Τι είναι αυτό?

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Αυτό το σιδερένιο πλακάκι, ήταν ανάμεσα στην κεφαλή και στο κέλυφος, από όταν πήρα το πικάπ!
όσες κεφαλές 2-3 άλλαξα από τότε, το ξανατοποθετούσα, όμως χωρίς να ξέρω εάν χρειάζεται!
Το πικάπ PIONEER PL112D παμπάλαιο άλλα παίζει ακόμα καλά, χωρίς θορύβους και τέτοια, μήπως ξέρει κάποιος εάν πρέπει να το ξαναβάλω με την GRADO GREEN που έχω πάρει? δεν μπορεί, τόσα αστέρια που έχουμε στο avsite σε κάποιον θα έχει ξανατύχει!!! ευχαριστώ πολύ παίδες!

ΥΓ. Στα ξένα sites έψαξα, αλλά ντεν καταλαβαίνει αγγλικος καλά!:p

Reaction score
379
Μου φαίνεται σαν ιδιοκατασκευή και μπορεί να ειναι είτε έξτρα βάρος (νομίζω για κάποιες κεφαλές dj) είτε σαν αποστάτης για ειναι οριζόντιος ο βραχίονας όταν παίζει.

Reaction score
29.589
Εξτρα βαρίδι για πολύ ελαφρές κεφαλές είναι. Προφανώς η κεφαλή που φορούσε το πικάπ ήταν πολύ ελαφριά και δεν μπορούσε να οριζοντιώσει ή να την ζυγίσει ο βραχίονας και έβαλαν αυτό. Τι βάρος έχει η παλιά κεφαλή? και τι βάρος έχει η grado που έβαλες?
Εαν η Grado είναι βαρύτερη μπορεί να μη χρειάζεται το βάρος. Δες και πές μου.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Κώστα μου εάν σε πείσει και αυτό καλώς, η απόδειξη είναι στο όνομα της μητέρας μου, και εγώ ακούω από αυτό από τότε, χωρίς να το έχει ακουμπήσει κανείς άλλος! ούτε μάστορας, ούτε και τα παιδιά μου ακόμη, έχω αλλάξει μόνος μου 2 ιμάντες, και 3 κεφαλές,
το λαμάκι το επανατοποθετώ πάντα! Είναι από την τότε αντιπροσωπεία ΑΞΑΡΛΗΣ!!!

ΥΓ. Λίγες οδηγίες για το τι μπορώ να διορθώσω, από σένα είναι πάντα ευπρόσδεκτες!!!!

Pioneer PL112D.jpg

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.802
Όπως έγραψε ο Μάρκου, είναι βαρίδι για το ζύγισμα. Πολλά πικάπ είχαν θέση βαριδιού και πίσω για τις βαρύτερες κεφαλές.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Στο πίσω μέρος του βραχίονα, που ρυθμίζουμε το βάρος, έχει το πρόσθετο βάρος που αφαιρείτε, εγώ δεν το έχω αφαιρέσει ποτέ!

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Το έκανα λοιπόν όπως λέει το manual, αφαίρεσα το πλακάκι και το πίσω βάρος το οποίο είναι για κεφαλές πάνω από 7γραμμάρια, (η δική μου είναι 6), πρέπει να κοιτάξω κάτι άλλο?

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Μετά και την ρύθμιση, ακρόαση......... αλλά δεν κατάλαβα διαφορές!!!!:o

TGD

Reaction score
10.581
Έβγαλες ένα βάρος από εμπρός, ένα βάρος από πίσω, οπότε μάλλον ο βραχίονας βρίσκεται στην ίδια κατάσταση ισορροπίας!

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Κοιτάζοντας όμως καλύτερα, ο βραχίονας δεν ήταν παράλληλος με το πλατό! ψάχνοντας λοιπόν είδα ότι οι εταιρίες έχουν spacer για ακριβώς αυτή τη δουλειά! οπότε ξανατοποθέτησα το μεταλλικό spacer, και ξαναμαναρύθμισα την κεφαλή και τον βραχίονα, και έβαλα το βάρος πίσω! παρ' όλο λοιπόν που το manual δεν περιγράφει κάτι τέτοιο, πρέπει να μπει εάν είναι απαραίτητο! αυτό κατάλαβα εγώ με το λίγο μυαλό που έχω! εάν κάνω λάθος διορθώστε με!

Reaction score
29.589
Εάν εννοείς το πλακάκι spacer κάνεις λάθος. Οι βραχίονες ρυθμίζονται ώς προς την παραλληλία τους με βίδα που τους σφίγγει στο επιθυμητό σημείο , αφού τούς έχουμε σηκώσει η κατεβάσει. Το να έχεις και τα 2 βαρίδια επάνω είναι λάθος πρακτική γιατί αυξάνεις το συνολικό μη αναρτώμενο βάρος. Αφού η κεφαλή σου είναι χαμηλού βάρους βγάζεις τα βαρίδια και ρυθμίζεις έτσι .

Reaction score
2.248
Είναι αυτό που λέει ο John. Οσοι έχουν Τechnics και θυμούνται το manual το αναφέρει σαν shell weight για τις ελαφρές κεφαλές.
Για τις βαριές υπάρχει το συμπληρωματικό counterweight.
Τώρα για το PIONEER PL112D λέει το manual ότι παίρνει κεφαλές από 4-10 γρ. με την υποσημείωση για κεφαλές βάρους άνω των 7γρ να βάλεις το subweight (αυτό πίσω στον βραχίωνα), αλλά πουθενά δεν αναφέρει για το shellweight (όπως αναφέρει η Technics)

Οπότε από 4-7 γρ βάρος κεφαλής δεν θέλει τίποτα, από 7-10 γρ θέλει το πίσω μόνο.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Ηλία, έχει το πικάπ σου ρύθμιση καθ' ύψος του βραχίονα;
Όχι, το έψαξα! μόνο με το μεταλλικό αυτό έρχεται ίσια, εννοώ παράλληλα!

GeoVaz και πώς φέρνουμε παράλληλα τον βραχίονα?

Reaction score
29.589
Εαν δεν ρυθμίζεται καθ'ύψος ο βραχίονας , βρές κάτι άλλο βρε Ηλία , όχι το βαρίδι. Κόψε ένα κομματάκι φελλό , για αποστάτη , η δύο αν χρειάζεται , θα είναι πολύ πιο ελαφριά απο το βαριδάκι.

Reaction score
2.248
Υπήρχαν φιλεράκια ή spacers, αλλά η καλύτερη λύση είναι ένα μεγαλύτερου πλάτους rubber mat.
Είναι φτηνά και υπάρχουν σε πολλές διαστάσεις

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.902
Members
38.519
Νεότερο μέλος