Τι ειδαμε στο συγκριτικο Sim-Ruby-Benq

Reaction score
0
Απάντηση: Τι ειδαμε στο συγκριτικο Sim-Ruby-Benq

Αρχικα χαρηκα που γνωρισα απο κοντα τους παρευρισκομενους !!

Στη συνεχεια να κινηθω κι εγω στα πλαισια που εθεσε πολυ σωστα ο Μπαμπης .

Οπως ειπα και στον Ανδρεα εχθες , το ρουμπι τον ξερω απο πρωτο χερι ( βλεπε Μπαμπης) , και τον 10000 ειχα την ευκαιρια να ασχοληθω μαζι του και να τον δω αρκετες ωρες για 2 μερες.
Συνεπως θεωρω οτι τα δυο μηχανηματα απεδιδαν αρκετα κατω απο τις δυνατοτητες τους, και θα αποφυγω να σχολιασω απο μνημης και να συγκρινω.
Θεωρω οτι οπως το επιβεβαιωσε και ο Βαγγελης, δεν ρυθμιστηκαν οι προβολεις για συγκριση, για τους λογους που αναφερθηκαν, και συμφωνω.

Θα πω μονο μια κουβεντα για τον Sim.
Η εικονα του , αν εξαιρεσουμε το χρωματικο, ηταν εως αναμενομενη για μηχανακι 1080, σε καμμια περιπτωση ομως για μηχανημα αυτης της τιμης.
Θεωρω οτι αν εχει κατι ξεχωριστο το μηχανημα αυτο, δυστυχως δεν το εδωσε.
Βεβαια μετα την κουβεντα με το Βαγγελη και την αναλυτικη παρουσιαση του μενου του, θα συνφωνησω μαζι του στο οτι αντι να σε διευκολυνει να τον προσαρμοσεις , σε δυκολευει,πραγμα που θεωρω οτι για μηχανηματα μεγαλου τιμολογιου θα πρεπει να το δινουν απλοχερα στο χρηστη τους.

Anyway, ελπιζω ο Ανδρεας να βγαλει μια ακρη σημερα, και να τα ξαναδουμε τα μηχανακια !

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Απάντηση: Τι ειδαμε στο συγκριτικο Sim-Ruby-Benq

Φαίνεται μία καταρχήν συμφωνία μεταξύ των παρευρισκομένων εχθές:

1. Και οι 3 προβολείς είναι πολύ κοντά
2. Ο Sim "έρχεται" πιο δύσκολα από τους άλλους 2
3. Τελικός κριτής θα είναι μάλλον η τιμή καθώς οι διαφορές είναι μικρές...

Reaction score
446
Για αρχή θα συμφωνήσω με τον browser, στο ότι οι φωτό δείχνουν άλλα αντί άλλων, γιατί στην πραγματικότητα τα πράγματα δεν ήταν έτσι.
Οπότε ξεχάστε τα screenshot και μην αναζητήσετε τις διαφορές σ αυτά.

Όλοι οι προβολείς δεν ήταν σωστά ρυθμισμένοι με αποτέλεσμα να κρίνω όσα είδα χθες και όχι ότι μπορεί πραγματικά να αξίζουν τα μηχανάκια.

Ως κορυφαίο θα έκρινα τον Sony, αμέσως μετά τον benq και τελευταίο τον sim.
Αν κρίνω τιμή/απόδοση, πρώτα θα έβαζα τον benq, sony και πάλι τελευταίο τον sim.

Βασικά ο sim δεν μου έδειξε κάτι καινούργιο στην κατηγορία 1080 για να δικαιολογήσει παράλληλα και την τιμή του.
Το πράσινο στα σκοτεινά πλάνα, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης του green offset, απορώ πως μπορεί να εξαλειφθεί.
Η ύπαρξη του ωστόσο έδινε και μία περίσσια φωτεινότητα στην όλη εικόνα με αποτέλεσμα την εμφάνιση πέπλου.
Για μένα απογοήτευση.
Από την άλλη ο benq με υπερβολικό κορεσμό στο κόκκινο έκανε μερικές φορές την ταινία, καρτούν.
Το μαύρο του όμως και ευκρίνεια ήταν το δυνατό του όπλο.
Για μένα η καλύτερη αγορά.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Πρεπει ισως να απολογηθω για το γεγονος οτι δεν εχω παραθεσει ακομα την γνωμη μου.
Η αιτια ειναι πως τα πραγματα δεν ειναι ετσι ακριβως απο οσα εχουν εννοηθει μεχρι αυτη την στιγμη.Η μαλλον δεν ειναι καθολου ετσι.
Προς Θεου, δεν θελω να θιξω κανεναν.Και εγω με το λιγο που ειδα στην παρουσιαση(υπηρχαν αλλα προβληματα και μπαινοεβγαινα συνεχως) πανω-κατω οσα λετε και εσεις θα εγραφα.
Μονο που...μονο που ειχα την τυχη να ξαναδω τα μηχανηματα αρκετα σημερα και θα τα ξαναδω αυριο.
Καθως ομως αυριο θα εχει προστεθει και μια νεα παραμετρος τοτε θα μου επιτρεψετε να ολοκληρωσω τις σκεψεις μου και τις αποψεις μου.
Σας ευχαριστω!:cool_4:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Όλοι οι προβολείς δεν ήταν σωστά ρυθμισμένοι...
Αυτό πως αποδεικνύεται τελικά ρε παιδιά?

Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ότι για μια ακόμη φορά (δυστυχώς) δεν βλέπω μετρήσεις άμεσα...

Reaction score
0
Πρεπει ισως να απολογηθω για το γεγονος οτι δεν εχω παραθεσει ακομα την γνωμη μου.
Η αιτια ειναι πως τα πραγματα δεν ειναι ετσι ακριβως απο οσα εχουν εννοηθει μεχρι αυτη την στιγμη.Η μαλλον δεν ειναι καθολου ετσι.
Προς Θεου, δεν θελω να θιξω κανεναν.Και εγω με το λιγο που ειδα στην παρουσιαση(υπηρχαν αλλα προβληματα και μπαινοεβγαινα συνεχως) πανω-κατω οσα λετε και εσεις θα εγραφα.
Μονο που...μονο που ειχα την τυχη να ξαναδω τα μηχανηματα αρκετα σημερα και θα τα ξαναδω αυριο.
Καθως ομως αυριο θα εχει προστεθει και μια νεα παραμετρος τοτε θα μου επιτρεψετε να ολοκληρωσω τις σκεψεις μου και τις αποψεις μου.
Λέγε Αντρέα τι γίνετε... υποψιάζομαι κάτι...εγώ κατά την διάρκεια του συγκριτικού σου είπα χθές αν θυμάσαι ότι είναι σαν να θέλει να δείξει κάτι ο Sim και δεν μπορεί, σαν να έχει ένα "πέπλο". Πάντως εμένα με την πολύ μικρή εμπειρία μου δείχνει εξαιρετικός προβολέας.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Τι ειδαμε στο συγκριτικο Sim-Ruby-Benq

Σιγα βρε μην απολογηθεις κιολας ....:crazy_1:

Εδω ομως γραψε κι εσυ τι ειδες μαζι μας στο συγκριτικο.

Μετα πιστευω ειναι καλα να ανοιξεις αλλο θεματακι, με το τι αλλαξες, τι εκανες και τελικα τι ειδες (με αλλες προφανως συνθηκες).

Νομιζω οτι δεν ειναι σωστο να γραφουμε εμεις τι ειδαμε ολοι μαζι κι εσυ οτι ειδες αλλιως μετα :cool_4:.

Αναμενουμε λοιπον :happy_6:

Reaction score
1
Να πω και 'γω λίγα πράγματα, ξεκινώντας από το μήλο της έριδος.

Δυστυχώς, αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι τα φωτογραφικά ντοκουμέντα βλάπτουν σοβαρά την υγεία. Παρά τη θέληση και την καλή μου διάθεση, είναι αδύνατον να βοηθήσω τον κόσμο να σχηματίσει άποψη εκ του μακρόθεν. Έχοντας εξ' αρχής αποκλείσει την απόλυτη καταγραφή των δεδομένων, ήλπιζα σε μια εξαγωγή συμπερασμάτων με βάση τη συγκριτική διαδικασία. Φτάσαμε όμως σε σημείο που γινόμαστε μάρτυρες μιας διαστρέβλωσης των γεγονότων κατά την οποία οι πράσινοι προβολείς έσονται κόκκινοι και αντιστρόφως. Και επειδή το ανθρώπινο λάθος είναι απείρως πιο κατανοητό από τις ακατανόητες ιδιότητες των φωτονίων, βρίσκομαι αίφνης στη δυσάρεστη θέση να αποδεικνύω πως δεν είμαι ελέφαντας και δεν ανακατεύω τράπουλες.

Δύο από τις φωτό που δημιούργησαν πρόβλημα είναι οι εξής:

http://www.avsite.gr/vb/attachment.php?attachmentid=1490&d=1170915821
http://www.avsite.gr/vb/attachment.php?attachmentid=1491&d=1170915831

Ειδικά στην δεύτερη παρατηρούμε ένα ντεγκραντέ κάτω από τον Sim2 καθώς και την εικόνα αριστερά να είναι σαν παγωτό φυστίκι. Αυτά δεν συνέβησαν στην πραγματικότητα.

Την φωτό αυτή την ανέβασα στις 1:30 το πρωί. Τέτοια ώρα, και όταν είμαι από το πρωί επί ποδός για την προετοιμασία, δεν έχω καλλιτεχνικές ορέξεις. Το κύριο μου μέλημα είναι να μην κάνω λάθος και να μην μπερδέψω τις φωτό κατά τη διαδικασία του κόψε/ράψε/ανέβασε.

Αντε και είχα κατά νου ότι οι μηχανές - σαν τους ανθρώπους - είναι δυνατόν να γίνουν ξενιστές δαιμόνων. Τι θα έπρεπε να κάνω;

Να κάτσω να βάψω το Sim2 και να ξεβάψω τον BenQ; Να θυμηθώ σε κάθε πόζα τι ήταν αυτό που έβλεπα και τι είναι αυτό που παίρνω ώστε να ρετουσάρω ανάλογα; Μα τότε δεν παραθέτω shots, κάνω επίδειξη ψηφιακής επεξεργασίας.

Να ανεβάσω μία-δύο ενδεικτικά; Για παράδειγμα αυτή:

http://www.avsite.gr/vb/attachment.php?attachmentid=1498&d=1170926956

Η οποία μπορεί να δείξει εύκολα τη διαφορά στην ευκρίνεια.

Έχω το φωτογράφο 4 ώρες ήδη. Ο άνθρωπος θέλει να φύγει γιατί είναι βραδινός στη δουλειά του και εμείς φλυαρούμε. Ε, δεν θα βρεθώ και στα καλύτερά μου εάν εξαντλήσω τα όρια της λογοκρισίας μου. Το παλληκάρι, μου έχει αποδείξει ότι ενδιαφέρεται. Κάθεται σπίτι του, μελετάει το αποτέλεσμα και την επόμενη φορά διορθώνει. Όσο μπορεί να διορθώσει με τους περιορισμούς που του έχουμε βάλει.

Τέλος πάντων, αυτή η ιστορία δεν πρόκειται να επαναληφθεί. Θα κάνω μια σοβαρή συζήτηση με τον Χρήστο και θα αποφασίσουμε από κοινού για τα μελλούμενα. Όχι τίποτε άλλο, αλλά τα ακούει και από πάνω.

SIM2

Θα ήθελα να επικεντρώσω την παρουσίασή μου σε αυτόν τον προβολέα μιας και είναι η πρώτη φορά που τον γνωρίζουμε. Τον BenQ τον έχουμε ήδη καλύψει στην προηγούμενη παρουσίαση, ο δε Ruby είναι αρκετό καιρό μαζί μας και έχει γίνει αφορμή για αναρίθμητες κριτικές.

Εχθές το πρωί, ο Ανδρέας ασχολήθηκε με τις ρυθμίσεις του Sim2 και τον έφερε σε ένα ικανοποιητικό γι' αυτόν επίπεδο, έχοντας ως αναφορά αποκλειστικά και μόνον την απόδοση του μηχανήματος σε γνώριμες σκηνές, πέρα από θερμοκρασίες και λοιπές τυποποιήσεις. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτό που έβλεπε ήταν κατ' ανάγκη σε παράβαση των ορίων του D65. Απλά, δεν υπήρχε η δυνατότητα μετρήσεων.

Κάποια στιγμή με κάλεσε με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και εντυπώσεων.

Οι εντυπώσεις μου από τη χθεσινή προβολή είναι διαφορετικές - σε υπερθετικό ίσως βαθμό - από την προχθεσινή.

Το πρόβλημα, πιστεύω, στην επίδοση του Sim2 στο συγκριτικό, είχε να κάνει περισσότερο με τις προσδοκίες και λιγότερο με την απόδοσή του αυτή καθ' εαυτή. Προσδοκάς από ένα μηχάνημα της τάξεως των 12.000 να παίζει και να συμπεριφέρεται ανάλογα.

Όμως, μηχανήματα σαν το Sim2 δεν είναι γνώριμα. Κάθε κατασκευαστής έχει τη δική του φιλοσοφία περί μενού, ρυθμίσεων και προδιαγραφών. Είναι εύκολο για έναν calibrator να πάρει στα χέρια του ένα καινούριο μοντέλο μιας σειράς που γνωρίζει ήδη, και να το φέρει σε ικανοποιητικό επίπεδο σε σύντομο χρονικό διάστημα, π.χ. μιάμιση ώρα. Όταν, όμως, μιλάμε για ένα μηχάνημα το οποίο δεν έχει ξαναδουλευτεί, τότε τα πράγματα παύουν να είναι απλά θέμα χρόνου. Χρειάζεται διάβασμα, και πολλές φορές (όπως και στην περίπτωσή μας) πρόσβαση στο service μενού. Σε πολλές περιπτώσεις χρειάζεται να αφιερώσεις έως και μέρες. Κάτι που όπως αντιλαμβάνεστε δεν είναι εφικτό στα πλαίσια των παρουσιάσεων που κάνουμε.

Τη μέρα του συγκριτικού, ο Sim2 έδειξε τα αναμενόμενα, από ένα μηχάνημα της κατηγορίας, σε θέματα ευκρίνειας και βάθους πεδίου. Η θερμοκρασία του είχε πρόβλημα, αλλά αυτό είναι κάτι που ρυθμίζεται. Εκεί που υστέρησε ήταν το μαύρο του, ο κορεσμός των χρωμάτων και ο λόγος αντίθεσης. Οι τρεις αυτοί παράγοντες του έδωσαν αυτό που αποκαλούμε "πέπλο".

Οι "ρυθμίσεις" του Ανδρέα δεν κατάφεραν να βελτιώσουν το μαύρο του προβολέα. Εκτόξευσαν, όμως, στα ύψη τον κορεσμό και την αντίθεση. Η διαφορά ήταν τόσο δραματική που ξαφνικά ο Ruby ήταν αυτός που μου έδωσε την εντύπωση ότι στερείται ζωντάνιας και contrast!

Η παρακολούθηση του Sim2 πλάι-πλάι με τον Ruby ήταν μια εμπειρία που με οδήγησε σε υπαρξιακού τύπου ερωτήματα σχετικά με το τι ακριβώς βλέπουμε, ή νομίζουμε ότι βλέπουμε. Παρακολουθώντας υλικό 2.35:1, έβλεπα τις μπάρες του letterbox με εμφανέστατη την διαφορά μαύρου υπέρ του Ruby.

Και όμως... Μέσα στο κάδρο της ταινίας τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ο Sim2 ήταν αυτός που έδινε την εντύπωση ότι είχε βαθύτερο μαύρο. Πολλές φορές κάναμε pause και βλέπαμε την ίδια σκηνή από διαφορετικές γωνίες ώστε να μπορέσουμε να εξηγήσουμε κάτι πέρα από τη λογική.

Ο λόγος, βεβαίως, ήταν η αντίθεση. Το μαύρο είναι η μία παράμετρος της αντίθεσης. Υπάρχει και το λευκό. Υπάρχει και ο κορεσμός των χρωμάτων. Η ζωντάνια του Sim2 ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Ξεγελούσε το μάτι και έδινε την εντύπωση ότι το μαύρο του είναι βαθύ και βελούδινο. Έβλεπα τις γκρίζες μπάρες του letterbox και δεν μπορούσα να πείσω το μάτι μου ότι δεν είναι δυνατόν η ταινία να έχει περισσότερο μαύρο από αυτές.

Είδα πλάνα όλων των ειδών. Σε όλα, πλην ενός, η υπεροχή του Sim2 ήταν ολοφάνερη. Εκεί που τα πράγματα αντιστρέφονταν ήταν πλάνα του σύμπαντος και των αστεριών του.

Προσέξτε, όχι σκούρα πλάνα γενικώς. Για παράδειγμα στο SinCity, σε σκηνές που υπήρχε έστω και μία περιοχή με λευκό (όπως τα γυαλιά του psyco), ή χρώμα (Marvin και η blond), το Sim2 επικρατούσε. Μάλιστα, σε σκηνές με πληροφορία χαμηλών IRE, ο Sim2 όχι μόνο έδεινε την εντύπωση βαθύτερου μαύρου αλλά και έδινε 70% περισσότερη πληροφορία από ότι ο Ruby.

Τα χρώματα του Sim2 ήταν πλούσια και φυσικά. Η ευκρίνεια και το βάθος πεδίου, υποδειγματικά. Όλα αυτά, διατηρώντας τον αναλογικό χαρακτήρα του Ruby και όχι τον ψηφιακό των BenQ και Optoma.

Νομίζω πως είμαι σε θέση να πω ότι ο Sim2 HT3000 είναι ο καλύτερος προβολέας που έχω δει.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Το μόνο που έχω να πω είναι ότι έχετε γίνει χειρότεροι από τους ultra χαϊεντάδες. "happy_1"

Επίσης είναι άξιον απορίας πως ο προβολέας ήρθε στα ίσια του χωρίς μετρητικά...

Reaction score
4
Θα ηθελα να παρακαλεσω να μην βγαλετε τα screenshot εντελως απο τις παρουσιασεις απλα να τονισετε στους αναγνωστες οτι αυτο που βλεπουν ειναι καθαρα ενδεικτικο. Εμεις που δεν μπορουμε να ερθουμε σε καποιες παρουσιασεις , εχουμε τα screenshots για να παρηγορηθουμε και να παρουμε μια γευση το τι ειδατε εστω και ας μην ειναι ακριβως τα ιδια ή ακομη και το αναποδο που ειδατε. O συνδιασμος και των δυο (οι εντυπωσεις σας - φωτος ) μας δινει μια πιο πληρη εικονα και φυσικα ειναι και πιο ευχαριστο για εμας απο το σκετο μπλα μπλα.

Ειμαι σιγουρος οτι θα πραξετε το καλυτερο για ολους με τον αποδεδιγμενο επαγγελματισμο που σας διακρινει. :happy_8: :happy_8: :happy_8:

Reaction score
14
Να πω και 'γω λίγα πράγματα, ξεκινώντας από το μήλο της έριδος.

Δυστυχώς, αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι τα φωτογραφικά ντοκουμέντα βλάπτουν σοβαρά την υγεία. Παρά τη θέληση και την καλή μου διάθεση, είναι αδύνατον να βοηθήσω τον κόσμο να σχηματίσει άποψη εκ του μακρόθεν. Έχοντας εξ' αρχής αποκλείσει την απόλυτη καταγραφή των δεδομένων, ήλπιζα σε μια εξαγωγή συμπερασμάτων με βάση τη συγκριτική διαδικασία.
Εβγαλα μια φωτο απο το καλιμπράρισμα του B.Λαμπρου και αν και ειμαι 100% σίγουρος οτι στο πανι εβλεπα τον BENQ Με κόκκινο αλλού για αλλού, θα δείτε στην φωτό οτι το κόκκινο είναι σχεδόν τέλειο. Μην ξεχνάτε οτι το CCD της κάμερας είναι φωτοευαίσθητο και φυσικά χρωμοευαίσθητο. Το απαραίτητο white balance όσο και να το σιχαινόμαστε όταν θέλουμε να αποδώσουμε σωστά αυτό που βλέπουμε οφείλουμε να το κάνουμε σε κάθε φωτογραφία είτε Manualy είτε στο Auto.

Έχω το φωτογράφο 4 ώρες ήδη. Ο άνθρωπος θέλει να φύγει γιατί είναι βραδινός στη δουλειά του και εμείς φλυαρούμε. Ε, δεν θα βρεθώ και στα καλύτερά μου εάν εξαντλήσω τα όρια της λογοκρισίας μου. Το παλληκάρι, μου έχει αποδείξει ότι ενδιαφέρεται. Κάθεται σπίτι του, μελετάει το αποτέλεσμα και την επόμενη φορά διορθώνει. Όσο μπορεί να διορθώσει με τους περιορισμούς που του έχουμε βάλει.

Τέλος πάντων, αυτή η ιστορία δεν πρόκειται να επαναληφθεί. Θα κάνω μια σοβαρή συζήτηση με τον Χρήστο και θα αποφασίσουμε από κοινού για τα μελλούμενα. Όχι τίποτε άλλο, αλλά τα ακούει και από πάνω.
Εχοντας γνωρίσει τον Chrisapo (Χρήστο) είμαστε τυχεροί που έχουμε ενα διαμάντι στο team μας. Εχει υπομονή, σωστό χαρακτήρα χωρίς ξερολισμούς, και το βασικότερο το κέφι να κάνει το χόμπυ του. Ας του δώσουμε ότι κίνητρο μπορούμε να συνεχίζει το χόμπυ με το ίδιο κέφι!!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.738
Members
38.604
Νεότερο μέλος
Pamagelo