Τι είδαμε, τι θα δούμε

Knight

Mr. Wolf
Reaction score
2.909
The Program

Καθεσαι,βλεπεις,με το καλημερα η περιεργεια ΄΄αναβει΄΄,προσδοκας αυτο το ΄΄κατι΄΄ που θα γινει,τιτλοι τελους χωρις να το καταλαβεις.
(μια μικρη κοιλιτσα συγχωρειται)

Bonus A : Αν και δεν με τραβαει ο Ben Foster,ο ρολος,του ταιριαξε ΄΄γαντι΄΄ και ανεβασε επιπεδο την ταινια
Bonus B : Ενω ξερεις τί θα συμβει,περιμενεις απορροφημενος το πώς θα συμβει.Και αυτο ειναι καλο σημαδι

Μετα απο καιρο καλη ταινια :thumbsup:

Βαθμος : 7/10

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.363
- Kiss Me Deadly 1955

- ο Mike Hammer , είναι ο σκληρός των ντετέκτιβ , ο γυναικάς , ο πιστολάς , ο ψύχραιμος κλπ , καμία σχέση με τον ποιό ανθρώπινο και ευαίσθητο Φίλιπ Μάρλοου

- το έργο πατάει ακριβώς επάνω στην ομότιτλη νουβέλα του Μίκυ Σπιλέιν . . .

. . . δεν θα μιλήσω γιά την πλοκή για να μην χαλάσω το ''σασπένς'' , το έργο εξελίσσεται γρήγορα και πρός ασυνήθιστες για το ''νουάρ'' πλευρές , πολύ καλή εικόνα αλλά και ήχος επίσης και ατμόσφαιρα που είναι τόσο απαραίτητη για την αποτύπωση του κλίματος της εποχής , οι ερμηνείες είναι σχετικά κρατημένες ίσως για να τραβήξει περισσότερο κοινό και όχι μόνον τους φανατικούς του είδους , αλλάζει όμως τόσο γρήγορα και απρόβλεπτα , που σε κρατάει στην καρέκλα , είμαστε εξ΄ άλλου στην εποχή πρίν τα ''εφέ'' , οπότε τα πάντα εξαρτώνται από το σενάριο , την ηθοποιία , την φωτογραφία , την σκηνοθεσία γενικότερα

- όπως και να έχει , από τα καλύτερα hard - boiled . . . 8.0/10 . . . enjoy

Kiss Me Deadly : Greek subs cc.

. . . όχι δεν είναι από το lost highway . . .

. . . ούτε από Ταραντίνο . . .

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.075
αλιεν.jpg

Για ζέσταμα πριν το "Alien: Covenant" που θα δούμε την Κυριακή, αποφάσισα να ξαναδώ το πρώτο Alien του 1979. Ζορίστηκα λίγο αφού βλέπω ταινίες που έχουν γυριστεί μόνο τα τελευταία 2-3 χρόνια. Από την άλλη το franchise Alien είναι η κορυφαία κινηματογραφική δημιουργία για το γούστο μου.

Έχουν περάσει πάνω από 30 χρόνια από την τελευταία θέαση και θυμόμουν μόνο τα πολύ βασικά. Η ταινία με εξέπληξε ευχάριστα γιατί δεν μου φάνηκε παλιομοδίτικη και ξεπερασμένη όπως περίμενα. Αν εξαιρέσει κανείς τους υπολογιστές και τα χτενίσματα (λόγω εποχής), η παραγωγή είναι άψογη και πρωτοπόρα ακόμα και με τα σημερινά στάνταρ.

Το "Necronom IV" του σπουδαίου Giger πάνω στο οποίο βασίστηκε για να σχεδιάσει τον κόσμο του Alien:

necronom_iv.jpg

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.676
Δεν είμαι μεγάλος fan των Alien, αλλά δεν πρέπει να έχει υπάρξει άλλη σειρά ταινιών που από την καρέκλα του σκηνοθέτη να έχουν περάσει τόσα βαριά ονόματα.

Scott, Cameron, Fincher, Jeunet, όλοι τους ένας κι ένας!

Reaction score
1.269
Xθες είδα Ben Hur (μετά απο 40 χρόνια)...
Φαντάζομαι στο παλιό αναφέρεσαι (1959)...
Εκείνες οι ταινίες ρε παιδί μου ήταν το κάτι άλλο...
Στρατιές αληθινών κομπάρσων και μουσική επένδυση να ανατριχιάζεις...Ποιος τους συντόνιζε όλους αυτούς???
Τώρα με τον υπολογιστή δεν τις γουστάρω καθόλου....
Βλέπεις πχ να πέφτει ένα κτίριο και είναι σαν να ήταν απο φελιζόλ...Αφύσικο πέσιμο...
Εγώ γουστάρω σε όλες αυτές τις επικές ταινιάρες ακόμα και τα "Ιntermission" (=διάλειμμα) συνήθως στην αρχή στη μέση και στο τέλος που βάζει κάτι σάλπιγγες...

Επιβάλλεται μετά το Ben Hur να δεις το El Cid (1961)...

Πως απο την πολύ ποιότητα φτάσαμε στην πολύ ποσότητα ρε γαμώτο.Το ίδιο συμβαίνει και με τη μουσική,Ελληνικά και ξένα.Τα σημερινά δεν ακούγονται...

Reaction score
1.560
Μετα από 2 ταινίες 3D,το Avatar και το Hobit τα γυαλιά θα μπουν πάλι στην θήκη τους και θα μείνουμε στο 2D
Όχι ότι δεν ήταν καλό αλλά δεν μπορώ να πω ότι τρελάθηκα με αυτή την τεχνολογία εξ αρχής
Σήμερα είδα μια ενδιαφέρουσα ταινία The Company you Keep όπου το παζλ ξετυλιγόταν σιγά σιγά
Βέβαια τα περισσότερα στα έδινε με εξαιρέσει 2-3
Αξίζει να την δείτε 6/10

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.075
View attachment 74896

Για ζέσταμα πριν το "Alien: Covenant" που θα δούμε την Κυριακή, αποφάσισα να ξαναδώ το πρώτο Alien του 1979. Ζορίστηκα λίγο αφού βλέπω ταινίες που έχουν γυριστεί μόνο τα τελευταία 2-3 χρόνια. Από την άλλη το franchise Alien είναι η κορυφαία κινηματογραφική δημιουργία για το γούστο μου.
Ένα έξτρα στοιχείο για το Alien:

Να τι συνέβη πραγματικά στα γυρίσματα της πιο χαρακτηριστικής σκηνής της ταινίας Alien

Reaction score
6.592
Bλεπωντας την ημερομηνια μαλλον απο αυτην πρεπει να επηρεαστηκε και η αλλη μεγαλη που μου ειχε κανει εξισου μεγαλη εντυπωση Τhe think 1982 εσεις που εισαστε μαμουνια κατι ισως θα βρειτε σχετικο ισως αρθογραφικα .. αλλιως εχω εγω την αποκλειστικοτητα αυτη ασχετα εαν συμφωνειτε..:cautious:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.734
Members
38.488
Νεότερο μέλος
nikpapageo