Τι ειδατε στην Hi End Εκθεση 2007?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Απάντηση: Τι ειδατε στην Hi End Εκθεση 2007?

Λοιπόν τι είδαμε...

Στα περισσότερα δωμάτια επικρατούσε η λογική "βάζω ότι μεγάλο ηχείο και ενισχυτή έχω για να εντυπωσιάσω". Το αποτέλεσμα χόρταινε το μάτι αλλά σχεδόν ποτέ το αυτί. Το χαμηλό από τα περισσότερα συστήματα που έπαιζαν ήταν ψιλοαπαράδεκτο. Ελάχιστοι αντιπρόσωποι είχαν την θέληση να ακουστεί καλά το συστημά τους (κάτι που θα σήμαινε φυσικά συμβιβασμό στο μέγεθος του ηχείου).

Είδαμε και ένα δύο καινούρια προϊόντα σε στάδιο προ παραγωγής.

Είδαμε πολλούς φίλους και γνωστούς.

Τώρα τι ακούσαμε και μας άρεσε.

Θα ξεκινήσω κι εγώ από το μικρό Meridian. Δεν μπορούσες να πιστέψεις ότι αυτό που άκουγες και γέμιζε το δωμάτιο προερχόταν από αυτό το μικρό κατασκεύασμα!

Φυσικά δεν είναι καθόλου φθηνό (2800€) αλλά σε προβληματίζει ότι ένα τέτοιο μηχάνημα μπορεί να "γεμίσει" ένα μικρό δωμάτιο άνετα και να προσφέρει πολύ καλή ποιότητα ήχου. Κια φυσικά έχει τα πάντα επάνω: DVD player, FM Tuner, ενισχυτές, ηχεία, φηφιακή ισοστάθμιση χώρου με DSP και τέλος ξυπνητήρι (;;;;).

Αν ήταν πιο γθηνό σίγουρα θα πουλούσε σαν τρελό μιας που είναι το ιδανικό δεύτερο σύστημα για ένα μικρό χώρο (γραφείο κλπ κλπ).

Attachments

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307

Το επόμενο δωμάτιο που με εντυπωσίασε ευχάριστα ήταν αυτό της MF Audio με τα LAMM και τα Verity. Ένα από τα λίγα σωστά στημένα συστήματα της έκθεσης όπου δεν είχαμε μπουμαρίσματα στα χαμηλά ούτε στριγκλιές στα ψηλά.

Το δεύτερο δωμάτιο όμως με τα Hørning Agathon Signature Gold αδικούσε τόσο τα ηχεία όσο και τα ενισχυτικά της Magnum Dynalab (MD-108).

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307

Στο δωμάτιο με τα Meridian υπήρχε άλλη μια εντυπωσιακή παρουσία. Τα subwoofer της velodyne με τον Real time analyzer.

Φυσικά δεν επετράπη στον Τσαρουχά να το πειράξει...

Attachments

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307

Μια άλλη ευχάριστη έκπληξη ήταν το δωμάτιο της Epos-Creek. Εκεί υπήρχε ένα δείγμα προπαραγωγής του πρώτου πικάπ της Creek, μαζί με 2 συστήματα της Creek, με ηχεία τα "μικρά" δαπέδου της EPOS M-16. Σοφή επιλογή ηχείων για τα μικρά δωμάτια της έκθεσης με αποτέλεσμα με έναν πολύ καλό ήχο, πολύ πάνω του μέσου όρου της έκθεσης.

Attachments

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307

Για να δούμε όμως απο κοντά το πικάπ της Creek.

To πικάπ είναι κατασκευασμένο από συνθετικά υλικά. Το πλατώ είναι από ακρυλικό και είναι αρκετά παχύ. Το πλατώ στηρίζεται σε ένα μαγνητικό σύστημα το οποίο απαλλάσσει το πηγάδι από το βάρος του πλατώ, ελαχιστοποιόντας έτσι τις τριβές. Ο βραχίονας που φαίνεται είναι ένας τροποποιημένος REGA RB250. Έχει ανακαλωδιωθεί (νομίζω με καλώδια Cardas) και του έχει αφαιρεθεί μάζα με τρύπες που έχουν γίνει στο κάτω μέρος του. Αρχικά το πλατώ θα έρχετε σκέτο και αργότερα όταν θα τελειοποιηθεί ο βραχίωνας θα το συνοδεύει. Η κεφαλή ήταν μία Rega Exact.

Το clamp έχει ενσωματωμένο αλφάδι για να διευκολύνει το στήσιμο του πικάπ. Το πικάπ στηρίζεται σε τρεις μεταλλικές ρυθμιζόμενες ακίδες. Το τροφοδοτικό έρχεται σε ένα ξεχωριστό κουτάκι.
Παρότι ότι έχουμε ακόμη ένα δείγμα και ότι οι συνθήκες στην έκθεση δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασε ακουστικά.
Αναμενόμενη τιμή (χωρίς τον βραχίωνα) 2500€

Attachments

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307

Τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά ήταν οι δύο σειρές Destiny και EVO της Creek. Την ώρα που μπήκα έπαιζαν τα Destiny (ολοκληρωμένος με έναν τελικό ενισχυτή για διπλοενίσχυση των Creek Και cd player). O ήχος όπως προείπα ήταν πολύ πάνω από τον μέσο όρο και οι τιμές πολύ χαμηλές...

Attachments

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307

Άλλα δωμάτια που με εντυπωσίασε ο ήχος τους ή τα προϊόντα τους.

- Αυτό με τα KEF 207Ref Με τα ενισχυτικά της sim audio (Obscure Audio). Από τα λίγα "μεγάλα" ηχεία που έπαιζαν πολύ καλά ακόμη και σε μεγάλες στάθμες.

- Το δωμάτιο της Audio Spectrum με τα Aeolos και Electra να οδηγούνται από ενισχυτικά της Parasound.

- To Ribbon της Spicom. Φοβερή κατασκευή αλλά πολύ ακριβό...

- Το δωμάτιο της SPL, μίας νέας εταιρίας από την Αλεξανδρούπολη με ενδιαφέροντα ηχεία και ενισχυτικά.

- Τα μονομπλόκ του Τσακιρίδη (δεν θυμάμαι όνομα). Πολύ καλά και πολύ φθηνά για αυτά που προσφέρουν.

- Ο συνδιασμός των ηλεκτρονικών της NAIM με τα ηχεία της Triangle.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307

Τι δεν μου άρεσε τώρα...

- Οι κλασσικές καγκουριές με την ένταση σε ένα δωμάτιο να ανεβαίνει κατακόρυφα ενοχλώντας όλους τους άλλους γύρω που προσπαθούσαν κάτι να ακούσουν.

- Τα δωμάτια που από έκθεση σε έκθεση όλο μικραίνουν.

- Όλοι οι αυτοί που βγάζαν συμπεράσματα με πρόχειρες ακροάσεις μέσα σε ακατάλληλους χώρους.

Reaction score
188
ας τα παρω απο την αρχη.με εντυπωσιασε ο ηχος απο τα ηχεια της macintosh.
εβαλε ενα κοματι απο τον Barry White.εκπληκτικο μπασο.μου αρεσε πολυ.

τα μικρα sonus faber που ακουσα ηταν φοβερα.πολυ χαμηλο για ενα τετοιο ηχειο.μουσικοτατο με πολυ γλυκο ηχο.νομιζω εχει 3.800?

αλλη μια ευχαριστη εκπληξη ηταν τα ηχεια της ηχοδιαστασης.DIY ηχεια με πολυ μεγαλη στερεοφονικη εικονα,πολυ ζωντανος ηχος,καλο χαμηλο αλλα ισως θελει καλυτερο ελενχο.με τιμη 1850 ευρω νομιζω αξιζει.επαιζε με ενισχυτη επισης diy 2χ200 watt.

kef reference.απιστευτο ηχειο.αυτο και το macinstoh τα καλυτερα που ακουσα στην εκθεση.ειναι πολλα τα λεφτα βεβαια. 20 χιλιαρικα.

την μεγαλυτερη πλακα την επαθα στην meridian.οταν μπηκα μεσα νομιζα οτι επαιζαν τα ενεργα που ειχε.αμ δε.ρωτησα τον υπευθυνο και μου λεει το κιτρινο παιζει.λεω απο μεσα μου ναι καλα με δουλευει.και πηγα κοντα για να δω.

το μικρουλι παιζει αδιανοητα φοβερα.απιστευτος ηχος στερεοφονικη εικονα λαμπρος ηχος,απο ενα σκατουλακι.και καλο χαμηλο.meridian ειναι αυτη αλλωστε.

η εκθεση καλουτσικη μικρα δωματια,αρκετος κοσμος δεν μπορουσες να μπεις καν σε καποια δωματια.θα ηθελα να ακουσω εκεινα τα μεγαλα γυαλινα ηχεια.

Reaction score
1
Καλημερίζω όλους κι ας πώ κι εγώ τα δικά μου:

- Η επιλογή του ξενοδοχείου καλή και μόνο επειδή υπήρχε σταθμός ΜΕΤΡΟ ακριβώς μπροστά. Πολλοί θα θυμάστε τον εφιάλτη του παρκαρίσματος στα προηγούμενα. Τα δωμάτια τώρα, μερικά ήταν καλά από πλευράς επιφάνειας, τα περισσότερα όμως ήταν μικρά και τετράγωνα, ό,τι χειρότερο δηλαδή.
- Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, πολλοί εκθέτες χρησιμοποιούσαν θηριώδη ηχεία τα οποία σου προκαλούσαν πονοκέφαλο σε 2-3 λεπτά. Απορώ τι σκεφτήκανε...

Οι θετικές εντυπώσεις τώρα, κάπως σκόρπιες (δεν έκατσα και πολύ, γύρω στις 3,5 ώρες)

- Για άλλη μια χρονιά έπαθα πλάκα με τα Sonus Faber Cremona Auditor (σε έκδοση «Μ» φέτος). Μικρα στο μάτι αλλά με απίστευτα πλήρη ήχο (τι φωνές!), ατμοσφαιρικότητα και ...ναι, μπάσο. Ταυτόχρονα είναι και πραγματικά κοσμήματα. Τολμώ να πώ οτι με εντυπωσιάσανε περισσότερο απο τα Elipsa που παίζανε σε διπλανό δωμάτιο. Τιμή δυστυχώς γύρω στις 4.500 με τις (απαραίτητες) βάσεις.

- Το δωμάτιο με τα Wavac - Hyperion. Εξαιρετικη φυσικότητα και ξεκούραστο άκουσμα. Τα ηχεία μάλιστα δεν είχαν και παράλογη τιμή (γύρω στα 7Κ, όχι ευκαιρία βεβαίως αλλά σε σύγκριση με κατι άλλα...)

- Το δωμάτιο με τα Lamm – Verity. Σταθερή αξία, ΠΑΝΤΑ έχουν κορυφαίο ήχο και βέβαια δεν είναι τυχαίο.

- Το σύστημα SIMAUDIO – KEF Reference. Ίσως το μόνο μεγάλο ηχείο που απέδιδε σωστά σε μικρό χώρο. Πολλά τα λεφτά βέβαια...

- Το (μεγάλο) δωμάτιο με τα Mcintosh. Ήχος που προκαλούσε ανατριχίλες. Και οι τιμές φαντάζομαι...

- Τα μικρά αλλά εξωτικά Wilson Benesch, σε συνδυασμο με subwoofer της ιδιας φίρμας. Άψογο «δέσιμο», πλήρες άκουσμα αλλά πολύ υψηλές τιμές.

- Τα Creek Evo με τα Epos. Απρόσμενα καλός ήχος και λογικές τιμές

- Το σύστημα Audio Spectrum Aeolos - Parasound. Θέλανε βέβαια μεγαλύτερο χώρο αλλά η ποιότητα ήταν εμφανής.

- Και το κερασάκι (κυριολεκτικά), το...φορητό της Meridian. Κανείς μέσα στο δωμάτιο δεν μπορούσε να πιστέψει οτι έπαιζε αυτό. Πώς το κάνουν ρε παιδιά; Με τα λεφτά βέβαια που κοστίζει (2800) παίρνεις κανονικό (και καλό) σύστημα αλλά για εξοχικό/γραφείο δεν νομίζω να υπάρχει καλύτερη λύση.

Αυτά...Ελπίζω να μην σας κούρασα. Και του χρόνου ακόμη καλύτερα...

Reaction score
0
Εχω παει σε ολες σχεδον τις εκθεσεις που εχουν γινει στην Ελλαδα.
Για πρωτη φορά ομως στην φετινή εκθεση εκανα το λαθος να παω στο δωματιο με το συστημα της ΒURMESTER και της ΝΟRDOST .Hταν το πρωτο δωματιο που επισκευτηκα .Και μετα εφυγα ...............
Δεν μπορουσα να ακουσω τιποτα αλλο . Δυστυχως μονο στα ονειρα μου μπορω να αποκτησω ενα τετοιο συστημα .
Κατα την προσωπικη υποκειμενική γνώμη μου είναι οτι καλυτερο εχω ακουσει τα τελευταια χρονια ασχετα απο τα προβληματα του χωρου που παρουσιαζουν τετοιες εκθέσεις.

Reaction score
8

Audio Technologies ESL12,SIMAUDIO – KEF Reference
& Sonus Faber Cremona
αυτα μου εκαναν εντυπωση &
τα ομορφα κοριτσια στους διαδρομους..

Reaction score
0
Οι δικές μου εντυπώσεις:

Acapella
Meridian (το φορητό)
TLA & Wilson
SIM AUDIO & KEF 207 reference (!!!!!!)
Audio Technologies
Τα συστήματα της Αφροδίτης

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Τωρα εαν σας πω πως το φορητο της Meridian που το εχω εδω και δυο εβδομαδες δεν το ειχα ακουσει ποτε μεχρι που μου επεσαν τα σαλια στην εκθεση, τι θα κανατε?

Reaction score
188
ναι συμφωνω.αξιοπρεπες ηχος με λιγα λεφτα.για τα ηχεια της ηχοδιαστασης τα diy τι γνωμες εχετε?
παντως τα accapela εκεινα τα κοκινα μικρα ηχεια με τις 2 κορνες μπροστα δεν μου αρεσαν καθολου για τα 8.500 που ζητανε.κοροιδια.

Reaction score
0
Περίμενα στην έκθεση να δω και κάποια μοντέλα της B&W, χωρίς να είμαι μυημένος στο χώρο είναι από τις μάρκες που θεωρώ καλές, ή μάλλον είναι από τις πιο διάσημες σε μένα που δεν έχω εμπειρία. Μήπως τελικά ένα μεγάλο μέρος των brands που είδαμε στην έκθεση θεωρούνται καλύτερες? Περιμένω απόψεις να με διαφωτίσουν.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.099
Members
38.530
Νεότερο μέλος
Σωτήρης Καλύμνιος