Τι ειδαμε στην παρουσιαση της 42αρας Amoi Elite

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Ξεκιναω αυτο το θεμα ωστε να μπορεσουν να γραψουν ολοι αυτοι που θα ηθελαν να θεσουν τις αποψεις τους.

Το να ευχαριστησω ολους εσας που εισασταν παροντες μεσα στο κατακαλοκαιρο λεει λιγα.Τον Βαγγελη Λαμπρου το ιδιο.

Οι συνδεσεις που "παιξαμε" αποψε ηταν οι ακολουθες:

1.Συνδεση απο καλωδιο Composite μεσω Video της Philips για απλο τηλεοπτικο σημα.

2.Συνδεση HDMI μεσω του DVD player 989 της Pioneer για θεαση απλων DVD σε upconversion(1080i)

3.Συνδεση Component με τον δεκτη Humax 2000 για σημα απο HD δορυφορικους σταθμους(1080i) αλλα και standard(576p)

4.Συνδεση HDMI με το HD Media Player στα 1080ρ !!!

Οι μονες ρυθμισεις ειχαν γινει απο τον Βαγγελη στο σημα απο το Pioneer.
Tα υπολοιπα τα ειδαμε default(η σχεδον αφου ειχα παιξει "με το ματι" στην συνδεση component με τον Humax)

Οι δικες μου αποψεις , οπως παντα και για λογους δεοντολογιας , θα ακολουθησουν αργοτερα.

Παρακαλω προχωρηστε με τις δικες σας... :wink:

Reaction score
1
Εμένα πάντως μου άρεσε! :)
Ήταν η πρώτη φορά που είχα την τύχη να δω "αληθινή" HD TV και ομολογώ πως εντυπωσιάστηκα, ιδίως στο 1080p. Κρίμα που δεν μπόρεσα να έχω μαζί μου τον τελικό του μούντιαλ για να τον απολαύσω στην amoi...
Μου άρεσε όμως και αισθητικά.
Περιμένω το power buy και αν αυτό κρατήσει ως τα μέσα σεπτέμβρη πιστεύω πως θα είμαι μέσα.
Κλείνω απευθύνοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ανδρέα και σε όσους συνέβαλαν ώστε τα μέλη αυτού του φόρουμ να αποκτούμε τέτοιες εμπειρίες...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.897
Και μερικές photos από το event ! :p

Το κοινό πριν αρχίσει το "show". Η μοναδική γυναίκα ήταν ....η δικιά μου :?

Το κοινό μετά από το πρώτο σοκ από την AMOI 42". Πλήρως εκστασιασμένο!

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.897
Η AMOI Elite 42" από μπροστά

κι απ' το πλάι...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.897
Διάφορες από ταινίες και ντοκυμαντέρ.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.897
Πολύ καλή ήταν η τηλεοπτική λήψη:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.897
Να υπογραμμίσω ότι όλες τις photos τις τράβηξα "real time" κι όχι σε pause γι' αυτό και δεν αντικατοπτρίζουν 100% την ποιότητα της θέασης που είχαμε εκεί. Επίσης για πρακτικούς λόγους έχει μειωθεί το μέγεθός τους σε 800x600.

Reaction score
0
Καλησπέρα και από μένα
Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συντελέσανε για την διεξαγωγή της αποψινής παρουσίασης. Τον κύριο Καφάτο και ολόκληρη την ομάδα του AVsite για όλο τον συντονισμό, τον κύριο Τσουρεκά και την ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ για την φιλοξενία τους, το κύριο Λάμπρου για την πολύωρη ενασχόληση του σχετικά με την βέλτιστη ρύθμιση της τηλεόρασης και τέλος όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας. Ελπίζω να άξιζε τον χρόνο & τον κόπο σας !
Πιστεύω πως η σημερινή παρουσίαση ήτανε πραγματικά πολύ ολοκληρωμένη καθώς παρακολουθήσαμε πολλαπλά σήματα από πολλαπλές πηγές.

Αναμένω κ εγώ τις εντυπώσεις σας…

Reaction score
0
Ευχαριστώ και εγώ, με τη σειρά μου, τους υπεύθυνους της παρουσίασης.
Επί του θέματος:
Η τηλεόραση είναι όμορφη εξωτερικά, με εξαίρεση την ασημί βάση της, κάτι που βεβαίως είναι υποκειμενικό.
Όσον αφορά την εικόνα της, ξεκινώντας από την ευκρίνεια, δεν απέδωσε κάτι λιγότερο από το αναμενόμενο και ήταν εντυπωσιακή. Όσον αφορά όμως τις λοιπές παραμέτρους, αρνητική εντύπωση μου προξένησε η απουσία καλού ''μαύρου'', που σε συνδυασμό με την, μάλλον μικρή, φωτεινότητα, με κούρασε, αν και επρόκειτο για ολιγόωρη θέαση. Σημειώστε πάντως ότι η συμβίωση μου με οθόνες αυτής της τεχνολογίας περιορίζεται σε 3-4 μόνιτορ υπολογιστών, μέσης, κυρίως, κατηγορίας τιμής και ενδεχομένως ποιότητας. Πέραν αυτού, τα χρώματά της ήταν ικανοποιητικά, χωρίς ωστόσο να μπορώ να τα χαρακτηρίσω εντυπωσιακά, κάτι, πιστεύω, που θα επιβεβαιώσουν οι επικείμενες μετρήσεις των ειδικών. Συμπερασματικά, δεν είμαι σε θέση να αποφασίσω εάν θα συμμετάσχω στο power buy, του οποίου η τιμή, παρεμπιπτόντως, είναι πολύ καλή, δεδομένου ότι θα ήθελα, κάποια στιγμή, να την ξαναδώ.
Σημειώνω, άσχετα με τα παραπάνω, ότι η εικόνα του pioneer (είμαι κάτοχος παλαιότερου μοντέλου) υπολείπεται αυτής ενός pc με zoomplayer, dscaler κ.τ.λ.
Ζητώ εκ των προτέρων συγγνώμη για το ολιγόλογο του μηνύματός μου, καθώς και για το γεγονός ότι δε θα μπορέσω να επανέλθω σύντομα στο σχετικό θέμα, λόγω απουσίας μου.

NLS

Reaction score
1
...το όχι καλό μαύρο είναι ένα χαρακτηριστικό των LCD (τουλάχιστον μέχρι να βγούνε και TV με την νέα τεχνολογία LED backlight που βγήκε φέτος σε 1-2 monitor) - τουλάχιστον το 1000:1 που λέει η AMOI (και όχι τα τρελά ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΑ 3000:1, 4000:1 που διαβάζουμε σε άλλους), είναι ικανοποιητικό, καλύτερο από το παλιό 800:1 των πρώτων Advent

...μικρή φωτεινότητα είναι το μόνο που δεν μπορεί κάποιος να πει για αυτήν την TV :D
είναι και αυτή μια TV (όπως όλες οι AMOI) που μπορεί κάποιος να δει με ανοιχτά φώτα, παράθυρα κλπ.
(το backlight ήταν μάλλον σε καλύτερη κατάσταση από τις τωρινές Advent πάντως)
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ (μην ξεχνάμε ΔΕΝ είμαι hi-endας) το θεωρώ ΘΕΤΙΚΟ αυτό... όταν παίρνεις μια τέτοια TV, θα δεις και το casual έργο σου, θα δεις τις ειδήσεις σου κλπ. ...το να πρέπει να κάνω προετοιμασία ολόκληρη για να δω μια ταινία, προσωπικά το βλέπω βλακεία (επιτεθείτε μου σε άλλο thread)

...τα χρώματα της ήταν αρκετά "πραγματικά" και αυτό ξενίζει ΠΟΛΛΕΣ φορές τους ανθρώπους που είναι μαθημένοι στις απλές CRT 10ετίας (με τους υπερχρωματισμούς κλπ.)... επίσης θυμίζω ότι η TV ήταν ρυθμισμένη για μια μόνο πηγή και για όλες τις άλλες δεν ήταν

εμένα μου άρεσε ΠΟΛΥ σαν panel, θα έλεγα ότι ξεπερνά την 37" αυτή τη στιγμή σε κάποια πράγματα

υποκειμενικά, σαν σχεδίαση μου αρέσει πολύ περισσότερο η Advent σειρά (σόρρυ Ακρατό), αλλά αυτό είναι ένα θέμα... γούστου

είναι μια TV που πιο εύκολα θα την έβλεπα σε τοίχο πάντως

οι ρυθμίσεις της, περισσότερες από τις Advent (αν εξαιρέσουμε τις λειτουργίες για τις κάρτες μνήμης και το διπλό tuner στις δεύτερες) πράγμα που μόνο καλό μπορεί να είναι

νομίζω ένα μοντέλο άξιο να χτυπήσει και αυτό την αγορά

και κάτι άλλο

....ααααααααααααααααααααααααρε AMOI που μας έκανες δύσκολους και στις κριτικές 1080P!
τα σαγόνια ήταν λιγότερα τα πεσμένα από την Advent 37" αλλά αυτό είναι μόνο και μόνο επειδή την είχαμε δει πρώτη
ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ, αυτό που προσφέρουν αυτή τη στιγμή οι συγκεκριμένες AMOI, ΔΕΝ το βρίσκεις εύκολα στην αγορά
αυτό πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε ε

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Οι δικές μου εντυπώσεις αναγκαστικά θα είναι σε αντιπαράθεση με την 37άρα που ήδη έχω. Κανονικά δεν θα έπρεπε αλλά από την στιγμή που έχουμε πάνελ αναφοράς 1080p το οποίο δουλεύει απροβλημάτιστα δεν γίνεται αλλιώς...

1. Φοβόμουν την αλλαγή πάνελ από την πλευρά της ΑΜΟΙ. Η 37άρα έχει ΑUO ενώ αυτή έχει CMO. Το AUO είναι αποδεδειγμένα καλό, το άλλο δεν το ξέραμε. Ευτυχώς από ότι είδαμε το πάνελ της 42άρας είναι και αυτό πάρα πολύ καλό! Βέβαια η ΑΜΟΙ αγοράζει μόνο Α+ pannels αλλά έπρεπε να το δούμε κιόλας για να είμαστε σίγουροι. Μένει μόνο να μετρήσει ο Βαγγέλης την ομοιομορφία του, αν και δεν πρόσεξα κάτι με το μάτι.

2. Το νέο chip της pixelworks που φοράει η 42άρα είναι καλύτερο από αυτό της 37άρας και το έδειξε στο upscaling σε κακό σήμα. Κανονικά στις περισσότερες ίντζες περιμένεις χειρότερο αποτέλεσμα. Όμως στην 42άρα είδα λίγο καλύτερη εικόνα από composite και ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια.

3. Οι εργοστασιακές ρυθμίσεις είναι ΠΟΛΥ ανώτερες από την 37άρα. Σε τηλεοπτικό σήμα δεν υπάρχει σχέση στην εικόνα! Βέβαια αν πειράξεις τις ρυθμίσεις της 37άρας η διαφορά είναι ελαχιστότατη αλλά είναι σημαντικό μια τηλεόραση να παίζει καλά out of the box. Μάλλον τα άπειρα e-mail και οι συζητήσεις μας με το εργοστάσιο απέδωσαν!!! (Ένα μπράβο στον NLS εδώ!!!)

4. Εξωτερικά μου άρεσε περισσότερο η 42άρα με τις στρογγυλεμένες γωνίες... (υποκειμενικό αυτό NLS...)

5. Η απουσία PIP είναι κάτι σημαντικό αν και προσωπικά σπάνια το χρησιμοποιώ.

6. Πιστεύω ότι η μεγάλη φωτεινότητα είναι κάτι καλό σε μια τηλεόραση. Από την στιγμή που η ΑΜΟΙ έχει την δυνατότητα ρύθμισης ώστε να βλέπουμε σωστή εικόνα δεν υπάρχει πρόβλημα. Προσωπικά τηλεόραση βλέπω με αρκετό φως...

7. Όντως οι δυνατότητες ρύθμισης αυτής της τηλεόρασης είναι περισσότερες από την 37άρα. Χαρά για τον Λάμπρου!!! :wink:

8. Δεν την δοκιμάσαμε με HTPC αλλά δεν νομίζω να έχει πρόβλημα να κλειδώσει στα 1080p αφού κλείδωσε στο media box.

9. Κατά τα λοιπά είναι η γνωστή ΑΜΟΙ. Σε dvd και hd δεν υπάρχει σήμερα ανάλογη εικόνα από άλλη τηλεόραση στα χρήματά της... Δεν έχω δει την νέα 1920X1080 της Toshiba αλλά η τιμή της δεν συγκρίνεται με αυτή της ΑΜΟΙ. Το 1080p πάνελ σε συνδυασμό με ένα καλό chip δίνουν καταπληκτική εικόνα. Σε σήμα υψηλής ανάλυσης έχεις και καλύτερο μαύρο από όποιο άλλο πάνελ και καλύτερο χρώμα και γενικά καλύτερη εικόνα. Το 1 εκατομμύριο περισσότερα pixel από αυτά που έχει ένα πάνελ 1366Χ768 κάνουν μεγάλη διαφορά!

10. Η 42άρα είναι απόδειξη του πόσο γρήγορα προχωράει η τεχνολογία. Πρίν 5 μήνες αγοράσαμε μια κορυφαία τηλεόραση σε πολύ καλή τιμή. Τώρα έχουμε μια κορυφαία τηλεόραση με 5 ίντζες περισσότερες που στα σημεία νομίζω ξεπερνάει έστω και λίγο την 37άρα. Στην σχέση ίντζες προς τιμή την ξεπερνάει αρκετά. Τι να κάνουμε όμως... τουλάχιστον είδαμε το Mundial σε HD και η 37άρα τα έβγαλε τα λεφτά της!

Υ.Γ. Όχι δεν θα αλλάξω την 37άρα... Ευτυχώς δεν μπορώ να μετακινήσω τον τοίχο πίσω από τον καναπέ!!! :lol: :lol: :lol:

Υ.Γ.2 Τώρα που και σε τηλεοπτικό σήμα η 42άρα παίζει καλύτερα out of the box από πολλές άλλες μάρκες θέλω να δω τι κριτικές θα γράψουν κάποια περιοδικά... :?

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ηχοέκφραση που ακόμα μια φορά μας παραχώρησε τον χώρο για την παρουσίαση, τον Νάσο και την ΤΕLECTRON που μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε πρώτοι από όλους την ΑΜΟΙ, τον Βαγγέλη Λάμπρου που ρύθμισε την τηλεόραση και φυσικά τον xfader για την φωτογραφική του κάλυψη!

Προσωπικά δεν περίμενα τόσο κόσμο Παρασκευή βράδυ 28 Ιουλίου! Ευχαριστώ όσους ήρθαν και ελπίζω και σε αυτή την παρουσίαση να πέρασαν καλά!

Reaction score
0
Καλημερα και απο μενα.Πρωτη φορα που ηρθα σε τετοια παρουσιαση και περασα πολυ ομορφα.Συγχαρητηρια
στους διοργανωτες και ευχαριστω.Στα της τηλεορασης τωρα.Ευχαριστη εκπληξη η τηλεοπτικη εικονα μεσω
composite απο video.Δεν την περιμενα τοσο καλη.Πιστευω με κεραια θα ειναι ακομα καλυτερη.
Την κλασικη σκηνη του μονομαχου δεν την ειχα ξαναδει ετσι.Μονο την ειχα διαβασει.Απιστευτη.Και οτι HD
κλιπακι παιχτηκε ηταν φοβερο.Βεβαια η εμπειρια μου ειναι ελαχιστη και καπου ηταν αναμενομενο να εντυπωσιαστω.Παντως τηλεοραση με τα χαρακτηριστικα της δεν υπαρχει σε τετοια τιμη.Τιμια προταση που δεν κοροιδευει κανενα με εξωπραγματικες τιμες contrast κλπ.Το μοναδικο ελατωμα λογω τεχνολογιας, το μαυρο
της.Αντρεα,θα σε επισκευτω συντομα για να μιλησουμε.Μεσα σε ολα θελω να μου πεις αν ο κυριος διαχειριστης εχει δικιο που λεει οτι το μαυρο των LCD ειναι μυθος :D :D :D.Αυτα για την ωρα.
....ΦΕΡΤΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑΑΑΑ......

Reaction score
620
Καταρχήν να ευχαριστήσω όσους συνέβαλλαν στην χθεσινοβραδινή παρουσίαση.

Η τηλεόραση μου άρεσε πολύ.

Επέμενα αν γίνεται να δούμε λίγα πλάνα ποδοσφαίρου και όταν ο Ανδρέας γύρισε στο promo του Canal+ ένα επιφώνημα επιδοκιμασίας
βγήκε αυθόρμητα από όλους. :D

Μου έκανε μεγάλη εντύπωση η εικόνα της στο τηλεοπτικό σήμα. Μην ξεχνάμε ότι εκτός από μέσο θέασης HD σημάτων είναι και ...τηλεόραση.

Θεωρώ μείον την απουσία 2πλου tuner (και POP, PBP) αν και από την στιγμή που γίνεσαι κάτοχος μιας τέτοιας τηλεόρασης το ποιο πιθανό είναι να αποκτήσεις και ένα HTPC (για να έχεις πλήρη απόλαυση) οπότε με ένα tv tuner η απουσία αυτή καλύπτεται.

Σκοπεύω να συμμετάσχω στο power buy αν και θέλω κανα δυο μερούλες ακόμα να σκεφτώ πως θα την χωρέσω στον χώρο μου.

NLS

Reaction score
1
adynaton... σπρωχτά :)

Χρήστος Ακρατόπουλος said:
2. Το νέο chip της pixelworks που φοράει η 42άρα είναι καλύτερο από αυτό της 37άρας και το έδειξε στο upscaling σε κακό σήμα. Κανονικά στις περισσότερες ίντζες περιμένεις χειρότερο αποτέλεσμα. Όμως στην 42άρα είδα λίγο καλύτερη εικόνα από composite και ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια.

3. Οι εργοστασιακές ρυθμίσεις είναι ΠΟΛΥ ανώτερες από την 37άρα. Σε τηλεοπτικό σήμα δεν υπάρχει σχέση στην εικόνα! Βέβαια αν πειράξεις τις ρυθμίσεις της 37άρας η διαφορά είναι ελαχιστότατη αλλά είναι σημαντικό μια τηλεόραση να παίζει καλά out of the box. Μάλλον τα άπειρα e-mail και οι συζητήσεις μας με το εργοστάσιο απέδωσαν!!! (Ένα μπράβο στον NLS εδώ!!!)

4. Εξωτερικά μου άρεσε περισσότερο η 42άρα με τις στρογγυλεμένες γωνίες... (υποκειμενικό αυτό NLS...)

5. Η απουσία PIP είναι κάτι σημαντικό αν και προσωπικά σπάνια το χρησιμοποιώ.

6. Πιστεύω ότι η μεγάλη φωτεινότητα είναι κάτι καλό σε μια τηλεόραση. Από την στιγμή που η ΑΜΟΙ έχει την δυνατότητα ρύθμισης ώστε να βλέπουμε σωστή εικόνα δεν υπάρχει πρόβλημα. Προσωπικά τηλεόραση βλέπω με αρκετό φως...

Υ.Γ.2 Τώρα που και σε τηλεοπτικό σήμα η 42άρα παίζει καλύτερα out of the box από πολλές άλλες μάρκες θέλω να δω τι κριτικές θα γράψουν κάποια περιοδικά... :?
2. συμφωνώ απόλυτα (και ευελπιστώ στο μέλλον ;) ...)

3. και στον Γενικό και στον Νάσο, μην τα ισοπεδώνουμε όλα :)

4. ουρτ :D

5. έχει PIP, απλά όχι από 2 tuner

6. εμ ακριβώς

ΥΓ2. ΑΝΑΜΕΝΩ

Reaction score
5
Άλλη μία πολύ χρήσιμη παρουσίαση. Ευχαριστούμε κύριοι.
Τώρα πλέον βλέπουμε ότι η τεχνολογία σε αυτού του τύπου τις τηλεοράσεις είναι πραγματικά ώριμη και μπορείς να ζήσεις μαζί τους πολύ εύκολα.
Και εμένα μου άρεσε πολύ η ΑΜΟΙ. Σε περιεχόμενο HD ήταν φοβερή. Η κίνηση και τα χρώματα ήταν πολύ καλά. Σε τηλεοπτικό σήμα δε βρήκα κάτι το αρνητικό. Συνολικά το μόνο θέμα παραμένει το μαύρο αλλά δεν είναι κάτι το τραγικό.
Σε κάποια αποσπάσματα HD έπιασα τον εαυτό μου να παρακολουθεί πλέον το έργο και όχι το πως παιζει η τηλεόραση και αυτό νομίζω τα λέι όλα.

Το μόνο που θά ήθελα είναι και ένα ενσωματωμένο tuner DVB-t για να γλυτώσουμε τα πολλά κουτάκια.

Τώρα γι' αυτούς που δεν ήταν εκεί.

- Ακρατό :"μμμμμμ........."
- Κάποιοι στην αίθουσα έχουν πονηρό χαμόγελο
- Ακρατό : (ξεφυσημα) "φφφφφφφ Είναι καλύτερη από την 37!!!!!!"
- Τα πονηρά χαμόγελα συνεχίζονται
- Ακρατό : "Μα δεν μπορώ να γκρεμίσω τον τοίχο !!!!!!"
- Φωνή από το πλήθος : "Μπορείς - μπορείς και άμα θέλεις βοηθάμε"
- Ακρατο : "Και τι θα πεί η ......." (Καταλαβαίνει τι θα ακολουθήσει και το σταματάει)
- Τα χαμόγελά έχουν γίνει γέλια
- Ακούγεται κάποια φωνή στο άσχετο : "Να δούμε τι θα μας πεί τώρα ο Καφάτος. Για τηλεοράσεις οπίσθιας προβολής με DLP ?)
- Ακρατό : "Οχι - όχι δεν γίνεται" Έξοδος από το δωμάτιο προβληματισμένος.

Το επόμενο που περιμένω είναι να δω στον κίτρινο τύπο μιά βέσπα full extra ακόμα και μία 37 ΑΜΟΙ.

NLS

Reaction score
1
άντε με το καλό με την 60άρα AMOI το 2007 και την 100άρα το 2008 για να γιορτάσουμε και το DVB-T-only Ευρωπαϊκό μέλλον μας

:p

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.218
Members
38.540
Νεότερο μέλος
TehLooney