Τι είδαμε, τι θα δούμε

Μηνύματα
20.123
Reaction score
14.501
The good Earth - Υπό το βλέμμα του Βούδα

8,5/10

IMG_2735.JPG


είναι δράμα παραγωγής 1937 σε σκηνοθεσία Σίντνεϊ Φράνκλιν και αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματός της, βραβευμένης με Νόμπελ λογοτεχνίας, Περλ Μπακ.


Επικών διαστάσεων έργο (που πήρε τρία χρόνια να ολοκληρωθεί), με σκηνές ανθολογίας (για παράδειγμα ο όχλος που τα παίρνει όλα σβάρνα αλλά και η σεκάνς με την επίθεση των ακρίδων), δύο όσκαρ (φωτογραφίας και α' γυναικείου ρόλου για τη Rainer που έγινε η πρώτη που κερδίζει όσκαρ δύο συνεχόμενες χρονιές) αλλά και άλλες τρεις υποψηφιότητες για όσκαρ (ταινίας, σκηνοθεσίας και μοντάζ). Ήταν η τελευταία ταινία του παραγωγού Irving Thalberg (του κυρίου στου οποίου το όνομα δίνεται το τιμητικό όσκαρ της κάθε χρονιάς) και η πρώτη και τελευταία στην οποία αναγράφεται το όνομά του, κι αυτό για τιμητικούς λόγους, αφού πέθανε πρόωρα πριν την ολοκλήρωση της ταινίας.


Λουίζ Ράινερ

https://el.m.wikipedia.org/wiki/Υπό_το_βλέμμα_του_Βούδα_(ταινία_1937)

IMG_2737.JPG
 

Μηνύματα
20.123
Reaction score
14.501
THE BARBIER OF SIBERIA - Ο κουρέας της Σιβηρίας - СИБИРСКИЙ ЦИРЮЛЬНИК ( Sibirskiy tsiryulnik ) 1999

IMG_2743.JPG



Μιχάλκοφ συνέχεια... ( σενάριο - σκηνοθεσία - ρόλος -------> τσάρος Αλέξανδρος III )


"Θα είχε, ενδεχομένως, ενδιαφέρον, ο Μιχάλκοφ να έκανε κάποτε ένα "director's cut", µε όλες τις σκηνές που έβγαλε. Ίσως τότε να αποκαλυφτεί ότι ο "κουρέας της Σιβηρίας" ήταν ένα κουρεμένο στο τραπέζι του μοντάζ αριστούργημα!" - Μπάμπης Ακτσόγλου


https://sovietmoviesonline.com/drama/83-sibirskiy-ciryulnik.html

IMG_2742.JPG


- Η ταινία γυρίστηκε σε μια περίοδο που ο Μιχάλκοφ φιλοδοξούσε να κερδίσει την προεδρία της Ρωσίας (μαζί και την υποστήριξη των Αμερικανών)...

- Ο Μιχάλκοφ αναμειγνύει το κλασικό σοβιετικό επικό σινεμά με συνηθισμένες, αμερικανικού τύπου φόρμουλες....

http://www.znanie.gr/el/static/view-of-the-russian-film-the-barber-of-siberia.aspx
 


sterkon

Τελεοράσεις!
Μηνύματα
982
Reaction score
1.616
Και η ολοκληρωμένη ταινία
Serenity (2005) Imdb 7,9
μιας και η σειρά κόπηκε από κάποιον διευθυντή >:(, για τον οποίο ο θρύλος λέει πως ακόμη δυσκολεύεται να βγει απ' το σπίτι του χωρίς να προπηλακιστεί... :):p

Προσωπική βαθμολογία 5/5 ;) :beach:

 



Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.455
Reaction score
50.594
Θεσσαλονίκη: στάχτες και διαμάντια

Το ντοκιμαντέρ «Θεσσαλονίκη 1917: η φωτιά που γέννησε μια πόλη» αναβιώνει τα γεγονότα της πιο καταστροφικής πυρκαγιάς στην ιστορία της Θεσσαλονίκης και μας θυμίζει τους τρόπους με τους οποίους η πόλη ξαναγεννήθηκε



Η πυρκαγιά του 1917 που έπληξε την πόλη της Θεσσαλονίκης άφησε περισσότερους από 75.000 άστεγους


Στις 18 Αυγούστου 1917 τρομακτική φωτιά που άρχισε το απόγευμα σε ένα προσφυγικό κατάλυμα στο βορειοδυτικό τείχος της Θεσσαλονίκης έμελλε να αφήσει περισσότερους από 75.000 άστεγους καίγοντας σχεδόν ολόκληρο το ιστορικό κέντρο της πόλης. Μέσα σε περίπου 32 ώρες κάηκαν περισσότερα από 9.500 κτίσματα. Οικίες, εμπορικά καταστήματα, γραφεία μετατράπηκαν σε στάχτη. Οκτώ εκατομμύρια στερλίνες ήταν η αποτίμηση της καταστροφής, χρηματικό ποσό στο οποίο δεν μπορεί ασφαλώς να συμπεριληφθεί η ανεκτίμητη αξία των αποτεφρωμένων μνημείων της πόλης.

Αναβίωση αυτού του δυσάρεστου περιστατικού που υπήρξε καταλυτικό για την πόλη της Θεσσαλονίκης επιχειρεί το ντοκιμαντέρ «Θεσσαλονίκη 1917: η φωτιά που γέννησε μια πόλη» του σκηνοθέτη Γρηγόρη Βαρδαρινού ο οποίος συγχρόνως - όπως φαίνεται και από τον τίτλο του ντοκιμαντέρ - εστιάζει και στον τρόπο με τον οποίο η πόλη συνήλθε για να ξαναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες της.

«Η πολυφυλετική, πολυθρησκευτική και πολύγλωσση βαλκανική μητρόπολη (όπου οθωμανοί, εβραίοι και χριστιανοί συμβίωναν, κατά την περίοδο της πυρκαγιάς, μαζί με περισσότερους από 300.000 στρατιώτες του πολυεθνικού στρατού της Entente) τελικά επανασχεδιάζεται, με την απόφαση της κυβέρνησης του Ελευθέριου Βενιζέλου» αναφέρει σε σημείωμά της η παραγωγή της ταινίας. «Με βάση το σχέδιο του Ερνέστ Εμπράρ διαμορφώνεται εκ του μηδενός, ώστε να πάρει την πολεοδομική μορφή που έχει σήμερα. Οι επιπτώσεις της σε κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό επίπεδο αποτελούν καθοριστική τομή στην ιστορία της πόλης».

Για τη δημιουργία του «Θεσσαλονίκη 1917: η φωτιά που γέννησε μια πόλη», χρησιμοποιώντας πλειάδα αρχειακού υλικού (φωτογραφιών, φιλμ, καρτ ποστάλ, σχεδίων και χαρτών), η αφήγηση στηρίζεται σε συνεντεύξεις ιστορικών και ερευνητών και σε γραπτές μαρτυρίες της εποχής που ζωντανεύουν μέσα από το σενάριο που υπογράφει ο σκηνοθέτης μαζί με τον λογοτέχνη Φίλιππο Μανδηλαρά και τη σεναριογράφο Αναστασία Μπαρτζουλιάνου που πραγματοποίησε και την έρευνα/τεκμηρίωση.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το ντοκιμαντέρ «Θεσσαλονίκη 1917: η φωτιά που γέννησε μια πόλη» «διαφέρει ριζικά από άλλα παρόμοια ντοκιμαντέρ για το ίδιο θέμα, με την ιδιαίτερη έμφαση που έχει δώσει η παραγωγή στην ποιότητα της εικόνας, καθώς παρουσιάζει πρωτότυπο αρχειακό υλικό και αρχειακά φιλμ σε πλήρη ανάλυση. Δεν αναμασά θεωρίες συνωμοσίας και αστικούς μύθους και δεν μένει στην επιφάνεια, παρουσιάζοντας μόνο τα γεγονότα. Προχωρά βλέποντας τις επιπτώσεις της πυρκαγιάς σε βάθος χρόνου, καινοτομεί στην προσέγγισή του και φέρνει την απαραίτητη φρεσκάδα στο αφήγημα για το σημαδιακό αυτό γεγονός». Συμπαραγωγή του Γρηγόρη Βαρδαρινού και της COSMOTE TV, με την υποστήριξη της ΔΕΘ - HELEXPO και του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, το ντοκιμαντέρ θα κάνει πρεμιέρα στη διάρκεια της 82ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης. Θα προβάλλεται καθημερινά, 9-16 Σεπτεμβρίου, σε χώρο που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Βασικοί συντελεστές
Αφήγηση: Δημήτρης Τσιλινίκος
Διεύθυνση Παραγωγής: Χριστίνα Γκωλέκα
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Σταμπολής
Ηχος: Τάσος Καραδέδος
Μοντάζ: Γιάννης Καράμπελας
Μουσική: Δήμητρα Σιδερίδου


http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=896271
 



Μηνύματα
5.283
Reaction score
6.429
CHIPS 2017 7/10 Βασισμενη στην παλαια ομωνυμη σειρα , χωρις να εχει καμια σχεση αποσο θυμαμαι δηλαδη :D

ευχαριστη φτανει να σας ταιριαζει το σαχλο χιουμορ κυριως σεξουαλικου περιεχομενου , εμενα εχει στρωσει και το σαμπακι και πυροβολαει ρυθμικο ταχυ γρηγορο και εκρηκτικο , εχει και σκηνες δρασης ,με ποικιλα soundtracks ,αρκετα καλες ....
Στο τελος εμφανιζεται και ο Eric Εstrada με την ιδια βαφη μαλλιων του Πασχαλη μας ,του τραγουδιστη :D.

 



rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.299
Reaction score
93.804
Ozark, 7
Μετά το Βreaking Βad ο πήχης έχει ανέβει πολύ ψηλά για τα παρεμφερή θέματα. Είναι καλή παραγωγή πάντως και βλέπεται ευχάριστα.
Aspect Ratio:
2.00 : 1
Τι τους έχει πιάσει με αυτό; 8-)
@Zizik, ποια άλλη σειρά είχε τέτοιο λόγο πλευρών; Το είχες γράψει, αλλά δεν το θυμάμαι.
 



Μηνύματα
20.123
Reaction score
14.501
IMG_2758.JPG
IMG_2756.JPG


Αν μιλούσε ο άνεμος - The Wind cannot read 1958


Richard Mason : Συγγραφέας του βιβλίου


(1919-1997) was 19 when World War II began. Later in the war, he says, he was sent to "a school of oriental studies in London to learn Japanese to go out to the East and act as an interpreter and to interrogate Japanese prisoners of war" (Guy Haydon, "About the Author", in Suzie Wong, Hong Kong: Pegasus, 1994).

Mason says he wrote The Wind Cannot Read when he was 23, while living in a tent in Burma, on a portable typewriter.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/The_Wind_Cannot_Read
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.913
Reaction score
41.175
Aspect Ratio:
2.00 : 1
Τι τους έχει πιάσει με αυτό; 8-)
@Zizik, ποια άλλη σειρά είχε τέτοιο λόγο πλευρών; Το είχες γράψει, αλλά δεν το θυμάμαι.
το βασικότερο πρόβλημα (για το ΒΒ) ήταν που δεν υπήρχαν τα πρώτα seasons σε HD, τώρα από ότι βλέπω κυκλοφορούν...έτσι μου 'ρχεται να τα δω όλα από την αρχή. Όταν το ξεκίνησα τα πρώτα 3 seasons, αν δεν κάνω λάθος, τα έβλεπα χειρότερα και από DVD :o
 

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.299
Reaction score
93.804
το βασικότερο πρόβλημα (για το ΒΒ) ήταν που δεν υπήρχαν τα πρώτα seasons σε HD, τώρα από ότι βλέπω κυκλοφορούν...έτσι μου 'ρχεται να τα δω όλα από την αρχή. Όταν το ξεκίνησα τα πρώτα 3 seasons, αν δεν κάνω λάθος, τα έβλεπα χειρότερα και από DVD :o
Όποτε τα θελήσεις, μου λες.
 

Μηνύματα
2.260
Reaction score
1.205
Πείτε με ανώμαλο ή δεν ξέρω τι άλλο,αλλά εχθές είδα και γούσταρα το The room (2003) με τον Tommy Wiseau.
Βαθμός 8/10.

Προσοχή!
Η ταινία είναι δραματική αλλά η ηθοποιία-το σενάριο είναι τόσο χάλια!!! που γελάς διαρκώς και άρα θα δείτε μία καλή κωμωδία.Σε ένα φίλο μου που του έδειξα λίγο,μου είπε..."Να τη δούμε το Σάββατο οπωσδήποτε!"
Ο πρωταγωνιστής είναι και σκηνοθέτης και σεναριογράφος και όλα και σίγουρα ατάλαντος + το οτι έχει αστεία φάτσα...

Υπόθεση:
Ο πρωταγωνιστής ετοιμάζεται να παντρευτεί την πιο άπιστη γυναίκα του κόσμου και το μόνο που έχει στο μυαλό της είναι το σεξ.
Στο πάρτι αρραβώνων του Wiseau χόρευε προκλητικά με τον κολλητό του (που τον απατάνε κιόλας) και όταν τους ρώτησε ο Wiseau "Λίζα,τι κάνετε εκεί;" αυτή του λέει "Τι μας το χαλάς;Να μη σε νοιάζει..."
Και όποια διάθεση και αν έχει ο πρωταγωνιστής (ακόμα και αν κλαίει) με το που δει κάποιον φίλο,τον χαιρετάει χαρούμενα "Oh...Hi Mark".


Ας μιλήσει όμως το βίντεο...
*Το οποίο δεν δείχνει ούτε τις μισές αστείες σκηνές...



Και δείτε το εξαιρετικό μοντάζ που κάνανε για να τον κοροϊδέψουν...

 
Last edited:



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.591
Μηνύματα
2.866.906
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top