Τι εγινε στην παρουσιαση Avantgarde/P.A.M?

Reaction score
3
Απότι καταλάβατε,και λογικό είναι να μήν υποχρεώσουμε ξανά τους ανθρώπους να ανεχθούν εμάς τους τρελαμένους στον ιδιωτικό τους χώρο,και μάλιστα βάζοντας και άλλα μηχανήματα στην αλυσίδα αναπαραγωγής.

Οταν κάποια στιγμή βάλω και εγώ την 304 στο πικάπ μου,κεφαλή την οποία την έχω ακόμη στο κουτί της,τότε μπορούμε να το κανονίσουμε σπίτι μου.

Η γυναίκα μου,είναι ειδικά εκπαιδευμένη,να μας ανέχετε... :wink: :)

Reaction score
0
Τα καλύτερα τεστ είναι τα blind. Και έχουν εξαφανιστεί απο τα περιοδικά διότι αυτά θα έκλειναν. Μιλάμε όλοι περίπου για το ίδιο θέμα , αλλά με διαφορετικές εκφράσεις και κα΄που όλοι πάλι έχουν δίκιο! Το μόνο που προσωπικά θέλω να επισημάνω είναι πώς, εκτός του "ήχου" φαίνεται να μετρά και το "look" . Η βιομηχανία (βασικά ...βιοτεχνία) του high-end, το ξέρει τούτο ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ και δρά αναλόγως. Γνωρίζετε πόσο θα μπορούσατε να αγοράσετε ένα πολύ καλό ενισχυτικό των 10000Ε αν δεν "γυάλιζε" τόσο;2000Ε...
Ομως (και το έχω ζήσει αυτό) κάποιοι κατασκευαστές -που ελπίζω ναναι και οι περισσότεροι- θέλουν το προιόν τους να ναι και ...κάπως, το αγαπούνε το δικό τους το προιόν σαν παιδί τους. Νοιώθουν τεχνίτες, κάτι σαν ζωγράφοι, νοιάζονται για αυτό.
Δεν υπάρχει ξερή λογιστική πάντα. Ξέρετε ότι κάποιοι απο τους κατασκευαστές έχουν φάει κάποια χρονάκια για να δημιουργήσουν -ανακαλύψουν κάτι. Ισως αυτό το κάτι να ναι πολύ μικρό, αλλά σίγουρα προσφέρει, προσθέτει ένα πετραδάκι . Ξέρετε πώς νοιώθουν αυτοί (συνήθως είναι πολύ μικροί κατασκευαστές που ΟΛΑ τα κάνουν σχεδόν μόνοι τους σε αντίθεση με κάποια πολλά εύηχα ονόματα, που ΔΕΝ τά φιάχνουν αυτοί αλλά ΑΛΛΟΙ...) όταν βρίσκονται κάποιοι να τους τιμήσουν αγοράζοντας τα προιόντα τους; Νοιώθουν ότι οι προσπάθειές τους τόσα χρόνια δικαιώνονται! Παίρνουν δύναμη και προχωρούν και θα βγάλουν μετά ακόμα καλύτερα προιόντα. Αυτοί θεωρούν τους πελάτες τους συμπορευτές και συνεπενδυτές. Αυτούς, θα τους βρείτε διεθνώς να σηκώνουν το τηλέφωνο και να αγωνιούν με τις απορίες σας και θα καταλάβετε αμέσως ότι δεν είναι logistic freaks.
Tα τελαυταία θα τα δείτε να ασχολούνται μόνο με τα περιοδικά και τις διαφημίσεις αφού εκεί κολάει το μεγαλύτερο παζάρι.
Προσοχή! ΤΊΠΟΤΕ δεν είναι τέλειο και ιδανικό! ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΙ ΒΛΑΚΕΣ όπως και ΜΕΓΑΛΟΙ ΤΡΟΜΕΡΟΙ. Τί κάνουμε? Φίλοι μου, χόμπυ τρελών είναι δεν τόχετε καταλάβει; Εκεί είναι τα όμορφα. Διαλέγεις, ακούς, ψάχνεσαι, ακούς χαλαρά μουσικούλα το βραδάκι, ψιλοτσακώνεσαι με το κολητό που επιμένει να σου τη "σπάει"
με εκείνη τη κεφαλή ή με εκείνο το καλώδιο που έσένα δε σαρέσει κ.λ.π. Είμαστε ωραίοι μες στη τρέλα μας αλλά το ξέρουμε μόνο εμείς και οι άλλοι αδιαφορούν. Ενας κολητός γιατρός μουχε πεί: Mα καλά μ....ς είσαι που δίνεις τόσα χρήματα για δίσκους και γιαυτά τα ...κουτιά και τόσα εργαστήρια μπλα....μπλα. Και εγώ του απάντησα: Eσύ ρε π...μ...ξ γιατί δίνεις τόσα εκατομμύρια για κάτι πίνακες ζωγραφικής και μουπες προχθές ότι με τις γκό....ς χαλάσατε στη παραλία 4.500 Ε.?
Να συνεχίσω? Ο φίλος είπε: ρε μ...α εμείς γ....ε ...
Τώρα τί να του πείς ότι εμείς γ.....ε ζακέτα? ( λήμμα ζακέτα: tsampa)

Βλέπετε φίλτατοι ότι όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ΙΔΙΟΙ. Και αυτός είχε δίκιο και εγώ (εσείς)

Πάντως μιας και τόφερε και η κουβέντα , μην αγχωνόμεθα και τόσο με τα μηχανήματα διότι αν δεν βρούμε λύση τελικά ( που δε θα βρούμε) θα υποχρεωθούμε σε γόρδιες λύσεις και θα ζητάμε το τηλ του πιο πάνω φίλου για μια θέση στο τραπέζι...
Και να δείτε μετά πόσες "ζακέτες" θα αγοράσουμε.
Εντάξει, υπάρχει και η λύση του πιο πάνω αράπη, Why not?

*ΥΓ*
Παρακαλώ δείξτε κάποια κατανόηση! Το πρωί, εγώ προσωπικά, τα πράγματα τα βλέπω λόγω μειωμένης αντίληψης (καφέ κ.λ.π) πολύ πιο ....σφαιρικά. Το high end μένος με πιάνει μετά τις 8 τοβράδυ.

Β.Λ

Reaction score
0
Αν μου επιτρέπετε μια παρατήρηση για τα blind test και ο μύθος και πραγματικότητα περί αυτών.

Επειδή πόλύ σωστά είπε ο g.Kar για το μη μετρήσιμο του πράγματος στις κόντρες κλπ (και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, ακόμη και στα περί μασάζζ) το ίδιο ισχύει και για τα blind tests... δείτε, το μοναδικό σίγουρο συμπέρασμα που μπορεί να προκύψει από τα blind tests είναι η ακουστική δυνατότητα αυτού που υποβάλλεται σε blind test, δηλαδή πόσο εύληπτες είναι σε αυτόν οι όποιες διαφορές. Με λίγα λόγια το μόνο που μπορεί να βγει από τα blind.. είναι πόσο καλά ή μη ακούμε, τι ακούμε εμείς και τι οι άλλοι, αν βάλετε μέσα το παράγοντα ότι όλοι δεν ακούμε το ίδιο και τον παράγοντα ότι και εμείς οι ίδιοι δεν ακούμε το ίδιο συνεχώς και τον παράγοντα σταθερότητα ρεύματος, bias μηχανημάτων, καιρός κλπ κλπ κλπ το συμπέρασμα που βγαίνει είναι το blind tests εκτός από blind είναι και deaf !
Για να μην προσθέσω και τις ακουστικές προτιμήσεις ενός εκάστου.

Επίσης μεγάλο βαθμό παίζει και η εμπειρία καθενός που συμμετέχει σε blind test , για παράδειγμα ο Λαζάρου και κάποιοι άλλοι από την παρέα σας δεν χρειάζονται blint test για να καταλάβουν τις διαφορές. Η ακουστική οξύτητα καλλιεργείται και μπορεί να βελτιώνεται όπως επίσης και να απομειώνεται λόγω άλλων επίκτητων παραγόντων (π.χ. άμα κάποιος δουλέυει κομπρεσέρ , "απαγορεύεταϊ" να συμμετέχει σε blindtest...) αλλά και από την ηλικία.

Φυσικά για τους νεοεισερχόμενους στο σπορ ή τους έχοντες λίγη εμπειρία ένα test πριν αγοράσουν hi-fi είναι σίγουρα καλύτερο από το να αγοράσουν γουρούνι (ή μπεικον) στο σακί.

Reaction score
0
και για αποφυγή παρεξηγήσεων και αυτός που δουλεύει "κομπρεσέρ" έχει δικαίωμα στο hi-fi, αλλά όχι και να γίνει και κριτής αυτού και μάλιστα δείχνοντας το δρόμο σε νεώτερους ανυποψίαστους. Ελπίζω να καταλάβατε το σκεπτικό μου.

Reaction score
0
Υπέροχες παρατηρήσεις, συμφωνώ απόλυτα! Κατ'εμέ το blind test δεν είναι αόριστο και ουσιαστικά εννοώ το "προσωπικό" blind test και όχι το " καταευθυνόμενο" διότι μπορεί κάποιος πολύ έξυπνα να το κάνει σύμφωνα με τις ...απαιτήσεις του. Αυτό είναι πολύ έυκολο για τους "γνώστες". Το προσωπικό όμως blind test είναι ένα είδος open minded δηλαδή, ΕΣΥ και μόνο ΕΣΥ, κάθεσαι και σκέπτεσαι ΑΦΑΙΡΕΤΙΚΑ, προσπαθώντας να αφαιρέσεις απο το μυαλό σου, καταστάσεις, συνδέσεις, μηχανάκια διατηρώντας πάντοτε τις ίδιες συνθήκες ακρόασης, αφού είσαι ο ίδιος που τα κάνεις όλα.Κλείνεις που και που τα μάτια για ένα τοπικό blind test, επανέρχεσαι, βγαίνεις έξω, συζητείς με τον εαυτό σου, πηγαίνεις και στο μπαλκόνι ή στον κήπο και ακούς αν απο μακριά σου φαίνεται φυσικός ο ήχος και κάπου στο τέλος θα εξάγεις κάποια συμπεράσματα. Δεν σου χρειάζεται και πολύ ψάξιμο, ούτε επιβουλές άλλων, διότι τότε μπορεί και να τρελαθείς -καταλήξεις σε εντελώς λαθεσμένα συμπεράσματα. Απλά πράγματα, έχεις μία ακουστική εμπειρία, τόσο μέσω φυσικώς ήχων περιβάλλοντος όσο και απο αρκετές ακροάσεις. ΞΕΡΕΙΣ, πως τα πάντα μπορούν να τροποποιηθούν ανάλογα το χώρο και γιατί όχι και της ψυχολογικής σου κατάστασης. Κάποιες μέρες (όχι εξαντλητικές) ακροάσεων θα σου πούν ξεκάθαρα, στο χώρο σου και γενικά με τις συγκεκρυμένες συνθήκες αν ακούγεται καλά ή όχι. Τότε θα ξέρεις ΤΙ πρέπει να αλλάξεις, τί να κάνεις. Αμέσως μετά αφού περίπου θα το ξέρεις, θα δείς και τι χρήματα πρέπει να δαπανήσεις. Αν μπορείς άμεσα το κάνεις. Αν όχι, ξέρεις τί θα κάνεις στο μέλλον όταν θαχεις και τα χρήματα. Βιασύνη δεν χρειάζεται ούτε πάθος σεαυτό το σημείο.

Β.Λ

Reaction score
3
Λόγω του ότι ξεφεύγουμε απο το κυρίως θέμα,ξεκινάω άλλο,με σκοπό να γράψουμε τις απόψεις μας για το blind test, και όχι μόνο.

Εδώ εαν θέλετε συνεχίστε παρακαλώ ,για την παρουσίαση των Avantgarde. :)

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους.Ως κάτοχος Avantgarde σας διαβεβαιώ ότι εδώ η υπόθεση δεν σηκώνει blind test γιατί υπάρχει κίνδυνος να τυφλωθείτε η μάλλον να κουφαθείτε !!Προχωρείστε άφοβα its just live.Α και κάτι άλλο,τον Βαγγέλη να τον ακούτε με προσοχή because the guy knows a lot.Γειά χαρά :shock:

Reaction score
3
mike
Καλώς ήρθες στήν παρέα μας,όπου ελπίζω να μήν είναι αυτό το πρώτο σου και τελευταίο μήνυμα. :wink: 8)

Σε ευχαριστούμε εκ μέρους του Βαγγέλη Λαζάρου για τα καλά σου λόγια,όμως ο Βαγγέλης να είσαι σίγουρος ότι δεν χρειάζετε βοήθεια απο κανέναν,για να αποδείξει τι και ποιός είναι. :|

Reaction score
3.576
Καλημέρα σε όλους σας και κυρίως στα νέα μέλη μας .

@ Γ. Αναμουρλίδη . Γιώργο καλό θα είναι να αφήσεις το thread να εξελιχτεί από μόνο του και να μην ανοίξεις νέο θέμα για το blind test γιατί θα αρχίσω να γράφω εκεί μέσα για τα Avantgarde.

Τα κουτσομπολιά λένε ότι το avsite.gr αρχίζει να αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον και αρχίζει η μπαλάτζα να γέρνει προς το μέρος μας. Και ξέρεις γιατί ? Γιατί εδώ μέσα λέμε ελεύθερα την γνώμη μας, δεν γίνονται τσακωμοί και δεν φαίνεται ότι υπάρχουν άλλα συμφέροντα από πίσω. Τουλάχιστον προς το παρόν αυτή την εντύπωση έχω και εκφράζομαι ελευθερα,

Reaction score
3.576
Mr. SomeoneElse ,
Φυσικά και τα blind tests δεν είναι το απόλυτο μέτρο σύγκρισης. Προσεγγίζουν όμως καλύτερα το πρόβλημα μέσω διαφορετικής διαδικασίας ήτοι τη διαδικασία επιλογής μας για το ποιό μηχάνημα ακούγεται στα δικά μας αυτιά  καλύτερα ή χειρότερα. Επαναλαμβάνω, στα δικά μας αυτά και όχι τα αυτιά του γείτονα.

Ο Βαγγέλης Λαζάρου είναι αυτός που είναι γιατί πάλεψε από  μόνος του τόσα πολλά χρόνια. Τον  διαβάζαμε από μικρά παιδιά  στον ειδικό τύπο. :oops:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τουλάχιστον προς το παρόν αυτή την εντύπωση έχω και  εκφράζομαι ελευθερα,
Εντάξει βρε δεν σε μαστίγωσε κιόλας, να πας παρά δίπλα σου είπε να μην το πολυμπερδεway το θέμα μιας και είναι πολύ πολύ καλό... :wink:

Το να μένουν τα θέματα αυτούσια είναι καλό παιδιά για αυτούς που χρησιμοποιούν το search, μιας και αρχίζουν όλα τα θέματα να έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον αλλά κάποτε ξεχνιούνται και πάνε σελίδες και σελίδες πίσω.

- Πολύ σύντομα δε, θα ζητήσουμε και την άποψή σας για την αρχειοθέτηση των θεμάτων :wink:

Reaction score
3
Καλημέρα σε όλους σας και κυρίως στα νέα μέλη μας .

@ Γ. Αναμουρλίδη  . Γιώργο καλό θα είναι να αφήσεις το thread να εξελιχτεί από μόνο του και να μην ανοίξεις νέο θέμα για το blind test γιατί θα αρχίσω να γράφω εκεί μέσα για τα Avantgarde.  

Τα κουτσομπολιά λένε ότι το  avsite.gr αρχίζει να αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον και αρχίζει η μπαλάτζα να γέρνει προς το μέρος μας.  Και ξέρεις γιατί ?   Γιατί εδώ μέσα λέμε ελεύθερα την γνώμη μας, δεν γίνονται τσακωμοί και δεν φαίνεται ότι υπάρχουν άλλα συμφέροντα από πίσω. Τουλάχιστον προς το παρόν αυτή την εντύπωση έχω και  εκφράζομαι ελευθερα,
G.Kar.,φίλε Γιώργο.

Τα θέματα σκοπό έχουν να είναι σχετικά με τον τίτλο ,ούτως ώστε εύκολα κάποιος διαβάζοντας τήν επικεφαλίδα,να γνωρίζει περί τίνος πρόκειται,για ποιόν λόγο γίνετε η συζήτηση,η ανταλλαγή απόψεων,η πληροφόρηση,και δεν έχει καμμία σχέση με αστυνόμευση ή κατάχρηση εξουσίας. :| :(
Οπότε την πρώτη παράγραφο την δέχομαι σαν αστείο. :wink:
Φυσικά ο καθένας μπορεί να γράφει οτιδήποτε άσχετο με το θέμα,όμως έτσι χάνονται μυνήματα όπου αλλού θα ήταν χρήσιμα. :|

Για το δεύτερο,προσωπικά εμένα και πιστεύω και τους περισσότερους,ΔΕΝ μας ενδιαφέρει τι γίνετε αλλού,εμάς μας ενδιαφέρει τι γίνετε εδώ μέσα και προσπαθούμε να μην χάσουμε την μπάλλα,πράγμα που όπως σωστά επεσήμανες έχει γίνει αλλού... :? :wink:

Reaction score
51
Καλησπέρα σε όλους.Ως κάτοχος Avantgarde σας διαβεβαιώ ότι εδώ  η υπόθεση δεν σηκώνει blind test γιατί υπάρχει κίνδυνος να τυφλωθείτε η μάλλον να κουφαθείτε !!Προχωρείστε άφοβα its just live.Α και κάτι άλλο,τον Βαγγέλη να τον ακούτε με προσοχή because the guy knows a lot.Γειά χαρά :shock:
Αγαπητέ mike αν επιτρέπεται, τι μουσική ακούς με τα anatgarde και με τι υπόλοιπο σύστημα??

Τώρα όσον αφορά το blind test η γνωμη μου παρατίθεται στο καινούργιο thread του Mac :
http://www.avsite.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=7458

Και για να πώ κάτι!!!
Ούτε ο παρουσιαστής θάπρεπε να ξέρει τι παρουσιάζει ή με ποιά σειρά (π.χ. μόνο Α σύστημα, Β, Γ ... κλπ)
Ούτε οι ακροατές να ήξεραν τι ήρθαν να ακούσουν!!! :mrgreen:

Reaction score
3.576
Σας ζητώ συγγνώμη, αν ευθύνομαι εγώ, για την εκτροπή του αρχικού θέματος που ήταν η ακρόαση σε φιλικό σπίτι του συστήματος Avantgarde/P.A.M.

Ας μας γράψουν τις εντυπώσεις τους μόνο όσοι συμμετείχαν στην ακρόαση της  Κυριακής

Reaction score
0
Φίλε Sambalis καλησπέρα,αν και η ερώτηση είναι εκτός θέματος και η περίπτωση να μας κράξουν είναι μεγάλη,το κλίμα είναι αρκετά αυστηρό απ'οτι βλέπω.Εδώ μία καλή κουβέντα είπα γιά το φίλο μας το Β.Λ και ο κ.Μac μας έβαλε χέρι.Η μουσική που ακούω με τα A.G είναι κυρίως jazz,R-B,αρκετές ροκιές 75΄ και μετά, κλασσική και η λίστα συνεχίζεται.Ως πρός τα συνοδά κοίτα το γκάλερι.Γειά χαρά. :D

Reaction score
51
Φίλε Sambalis καλησπέρα,αν και η ερώτηση είναι εκτός θέματος και η περίπτωση να μας κράξουν είναι μεγάλη,το κλίμα είναι αρκετά αυστηρό απ'οτι βλέπω.Εδώ μία καλή κουβέντα είπα γιά το φίλο μας το Β.Λ και ο κ.Μac μας έβαλε χέρι.Η μουσική που ακούω με τα A.G είναι κυρίως jazz,R-B,αρκετές ροκιές 75΄ και μετά, κλασσική και η λίστα συνεχίζεται.Ως πρός τα συνοδά κοίτα το γκάλερι.Γειά χαρά. :D
Ειναι λίγο εκτός θέματος,αλλά σε σχέση με τα AVG είναι, και ευχαριστώ!!!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Σας ζητώ συγγνώμη, ..........
Ρε άι στα διάλα όλοι εδώ μέσα... :mrgreen:
Δεύτερη φορά σε μιά βδομάδα μου συμβαίνει... :twisted:

Όποιος ξαναπεί συγγνώμη εδώ μέσα θα τον πάρει και θα τον σηκώσει :!:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Reaction score
3
mike

ΔΕΝ υπάρχει αυστηρότητα με την έννοια που της δίνεις.
Ομως ξεκινώντας το πρώτο σου post,με αυτό τον τρόπο,έστω και εκθιάζοντας κάποιον γνωστό και καταξιωμένο στον χώρο, όπως έγραψε και ο g.kar,"τον διαβάζουμε απο μικρά παιδιά στον ειδικό τύπο",μπορεί να παρεξηγηθεί απο κάποιους,όπως δυστυχώς έχει γίνει στο παρελθόν,ευτυχώς όχι σε αυτό το site,οπότε είμαστε υποχρεωμένοι να το προλάβουμε. :(

Συνέχισε να μας παρακολουθείς και να γράφεις,και θα δείς πως μόνος σου θα αναθεωρήσεις. :wink: :)

Reaction score
3.576
Νίκο Τσαρουχά, τους διαβόλους και τους τριβόλους τι τους ήθελες πάλι να τους πεις ?

:mrgreen:

Μας διαβάζουν και μωρά :oops:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.993
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas