Τι είδαμε, τι θα δούμε

Μηνύματα
5.280
Reaction score
6.428
Μια απο τις ταινιες που με βρισκει απολυτα συμφωνο με τον Alex !! Δανειζομενος δικια του εκφραση, ειναι ταινια για ποιητες ... Ελπιζω να καταλαβαν οσοι την απολαυσαν τα λογια του ποταμισιου αερα...αυτα τα ψυθιριστα...
Εγω τα βρηκα επιτηδευμενα στοχαστικα ... εμειναν και τα λιονταρια νυστικα στο τελος...:tongue:
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.626
Reaction score
83.106
Είσαι καταφανώς, πλήρως προκατειλημμένος. Πλήρως. Πουθενά, ούτε καν ως νύξη, το σενάριο δεν θέτει θέμα μειονότητας και κακών λευκών. Αντιθέτως, και προς απογοήτευση του κάθε παπάρα φιλελεύθερου και της κάθε προοδευτικιάς ταγαρογκόμενας που κατακεραυνώνουν τους άλλους για να δείξουν αυτοί πόσο ανθρωπιστές και προοδευτικοί είναι, το σενάριο και ο σκηνοθέτης παρουσιάζουν τους λευκούς και τους γηγενείς αμερικανούς πλήρως εντεταγμένους μεταξύ των σε ενιαία κοινωνία - άλλωστε, το θύμα με λευκό τα είχε - ενώ το απολογητήριο των ενόχων προέβαλε ως δικαιολογία αυτήν ακριβώς την ερημιά και μόνον, παντού χιόνι και σιωπή, όπως είπε χαρακτηριστικά ο τελευταίος απ' αυτούς. Βεβαίως, το σενάριο είναι σχετικά αδειανό, και είναι εμφανής η προσπάθεια του σκηνοθέτου, να τεντώσει την πλοκή για να φθάσει το φιλμ σε "κανονική" διάρκεια, αλλ' αυτό είναι άλλο θέμα.
Κώστα, η γη που έγινε το έγκλημα είναι μισθωμένη σε μεγάλη εταιρεία και οι ένοχοι είναι μέλη της ιδιωτικής της ασφάλειας. Πόσο πιο φανερά πρέπει να δηλωθεί η εκμετάλλευση του τόπου της τοπικής μειονότητας; Το θύμα τα είχε με λευκό αλλά ο πατέρας της δεν πιστεύω, από το λίγο που πρόσεξα στον διάλογο με τον πρωταγωνιστή, να άνοιγε μπίρες από τη χαρά του. 8-) Απλά είπε ότι "εφόσον η κόρη μου ήταν 18 ετών δεν μπορούσα να της πω τι να κάνει".

Οι κοινωνίες αυτές είναι ενιαίες όταν οι λευκοί που ζουν σε αυτές έχουν δεχτεί να προσαρμόσουν οι ίδιοι τις συνήθειές τους στην τοπική λογική. Δεν το βρίσκω στραβό, απλά πρέπει να έχεις την ανάλογη λόξα για να το κάνεις, ή, το πιθανότερο, η οικονομική σου κατάσταση να σε αναγκάζει να συμβιβάζεσαι με διαρκείς υποχωρήσεις.

Για τους φιλελεύθερους και τους προοδευτικούς συμφωνώ.

Προκατειλημμένος είμαι από αντίδραση όταν προσπαθούν να μου δημιουργήσουν συναισθηματική φόρτιση για θέματα που μου είναι παντελώς αδιάφορα. "Ιστορίες της διπλανής πόρτας" είναι, μόνο που συμβαίνουν σε άλλο τερέν.

Σε τελική ανάλυση η ταινία δεν μου άρεσε ασχέτως αν εμείς διαφωνούμε στην ερμηνεία της. :D
 





Μηνύματα
20.074
Reaction score
14.377
Κώστα, η γη που έγινε το έγκλημα......

Οι κοινωνίες αυτές ......
.......
Σε τελική ανάλυση η ταινία δεν μου άρεσε ασχέτως αν εμείς διαφωνούμε στην ερμηνεία της. :D


Διαβάζω άλλου:

Πολύ καλή ταινία είτε είσαι φαν του είδους είτε όχι δεν παίζει να μην αρέσει σε κάποιο νοήμων όν...


Μια ταινια που δεν μου άρεσε ήταν αυτή: Evening 2007

0F48A682-DF34-4C01-88CC-B89CE754B3A1.jpeg


Δυο υποψηφιότητες για βραβείο,η μια εκ των οποίων στην κατηγορία «EDA Special Mention Award» :


Movie You Wanted to Love, But Just Couldn't:D
 






Μηνύματα
1.067
Reaction score
2.182
Να φτιάξουμε νέο κανόνα. Αν μιά ταινία έχει Eastwood που δεν είναι Clint, δεν τη βλέπουμε. :D
Όταν από τα 7 παιδιά του τα 6 :o δηλώνουν ηθοποιοί τι περιμένεις.
και το 1/7 να είχε κάποιο παιδί από το ταλέντο του πατέρα τους πάλι θα ήταν ηθοποιάρα!
 



Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Μηνύματα
686
Reaction score
2.675
Στις ιστορικές βιογραφίες τη μερίδα του λέοντος έχουν συνήθως οι μουσικοί και κατόπιν ακολουθούν οι εικαστικοί.
Κινηματογραφικές βιογραφίες πολιτικών στοχαστών σπανίως βλέπουμε στη μεγάλη οθόνη. Μετά βίας μπορώ να θυμηθώ μία ταινία για τον Giordano Bruno (1973) και το σχετικά πρόσφατο Λούθηρο του 2003.

Ως εκ τούτου, μου προξένησε μεγάλη εντύπωση όταν διαπίστωσα ότι εξέρχεται στις αίθουσες ταινία αφιερωμένη στο νεαρό Karl Marx, στη γνωριμία του με τον Engels και στην κοινή πορεία τους μέχρι τη συγγραφή του Κομμουνιστικού Μανιφέστου.

Le Jeune Karl Marx (Όταν ο Μαρξ συνάντησε τον Ένγκελς) του παντελώς άγνωστου σε μένα Raoul Peck ο οποίος, από ό,τι διαβάζω, έχει διατελέσει και υπουργός πολιτισμού της χώρας του Αϊτής.

Η επώδυνη πορεία των δύο νεαρών φιλοσόφων προς τη σύλληψη και τη συγγραφή του περίφημου βιβλίου τους που ταρακούνησε συθέμελα τον κόσμο, περιγράφεται με ιστορική ακρίβεια και απρόσμενη έμφαση στη διαπάλη των ιδεών. Και αυτό είναι ταυτόχρονα το μεγαλύτερο πλεονέκτημα και μειονέκτημα της ταινίας: οι μυημένοι θα την καταευχαριστηθούν, οι αμύητοι μάλλον θα βαρεθούν.

Προυντόν, Μπακούνιν, Ρούγκε, Βάιτλινγκ, νεαροί χεγκελιανοί, Η Εφημερίδα του Ρήνου, τα Γαλλογερμανικά Χρονικά, η Λίγκα των Δικαίων, όλο το διαβόητο συναπάντημα του 19ου αιώνα παρελαύνει μέσα από μια ταινία κινηματογραφικά άρτια, ιστορικά πιστή και αφηγηματικά συναρπαστική.

Για τους λάτρεις της πιο γοητευτικής Ιστορίας από καταβολής κόσμου, της Ιστορίας των Ιδεών.

 


xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.626
Reaction score
83.106
24 Hours to Live (2017)

MV5BMjAyNjY0MjU1NF5BMl5BanBnXkFtZTgwMjAwNDMwNDI@._V1_SY1000_CR0,0,675,1000_AL_.jpg





Ευχάριστη έκπληξη. Ούτε πρωτοτυπίες, ούτε ξαφνιάσματα. Ακολουθώντας κλασικές συνταγές έχουμε μία ταινία που ικανοποιεί στο έπακρο τους λάτρεις του είδους.

7/10
 
Last edited:




Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.119
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top