Τι είναι High End και τελικά τι μας νοιάζει?...

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Τι είναι High End και τελικά τι μας νοιάζει?...

...
ΥΓ. Τελικα Hi-End δεν υπαρχει, απλα γιατι δεν υπαρχει....END...
Παραθέτω αυτό μόνο αν και είμαι σύμφωνος με όλο σου το μήνυμα.
Αφού συμφωνούν μερικοί και από τις 2(?) πλευρές ίσως να γίνεις η αιτία να συμφωνήσουμε σε μερικά πράγματα.

Οι περιορισμοί όμως που αναφέρεις και εσύ αυξάνονται όταν πρόκειται για κάτι εξειδικευμένο όπως π.χ. ένα ζευγάρι πανάκριβων και τεράστιων ηχείων.
Αν ήμουν ο "Έλληνας κροίσος με ιδιωτικό νησί" και είχα καψούρα με την μουσική, θα ήθελα να στήσω το 'τέλειο' χωρίς να υπολογίζω το κόστος φυσικά.
Μπορείτε να το σχεδιάσετε ;
Το Hi-end στην χώρα μας σε τι επίπεδο είναι ;
Θα μπορούσε 'κάποιος' πριν πουλήσει το ακριβότερο, να κάνει μια μελέτη στον χώρο μου και να βρει το ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ συνδιασμό ;
Αν εγώ δώσω μια κάτοψη από μια "αίθουσα μουσικής" θα μπορούσαν οι αντιπρόσωποι να με συμβουλέψουν σωστά για το στήσιμο, υπολογίζοντας κάτι παραπάνω από τα τετραγωνικά ή την τοποθέτηση των ηχείων ;
Οι συμβουλές - οδηγίες τους (Αντιπρ. Ελλάδας) θα ήταν οι ίδιες με αυτές που θα μου έδιναν οι 'άνθρωποι' των ΗΙ-ΕND εταιρειών, αν είχα επαφή μαζί τους ;

Από μουσική τώρα τι θα έπρεπε πλέον να ακούω ;
Ειδικές ηχογραφήσεις δεν βρίσκεις εύκολα...(+περιορισμένα είδη μουσικής).
Αλλά και όλα αυτά να είχα, για να πιάσουν τόπο ή για να δικαιολογούν το κόστος θα έπρεπε οι γνώσεις μου να είναι πολλές όσων αφορά τον ήχο και την μουσική και όχι τις συσκευές.

Σε αυτή την περίπτωση όλα θα ήταν κοντά στο τέλειο αλλά πόσοι έχουν στήσει κάτι τέτοιο ;
Πιστεύετε ότι θα καμάρωνε ο Ηι_END κατσκευαστής αν εκτιμούσε συνολικά (έβλεπε και άκουγε) το σύστημά σας.
Πριν αντικαταστήσετε ένα cdp με ένα νέο που έχει 0,008 βελτιωμένο σήμα προς θόρυβο, γνωρίζετε τους βασικούς κανόνες ακουστικής ;
Γνωρίζεται σε τι 'χώρο' γίνονται οι μετρήσεις των ηχείων ;
Είστε σίγουροι ότι η "πιστότητα του ήχου" που αναφέρει ο κατασκευαστής , είναι το ίδιο με αυτό που λέτε εσείς ;

Αυτό που βλέπω όμως, είναι ότι κάποιοι επιμένουν να λένε ότι... "Απολαμβάνω την οδήγηση με το Hi-End αμάξι μου, περισσότερο από εσένα !!! Οδήγησε κάποτε ένα τέτοιο -ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ- και θα δεις" !

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν δυστυχώς, είναι ότι το Hummer (που έχουν) είναι χειρότερο από ένα smart, στο κολωνάκι :happy_9:

Υ.Γ. Για να μην παρεξηγηθώ τα ερωτήματα δεν απευθύνονται σε εσένα "oppo".

Reaction score
0
oppohellas vbmenu_register("postmenu_588801", true);
AVSite Member

Re: Τι είναι High End και τελικά τι μας νοιάζει?...
Τωρα εγω ειμαι καπου στη μεση και θα κανω κριτικη και στα 2 στρατοπεδα.
Δυο γιατι μονοι σας κανατε τη διασπαση.
Εδω ειμαστε ολοι για να μοιραζομαστε τις γνωσεις, τις εμπειριες μας, να αναζητουμε συμβουλες και λυσεις.
Ναι λοιπον, Hi-End υπαρχει, γιατι υπαρχουν τα μηχανηματα που φιαχνονται κυριως απο ανθρωπους που εχουν οχι μονο γνωσεις της φυσικης αλλα και της μουσικης. Γιατι υπαρχουν οι ανθρωποι που ενδιαφερονται για το κατι παραπανω και στο μηχανημα αλλα και στη μουσικη.
Το οικονομικο δεν το σχολιαζω γιατι γνωριζω ανθρωπους , κατω απο τη μεσαια οικονομικη ταξη που θεωρουν εναν ενισχυτη πολυτιμοτερο απο μια mercedes.
Γνωριζω αυτους που εδωσαν ενα μπαουλο λεφτα για να αποκτησουν τετοιο συστημα, και μετα απο λιγο καιρο οι μεν ειχαν 3.000 cd η δισκους οπου μπορουσες να χαθεις πριν ακομα ακουσεις και οι αλλοι που τους επιασα με καμια 30 cd απο περιοδικα, μεχρι γυναικεια αγοραζαν για το δωρεαν cd.
Ειδα και το αλλο, τα ηχεια πισω απο τις κουρτινες γιατι ενοχλουσαν τη κυρια του σπιτιου, παρ ολα αυτα το παληκαρι εψαχνε να βρει μια εξωτικη κεφαλη για το πικαπ του.
Η τιμη δεν ειναι αυτη που κανει τον Ηi-End-α, ο κυριος αυτος το τελευταιο που θα ρωτησει ειναι το ποσο κοστιζει. Οταν θα ψαξει , θα περασει ωρες ακουσματος , τοτε θα ρωτησει ....και δε θα φυγει τρεχοντας, αλλα θα στιψει το σωβρακο του και καποια μερα θα εμφανιστει και θα αποκτησει αυτο που αποκαλειτε φετιχ, αλλα αυτο ειναι το φετιχ του και αυτο θα παρει.
Οι αλλοι παλι που αλλαζουν τα μηχανηματα οπως τα σωβρακα τους απλα ειναι οι καλυτεροι πελατες....τιποτα περισσοτερο.

Και ερχομαι στην αντιπαραθεση, τον καυγα και τις βρισιες.

Ειστε απαραδεκτοι, ολοι οσοι καταφυγατε σε βρισιες και υποτιμιτικα σχολια ειτε απο τη μια μερια ειτε απο την αλλη.
Οι μεν σαν ανθρωποι του χωρου , υποτιματε τον εαυτο σας, το μαγαζι σας, τη πενα σας, τη θεση σας στο φορουμ. Και γω σαν εμπορος θα αμυνθω αν καποιος προσβαλει καποιον οικο που αντιπροσωπευω, αλλα με τον τροπο που πρεπει . Βριζω τοσο που μπορει να κοκκινισει νταλικιερης η λιμενεργατης , αλλα αυτο δεν ειναι η λυση σε μια κουβεντα ειδικα οταν δεν ειναι ζωντανη.

Αλλα και οι δε, υποτιματε τον εαυτο σας, γιατι αυτοεκτιθεστε. Εδω ειναι ενα τεχνικο φορουμ γυρω απο τον ηχο και την εικονα. Αρα λοιπον, ολοι μας εχουμε λιγο η πολυ την ιδια ''αρωστια''.
Κανενας απο εμας δεν εχει τοσα ωστε να αποκτησει το αερινο μηχανημα , τα εξωτικα ηχεια κλπ κλπ.....οι περισσοτεροι απο μας ομως, τα κρυφοκοιταμε και κανουμε ονειρα.
Μη χαμογελατε γιατι πολλοι απο σας απο την οθονη του pc, βρεθηκατε με βιντεοπροβολεα και μερικοι αλλοι απο συστηματακι compact με ηχεια σα τσιγαροκουτα βρεθηκατε με προ-τελικο και ηχεια του μετρου.
Αρκετοι δε απο εσας τα χλευαζατε οσο δεν τα ειχατε.....θελω να σας δω τι θα σκεφτεστε οταν πηγαινετε στο σπιτι με κανενα λαμπατο.....

Δεν ανηκω σε αυτη τη κατηγορια, λατρευω ομως τη μουσικη και τα καλα μηχανηματα ακομα κι αν ειναι μονο στα ονειρα.
Αυτο που με διωχνει απο αυτη τη κατηγορια ειναι οι τσακωμοι σας , η ξερολια σας, το υφος σας.
Γιαυτο λοιπον τα κουβαδακια μου και σ αλλη παραλια.....:happy_4::happy_4::happy_4:

Κολοκοτρωνη 60-105 60 Αθηνα-Τηλ:210-3250267
[email protected], http://oppohellas.blogspot.com

Αγαπητε συναδελφε,

Αν δεν απαντουσα με τον τροπο που απαντησα θα ημουν ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ και δειλος.

Λυπαμαι κι εγω για το λεξιλογιο, αλλα με βαση τα προειπωμενα και την δυσφημιστικη ειρωνια με την οποια αντιμετωπιστηκαν τα λεγομενα μου θα μπορουσε καποιος να το χαρακτηρισει ακομα και επιεικες....!

sk

Reaction score
501
Re: Απάντηση: Re: Τι είναι High End και τελικά τι μας νοιάζει?...

Αυτό που βλέπω όμως, είναι ότι κάποιοι επιμένουν να λένε ότι... "Απολαμβάνω την οδήγηση με το Hi-End αμάξι μου, περισσότερο από εσένα !!! Οδήγησε κάποτε ένα τέτοιο -ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ- και θα δεις" !

".
Προσωπικά μιλώντας πάντως, δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με αυτή την δήλωση.

Την αποδέχομαι !

Όπως αποδέχομαι και κάθε αντίστοιχη, αρκεί να κινείται ακριβώς σε αυτά τα πλαίσια της «Δήλωσης Γούστου» ή αλλιώς «Κολοκυθόπιτας».

Πρόβλημα έχω όταν «σπάει» στα δυο τμήματα της και με το πρώτο : «Απολαμβάνω την οδήγηση με το Hi-End αμάξι μου, περισσότερο από εσένα» υπονοείται - εμμέσως πλην σαφώς - ότι ο χαρακτηρισμός HiEnd είναι αυτός που προσδίδει διαφορά απόλαυσης, ενώ το δεύτερο «Οδήγησε κάποτε ένα τέτοιο -ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ- και θα δεις» έρχεται ως μοναδική αιτιολόγηση στο εύλογο «γιατί» όποιου ζητήσει περαιτέρω διευκρινήσεις .....

Μετά αρχίζουν τα όργανα .....
:crazy_3:

Reaction score
0
Timbre vbmenu_register("postmenu_589687", true);
AVSite Member

Quote:
Originally Posted by oppohellas
...

Παραθέτω αυτό μόνο αν και είμαι σύμφωνος με όλο σου το μήνυμα.
Αφού συμφωνούν μερικοί και από τις 2(?) πλευρές ίσως να γίνεις η αιτία να συμφωνήσουμε σε μερικά πράγματα.

Οι περιορισμοί όμως που αναφέρεις και εσύ αυξάνονται όταν πρόκειται για κάτι εξειδικευμένο όπως π.χ. ένα ζευγάρι πανάκριβων και τεράστιων ηχείων.
Αν ήμουν ο "Έλληνας κροίσος με ιδιωτικό νησί" και είχα καψούρα με την μουσική, θα ήθελα να στήσω το 'τέλειο' χωρίς να υπολογίζω το κόστος φυσικά.
Μπορείτε να το σχεδιάσετε ;
Το Hi-end στην χώρα μας σε τι επίπεδο είναι ;
Θα μπορούσε 'κάποιος' πριν πουλήσει το ακριβότερο, να κάνει μια μελέτη στον χώρο μου και να βρει το ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ συνδιασμό ;
Αν εγώ δώσω μια κάτοψη από μια "αίθουσα μουσικής" θα μπορούσαν οι αντιπρόσωποι να με συμβουλέψουν σωστά για το στήσιμο, υπολογίζοντας κάτι παραπάνω από τα τετραγωνικά ή την τοποθέτηση των ηχείων ;
Οι συμβουλές - οδηγίες τους (Αντιπρ. Ελλάδας) θα ήταν οι ίδιες με αυτές που θα μου έδιναν οι 'άνθρωποι' των ΗΙ-ΕND εταιρειών, αν είχα επαφή μαζί τους ;

Από μουσική τώρα τι θα έπρεπε πλέον να ακούω ;
Ειδικές ηχογραφήσεις δεν βρίσκεις εύκολα...(+περιορισμένα είδη μουσικής).
Αλλά και όλα αυτά να είχα, για να πιάσουν τόπο ή για να δικαιολογούν το κόστος θα έπρεπε οι γνώσεις μου να είναι πολλές όσων αφορά τον ήχο και την μουσική και όχι τις συσκευές.

Σε αυτή την περίπτωση όλα θα ήταν κοντά στο τέλειο αλλά πόσοι έχουν στήσει κάτι τέτοιο ;
Πιστεύετε ότι θα καμάρωνε ο Ηι_END κατσκευαστής αν εκτιμούσε συνολικά (έβλεπε και άκουγε) το σύστημά σας.
Πριν αντικαταστήσετε ένα cdp με ένα νέο που έχει 0,008 βελτιωμένο σήμα προς θόρυβο, γνωρίζετε τους βασικούς κανόνες ακουστικής ;
Γνωρίζεται σε τι 'χώρο' γίνονται οι μετρήσεις των ηχείων ;
Είστε σίγουροι ότι η "πιστότητα του ήχου" που αναφέρει ο κατασκευαστής , είναι το ίδιο με αυτό που λέτε εσείς ;

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν δυστυχώς, είναι ότι το Hummer (που έχουν) είναι χειρότερο από ένα smart, στο κολωνάκι :happy_9:

Υ.Γ. Για να μην παρεξηγηθώ τα ερωτήματα δεν απευθύνονται σε εσένα "oppo".

Φιλε Timbre,

καταρχην σε συγχαιρω για το προσωνυμιο σου το οποιο ειναι ομορφο κι εχει να κανει με την μουσικη.

Δευτερον εχω να σου πω οτι τα πραγματα ειναι ΑΠΕΙΡΩΣ πιο ΑΠΛΑ απο οτι τα παρουσιαζεις...

ΥΠΑΡΧΕΙ διαθεσιμη απαντηση αυτη την στιγμη ακομα και για μικρους χωρους στην φαρετρα του high end audio, και με ηχεια τα οποια δεν ειναι μεγαθηρια, τεραστια κτλ..

Ολα τα αλλα ειναι μυθοι που απομακρυνουν απο τον χωρο καποιους που αποθαρρυνονται απο ολες αυτες τις...δυσκολιες και τα....εξωτικα, χωρις να ξερουν τι χανουν και φυσικα χωρις να εχουν δικιο.

Reaction score
877
.........................................................
Ολα τα αλλα ειναι μυθοι που απομακρυνουν απο τον χωρο καποιους που αποθαρρυνονται απο ολες αυτες τις...δυσκολιες και τα....εξωτικα, χωρις να ξερουν τι χανουν και φυσικα χωρις να εχουν δικιο.
Ξέρουν πολύ καλά τι χάνουν...Όταν μπαινοβγαίνουν στις εκθέσεις και τις αντιπροσωπείες και ακούνε τα krellia τα burmasteria και τα kefia παθαίνουν ψυχικό ταράκουλο και τα σάλια τους τρέχουν ωσάν χείμαρος...Να μην πω και τί άλλο παθαίνουν...Το ίδιο που παθαίνει ο κάθε ΑΝΤΡΑΣ όταν βλέπει μια πανέμορφη γυναίκα ή μια μαύρη carrera...
Όμως....
Είτε ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ για να διαθέσουν(δεν είναι ντροπή να είσαι πτωχός...οκ...)
Είτε ΕΧΟΥΝ αλλά δεν τολμούν να διαθέσουν φοβούμενοι την 'παντόφλα'(αυτό είναι ντροπή...) και τα διαθέτουν σε hi-end χαλιά, hi-end κουρτίνες κλπ. κλπ...έτσι που και η σύζυγος είναι σύμφωνη και όλα καλά...
Μετά έρχεται η κριτική στα hi-end forums...Αυτό είναι ΤΖΑΜΠΑ και δεν το παίρνει πρέφα και το ταίρι...

Reaction score
0
Να μην πω και τί άλλο παθαίνουν...Το ίδιο που παθαίνει ο κάθε ΑΝΤΡΑΣ όταν βλέπει μια πανέμορφη γυναίκα ή μια μαύρη carrera...
Όμως....
.
Μάλιστα .... ο κάθε ΑΝΤΡΑΣ όταν βλέπει μια πανέμορφη γυναίκα ... κάτι παθαίνει ......

για να μην πούμε τι παθαίνει ο κάθε ΑΝΤΡΑΣ όταν βλέπει μια carrera ...

όμως δεν παίρνει την πανέμορφη γυναίκα αλλά ένα πανέμορφο χαλί, κύλιέται πάνω και του περνάει η ..... ώρα ......

αχαχούχα ...........

Reaction score
250

Ξέρουν πολύ καλά τι χάνουν...Όταν μπαινοβγαίνουν στις εκθέσεις και τις αντιπροσωπείες και ακούνε τα krellia τα burmasteria και τα kefia παθαίνουν ψυχικό ταράκουλο και τα σάλια τους τρέχουν ωσάν χείμαρος...Να μην πω και τί άλλο παθαίνουν...Το ίδιο που παθαίνει ο κάθε ΑΝΤΡΑΣ όταν βλέπει μια πανέμορφη γυναίκα ή μια μαύρη carrera...
Όμως....
Είτε ΕΧΟΥΝ αλλά δεν τολμούν να διαθέσουν φοβούμενοι την 'παντόφλα'(αυτό είναι ντροπή...) και τα διαθέτουν σε hi-end χαλιά, hi-end κουρτίνες κλπ. κλπ...έτσι που και η σύζυγος είναι σύμφωνη και όλα καλά...
Μετά έρχεται η κριτική στα hi-end forums...Αυτό είναι ΤΖΑΜΠΑ και δεν το παίρνει πρέφα και το ταίρι...
Σε ποιους αναφέρεσαι ρε Φίλε ;

Μπορείς να γίνεις πιο σαφής ; :mad_3:

Reaction score
0
και αφού σκουπιστούνε στην πανέμορφη κουρτίνα μετά γράφουνε στα forums ......

Πώς το λέει η Αννίτα : "πάρτο αλλιώς μεγάλε .."

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134
Re: Απάντηση: Re: Τι είναι High End και τελικά τι μας νοιάζει?...

Σε ποιους αναφέρεσαι ρε Φίλε ;

Μπορείς να γίνεις πιο σαφής ; :mad_3:
Στο είπα, μην πολυκυκλοφορείς με το Matiz, αλλά δεν με άκουσες. Τράβα τα τώρα... :happy_9: :happy_9: :happy_9:

Reaction score
1.213
Όμως....

Για την carrera το εξαντλησαμε το θεμα....μηπως να το ξαναθυμισω ?? :cool_11::cool_11::cool_11:

Eγω παντως το ομολογω....

Ηθελα να αγορασω αυτο :

Και υστερα απο πιεσεις αγορασα αυτο :

Attachments

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ξέχασες εκείνους που παίρνουν προίκα. :happy_4:

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
συγνώμη για τα εκτός θέματος τελευταία μηνύματα ....
αλλά ....
ασ΄το καλύτερα ......
Το να μην σε αφήνει η γυναίκα σου να πάρεις ακριβά μηχανήματα, άντε πες ότι τρώγεται. Το να απαιτεί μετά τον γάμο να πάρεις το επίθετό της τρώγεται? Φαντάσου τώρα την περίπτωση να είναι και Γιαπωνέζα (πχ SUDOKU). :cool_11:

...

Reaction score
1.844
Το να μην σε αφήνει η γυναίκα σου να πάρεις ακριβά μηχανήματα, άντε πες ότι τρώγεται. Το να απαιτεί μετά τον γάμο να πάρεις το επίθετό της τρώγεται? Φαντάσου τώρα την περίπτωση να είναι και Γιαπωνέζα (πχ SUDOKU). :cool_11:

...

SUDOKU no offence, αλλά ήταν πετυχημένο.
Μπορείς τώρα αν θες να

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.050
Members
38.525
Νεότερο μέλος
Vaslamp