλω αργότερα όταν τον ανοίξω τέρμα...απλά προς το παρόν σε ηρεμες ακροάσεις καθημερινής χρήσης ακομα και για απλη παρακολούθηση TV πχ ειδήσεις,εκπομπες η ένταση του ανισχυτή πρέπει να είναι πχ σε (κλίμακα 1-100) νουμερα γύρω από το 50-55 στο 40 ίσα που ακούς τα ηχεία θεωρώ πως δεν θα επρεπε να ειναι τοσο χαμηλά....βεβαια για παράδειγμα στο 65 ειναι αρκετα δυνατα για να καλύψει μια ηλεκτρική σκουπα και στο 70 έχει διπλασιάσει την ενταση του...παραπανω δεν τον έχω ανοιξει...αλλα πιστεύω πως σε ενα γλέντι μάλλον θα πέζει 90-100 για να καλύψει τον χώρο το οποίο θεωρώ ότι μάλλον θα πιέζει τον ενισχυτή αρκετα.....παντως ακομα και στο 65 που τον εφτασα οι κώνοι των ηχείων ίσα που κουνιώντουσαν αλλα ακουστικά ήταν δυνατά
όσο για τα υπόλοιπα ηχεία που ανέφερα στην αρχή τελικα δεν τα επέλεξα γιατι δεν με κερδισε και ο πωλητης των indiana line για παραδειγμα γιατι επεμενε για τα 206 λέγοντας πως τα 505 δεν μου κάνουν για τον χώρο μου που υπόψην είναι 60-65 τετραγωνικά ελεύθερα,τα earthquake δεν καταφερα να τα βρώ να τα ακούσω...τα heko victa τα ακουσα σε 2 πολυκαταστηματα σαν set όλα και δεν μου αρεσαν τόσο, και τα tannoy δεν με κάλυπταν και εμφανησιακά,δεν τεριαζαν στο σαλόνι πουθενα που να χτυπιώμουνα ούτε και στις διαστάσεις για πολύ λίγο....και τελικα τα c5 ειναι και πολύ βολικά...(προταση μου όποιος τα επιλέξει ας τα πάρει στην ανοιχτη απόχρωση...είναι πανεμορφα,εγω τα πήρα σε μαύρο για να ψιλοταιριάζουν αλλά δεν σε εντυπωσιαζουν)

Reaction score
0
Απάντηση: Τι γνώμη έχετε για τα KEF της σειράς C?

τελικα αγορασα τα καινουργια kef c7 !!! τα ακουσα ειναι μπασατα καπως ! για το ενισχυτη μου ειναι λιγα !! ποιο καλυτερα θα ηταν σε 6 x 105 ενισχυτη και πανω ! παντως ειναι καλα απο τη αρχη μεχρι το τελος της εντασης δεν χαλαει ο ηχος καθολου !!!! κανουν και για στερεοφωνικο ηχο και για home cinema !!! περιμενω να μου ερθουν !!!!

και κατι αλλο που ρωτησα παρα πολυ ..ενισχυτης 8 ohm θα βαζεις ηχεια καθαρα για 8 ohm ! τελεια και παυλα κανονας !:103: ειχα σκοπο να βαλω 6 ohm , maximum 8 ohm .....ποιο σωστα ειναι 8 ohm.-

φιλε digital πως γινεται το στρωσιμο των ηχειων ???? υπαρχει κατι συγκεκριμενο ???

Reaction score
0
όπως μου εξήγησαν θέλουν καποιο χρόνο παιξίματος αλλος λέει 20-30 ώρες,αλλος 50 και αλλος 100...εγώ θα τα αφήσω σιγουρα καμια 50αρια για να ειμαι μέσα:) θελουν να εναλλασεις τις μουσικές σου αρκετα πριμα λιγα μπασα για λιγη ώρα σε χαμηλή ενταση,μετα πχ σε λιγο πιο ψηλή ,μετα αλλαξε βάλε κατι σε λιγοτερα πριμα και αρκετα μπάσα παλι λιγο χαμηλα μετα πιο εντονα αλλα ποτε πολυ δυνατα...αυτο να εναλλάσετε συνεχώς για αρκετές ώρες, αυτό δεν συνεπάγεται ότι πρέπει να τα αφήσεις να παίζουν 50 ώρες φυσικά έτσι...άλλος λέει ότι βάζει ροζ θορυβο να παίζει...δηλαδή συγκεκριμένες συχνότητες....γενικα υπαρχουν πολλές απόψεις....το θέμα είναι να μην τα τσιτώσεις απο την αρχή ώστε να ερθουν σε μια καλή λειτουργία οι κώνοι και γενικά οι μεμβράνες να μαλακώσουν.
όσο για τα C7...ελπίζω να έχεις βαρβάτο ενισχυτή γιατι δεν θα ικανοποιηθείς από ένταση....τα C5 είναι και πιο λίγα WATT και πάλι δεν πεζουν σε πολύ υψηλές εντάσεις,θέλουν πιο μεγαλο ενισχυτή απο τον 255 από όσο κατάλαβα....μελλοντικά με βλέπω να πέρνω κανεναν δικάναλο τελικό για τα c5! φαντάσου εσύ με τα c7

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.287
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale